PCHOME.RO

Collapse

Hírek

Collapse
Your contribution will be used to pay for our hosting service.
Thank you for your considering contributing!
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 0 (0 members and 0 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Érkezik a Nicktoons

  A Viacom Magyarországon is elindítja Nicktoons nevű, a 4-10 éves korosztályt megcélzó rajzfilmcsatornáját.

  Az óvodás korúakat megcélzó Nick Jr és a szélesebb korcsoportnak (4-14 éveseknek) szánt, bár leginkább a kistinik körében népszerű Nickelodeon után a Viacom hazánkban is elindítja elsősorban rajzfilmeket sugárzó, a már jelenlévő két csatorna által hagyott korosztályos űrt kitöltő csatornáját, Nicktoons néven.

  A csatorna pontos indulási dátuma jelenleg nem ismert, annyi biztos, hogy a Telekom kínálatában április második napjától válik elérhetővé.

  Comment


   Megszűnik a DoQ

   Közel 12 év után megszűnik a DoQ, a DoQmentumfilmek csatornája.

   A DoQ csatorna 2007. őszén indult, akkor még az IKO Media Group zászlaja alatt, majd többszöri tulajdonosváltást követően a Tematic Media Group-nál talált ismét szakértő gazdára. 2015. áprilisában a csatorna sugárzása HD minőségre váltott, és a magyar hangsáv mellett 3 idegennyelvű is megjelent, ezzel is jelezvén a törekvést a nemzetközi terjesztésre. Ez sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, többek közt a csatorna számára is sok műsort szállító A+E Networks által üzemeltetett H2 csatorna (ez több piacon is a közelmúltban névváltáson esett át, immár History2 néven fut) mellett nem tudott érvényesülni.

   Az elmúlt napokban a Telekom és a UPC is tájékoztatta előfizetőit, hogy kínálatukból március végével kikerül a DoQ csatorna. Az egybeesést nem találtuk véletlennek, ezért a DTV News megkereste a Tematic Media Group-ot, hogy mi az oka a hirtelen bekövetkező jelentős háztartásszám csökkenésnek.

   Kérdésünkre Csüllög Sándor, a Tematic Media Group terjesztési igazgatója elmondta: "Sajnálattal kell közölnöm, hogy a jelen piaci helyzet nem kedvez a DoQ csatorna további sugárzásának, így a SC DOQ MEDIA TV SRL, a DoQ csatorna jogtulajdonosa (a csatorna médiaszolgáltatója a DPO Tematikus Csatornák Kft.) azt az üzleti döntést hozta, hogy a csatorna műsorszolgáltatását 2019. március 31-én megszünteti. Kérjük minden kedves néző megértését, és ezúton is köszönjük, hogy az elmúlt közel 12 évben rendszeresen figyelemmel kísérték a csatorna műsorait."
   lehel007 likes this.

   Comment


    A 17.-én induló Moziverzum már aktív vételi paraméterei: 0.8W, 11727 mhz Vertical, QPSK, SR 28000, FEC 7/8

    Comment


     A közmédia M5 csatornája kapta az innovációs szövetség Média Díját

     Az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatorna nyerte a Magyar Innovációs Szövetség 2018. évi Média Díját, amelyet Siklósi Beatrix, a csatorna igazgatója vett át csütörtökön délelőtt Budapesten, a Magyar Innovációs Szövetség tisztújító közgyűlésén.

     Az M5 televízió a magyar tudományos műszaki kutatás-fejlesztés, valamint az innovációs eredmények, törekvések és problémák bemutatásával kifejtett kimagasló szakmai teljesítményéért kapta a díjat. A csatorna kiemelten foglalkozott az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versennyel, valamint a Magyar Innovációs Nagydíj legjobbjairól szóló tudósításokkal is.

     Siklósi Beatrix az MTI-nek elmondta: megtisztelőnek tartja az elismerést és örömmel tölti el, hogy az M5 csatorna teret adhatott egy nagy múltú kezdeményezésnek. A csatornaigazgató hozzátette: az M5 célja továbbra is, hogy a fejlődés, a kreativitás, a tudomány eszményét megismertesse a következő nemzedékkel.
     Comment


      Áprilistól jön a Nicktoons

      Április 1-jén startol a Nicktoons, így az új gyerekcsatorna, a Nickelodeon és a Nick Jr hármasa a legkisebbektől egészen a kamaszokig nyújt változatos programkínálatot. A népszerű SpongyaBob Kockanadrág, a Tini Nindzsa Teknőcök és a Kung Fu Panda mellett a magyar közönség számára eddig ismeretlen tartalmakkal is jelentkezik a Viacom új csatornája, melynek egyik nagy dobása a nyár elején debütáló Szivárvány Pillangó Egyszarvú Cica lesz.

      A jelenleg 25 ország több mint 86 millió otthonában látható Nicktoons tévécsatorna 2019 áprilisától már Magyarországon és Romániában is elérhető lesz a kábelszolgáltatók kínálatában. Az óvodás korúaknak tanulságos szórakozást nyújtó Nick Jr és a nagyobb gyerekeknek élőszereplős illetve kultikus animációs sorozatokat kínáló Nickelodeon tökéletes kiegészítője a Nicktoons, amely a 4-10 éves gyerekek számára biztosít egész napos válogatást a legjobb rajzfilmsorozatokból magyar nyelven.

      A Nicktoons csatorna román verzióját (melyhez magyar hangsáv is rendelkezésre áll) is elindítja a Viacom április 1-jén, a magyaréhoz hasonlóan magas lefedettséggel, így többek közt elérhető lesz az RCS & RDS, a Telekom Romania (Digital Basic csomag, 159. programhely), a UPC Romania (Digital Basic csomag, 511. programhely) és a Focus Sat (Basic csomag, 99. programhely) kínálatában is.
      Comment


       Megszűnik az M3

       Alig öt és fél évvel indulását követően megszűnik a közmédia retrocsatornája, az M3.
       1.8 AL Offset + T90 + invacom + inverto + VuDuo2 + DM800HDse clone

       Comment


        Netre költözik az M3 tévécsatorna

        Interneten lesz elérhető az eddig a kábelhálózatokon és műholdon terjesztett közmédia ismétlő-, illetve retrocsatornája, az M3 TV. Minden olyan M3-as tartalom elérhető lesz, amelynek online jogával rendelkezik az M3. A változásokról technikai fejlesztésként számolnak be.

        Az MTVA sajtóirodájának közleményében hozzátették, a közmédia feladata, hogy társadalmi és kulturális értelemben a lehető legátfogóbb médiaszolgáltatást nyújtsa. Az internetre való költözés előnye szerintük az, hogy a néző maga állíthatja össze az általa érdekesnek tartott tartalmakat.

        Az első évet az MTVA kísérleti évnek tekinti, ezért erre tekintettel folyamatosan bővülő kínálattal az online térben a közmédia minden olyan videóanyaga elérhetővé válik ingyenesen, amelynek online jogával rendelkezik.

        A közlemény szerint a csatorna olyan ismert, klasszikus tartalmakkal várja nézőit az online térben mint például A Tenkes kapitánya című kultikus sorozat, a Hölgyválasz beszélgetős műsor vagy a Beszéljünk a jövőnkről, Balogh János akadémikus ökológiai kérdéseket boncolgató tudományos műsora. Ezen kívül sok más szórakoztató műsor, színházi közvetítés, ifjúsági film és rajzfilm lesz elérhető – tették hozzá.
        zottya likes this.

        Comment

        Your contribution will be used to pay for our hosting service.
        Thank you for your considering contributing!


        Working...
        X