Your contribution will be used to pay for our hosting service.
THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!

PCHOME.RO

Collapse

Sikeresen útnak indult és fellövésre váró Új Müholdak (rendszeresen frissitve)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #16
  Szeptember elején hivatalosan is elindult a Vivacom nevű új bolgár müholdas szolgáltatás a keleti 45 fokoról, az Intelsat 12-ről.

  A Bulsatcom és a Total TV után a harmadikként megjelent szolgáltató több, mint 70 csatornát kínál előfizetőinek. A tervek szerint rövidesen HDTV csatornák is elérhetők lesznek a kínálatban. A Vivacom TV nevü szolgáltatás internet és vezetékes telefon mellett triple play ajánlat formájában is elérhető.
  A Vivacom megjelenése a keleti 45 fokon az Intelsat számára fontos mérföldkő, mivel eddig csak a hold indiai nyalábján volt jelentős kapacitás lekötve (pl. a Dialog TV nevü csomag által), miközben Európa felé alig sugárzott. A Vivacom csomag révén több bolgár müholdas tv és rádió szabadon is elérhető, így az egy orosz és két román szabadon vehető csatornán kívül is érdemes a nálunk is jól vehető müholdra állítani az antennát.
  1x DM 800 HD 1x Dm 8000,Parabola 1,4 Al, Local Card: Hello HD,DiGi Hu,Upc Hu,Sky IT,Sky DE / All Full!

  Comment


   #17
   Szerbiában terjeszkedne a jelenleg csak Bulgáriában elérhető Bulsatcom müholdas szolgáltató, amely a keleti 39 fokról, a HellasSat 2-ről sugározza müsorait.

   A Bulsatcom belépésével a harmadik DTH szolgálató jelenne meg déli szomszédunknák a Digi TV és a Total TV után. Utóbbi egyébként Bulgáriában is jelen van, így a két társaságnak két piacon is küzdeniük kellene az előfizetők kegyeiért.
   A Bulsatcom kb 350.000 előfizetővel rendelkezik és nagyfebontású csatornákat is biztosít előfizetőinek, így a szerb piacra belépve ez lehetne az első műholdas szolgáltatás, amely HDTV csatornákat is kínálna. A Bulsatcom helyzetét könnyíti (ami a Total TV-nek is kedvez), hogy a regionális csatornák egy piacként tekintenek a szerb és bolgár piacra, így nagyon sok csatornájuk közös: csak feliratozásban ill. hangcsatornában térnek el.
   A Bulsatcom terjeszkedését viszont nehezíti, hogy fogy a kapacitás a HellasSat 2-n és egyelőre csak tervezik az új müholdat. Információink szerint a Bulsatcom a román Dolce csomaggal is együttmüködésre készül, hogy a mindkét csomagban elérhető csatornákat közösen adják fel, így optimalizálva a rendelkezésre álló müholdas kapacitást. Ezen együttmüködés egyik eredménye lehetne, hogy a most is már 5 HDTV csatornát kínáló Dolce további, a Bulsatcom által adott HDTV csatornákat (pl. NatGeo HD és Eurosport HD) is felvehetne csomagjába.
   -------------------
   sat-tv-radio.hu
   1x DM 800 HD 1x Dm 8000,Parabola 1,4 Al, Local Card: Hello HD,DiGi Hu,Upc Hu,Sky IT,Sky DE / All Full!

   Comment


    #18
    Ahogy korábban jeleztük, a fellövés előtti ellenőrzések során technikai problémák merültek fel az Eutelsat W3B-vel, így az eredetileg szeptember 15.-ére tervezett fellövés több héttel csúszik: a jelenlegi tervek szerint október 28.-án kerül majd rá sor.

    Az Arianespace jelenlegi tervei szerint a november végén a keleti 66 fokra szánt Intelsat 17 és a nyugati 33,5 fokra szánt, Sojuz rakétáról átkerült HYLAS-1 indulhat. December végén vagy a nemzetközi ürállomásra induló Kepler teherürhajó vagy a Hispasat 1E és a Koreasat 6 startolhat.
    Az Eutelsat W3B a keleti 16 fokon csak ideiglenesen állomásozik majd, 2011-2012-ben váltja majd a valóban erre a pozícióra optimalizált Eutelsat W3C. A W3B a W2 meghibásodása miatt az ideiglenes megoldásként a keleti 16 fokon üzemelő (hibás ill. öreg) Eurobird 16, Sesat 1 és W2M holdakat váltja ki.
    A W3C üzembeállása után a W3B tervezett pozíciójába, a keleti 7 fokra kerül, ahol a W3A-val közösen üzemel majd, 50%-kal növelve a keleti 7 fokon rendelkezésre álló kapacitást.
    A W3B fedélzetén több, mint 50 tp. kap helyet, melyek a Ku-sáv mellett (10,7-11,7 GHz ill. 12,5-12,75 GHz) a Ka-sávban is sugároznak. Európát Ku-sávban 2 nyaláb, míg Ka-sávban 1 nyaláb szolgálja majd. Ezenkívül rendelkezésre áll majd egy a Szahara alatti Afrikát lefedö széles nyaláb ill. egy Madagaszkárra irányuló szpot nyaláb is.

    ---------------
    sat-tv-radio.hu
    1x DM 800 HD 1x Dm 8000,Parabola 1,4 Al, Local Card: Hello HD,DiGi Hu,Upc Hu,Sky IT,Sky DE / All Full!

    Comment


     #19
     Október 14.én egy új müholdas szolgáltatás indul AustriaSat néven a keleti 19,2 fokról.

     M7 Group SA és az ORS (az ORF technikai részlege) által létrehozott közös csomag az ORF1 (HD), ORF2 (HD), ATV, Puls TV és Austria 9 TV mellett az AXN, Animax, Kabelone Classics, Sat.1 Comedy, RTL Living, MTV Music, MTV Rocks, MTV Dance, MTV Hits, VH-1, Kidsco, Hustler TV, Marcel Dorcel TV és az Alpenglühen nevü csatornákkal indul, de év végéig további négy adó csatlakozását igérik.
     A tervek szerint 2011-ben elindul a HD csomag is. A szolgáltató 2013 végére 100.000 előfizetőt szeretne szerezni.
     Az M7 Group SA Hollandiában a CanalDigitaal Satelliet, Belgiumban a TV Vlaanderen és Luxemburgban a TéléSat szolgáltatásokat üzemelteti, így várható, hogy egyes csatornákat e csomagból is átvesznek majd.
     1x DM 800 HD 1x Dm 8000,Parabola 1,4 Al, Local Card: Hello HD,DiGi Hu,Upc Hu,Sky IT,Sky DE / All Full!

     Comment

     Your contribution will be used to pay for our hosting service.
     THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!


     Working...
     X