PCHOME.RO

Collapse

Borussia Dortmund in pragul falimentului ?

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Borussia Dortmund in pragul falimentului ?

  Borussia Dortmund, singurul club german de fotbal cotat la bursă, a īnregistrat o pierdere netă de 54,8 milioane euro īn primul semestru (iunie-decembrie) al exerciţiului financiar 2004-2005, a anunţat ieri societatea Dortmund GmbH& Co. KGaA, aflată īn mare dificultate financiară.
  Conform aşteptărilor clubului, această sumă include "o previziune pentru risc de pierdere ţinānd cont de riscurile pieţii, īn valoare de 24 de milioane de euro", a mai anunţat societatea din Dortmund. Fără a ţine cont de această previziune, pierderea se ridică la 30,8 milioane euro, īn creştere uşoară comparativ cu 29,4 milioane euro pierderi cāt s-au īnregistrat īn aceeaşi perioadă a exerciţiului precedent.
  Īn ciuda măsurilor drastice adoptate de club, īn special prin reducerea masei salariale la 23,2 milioane euro, faţă de 35,6 milioane euro anterior, Borussia Dortmund nu a reuşit să iasă din impasul financiar īn care se află.
  Totodată, societatea germană a anunţat că īn varianta īn care măsurile adoptate de conducere nu vor produce efectele scontate, pierderile s-ar putea ridica la 68,8 milioane euro pentru īntregul exerciţiu financiar īn curs.
  Anunţul rezultatelor semestriale intervine după ce o plāngere a fost depusă vineri de către un cabinet de avocaţi īn numele acţionarilor, care acuză un fost şi actual conducător ai clubului de manipularea cursurilor bursiere .


Working...
X