PCHOME.RO

Collapse

Cearta televiziunilor

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Cearta televiziunilor

  Cearta televiziunilor

  Steaua - PSG: 40.000 dolari īn 1997. Rapid - Liverpool: 60.000 dolari īn 2000. Dinamo - Manchester: 120.000 de dolari īn 2004. Pe parcursul a şapte ani, preţul de achiziţionare a drepturilor tv pentru un meci important al unei echipe romāneşti īn cupele europene s-a triplat. Deşi la prima vedere cluburile ar putea fi cele bănuite de lăcomie, motivele creşterii sīnt īnsă chiar īn curtea cumparătorilor: televiziunile. Reprezentanţii principalelor posturi se acuză reciproc de provocarea acestui fenomen.

  TVR
  „ProTV este de vină!”


  - Domnule Enăchescu, televiziunile particulare susţin că TVR a plătit sume exagerate pentru obţinerea drepturilor tv pentru diferite competiţii sportive.
  - Noi facem īn aşa fel īncīt abonatul să fie mulţumit de cheltuiala pe care o face. A dat nişte bani, vede la TVR cele mai bune transmisiuni. Cred că principalul motiv al acestei escaladări a preţului este politica ProTV. Ei au făcut o campanie furibundă de achiziţii a drepturilor de transmisie, au plătit sume mari īn dorinţa de a cīştiga totul şi efectul se vede astăzi.

  - Puteţi da un exemplu īn acest sens?
  - Īn Romānia se plătesc peste două milioane dolari pentru Liga Campionilor, īn timp ce īn Slovenia, o ţară mai dezvoltată economic decīt a noastră, se cumpără aceeaşi competiţie cu un preţ de zece ori mai mic. Cine exagerează?

  ProTV
  „TVR este de vină!”


  - Domnule Mocanu, ProTV este acuzată de către TVR că ar fi principala vinovată pentru creşterea preţurilor de transmitere a meciurilor echipelor romāneşti īn cupele europene.
  - Īn primul rīnd, TVR este o societate de bugetară care vorbeşte despre investiţiile uneia private şi asta nu este deloc īn regulă. Apoi, ei sīnt cei care au dat sume uriaşe pentru drepturi tv deoarece sīnt singurii ce-şi permit să nu obţină profit de pe urma acestor transmisiuni datorită statutului de televiziune de stat.

  - Concret, despre ce este vorba?
  - Cīnd s-a pus problema cumpărării drepturilor de transmitere a meciurilor echipei naţionale, TVR şi-a permis să ofere un cec īn alb Federaţiei prin celebra "oferim cu 50.000 dolari mai mult decīt concurenţa". Dacă din celelalte plicuri ieşeau oferte de 10 milioane de dolari? Ei īşi pun doar problema cheltuielilor, nu şi a veniturilor.

  Antena 1
  „TVR-ul īşi permite să plătească mai mult!”


  Cealaltă televiziune importantă de pe piaţa transmisiunilor sportive, Antena 1, găseşte motivele acestei situaţii īntr-o zonă aproape neutră. Dumitru Graur, şeful departamentului Sport al Antenei, crede că "deşi s-a īncercat o īnţelegere īntre noi pentru a nu plăti sume bombastice pentru transmisii, acest lucru nu a reuşit. Preşedinţii de club īncearcă să obţină cīt mai mulţi bani ştiind că ies repede din cupele europene şi trebuie să cīştige ceva de pe urma acestei participări". Totuşi, reprezentantul televiziunii din Băneasa acuză şi el, voalat, politica postului postului public īn acest domeniu: "Īn calitatea lor de bugetari au unele avantaje de care un post particular nu poate beneficia. Normal că īşi permit să plătească mai mult!".

  "Nici pe viitor nu cred că o eventuală īnţelegere īntre principalele televiziuni, īn privinţa preţurilor pentru transmisiile sportive, ar avea şanse de reuşită"
  Dumitru Graur, şef Departament Sport Antena 1

  1997 - STEAUA - PSG
  TVR - 40.000 $

  2000 - RAPID - LIVERPOOL
  ANTENA 1 - 60.000 $

  2004 - DINAMO - MANCHESTER UTD.
  TVR - 120.000 $

  27 decembrie 2004

  #2
  Mie mi se pare normal sa platesti pe Dinamo-MU mai mult decit pe Apulum - CFR Cluj. Problema e ca banii astia ii dau pentru MU, nu pentru Dinamo. Din publicitate cred ca au scos 80% din bani.
  Totdeauna gasesti ceva de invatat

  Comment


   #3
   asta e concurentza ... vrei meciuri mai ieftine la pretz... sa se mai inchida din televiziuni

   Comment   Working...
   X