Your contribution will be used to pay for our hosting service.
THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!

PCHOME.RO

Collapse

Hírek

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Originally posted by pirates View Post
  Félmegoldás: a UPC romániai előfizetői nézheték a magyar–szlovák meccset, az RCS & RDS ügyfelei nem

  Csak az erdélyi magyar tévénézők egyik fele tudta követni a Magyarország-Szlovákia labdarúgó-válogatottja között hétfőn este zajló Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést. Bár a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) illetékesei az elmúlt napokban többször is azt harangozták be, hogy a technikai akadály elhárult a zökkenőmentes sportközvetítések elől, a jelek szerint ez mégsem valósult meg.

  Hétfőn este a UPC romániai előfizetői zavartalanul követheték a magyar-szlovák mérkőzést, de ugyanezt
  nem mondhatják el magukról a nagyváradi Tészári Zoltán tulajdonában lévő Digi kábelszolgáltató ügyfelei.

  Erdély több pontjáról – Temesvártól Aradon, Nagyváradon és Kolozsváron keresztül Sepsiszentgyörgyig –, több forrásból is úgy értesültünk, hogy az RCS & RDS előfizetőinek tévéképernyőjén a geokódoláskor szokásos felirat olvasható: „Szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható”.

  Sokatmondó ugyanakkor, hogy a szlovák közszolgálati televízió csatornája, az STV1 nem kódolta le a mérkőzést, így azok a romániai kábeltelevíziós előfizetők, akiknek a csomagjában megtalálható ez az adó, zavartalanul követheték a magyar–szlovák összecsapást. Hasonló a helyzet a német RTL csatornával, amely úgyszintén nem blokkolja sportközvetítései külföldi sugárzását, így hétfőn este Romániában is nézhető az Észak-Írország és Németország futballválogatottjának EB-selejtezőmérkőzése
  .
  Kivancsi vagyok, mi lessz erre a magyarazat, ugy vagyunk mind a meseben, adtak is meg nem is.
  Alapjaban, maga a hireszteles is teves, mert jobb esetben csak azok az erdelyi nezok nezhetik az M4-et, akik kabelszolgaltatora vannak kapcsolca (az RDS-esek, meg ebben az esetben sem!), de akik muholdas elofizetessel rendelkeznek, azok sajnos nem kovethetik eszt a csatornat.Ezeknek marad, az eggyetlen, nem hivatalos megoldas, muholdvevo berendezest vasarolnak, es ,,kis kapus" modban, MTVA kartyat szereznek be.Ez van
  pirates likes this.

  Comment


   Mi már régóta úgy vagyunk, mint a mesében...sajnos. A mostani helyzetből is látszik, hogy mennyire igaz az a két szó, ami az idén annyiszor elhangzott: "mintaszerű jogállam". Érdekes dolog a média
   pirates likes this.

   Comment


    Új arculatot kapott a Discovery Channel

    Új arculattal jelentkezett a Discovery Channel, a valóságon alapuló szórakoztatás vezető globális márkája. A márkafrissítés egyszerre ünnepli a csatorna örökségét és hangsúlyozza elkötelezettségét a szenvedélyes rajongók következő generációjának inspirálására, tájékoztatására és szórakoztatására. Az új arculat kihangsúlyozza a Discovery Channel globális elérését, illetve utal erős új tartalmaira, amelyek arra ösztönzik a nézőket, hogy a világ felfedezésével átélhető tapasztalatok révén találják meg önmagukat.

    Az új logóban a D betű belsejében forgó földgömb látható, amely – a márka globális jelenlétét szimbolizálva – statikus változatában minden kontinenst megmutat.

    „A globális márkafrissítés egyszerre utal a Discovery Channel örökségére és helyezi a márkát a jövőbe. Rendkívül fontos, hogy – miközben egyre fontosabbak leszünk a következő generáció számára – emlékeztessük nézőinket, kik is vagyunk valójában. A földgömb mindig a Discovery márka középpontjában állt, és azt szeretnénk, ha ezt jelenlegi és jövőbeli rajongóink is így látnák. Folyamatos innovációval nyújtunk inspirációt az összes képernyőn, szolgáltatáson és formátumon keresztül, olyan új termékeket kínálva szenvedélyes rajongóinknak, amelyek segítik őket a világ felfedezésében” – mondta Victoria Davies alelnök, a Discovery Közép- és Kelet-Európáért, mediterrán térségért és Közép-Ázsiáért felelős vezetője.

    „A hasonló tematikájú csatornák számának növekedése ellenére Magyarországon több mint tíz éve a Discovery Channel az első számú tényszerű szórakoztató csatorna. Arra törekszünk, hogy az arculat frissítésével és kiemelkedő tartalmainkkal további lendületet adjunk ennek” – tette hozzá Victoria Davies.

    A márkafrissítéssel egy sor új tartalom és történet is érkezik idén, amelyek a Discovery Channel tartalmi pillérein alapulnak – tudomány és természet, turbó, kemény munkák, túlélés és kaland, rejtett kincsek.

    lehel007 likes this.

    Comment


     Megújul a LifeTV

     Friss arculattal, saját gyártású műsorokkal, pozitív életérzés közvetítésével és az igényes szórakoztatás műfajával újul meg a Life Televízió - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Mészárosné Kelemen Beatrix, a tévécsatornát működtető Media Vivantis Zrt. elnöke.

     Mészárosné Kelemen Beatrix az MTI-nek elmondta: a LifeTV egy jó hangulatú, pozitív életmódcsatorna, amely értékeket közvetít. Céljuk az igényes szórakoztatás, közvetíteni az életörömöt, a pozitív életérzést. A LifeTV műsorai valós emberekről, hétköznapi hősökről szólnak hétköznapi embereknek - tette hozzá.

     Kiemelte: hisznek a nők erejében, a család fontosságában, és, bár sok nőket érdeklő témával foglalkoznak, a LifeTV nem csak nőkről szól nőknek. Minden korosztály, és a férfiak is megtalálhatják az őket érdeklő műsorokat. A Media Vivantis Zrt. elnöke hangsúlyozta, szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a boldogságot a kis dolgokban is meg lehet találni.

     Elmondása szerint a LifeTV-nek a vásárolt tartalmak mellett húsz saját gyártású műsora van. Példaként említette, hogy egy Magyarországon még nem vetített skandináv filmsorozatot is bemutatnak. A mi kis családunk című családi realityben pedig valódi családok valódi problémáit mutatják be, de egyúttal megoldásokat is kínálnak a műsorban - közölte az elnök.

     A Media Vivantis Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a bemutatkozó eseményen ismertették az új műsorstruktúrát és azokat az értékeket, amelyek mentén az életmód csatorna programjait kialakították. A sajtótájékoztatón a leendő műsorvezetők kis ízelítőt adtak műsoraikból. Szulák Andrea videóbejátszáson keresztül beszélt a Nyugi! Köztünk marad... gameshow-val fűszerezett talkshowjáról, míg Várkonyi Andrea bekamerázott csajos házibuli hangulatú Női titkok műsorát mutatta be. A tapasztalt, humorral fűszerezett Old(s)Cool generációs reality show Esztergályos Cecíliával, Bay Évával és Karda Beával, valamint a kéthetente látható Hello Hollywood! Návai Anikóval és Vastag Csabával is bemutatkozott az eseményen.

     Ruff Zoltán, a LifeTV vezérigazgatója köszöntőjében elmondta, jelenleg a magyar televízió előfizetők száma 3,5 millió, ebből 2,3 millió néző kíváncsi a LifeTV-re, amely a Magyar Telekom, a UPC-Vodafone, a DIGI kábelhálózatán, valamint egy műholdon is elérhető. Annak érdekében, hogy minél több háztartásban megismerjék, egyes szolgáltatóknál bizonyos ideig ingyenesen is nézhető a tévécsatorna.

     A vezérigazgató a terjesztés szempontjából a legfontosabb feladatnak az alapcsomagba kerülést, a jobb csatornakiosztást és minél több szolgáltató megnyerését tartja - olvasható a közleményben.
     zottya likes this.

     Comment


      Az Eurosport-ra költöznek az ATP teniszközvetítések

      Az Eurosport megerősítette pozícióját a tenisz rajongók elsődleges célpontjaként Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Romániában és Szlovákiában azáltal, hogy új, többéves, exkluzív jogot szerzett az ATP Tour közvetítésekre.

      Magyarországon és Romániában 2020-tól, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában pedig 2021-tól kezdődően 41 ATP Tour eseményt tartalmaznak a jogok. A jog részletesen kilenc ATP Masters 1000, 13 ATP 500 és 17 ATP 250 tornát, a szezon végi Nitto ATP Finals bajnokságot, valamint a Next Gen ATP döntőt tartalmazza.

      „Ezen jog megszerzésével, valamint mind a négy Grand Slam lefedettségére építve bátran állíthatjuk, hogy valóban a tenisz otthonává válunk Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Romániában és Szlovákiában" - mondta Laurent Prud’homme (SVP Rights Acquisitions & Syndication for Eurosport). Az ATP tornákat eddig a SportTV és a DIGI Sport közvetítette.

      Comment


       Megszűnik a Megamax

       2019. december 31-ét követően kivezeti a Megamax csatornát a hazai televíziós kínálatból az AMC Networks International – Central and Northern Europe.

       Tudomásunkra jutott, hogy év végével a Telekom és a UPC kínálatából is kikerül a Megamax csatorna, ennek okát keresve az AMC Networks International – Central and Northern Europe illetékeseihez fordultunk, ahonnan kérdésünkre a következő válasz kaptuk:

       Alapos mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy 2019. december 31-ét követően kivezetjük a Megamax csatornát a hazai televíziós kínálatból. Folyamatosan optimalizáljuk a portfóliónkat, és ez a változás ennek a folyamatnak az eredménye. A társaság gyerekcsatorna-portfóliójához tartozó JimJam és a Minimax változatlanul kiemelt figyelmet kap, a befektetések folyamatosak. Mindkét csatorna tartalmi kínálatát folyamatosan bővítjük, a világ számos országában népszerű JimJam arculata pedig éppen egy évvel ezelőtt újult meg. A Megamax bezárása a társaságunk más csatornáit semmilyen formában nem érinti.

       A 2011. április 18-án indult Megamax csatorna elsősorban a 8-12 éves fiúkat célozta meg, másodlagos célcsoportja pedig a 7-14 éves tinédzserek voltak.


       Comment

       Your contribution will be used to pay for our hosting service.
       THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!


       Working...
       X