PCHOME.RO

Collapse

100 de miliarde de lei pentru gazonul de pe “National”!

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  100 de miliarde de lei pentru gazonul de pe “National”!

  100 de miliarde de lei pentru gazonul de pe “National”!

  Matei Udrea, Marius Chican
  Joi, 23 Septembrie 2004

  Modernizarea stadionului “National” din Complexul “Lia Manoliu” va costa aproximativ 45 de milioane de euro, a afirmat ieri Florea Damian, secretarul general al Agentiei Nationale pentru Sport. Declaratia a fost facuta la prezentarea machetelor cu versiunile modernizate a sase din cele mai importante complexuri sportive din Romania si vine sa puna capat speculatiilor privind planurile guvernului in aceasta privinta.

  Surprinzator este ca suma avansata de Damian este dubla fata de cea necesara construirii din temelii a unui nou stadion! In urma cu citeva saptamini, Mircea Sandu, presedintele FRF, avansa ideea ridicarii unei noi arene la marginea Bucurestiului. “Un stadion modern, cu 25-30.000 de locuri, ar costa in jur de 20-25 de milioane de euro”, afirma, la vremea respectiva, seful de la “Casa Fotbalului”.

  Conform machetei, stadionul “National” - varianta renovata - va avea, la finalul lucrarilor, doua copertine care vor acoperi tribuna zero, intii si a doua. Sub acestea se vor amenaja restaurante si magazine.
  Anuntul oficial privind cistigatorul licitatiei pentru refacerea gazonului de pe “National” urmeaza sa fie facut astazi, dar surse din anturajul lui Morariu ne-au dezvaluit deja amanuntele afacerii. “Firma cistigatoare este din Austria, se numeste Zswietelsky si a fost aleasa dintr-o lista finala de trei concurenti. Ceilalti au fost respinsi pe parcurs pentru ca nu indeplineau diverse criterii. Austriecii au prezentat cel mai bun raport calitate-pret. Mai era vorba de o firma autohtona, care cerea mult mai putini bani, dar n-avea experienta in domeniu, si o alta straina, care avea insa un pret exorbitant”, ne-a dezvaluit sursa.

  Doar operatiunile de refacere a gazonului de pe “National” (inlocuirea sistemului de drenaj, montarea instalatiei de incalzire si de irigare a gazonului, inaltarea terenului cu un metru etc.) vor costa peste o suta de miliarde de lei (n.r. - aproximativ 2,5 milioane de euro)! Deoarece ne aflam la inceputul anotimpului ploios, lucrarile nu se vor termina pina la primavara. Meciul cu Olanda, programat in martie, se va disputa, prin urmare, pe un alt stadion.

  Copyright © 1996-2004 Evenimentul Zilei Online.


Working...
X