Your contribution will be used to pay for our hosting service.
THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!

PCHOME.RO

Collapse

Stop frf's abuses

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 0 (0 members and 0 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Stop frf's abuses

  Catre FRF,

  Stimati domni,

  Apreciem raspunsul prompt al Dumneavoastra, si ca urmare am simtit nevoia unor clarificari, desi nu dorim sa intram într-o succesiune lasciva de scrisori deschise cu FRF prin intermediul presei.Din pacate suntem nevoiti sa apelam din nou la aceasta masura. De asemenea, în privinta raspunsului dat de catre Dl. Marian Iancu, desi este în apararea noastra, si apreciem acest gest, dorim sa specificam ca reprezinta opinia sa personala. Daca avem puncte de vedere comune nu înseamna ca suntem MANI....TI sau INFLUENTATI.

  Proiectul nostru, http://www.justiceforpoli.com, a luat nastere în urma cu opt luni, din pasiunea suporterilor polisti si se doreste a fi o forma de protest civilizata si cu bun simt, fata de umilintele si tratamentul la care a fost supus suporterul timisorean de-a lungul timpului de catre Dumneavaostra, ca institutie. Precizam ca proiectul a fost realizat cu contributia a peste 40 de oameni, din peste 10 tari, din toate clasele sociale ( doctori, ingineri, jurnalisti, juristi, profesori,studenti, elevi etc.). Lucruri pe care le putem dovedi oricând.

  In raspunsul Dumneavoastra vorbiti de evenimentele de la Târgu Jiu utilizând termenii de « premeditare » si « indicii ». Va apartine sa demonstrati premeditarea, iar indiciile se numesc « dovezi » în cazul în care exista si « speculatii » în cazul în care nu sunt decât simplul produs al sentimentelor sau al resentimentelor…

  Coregrafia care afisa « Scriem o noua pagina de istorie » face trimitere la câstigarea unui trofeu. Noi nu scriem pagini de istorie din distrugeri sau incendieri de tribune. Nu a fost niciodata stilul nostru si nici nu va fi vreodata. La Târgu Jiu a fost o situatie exceptionala care a degenerat într-un context de tensiune, neputinta si sentiment de nedreptate, generat de maniera "originala" de arbitraj a centralului Balaj. "Premeditare"? Nu suntem de acord cu violentele pe stadioane. Regretele ar fi tardive acum si nici nu ne mândrim cu cele întâmplate.


  V-ati anagajat într-un proces de sanctionare a echipei pe care o sustinem. Aici distingem doua lucruri :

  1. Evenimentele din tribune. Sanctionate deja cu o suspendare de 4 meciuri pe teren propriu si o amenda. Nu avem ce comenta, clubul se pare ca va contesta aceasta decizie. In ceea ce ne priveste remarcam doar ca este cea mai mare suspendare primita de o echipa (va amintiti de evenimentele grave din tribune la Buzau cu suporterii dinamovisti ? Dar invadarea terenului la meciul cu FC Arges a acelorasi fani, recidivisti– întru totul asemanatoare cu incidentele de la Tg Jiu ?). Speram într-un echilibru comparativ al sanctiunilor si ne asteptam la o sanctionare si mai drastica a clubului Dinamo. Asa ar fi drept si corect…Poate asteptam din nou degeaba, fiindca nu am observat pana acum acest echilibru. Motivul ? Dumneavoastra conduceti fotbalul românesc si sunteti singurii care puteti raspunde la aceasta întrebare.
  2. Neprezentarea la decernarea medaliilor. Se vorbeste chiar de eliminarea din Cupa a echipei noastre! Pentru scandari rasiste deosebit de grave, Dinamo a fost "suspendata" sa joace fara spectatori un meci de cupa, semifinala de la Cluj cu "Poli", unde pedepsitii au fost de fapt suporterii timisoreni si iubitorii de fotbal din Cluj, nicidecum clubul bucurestean. Credem ca apartine FRF sa explice în ce masura neprezentarea la ceremonie pentru a-si recupera medaliile este un act mult mai grav decât rasismul si scandarile rasiste. Sunteti în fata unei dileme si asteptam cu un interes deosebit argumentatia Dumneavoastra. Rasism = un meci ; refuzul medaliei = un sezon de Cupa ?

  In ceea ce priveste alegerea locului de disputare al finalei. Aveti dreptate, clubul a fost de acord. Acolo unde noi aratam cu degetul incompetenta manageriala în organizarea competitiei tine de faptul ca ar fi fost logic sa existe un criteriu de capacitate bazat pe numarul minim de locuri pe care trebuie sa le aiba un stadion astfel încât sa se limiteze locatiile eligibile la gazduirea unei finale. Salutam la rândul nostru eforturile întreprinse de cei din Târgu-Jiu, cât si ospitalitatea lor, însa nu putem trece cu vederea ca în mod indiscutabil acest stadion era prea mic pentru a gazdui un astfel de eveniment si insuficient asigurat, cu garduri de doar un metru inaltime la peluza timisoreana. "Premeditare"?.

  In problema TAS, desi FIFA este cea care a amenintat FRF cu suspendarea din competitii daca nu aplica penalitatea de 6 puncte, lucru pe care nu l-am contestat niciodata, ati eludat raspunsul la doua chestiuni :
  - FRF a transmis clubului nostru ca îndeplineam criterile si ne conformasem aplicând decizia FIFA, sau FRF a uitat sa ne transmita ca nu îndeplineam criteriul ? Oricare din aceste raspunsuri va pune într-o situatie delicata.
  - Cum explicati ca oameni abilitati sa vorbeasca în numele FRF au transmis TAS un aviz în care se exprima necesitatea mentinerii depunctarii ? A fost un lucru dorit de FRF sau o initiativa personala ? In acest ultim caz, ce sanctiuni s-au luat si în ce fel a fost rectificata situatia ?

  In fine, în privinta duplicitatii de care a dat dovada FRF în relatia cu echipa noastra de suflet si cea creata ad nihilo de catre Claudio Zambon si care evolueaza departe de orasul nostru, purtând numele nostru, va invitam sa vizitati site-ul www. justiceforpoli.com pentru a întelege absurdul si malversatiunile care au dus la aceasta situatie. Noi, SUPORTERII, am fost cei ccare i-au atras atentia si l-am oprit pe Dl. Marian Iancu sa încheie o tranzactie mincinoasa în privinta palmaresului. Pentru ca noi ne recunoastem greselile trecutului si ni le asumam. Am gresit prin tacerea noastra si prin faptul ca nu am luat atitudine la momentul oportun. Paradoxul situatiei sta în faptul ca aveti calitatea si puterea sa rectificati erorile trecutului. Va lipseste însa vointa ! Pana aici domnilor. Luam ATITUDINE si spunem STOP! STOP violentei verbale, STOP violentei fizice, STOP umilintelor, STOP abuzurilor!Cine greseste sa suporte consecintele, indiferent de nume!

  Nu dorim sa calomniem, nici sa folosim injurii, însa Timisoara sufera si va arata cu degetul REA VOINTA ! Timisoara poate va ierta, dar niciodata nu va uita, în numele demnitatii. Acolo unde de zeci de ani suflarea alb-violeta a fost, este si va fi, aceasta demnitate ne-a permis sa ne depasim mereu conditia si sentinta timpurilor pe care le-am trait sau pe care le traim. Pentru Dumneavoastra a va depasi conditia înseamna a începe prin a accepta faptul ca sunteti efemeri ! Asumati-va raspunderea si onorati fotbalul cu un gest de demnitate: demisia !

  DREPTATE PENTRU POLI !
  Un om printre oameni  Satellite Finder-click AICI

  Calculator pentru unghiul de azimut si de elevaţie  #2
  Alegeri cu cantec
  In 1989 a fost numit secretar al FRF cu probleme de copii si juniori, iar la inceputul lui 1990 a devenit secretar general al FRF. In august 1990, s-au organizat alegeri pentru functia de presedinte al federatiei, desi, in februarie, Mircea Pascu primise un mandat pentru patru ani. Pascu il avea contracandidat pe fostul presedinte, Mircea Angelescu, dar castigator a fost un al treilea Mircea, Sandu! Pascu a sustinut ca Sandu a fost numit, si nu ales, conflictul dintre cei doi ajungand la stadiul in care primul a fost declarat "persona non-grata" de catre FRF! "Daca imi amintesc bine, la alegeri au fost chemati doar 100 de reprezentanti, si nu peste 200, asa cum ar fi fost normal.

  S-au prezentat 96, dintre care 46 au votat pentru mine, iar 50 pentru Angelescu", a povestit, pentru presa vremii, Pascu. "Cand s-a tras linie, a castigat Sandu! L-am intrebat pe Cornel Dinu (n.r. - secretar de stat la MTS), cel care convocase acea Adunare Generala, cum de a fost numit Sandu, cand alegerile fusesera castigate de Angelescu! Mi-a raspuns ca Angelescu a fost ales in functia de presedinte onorific, in timp ce presedinte-salariat va fi Sandu", a dezvaluit Pascu, inlaturat definitiv din structurile de conducere ale FRF dupa derularea acelor alegeri. Pascu a continuat insa lupta si reclamat ca actuala institutie condusa de Sandu a fost constituita ilegal. Mai exact, federatia a fost constituita in 1991 ca persoana juridica privata cu o simpla hotarare obtinuta la o judecatorie de sector. La baza acesteia sta un tabel de constituire in care sunt mentionate numele a 30 de membri fondatori. Opt dintre acestia nu si-au pus insa semnaturile pe acest act, in locul lor semnand Mircea Mihail, unul dintre apropiatii lui Sandu. In plus, conform acuzelor formulate de Pascu, Sandu a pus in acel moment mana si pe o importanta suma de bani aflata in contul fostei federatii sportive (FRFA), adica 2,5 milioane USD si 15.500.000 de lei, sume care au provenit de la FIFA in urma participarii echipei nationale a Romaniei la CM din 1990. Ulterior, prin diverse sentinte judecatoresti, FRF a intrat in legalitate.
  Lumini si umbre
  http://www.ziua.ro/display.php?data=200 ... &id=248788  "Anul dracului-1991"

  http://www.adevarul.ro/index.php?sectio ... ol&id=2307
  FR de ...bol-Asociatie contesta Federatia Romana de Fotbal
  FRFA a anuntat ca Mircea Pascu a fost reales presedinte si a programat, pe 16 februarie, Adunarea Generala de reorganizare
  Federatia Romana de ...bol-Asociatie (FRFA) a trimis, ieri, doua scrisori deschise primului-ministru, Adrian Nastase, si ministrului Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, in care se solicita acestora sa se pronunte in privinta litigiului cu Federatia Romana de Fotbal (FRF). FRFA contesta legalitatea constituirii, in 1991, a FRF, pentru ca a fost facuta de persoane fizice - Mircea Sandu, Adalbert Kassai, Florin Gatejan si Marian Albu - si nu de persoane juridice. In scrisoarea adresata premierului, se relateaza modul in care s-a constituit FRFA si se enumera institutiile statului care au recunoscut aceasta constituire. O anexa prezinta plangerea penala formulata impotriva presedintelui Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, secrearului general al FRF, Adalbert Kassai, vicepresedintelui Comisiei de Disciplina a FRF, Florin Gatejan, si trezorerierului Marian Albu, proces inca nesolutionat. FRFA ii acuza pe cei patru ca au furat antetele FRFA, ca au constituit Federatia Romana de Fotbal ca o asociatie particulara, preluand denumirea de FRF de la prescurtarea FRFA, si ca au preluat conturile FRFA, care contineau in acel moment 2.500.000 de dolari si 15.500.000 de lei. FRFA a intentat un proces penal la adresa lui Mircea Sandu, Adalbert Kassai, Florin Gatejan si Marian Albu, dar si un proces de desfiintare a FRF, pentru care urmatoarea infatisare este programata pe 18 decembrie. Oficialii FRFA au spus ca FRF nu are proces-verbal de constituire si ca afilierea ei la FIFA si UEFA nu este valabila, deoarece s-a facut prin inlocuirea FRFA in cadrul acestor foruri. FRFA a decis reconfirmarea lui Mircea Pascu in functia de presedinte al acestui for. Pascu a declarat ca asteapta sa fie confirmat de FIFA si UEFA in acest post. Alexandru Ionescu a precizat ca FRFA are programata, pe 16 februarie, Adunarea Generala pentru reorganizare.

  FRF
  In luna aprilie a anului 1991, la Judecatoria Sectorului 1 a fost depusa cererea de inregistrare a Federatiei Romane de Fotbal, in vederea acordarii personalitatii juridice. La prima vedere a unei astfel de cereri, intrebarea care iti vine in minte este cea evidenta: Cum adica sa primeasca FRF personalitate juridica? N-o avea deja? Ba o avea, poate spune orice jurist din tara asta, era persoana juridica de drept public si asa au tinut-o si comunistii. Si atunci pentru ce-i mai trebuia alta? O privire mai atenta, si misterul se risipeste. Nu-i federatia aceea de-o credeam noi, ci doar o asociatie cu scop nelucrativ care tocmai asa se doreste a se numi: "Asociatia Federatia Romana de Fotbal".

  Alaturat cererii un tabel cu 30 de membri, unii cu nume sonore (dintre care ii enumeram pe Mircea Sandu, Adalbert Kassai, Gino Iorgulescu, Florin Halagian, Grigore Sichitiu), dar si femei de serviciu ori dactilografe, constituiti ?in vederea acordarii personalitatii juridice a asociatiei?. Scopul asocierii, dupa cum timpul a dovedit-o: asociatia - tabel "Federatia Romana de Fotbal" s-a substituit adevaratei federatii nationale de fotbal.


  Cinci motive pentru care "FRF - Mircea Sandu" nu exista in fata legii


  Multe dintre semnaturi sint executate de aceeasi mina


  Hotarirea de substituire fusese luata de o parte din membrii tabelului inca din luna februarie a anului 1991, in numele a ceea ce ei defineau drept nevoia de privatizare a FRF. Imposibila de altfel, din moment ce Legea speciala a sportului din 1929 (completata in 1933), in vigoare, spunea ca FRFA (denumirea completa este Federatia Romana de Fotbal Asociatie) era definita drept institutie de interes public. Ceea ce nu i-a impiedicat pe cei de mai sus sa-si vada de substituire. Procedind la o serie de ilegalitati nu doar uriase, ci evidente.

  Primul element: Legea prevede ca o persoana juridica nu se poate constitui decit cu acte AUTENTICE, adica originale si mai ales legalizate la notariat. NICIODATA Asociatia lui Mircea Sandu nu a produs dovada autenticitatii documentelor de constituire a "Asociatiei (contrafacerii) FRF". Acesta este cel mai important aspect! Chiar si cel mai ignorant jurist din Romania poate confirma ca nici o asociatie sau fundatie, nici un SRL sau SA nu poate primi personalitate juridica fara acte autentice.

  Mai mult, atunci cind au fost in pericol de a fi nevoiti sa le arate in fata instantei, si-au luat talpasita, dupa cum vom arata mai departe.

  Al doilea element: Este suficient sa privim cu atentie tabelul pentru a remarca faptul ca multe dintre semnaturi sunt executate de aceeasi mina. Plastografie! La care s-ar putea adauga si acuza de inscriere in fals la Judecatorie. De altfel, falsul este si recunoscut: "Atunci era perioada in care sediul federatiei se muta din Vasile Conta in Poligrafiei. Am primit acordul verbal al tuturor, ei fiind ocupati", a declarat, inca din 1997 "autorul" Mircea Mihail, responsabil cu probleme de protocol al Federatiei.

  Al treilea element: Antetul documentelor depuse la Judecatorie. Federatia Romana de Fotbal - Consiliul National pentru Educatie Fizica si Sport. Acesta din urma nu mai exista. Exista Ministerul Tineretului si Sportului.

  Al patrulea element: La dosarul de infiintare a asociatiei trebuie facuta dovada mijloacelor financiare proprii. Asociatia privata a lui Mircea Sandu le-a produs: cont la BCR - SMB (15,5 milioane lei) si la BRCE (2,5 milioane de dolari). Si aici frauda este evidenta. Conturile erau ale Federatiei Romane de Fotbal Asociatie, nicidecum ale asociatiei Federatia Romana de Fotbal a lui Mircea Sandu. FIFA nu putea vira cele 2,5 milioane de dolari pentru participarea la Campionatul Mondial de Fotbal din Italia unui tabel, ci adevaratei federatii.

  Asa ca ori Mircea Sandu si Marian Albu au indus in eroare instanta, sustinind ca asociatia-tabel ar detine sumele de mai sus ori au intocmit dosarul cu documente cu caracter de substituire. Aceasta deoarece Federatia Romana de Fotbal Asociatie (cea veche) avea personalitate juridica.


  De ce nu se putea infiinta o alta federatie


  Daca Mircea Sandu si acolitii sai ar fi vrut inregistrarea unei federatii, singura in drept sa gestioneze o ramura sportiva la nivel national, le lipseau cel putin 5 elemente:

  Personalitatea juridica pentru o federatie trebuia acordata la Tribunal, nu la Judecatorie.

  O federatie se constituie din mai multe asociatii, uniuni, cluburi, persoane juridice, nu fizice, ca in cazul asociatiei - tabel.

  Nu se putea constitui decit in urma dizolvarii adevaratei Federatii (FRFA) ceea ce nu s-a intimplat.

  Legile sportului stipuleaza expres ca nu poate fiinta decit o singura federatie nationala pentru fiecare disciplina sportiva. Or, vechea FRFA, cea substituita fraudulos, exista, exista si este recunoscuta de institutia judecatoreasca din Romania, sub numele cu care s-a si afiliat la FIFA in 1930 - Federatia Romana de ...bol Asociatie.

  O federatie nu se putea infiinta decit prin lege, fiind o institutie de drept public.


  Diferenta dintre asociatie si federatie


  Asociatia nu este acelasi lucru cu federatia. O asociatie, dupa cum ati putut remarca si mai sus, se realizeaza de catre particulari, persoane fizice. O federatie, in schimb, se poate constitui numai ca urmare a manifestarii vointei mai multor asociatii, fundatii, persoane juridice.

  Tocmai de aceea o federatie a fost recunoscuta dintotdeauna drept o institutie de drept public (precum presedintia, guvernul, ministerele, organele locale, misiunile diplomatice), nicidecum privat, precum asociatiile, societatile comerciale cu capital privat, partidele sau organizatiile cooperatiste.


  SRL-ul lui Mircea Sandu nu figura in Registrul special al persoanelor juridice


  FRF nu a fost inregistrata la judecatorie


  Conducerea ?Federatiei - tabel? sustine ca s-a infiintat in 1991 in temeiul unei legi din 1924 (Legea 21, pentru persoanele juridice - asociatiuni si fondatiuni). Pina aici totul ar parea a fi in ordine, legea in cauza fiind in vigoare la acea data (a fost abrogata abia dupa noua ani, in anul 2000). Lege care prevede ca ?asociatiunile si fondatiunile fara scop lucrativ, create si organizate de particulari (n.r. - cazul Asociatiei - tabel FRF) nu pot dobindi personalitate juridica decit in conditiunile legii de fata?. Aceeasi lege spune insa ca asociatiile precum FRF - scara blocului nu exista pina cind nu sint inscrise intr-un registru special, tinut la tribunalele pe raza carora se afla asociatia: ?Persoana juridica va avea fiinta numai de la data inscrierii deciziunii de recunoastere ramasa definitiva, in registrul special care va fi tinut in acest scop la grefa fiecarui tribunal civil?. Daca ne orientam pe harta Capitalei, putem lesne observa ca sediul de atunci al Asociatiei FRF se afla pe raza sectorului 2.

  Acolo, la Judecatoria Sectorului 2, trebuia gasita inregistrarea asociatiei lui Mircea Sandu. Nici vorba de asa ceva: "Se certifica de noi, Biroul persoanelor juridice Judecatoria Sector 2 Bucuresti ca Federatia Romana de Fotbal, cu sediul in Str. Vasile Conta nr. 16, sector 2, Bucuresti, nu este inscrisa in Registrul special al persoanelor juridice de la grefa Judecatoriei sector 2". Revenind la cele de mai sus, rezulta ca persoana juridica Asociatia FRF nu a existat. Nefiind inregistrata, ea nu putea functiona, pentru ca in fata legii prin care sustine ca s-a nascut ea nu a existat niciodata.


  "FRF - tabel" a dobindit personalitate juridica abia in 2002


  La data de 22 ianuarie 2002, "autonumita" Federatia Romana de Fotbal a solicitat Tribunalului Bucuresti admiterea cererii de acordare a personalitatii juridice, urmata de inscrierea in Registrul Federatiilor.

  Instanta constata ca sint indeplinite prevederile articolului 6 din OG 26/2000: "In vederea dobindirii personalitatii juridice, asociatii incheie ...".

  Este limpede ca dobindesti personalitate numai atunci cind nu o ai, cind o doresti, cind tinjesti dupa ea.

  Pentru ca, daca ar fi avut personalitate juridica, fie ca era federatie, fie asociatie, isi pastra personalitatea, dar i se aplicau prevederile noii ordonante (asa cum se prevede expres in art. 83 si 84 din OG 26/2000).


  Chiar si cu acte in regula, "FRF - Mircea Sandu" ar fi fost lovita de nulitate


  Legea romana in domeniul sportului nu lasa loc la interpretari. Pentru fiecare disciplina sportiva, o singura federatie. Am amintit deja ca Federatia Romana de ...bol Asociatie nu a fost dizolvata. Ea a existat in fapt din 1909 (scrie si pe sigla uzurpatorilor), are personalitate juridica din 1930, cind s-a si afiliat la FIFA, exista si in prezent. Atunci cind Mircea Sandu, prin avocat, a invederat instantei ca Federatia Romana de ...bol Asociatie nu a facut dovada dobindirii personalitatii juridice printr-o hotarire pronuntata de o instanta, Tribunalul a constatat urmatoarele: "Asociatia Romana de ...bol Asociatie a fost infiintata conform actului constitutiv autentificat cu nr. 8572/22.03.1930 la Tribunalul Ilfov - Sectia notariat (n.r. - retineti, act autentificat, ceea ce FRF - Mircea Sandu nu a prezentat vreodata). ... In raport de aceste considerente, constatind ca petenta a dobindit personalitate juridica in anul 1930, conform Legii 21/1924 la care facea trimitere (...), Tribunalul va respinge exceptia invocata" (n.r. - exceptia prin care FRF - tabel nega existenta Federatiei Romane de ...bol Asociatie). Revenind la cele de mai sus, Federatia Romana de ...bol Asociatie este recunoscuta ca fiind una si aceeasi cu cea infiintata in 1930. Cum FRFA nu s-a desfiintat de drept niciodata, asa o cunosc si FIFA si UEFA (care au cunostinta, din 1991, doar de schimbarea presedintelui federatiei), nicidecum de mistificare sau de aparitia vreunei federatii noi. Nu numai legea, ci si logica elementara arata ca si daca Asociatia FRF - tabel ar fi avut in regula toate documentele legale acestea erau lovite de nulitate. Exista o disciplina, fotbalul, si o federatie, FRFA, care fiinteaza din 1909 pina in prezent. O alta nu mai are loc intr-un stat de drept decat daca prima ar fi dizolvata sau desfiintata!


  50 de milioane de dolari, venituri din "asociere"


  Pentru participarea la Campionatul Mondial de Fotbal din Italia 1990, Federatia Romana de Fotbal a primit suma de 2,5 milioane de dolari SUA (meciurile din grupa si cel din optimi, pierdut cu Irlanda la loviturile de la 11 metri).

  In luna februarie 1991, grupul de "intreprinzatori" ia initiativa de a face Asociatia FRF, cu care hipnotizeaza, practic, pe toata lumea, mai ales bancile, pe atunci de stat (BCR si BRCE). Acestea vireaza toti banii, cei 2,5 milioane USD si 15 milioane de lei (circa 250.000 dolari la acea vreme). Banii au fost virati din contul FRFA (Federatia Romana de Fotbal Asociatie) in conturile Asociatiei - tabel, fara nici o aprobare a Adunarii Generale a adevaratei federatii.

  De atunci intrarile sint greu de contabilizat, putind fi doar estimate.

  In primul rind, suma intrata in contul FRF din sponsorizari, reclama, publicitate, drepturi de televizare a meciurilor nationale s-ar putea apropia de 12 milioane de dolari. Amintim aici Bergenbier, Adidas si Loteria Nationala. De la cea din urma, Asociatia Federatia Romana de Fotbal a incasat mai bine de

  3,1 milioane de dolari pe parcursul a patru ani, intre 1993 si 1996. Mai mult, incepind cu anul 1994 cea din urma a luat teancurile de bani cu arcanul din loterie pe baza unei hotariri de guvern care a fost abrogata abia dupa de trei ani, in urma unui mare scandal de presa. In regulamentul HG 816/1994 privind organizarea si functionarea Regiei Autonome "Loteria Nationala" se dispunea acesteia: "vireaza din incasarile realizate la sistemul de joc pronosport o cota de pana la 40a Ministerului Tineretului si Sportului - compartimentele de sport si Federatia Romana de Fotbal - pentru sustinerea miscarii sportive din tara noastra". Sa traducem: o asociatie privata sa fie imbuibata cu bani publici. Una peste alta, Asociatia FRF a incasat de la loterie, dupa cum a recunoscut


  Doua federatii pentru un singur fotbal

  FRF-Asociatie sustine, asadar, ca ea nu a fost desfiintata niciodata si ca este continuatoarea legala a federatiei infiintate la 14 decembrie 1912 (Comisia Centrala de ...bol - Asociatie) si devenita Federatia Romana de ...bol - Asociatie la 22 martie 1930. Un comitet de initiativa, concretizat intr-un Birou Federal interimar, la care a aderat si Mircea Pascu - reconfirmat ca presedinte al FRF-Asociatie - a prezentat ieri presei documente cu care sustine ca FRF condusa de Mircea Sandu este ilegala. "Cererea lor de dobandire a personalitatii juridice este facuta de trei persoane fizice (M. Sandu, A. Kassai si F. Gatejan - n.r.), lucru ilegal. Au apelat la Judecatoria Sectorului 1, desi sediul din Vasile Conta, nr. 16, este in Sectorul 2. Alta ilegalitate, ca sa nu spun ca au trecut in cerere ca sediul este in Sectorul 1, ceea ce inseamna fals si uz de fals. N-au depus nici pana astazi procesul-verbal al adunarii generale de constituire, lucru reclamat la vremea respectiva si de instanta. Au preluat patrimoniul si 2,5 milioane de dolari, bani publici, fara proces-verbal si functionand ca asociatie de drept privat. Mai mult, FRF nu este inscrisa la registrul persoanelor juridice", a spus Doru Ionescu, membru in Biroul Federal interimar al FRF-Asociatie. "Mircea Sandu n-a fost ales in Comitetul Executiv al UEFA pentru ca, asa cum imi place mie sa zic, Dumnezeu nu doarme! El nu este legal nici macar aici, in tara, daramite peste hotare", a adaugat M. Lazar, si el membru in amintitul Birou Feder

  http://www.ziua.net/prt.php?id=47568&data=2000-07-22
  Last edited by csachiri; 19 June 2009, 09:47.
  Un om printre oameni  Satellite Finder-click AICI

  Calculator pentru unghiul de azimut si de elevaţie


  Comment

  Your contribution will be used to pay for our hosting service.
  THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!


  Working...
  X