Hírek

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Októberben startol a Newsroom

  Október 28-tól minden vasárnap 17.00-tól lesz látható az ATV-n a Newsroom című új műsor, mely a CNN-es együttműködés alapján készül. A világ legnagyobb hírcsatornájának legfontosabb híreit láthatják a nézők, mindezt magyar nyelven. A Newsroom műsorvezetője Bombera Krisztina és Novák András, aki egyben a főszerkesztő is.

  Nyáron robbant a hír, hogy az ATV-n a CNN híreit és tudósításait is láthatják októbertől a nézők, magyar nyelven. A világ rendkívüli eseményeit, amelyeket "Breaking News" keretek között sugároz az amerikai hírcsatorna, élőben közvetíti majd az ATV. Az együttműködés keretében az ATV egyik munkatársa már jelenleg is a CNN központjában, Atlantában vesz részt egy szakmai továbbképzésen.

  A műsor két arca, Bombera Krisztina és Novák András mindketten elismert külpolitikai újságírók. Jól ismerik a világban zajló folyamatokat és sokszor pontosan tudják, hogy mi zajlik a színfalak mögött, így hitelesen és átfogóan tudják tájékoztatni az ATV nézőit. Novák András nem csak a műsorvezetője, hanem a főszerkesztője is a Newsroom-nak, 10 évvel ezelőtt ő is részt vett a CNN továbbképzésén.

  "Hosszú hónapok óta gőzerővel folyik a munka a 12 fős szakmai stábbal. Ketten a CNN-ben tanultak és végezték el a továbbképzést. Az atlantai központban tanul jelenleg Turai Barnabás kollégánk is, aki az elmúlt napokban találkozott már Ted Turner-rel, a CNN alapítójával is. Barna munkájára a későbbiekben is nagyon számítunk, hiszen ő a Közel- Keletről, Balogh Klaudia kolléganőnk pedig az Egyesült Államokból fog bejelentkezni minden héten, hogy a legfrissebb híreket tudósítsa a térségből. A műsorban Magyarország legkiválóbb biztonsági szakértői is megszólalnak majd és elemzik a különböző katonai és nemzetbiztonsági konfliktusokat. A Newsroom stúdiója technikailag nagyon modern lesz, hiszen a műsorvezetők egy érintőképernyőt használnak majd, hogy még részletesebben, látványosabban és pontosabban tudják elmagyarázni a híreket. Arra törekszünk, hogy a lehető leghitelesebben adjuk át a magyar nézőknek a CNN híreit." - mondta Novák András a Newsroom műsorvezetője és főszerkesztője.

  Comment


   Új arculattal várja a gyerekeket a Kiwi TV

   Megújul a Kiwi TV október 29-től: nemcsak új sorozatokkal, de két állandó szereplővel bővül a TV2 Csoport gyerekcsatornája. Kati és Koati, a két pajtás mostantól gyakran feltűnik majd a képernyőn. Kati kalandvágyó és kíváncsi természetű kislány, igazi kis felfedező, aki mindig odafigyel a környezetére, ha kell, bátran segít a bajban is. Barátja, Koati – aki egyébként egy ormányos medve – izgága kis figura, aki csalafinta természetével olykor bajba keveri Katit. A két jóbarátra rengeteg közös kaland vár, mostantól ők kalauzolják a gyerekeket a megújult csatornán.

   Új sorozatok is várják a kicsiket. Hétköznap 13:30-tól A dzsungel könyve, 15:30-tól pedig sokak kedvence, az Angry Birds lesz képernyőn. 18 órától a Grizzy és a lemmingek című francia animációs történet elevenedik meg, 18:30-kor pedig országos tévépremier lesz: a Gorcsok és Gumblik először látható Magyarországon. A történet szerint egy távoli völgyben tombol a csata jó és gonosz között. Ez a Gorcsok és Gumblik földje, ahol a három hős gumbli, Tink, Bounce és Willi kalandjait követhetik figyelemmel a gyerekek.
   Délelőtt, 16 órakor és este 8-kor minden nap nézhetnek mesefilmeket a kicsik: jön a Turbó, a csiga, ismét láthatják egy nem mindennapi család, Croodék fordulatos történetét, de A zöld urai, a Tintin kalandjai, a Madagaszkár 1-2. is képernyőn lesz.

   Hogy azok is megismerhessék a Kiwi TV kínálatát, akiknek eddig nem volt alkalmuk nézni: október 29-től egy héten át kódolatlanul elérhető a gyerekcsatorna a MinDig TV kínálatában az őszi szünettel egyidőben.

   Comment


    Változás a Mozi+ és a LiChi TV műholdas elosztásában

    Transzpondert vált a Mozi+ és a LiChi TV csatornák műholdas elosztása, ez a kábeles fejállomásokon túl a DIGI és a UPC Direct előfizetőket is érinti.

    A Thor 6 műhold 11804V transzponderéről a 11919V-re költözik a Mozi+ és a LiChi TV csatornák műholdas elosztása. A párhuzamos sugárzás 2018. november 30-ig tart. Ezt követően már csak az új helyről érhetők el a csatornák, így az említett dátumig az egyéni vevőberendezéssel rendelkező (tehát aki nem a szolgáltató által biztosított set-top-boxot használ) műholdas DIGI és UPC Direct előfizetőknek is újra kell hangolniuk a készülékeiket.

    Az új vételi paraméterek:

    Műhold: Thor 6
    Frekvencia: 11.919 vertikális 28000

    Comment


     ATV Spirit - A titokzatos lélek

     2019. januárjában indul az ATV második csatornája, ATV Spirit néven.

     Nagyjából 3 hét lehet hátra az ATV Spirit csatorna indulásáig (bár pontos dátumot még nem ismerünk), de alig tudunk róla valamit, titokzatosság övezi. Ami már biztosnak tűnik, hogy szórakoztató műsorokkal és sorozatokkal kívánják megszólítani a fiatal nézőket, míg az anyacsatornán alapvetően hírműsorok mennek.

     Comment


      Eladják az UPC Directet


      A Liberty Global pénteken jelentette be, hogy eladja a műholdas televíziós szolgáltatásokat nyújtó leányvállalatát, amely a kelet-európai piacon négy országot szolgál ki, és a társaság szolgáltatásait Magyarországon az UPC Direct nyújtja. A vevő az M7 Group, míg az ügyleg értéke megközelít a 180 millió eurót.

      A Liberty Global pénteken bejelentette, hogy a társaság az M7 Group számára értékesíti a DTH műholdas televíziós szolgáltatásokat nyújtó leányvállalatát, ami jelenleg a kelet-európai piacon négy országot szolgál ki. A DTH műholdas televíziós szolgáltatása Magyarországon UPC Direct márkanév alatt érhető el, míg Csehországban és Szlovákiában freeSAT, Romániában pedig FocusSat néven nyújt szolgáltatást a társaság.
      Az ügylet értéke megközelítőleg 180 millió euró, míg a tranzakció szabályozói engedélyek függvényében 2019 első felében zárulhat majd le. A Reuters beszámolója szerint a Bank of America leányvállalata, a Merrill Lynch pénzügyi tanácsadóként segíti a Liberty Globalt az ügyletben.


      A Liberty korábban megvált a régiós operációjának egy részétől

      A Liberty Global májusban jelentette be, hogy értékesíti a cseh, magyar és román tevékenységeit, a Vodafone számára, amiért a megállapodás értelmében 18,4 milliárd eurót fizet ki a brit távközlési cég. A vételi árból 10,6 milliárd eurót készpénzben teljesít a Vodafone és a négy üzletágban termelődő készpénzt nem veszi ki a Liberty, ami az ügylet lezárásáig keletkezik. A felvásárlás még az Európai Bizottság jóváhagyására vár, ami a várakozások szerint 2019 közepén zárulhat le.

      A várakozások szerint az egyesülésből eredő szinergiahatások éves szinten 535 millió eurós költségmegtakarítást eredményezhetnek a tranzakció lezárását követő ötödik évtől. A Vodafone a tranzakcióval 54 millió otthon kábelszolgáltatásához kap hozzáférést. Ez az egyik legnagyobb tranzakció a Vodafone történetében, ennél nagyobb csak a spanyol kábelszolgáltató, az Ono felvásárlása volt.


      Comment


       Spiler 2!

       Vételi paraméterek - Spíler2 TV
       1° nyugat, 11785H, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, SID 2570
       lehel007 likes this.
       1.8 AL Offset + T90 + invacom + inverto + VuDuo2 + DM800HDse clone

       Comment


        Szeva.Nálad nyilik?

        Comment


         Megállapodásra juthatott a DIGI és a TV2 Csoport, a Spíler1 TV és a Spíler2 TV érkezik a kínálatba.         A DIGI műholdas platformján 2018. december 31-én megkezdte a teszteket a Spíler1 TV és a Spíler2 TV. Egyelőre még Smart CAM előfizetők számára sem elérhetők, minden bizonnyal jövő év elején kerülnek a kínálatba (Szerk.: január 1-jén először a Smart CAM, majd a szolgáltatói set-top-box előfizetőknek is elérhetővé váltak a csatornák, majd a déli órákban lekapcsolták őket). Meglepő, hiszen mostanában rengeteg csatornán osztozik a DIGI és a UPC Direct, de ezen esetben a Spíler1 TV is saját feladásból kerül majd a kínálatba. Üröm az örömben, hogy "természetesen" mindkét sportcsatorna csak SD minőségben lesz elérhető.

         dtvnews.hu
         zottya and pirates like this.
         1.8 AL Offset + T90 + invacom + inverto + VuDuo2 + DM800HDse clone

         Comment


          Nálom sem nyilik ki szerintem még egy kicsit aktualizálni kel és akkor be indul.
          zottya likes this.

          Comment


           2019. január 11-én válik elérhetővé a DIGI műholdas kínálatában a Spíler1 és a Spíler2 tv csatorna.

           Comment


            Visszakerult a TV2, Mozi+ es a Prime a Digi kabel tv-en.
            pirates likes this.

            Comment


             Originally posted by vibeo View Post
             Visszakerult a TV2, Mozi+ es a Prime a Digi kabel tv-en.
             Minden Magyarlakta településen? Vagy csak bizonyos régiókban?

             Comment


              Visszakerültek a kinálatba a Tv2,Mozi+ és a Prime csatornák múholdon is.
              A Comedy central,a Comedy central Family,Tv4 és Film4 is megmaradt,tehát bővités történt.
              pirates likes this.

              Comment              Working...
              X