Your contribution will be used to pay for our hosting service.
THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!

PCHOME.RO

Collapse

Hírek

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Érkezik a Nicktoons

  A Viacom Magyarországon is elindítja Nicktoons nevű, a 4-10 éves korosztályt megcélzó rajzfilmcsatornáját.

  Az óvodás korúakat megcélzó Nick Jr és a szélesebb korcsoportnak (4-14 éveseknek) szánt, bár leginkább a kistinik körében népszerű Nickelodeon után a Viacom hazánkban is elindítja elsősorban rajzfilmeket sugárzó, a már jelenlévő két csatorna által hagyott korosztályos űrt kitöltő csatornáját, Nicktoons néven.

  A csatorna pontos indulási dátuma jelenleg nem ismert, annyi biztos, hogy a Telekom kínálatában április második napjától válik elérhetővé.

  Comment


   Megszűnik a DoQ

   Közel 12 év után megszűnik a DoQ, a DoQmentumfilmek csatornája.

   A DoQ csatorna 2007. őszén indult, akkor még az IKO Media Group zászlaja alatt, majd többszöri tulajdonosváltást követően a Tematic Media Group-nál talált ismét szakértő gazdára. 2015. áprilisában a csatorna sugárzása HD minőségre váltott, és a magyar hangsáv mellett 3 idegennyelvű is megjelent, ezzel is jelezvén a törekvést a nemzetközi terjesztésre. Ez sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, többek közt a csatorna számára is sok műsort szállító A+E Networks által üzemeltetett H2 csatorna (ez több piacon is a közelmúltban névváltáson esett át, immár History2 néven fut) mellett nem tudott érvényesülni.

   Az elmúlt napokban a Telekom és a UPC is tájékoztatta előfizetőit, hogy kínálatukból március végével kikerül a DoQ csatorna. Az egybeesést nem találtuk véletlennek, ezért a DTV News megkereste a Tematic Media Group-ot, hogy mi az oka a hirtelen bekövetkező jelentős háztartásszám csökkenésnek.

   Kérdésünkre Csüllög Sándor, a Tematic Media Group terjesztési igazgatója elmondta: "Sajnálattal kell közölnöm, hogy a jelen piaci helyzet nem kedvez a DoQ csatorna további sugárzásának, így a SC DOQ MEDIA TV SRL, a DoQ csatorna jogtulajdonosa (a csatorna médiaszolgáltatója a DPO Tematikus Csatornák Kft.) azt az üzleti döntést hozta, hogy a csatorna műsorszolgáltatását 2019. március 31-én megszünteti. Kérjük minden kedves néző megértését, és ezúton is köszönjük, hogy az elmúlt közel 12 évben rendszeresen figyelemmel kísérték a csatorna műsorait."
   lehel007 likes this.

   Comment


    A 17.-én induló Moziverzum már aktív vételi paraméterei: 0.8W, 11727 mhz Vertical, QPSK, SR 28000, FEC 7/8

    Comment


     A közmédia M5 csatornája kapta az innovációs szövetség Média Díját

     Az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatorna nyerte a Magyar Innovációs Szövetség 2018. évi Média Díját, amelyet Siklósi Beatrix, a csatorna igazgatója vett át csütörtökön délelőtt Budapesten, a Magyar Innovációs Szövetség tisztújító közgyűlésén.

     Az M5 televízió a magyar tudományos műszaki kutatás-fejlesztés, valamint az innovációs eredmények, törekvések és problémák bemutatásával kifejtett kimagasló szakmai teljesítményéért kapta a díjat. A csatorna kiemelten foglalkozott az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versennyel, valamint a Magyar Innovációs Nagydíj legjobbjairól szóló tudósításokkal is.

     Siklósi Beatrix az MTI-nek elmondta: megtisztelőnek tartja az elismerést és örömmel tölti el, hogy az M5 csatorna teret adhatott egy nagy múltú kezdeményezésnek. A csatornaigazgató hozzátette: az M5 célja továbbra is, hogy a fejlődés, a kreativitás, a tudomány eszményét megismertesse a következő nemzedékkel.
     Comment


      Áprilistól jön a Nicktoons

      Április 1-jén startol a Nicktoons, így az új gyerekcsatorna, a Nickelodeon és a Nick Jr hármasa a legkisebbektől egészen a kamaszokig nyújt változatos programkínálatot. A népszerű SpongyaBob Kockanadrág, a Tini Nindzsa Teknőcök és a Kung Fu Panda mellett a magyar közönség számára eddig ismeretlen tartalmakkal is jelentkezik a Viacom új csatornája, melynek egyik nagy dobása a nyár elején debütáló Szivárvány Pillangó Egyszarvú Cica lesz.

      A jelenleg 25 ország több mint 86 millió otthonában látható Nicktoons tévécsatorna 2019 áprilisától már Magyarországon és Romániában is elérhető lesz a kábelszolgáltatók kínálatában. Az óvodás korúaknak tanulságos szórakozást nyújtó Nick Jr és a nagyobb gyerekeknek élőszereplős illetve kultikus animációs sorozatokat kínáló Nickelodeon tökéletes kiegészítője a Nicktoons, amely a 4-10 éves gyerekek számára biztosít egész napos válogatást a legjobb rajzfilmsorozatokból magyar nyelven.

      A Nicktoons csatorna román verzióját (melyhez magyar hangsáv is rendelkezésre áll) is elindítja a Viacom április 1-jén, a magyaréhoz hasonlóan magas lefedettséggel, így többek közt elérhető lesz az RCS & RDS, a Telekom Romania (Digital Basic csomag, 159. programhely), a UPC Romania (Digital Basic csomag, 511. programhely) és a Focus Sat (Basic csomag, 99. programhely) kínálatában is.
      Comment


       Megszűnik az M3

       Alig öt és fél évvel indulását követően megszűnik a közmédia retrocsatornája, az M3.
       1.8 AL Offset + T90 + invacom + inverto + VuDuo2 + DM800HDse clone

       Comment


        Netre költözik az M3 tévécsatorna

        Interneten lesz elérhető az eddig a kábelhálózatokon és műholdon terjesztett közmédia ismétlő-, illetve retrocsatornája, az M3 TV. Minden olyan M3-as tartalom elérhető lesz, amelynek online jogával rendelkezik az M3. A változásokról technikai fejlesztésként számolnak be.

        Az MTVA sajtóirodájának közleményében hozzátették, a közmédia feladata, hogy társadalmi és kulturális értelemben a lehető legátfogóbb médiaszolgáltatást nyújtsa. Az internetre való költözés előnye szerintük az, hogy a néző maga állíthatja össze az általa érdekesnek tartott tartalmakat.

        Az első évet az MTVA kísérleti évnek tekinti, ezért erre tekintettel folyamatosan bővülő kínálattal az online térben a közmédia minden olyan videóanyaga elérhetővé válik ingyenesen, amelynek online jogával rendelkezik.

        A közlemény szerint a csatorna olyan ismert, klasszikus tartalmakkal várja nézőit az online térben mint például A Tenkes kapitánya című kultikus sorozat, a Hölgyválasz beszélgetős műsor vagy a Beszéljünk a jövőnkről, Balogh János akadémikus ökológiai kérdéseket boncolgató tudományos műsora. Ezen kívül sok más szórakoztató műsor, színházi közvetítés, ifjúsági film és rajzfilm lesz elérhető – tették hozzá.
        zottya likes this.

        Comment


         Elindult az M3 internetes adása

         2019. május 1-jén az M3 új korszakába lépett. A klasszikus tévécsatorna helyett olyan online platform indult, mely nagyobb teret enged az egyéni nézői ízlésnek és érdeklődésnek.

         Az új struktúrában bárki szabadon választhat a kínálatból adott időkeretben, azaz mindenki maga döntheti el, hogy a kínálatból mely műsorokat és mikor szeretne megtekinteni. Adást követően 8 óráig visszajátszható, illetve adás előtt 2 órával már indítható a választott műsorszám.

         Ez a technológiai rugalmasság nem befolyásolja hátrányosan a tartalmi oldalt, a továbbiakban is a megszokott színvonalon és az M3-ra jellemző kulturális értékekkel és tartalmakkal jelentkeznek.

         Az internetes sugárzás minden értelemben Adáshibával (tv film) indult, hiszen ez volt megadva kezdő műsorszámnak, de persze adáshiba miatt nem ment, és az "adás előtt 2 órával" funkció sem működött, a normális működés 08:25 körül állt be. Az adás csak magyar- és környező országok (kivéve Ukrajna) IP címeiről nézhető (geo-blocking). A tervek szerint az M3 csatorna hamarosan elérhető lesz alkalmazás formájában is android, iOS és okostelevízió készülékekre, de jelenleg csak böngészőből nézhető, illetve átküldhető TV képernyőre, Chromecast használatával.

         Comment


          Az Antenna Hungária marad az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatok üzemeltetője

          A tartalmi vizsgálat – és az annak részét képező hiánypótlási szakasz – után július 8-án az egyedüli pályázót, az Antenna Hungária Zrt.-t nyilvánította nyertessé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatok lejáró üzemeltetési jogosultságának pályázatán. A szolgáltató és az NMHH a hatósági szerződést szeptemberben írhatja alá.

          A nyertes jövő szeptembertől tizenkét éven át üzemeltetheti majd a két, jelenlegivel megegyező technológiájú (DVB-T MPEG4 AVC) hálózatot – amelyen biztosítania kell, hogy a közszolgálati műsorok változatlan minőségben és a jelenlegi vevőberendezésekkel ingyenesen elérhetők maradjanak, legalább 98 százalékos lakossági lefedettséggel –, valamint a három, új technológiájú (DVB-T2 HEVC) hálózatot a fizetős TV-szolgáltatások számára.

          A hírközlési hatóság április 10-én tette közzé a honlapján a hálózatok üzemeltetésére kiírt pályázatát, amelyre egyedül a jelenleg is szolgáltató Antenna Hungária Zrt. jelentkezett. Az NMHH az alaki vizsgálat után május 14-én pályázati nyilvántartásba vette a pályázót. A tartalmi vizsgálat során hiánypótlásra is szükség volt, amit a pályázó hiánytalanul teljesített. A vizsgálat végén a hírközlési hatóság július 8-án nyertessé nyilvánította az Antenna Hungária Zrt.-t, így 2020 szeptembere – a jelenlegi jogosultság lejárta – után is a cég üzemelteti az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatokat. A szolgáltató és az NMHH szeptemberben írhatják alá az üzemeltetési jogosultságra vonatkozó hatósági szerződést.

          Comment


           Reklámok lesznek a Viasat History csatornán is

           A Viasat History tévécsatorna reklámértékesítését szeptember elején kezdi meg az Atmedia.

           A dokumentumfilm specialista Viasat History tévécsatornát eddig reklámok nélkül élvezhették a nézők, de egyszer minden jónak vége szakad, szeptember elsejétől elindul a reklámidő értékesítése az Atmediánál. Reméljük, a reklámokból befolyó összegből valamit vissza is kapunk, tehát a kábelszolgáltatók olcsóbban kaphatják ezek után a csatornát (mely eddig a drágábbak közé tartozott), és ezt az esetleges árcsökkenést érvényesítik az előfizetők felé is.
           zottya likes this.

           Comment

           Your contribution will be used to pay for our hosting service.
           THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!


           Working...
           X