PCHOME.RO

Collapse

TELESPORT ... telenovelā ...

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  TELESPORT ... telenovelā ...

  ""Partida CFR Cluj - Poli AEK, programatā ieri dupā-amiazā în prima etapā a Diviziei A, a putut fi vāzutā la TV de un numār foarte mic de oameni, iar aceeasi soartā o vor avea si celelalte douā întîlniri ale rundei programate pe Telesport, Sportul - Apulum si FCM Bacāu -Otelul. Horatiu Nicolau, patronul Telesport, si cele mai puternice firme de cablu din România, RCS si Astral, n-au ajuns încā la un acord pentru introducerea programelor acestei televiziuni în pachetul oferit abonatilor. "Studiem posibilitatea de a prelua semnalul Telesport, dar nu vā putem oferi un termen exact. Singurul criteriu pe care-l luām în calcul este audienta acelei televiziuni", a explicat Cornelia Gutā, PR manager la Astral România. Numai cā, nefiind difuzat, Telesport nu este māsurat de cātre AGB-TNS.

  Nici directorul general al companiei RCS, Alexandru Oprea, n-a putut spune data de la care postul Telesport ar urma sā fie receptionat de abonatii acestei retele. "Nu avem nici un contract cu ei si nici nu stiu care ar putea fi viitorul. Am primit o scrisoare de principiu din partea Telesport si acum, dar si în urma cu un an, cînd însā continutul lor nu era atrāgātor. Acum avem contract cu TV Sport", a spus Oprea.

  REACTIE
  „Mā asteptam sā avem probleme”"
  Am luat legātura cu cele mai importante firme de cablu, Astral, RCS si UPC. Cei de la RCS au fost cei mai bātosi. Nu vor sā-i multumeascā pe abonati, ci au alte interese, cu TV Sport. Mā asteptam sā avem astfel de probleme, cîtā vreme cei de la RCS si Astral sînt actionari la TV Sport", a declarat Horatiu Nicolau. Patronul Telesport a mārturisit cā "în mai multe orase din tarā, oamenii le-au cerut acestor firme sā introducā si Telesport, dar li s-a rāspuns cā, în aceastā situatie, abonamentul ar trebui sā se dubleze. Dar noi am cerut un pret normal, ca si celelalte posturi, nici vorbā sā avem pretentii exagerate".

  CULISE
  „Cablistii” au interese la TV Sport
  Surse ale Gazetei sustin cā reprezentantii Astral si RCS trag de timp cu bunā stiintā, urmārind astfel obtinerea unor beneficii suplimentare. Cele douā companii au procedat similar si în urmā cu un an, cînd au întîrziat introducerea canalului TV Sport în retea pînā cînd patronul Silviu Prigoanā le-a cedat o cotā importantā din actiuni. În schimbul acestora, nu doar cā TV Sport a intrat pe cablu, dar a luat si locul postului Eurosport. Situatia nu s-a schimbat ulterior, în ciuda protestelor reprezentantilor canalului paneuropean de sport.

  550.000 de abonati are Telesport în acest moment, potrivit estimārii lui Horatiu Nicolau. Acestia locuiesc în zona de nord din Bucuresti, în Pipera, Slobozia, Sfîntu Gheorghe, Giurgiu, Rîmnicu Vîlcea, Iasi, Craiova si Focsani. RCS si Astral au un rol minor în aceste zone...

  Orasele în care Telesport are probleme
  Brasov, Pitesti, Cluj, Timisoara, Alba Iulia, Bucuresti, Bistrita, Tîrgu Mures, Baia Mare""

  31 iulie 2004 - Gazeta Sporturilor

  #2
  Televiziunea-fantoma

  Cristian Hubali
  Joi, 23 Septembrie 2004

  Cind a obtinut drepturile de televizare a partidelor din Divizia A, Horatiu Nicolau, director al postului Telesport, s-a vazut cu sacii-n caruta. Dupa ce s-a inteles la bani cu Liga Profesionista de Fotbal, condusa de Mitica Dragomir, el a sperat ca va influenta companiile de televiziune prin cablu pentru a-i introduce canalul sportiv in grila de programe. Realitatea este insa alta. Firmele Astral, RCS si UPC, care domina in Romania, au decis sa nu colaboreze cu Nicolau, motivind ca patronul Telesport nu le-a oferit date concrete despre postul sau de televiziune si ca n-au spatii libere de frecventa.
  Din acest razboi, cel mai mult au avut de pierdut iubitorii de fotbal. De la inceputul campionatului, ei au ratat 16 partide transmise de Telesport. Suparat foc, Nicolau vrea sa intimideze companiile de cablu sa-i acorde un spatiu de transmisie, apelind chiar la sprijinul demnitarilor. La Timisoara si Cluj, doua mari orase in care canalul sau nu poate fi urmarit, directorul Telesport a mers cu jalba pe la primarii Gheorghe Ciuhandu si Emil Boc. “Exista o rea- vointa din partea operatorilor de cablu, care se explica prin aceea ca Astral, RCS si UPC detin 50a din actiunile canalului TV Sport. Am trimis o scrisoare detaliata, dar n-am primit nici un raspuns la oferta mea. Este inadmisibil ca firmele care au pozitie dominanta in Romania sa refuze colaborarea cu mine. Am sesizat si presa din diferite localitati in care am probleme cu transmisia, dar aceste companii au amenintat ziarele ca vor ramine fara Internet”, si-a varsat amarul Horatiu Nicolau.
  Pentru a-si populariza postul de televiziune, Nicolau a instalat ecrane uriase la Timisoara si Cluj: “Lumea m-a intrebat de ce Telesport nu este in grila de programe, fiindca ar fi dorit sa vada cele trei meciuri pe care le transmitem in weekend. Am strins 200 de semnaturi de la oameni simpli, care vor sa aiba in pachetul de programe si canalul Telesport. Pina si politicienii Nicolae Vacaroiu si Mircea Geoana s-au oprit la Cluj pentru a viziona pe ecran meciul dintre CFR si FC Arges. De ce TV Sport si Eurosport ar fi mai buni ca mine?”, a trimbitat proprietarul canalului Telesport.
  Nicolau nu s-a inteles cu firmele de cablu si din cauza pretului piperat pe care l-a cerut pentru includerea in pachetul de baza al postului sau. In vreme ce Telesport costa 10.000 de lei per abonat, canale precum Eurosport sau TV Sport sint mult mai ieftine (7.500 de lei). “Cei de la UPC au spus ca deocamdata nu au frecventa. Minciuna sfruntata. Intr-un stat democratic nu e normal”, sustine Nicolau.

  “Nu facem blocada cu postul lui Nicolau”

  Radu Petric, presedinte al Asociatiei Operatorilor de Cablu, a spus ca Nicolau n-a stiut sa-si promoveze canalul de televiziune si ca umbla degeaba cu presiuni politice: “Problema nu tine de asociatie. Ea supervizeaza doar actiunile juridice. Altfel ar fi actionat ca un cartel si n-ar fi fost deloc bine. Totusi, in cazul Telesport, pretul este exagerat de mare. Grila este deja suprasaturata, cu 40 de programe. Cind lansezi un canal, trebuie sa te asiguri ca-i poti garanta distributia. Noi nu facem blocada cu postul lui Nicolau. Dar el nu a discutat si cu directorii de vinzari de la firmele pe care le acuza. Trebuie vazut mai intii canalul, calitatea programelor lui, trebuie masurata audienta postului, fiindca Telesport nu a facut asa ceva. Intii ma uit la mere, apoi le cumpar! Or, domnul Nicolau ne-a bagat pe git niste scrisori care n-au nici un fel de suport. Oameni cu influenta se pling altora cu influenta pentru a influenta operatorii de cablu. Hai ca e de ris!”.

  “Horatiu vrea bani, nu altceva”

  “De ce nu a semnat contracte cu 234 de firme de cablu? De ce vrea numai cu noi? Nu avem posibilitati tehnice. Nu putem scoate alte canale din grila de programe, fiindca avem contracte semnate pe anumite perioade. Altfel, riscam sa fim dati in judecata”, sustine Aurel Costea, director general al companiei Astral. “Ma preocupa problema cu Telesport. Chiar am facut un sondaj intr-un oras si am constatat ca doar 0,9a din oameni mai vor un canal de sport in pachetul de programe. Ce nu spune Horatiu: i-am propus sa includ postul sau in pachetul Extrabasic, dar a refuzat. De ce? Daca tot se gasesc telespectatori care sufera pentru trei meciuri, ultimele ca valoare in prima divizie, sa plateasca. Dar va spun eu: Horatiu vrea bani, nu altceva. Astral n-are nici o legatura cu TV Sport, nu detine actiuni. Sa demonstreze Horatiu daca nu e asa. Sint pure speculatii”, a incheiat Aurel Costea.

  “Nu luam decizii pe termen scurt”

  Andreea Nastase, manager de relatii publice la UPC, n-a exclus posibilitatea introducerii canalului Telesport in pachetul de baza: “Domnul Nicolau recurge la metodele astea fiindca n-are o oferta coerenta si viabila. Vrea sa forteze mina operatorilor de cablu. Pe noi ne intereseaza raportul calitate-pret. Nu stim ce ne ofera pentru banii pe care ii cere. Noi vrem o oferta pe termen lung. Nu luam decizii pe termen scurt. Nu excludem posibilitatea introducerii acestui post in grila noastra de programe, dar partenerul de discutii trebuie sa aiba un program satisfacator. Telesport n-are legatura cu stabilirea grilei de frecventa. Anumite frecvente trebuie lasate libere pentru comunicari de siguranta nationala”.
  Dumitru Dragomir (presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal): “Sint rautati pe care nu le pot intelege. Am peste 6.000 de scrisori la Liga, in care oamenii ma intreaba de ce nu se prinde Telesport. Imi pare rau daca ar da faliment Nicolau, dar mai mult imi pare rau pentru telespectatorii care nu pot vedea anumite meciuri din cauza unui monopol. Cred ca societatile de cablu vor ceda pina la urma, fiindca s-ar putea ca Nicolau sa nu mai dea drepturile de televizare la nici un canal TV, incepind cu returul campionatului”.
  Gigi Becali (patron, Steaua): “Liga e vinovata pentru ca a facut un contract cu Telesport, care nu are nici o credibilitate. E o firma de doi lei. Avem un proces in derulare. Voi cistiga si voi anula contractul lor”.


  Copyright Š 1996-2004 Evenimentul Zilei Online.

  Comment


   #3
   Steaua a cistigat procesul intentat Ligii Profesioniste de Fotbal

   Steaua a cistigat o prima batalie din razboiul cu Liga Profesionista de Fotbal. Tribunalul Bucuresti a dat, pe 27 ianuarie, o sentinta judecatoreasca favorabila gruparii din Ghencea, in procesul intentat Ligii in privinta drepturilor de televizare si de publicitate pentru sezonul 2003-2004. LPF a fost obligata sa achite Stelei o restanta de 233.085 de dolari si cheltuieli de judecata de 107.500.000 de lei. Instanta a stabilit faptul ca drepturile de televiziune si publicitate au apartinut si apartin clubului, nu Ligii Profesioniste de Fotbal.
   Aceasta prima sentinta favorabila clubului din Ghencea reprezinta semnalul ca si in cel de-al doilea proces intentat Ligii de trio-ul Steaua-Dinamo-Rapid, aflat inca pe rol, ar putea avea cistig de cauza granzii din Capitala. Drepturile de televiziune pe sezonul in curs au fost vindute de LPF catre Telesport, iar intre Mitica Dragomir si conducatorii marilor cluburi a izbucnit un imens scandal. Urmatorul termen in acest proces este pe 10 februarie.

   Becali: “Fara intermediari”

   Gigi Becali, patronul echipei Steaua, e convins ca va obtine o sentinta favorabila si in procesul prin care a solicitat sa negocieze fara intermediari drepturile de televiziune. “Stiu ca si Mitica Dragomir are de luat bani de la Sirbu (n.r. - Adrian Sirbu), dar daca nu e in stare sa-i scoata, sa ne lase pe noi. Numai Steaua n-a luat bani pe acel sezon. Celelalte echipe mai au de primit doar sume mici. Sint sigur ca vom cistiga si celalalt proces. Eu nu ma lupt pentru o suta de mii de dolari in plus, ci pentru principii. Nu vreau sa mai existe intermediari. Cluburile trebuie sa negocieze direct vinzarea drepturilor de televiziune. Mitica dezinformeaza tot timpul”, ne-a declarat Gigi Becali.

   Dragomir: “Urmatorul proces va dura sase ani”

   “Sintem foarte fericiti ca Steaua a cistigat acest proces. Am urgentat si noi sentinta, ca sa recuperam datoriile de la Sirbu. Am fortat si noi, fiindca era si interesul nostru. Nici un club n-a luat banii pentru sezonul 2003-2004. Nicolae Badea (n.r. - presedintele de la Dinamo) minte daca spune ca a luat acei bani. Ii e frica de Sirbu. Nu stiti ca are actiuni la PRO TV? Celalalt proces? Ala va dura vreo sase ani. Becali a luat in avans banii de la Telesport pentru meciurile din retur. A primit banii in avans, ce mai vrea? Cu Telesport se poate rezilia contractul doar peste trei ani, daca postul nu plateste la timp”, a reactionat “Corleone”.
   “Asta crede Mitica, dar n-o sa dureze sase ani. Poate o sa mergem vreo 17 ani prin tribunale. Poate nici nu mai traim pina atunci. Banii pentru retur i-am luat pentru ca n-am impiedicat pe nimeni sa filmeze. De ce sa nu-i iau? E vorba de munca noastra”, a incheiat Becali.

   Copyright Š 1996-2005 Evenimentul Zilei Online.

   Comment


    #4
    Abonamentul la „Telesport”, 50.000 de lei pe luna

    Relansarea postului „Telesport”, care a devenit de ieri primul canal romanesc in sistem pay-tv, a strins la Hotelul Intercontinental o multime de vedete - toate venite pentru a-i face imagine patronului Horatiu Nicolau. Selectionerul Victor Piturca s-a intretinut minute bune cu Gheorghe Hagi, discutind mai ales pe tema faptului ca „Regele” a refuzat sa antreneze Steaua.

    Pentru a putea urmari emisiunile postului „Telesport”, fiecare client va trebui sa plateasca un abonament lunar de 50.000 de lei. „Da, i-am facilitat multe lui Nicolau. A venit la Liga si mi-a platit banii anticipat. A dat 6 milioane de dolari. Inseamna ca e descurcaret”, ne-a declarat Dumitru Dragomir, seful Ligii Profesioniste de Fotbal.

    Horatiu Nicolau, presedintele Consiliului de Administratie de la „Telesport”, s-a impacat cu toate companiile de cablu, exceptie facind numai firma RCS: „Toti iubitorii sportului vor putea vedea programele Telesport printr-un sistem digital. Nu trebuie sa fie conectati neaparat la reteaua de cablu. Oferta noastra e foarte buna, luind in calcul ca telespectatorii vor putea urmari trei meciuri pe etapa din Divizia A (n.r. - optiunile 6, 7 si 8, adica meciurile cel mai putin solicitate, gen Gloria Bistrita - Poli Iasi) si partide din campionatul Angliei”. Pentru a intregi decorul, la relansarea postului „Telesport” au mai participat, printre altii, si Otilia Badescu, Laura Badea, Gabriela Szabo, Andreea Raducan.

    Copyright Š 1996-2005 Evenimentul Zilei Online.

    Comment


     #5
     Of, chiar RCS-ul?
     Totdeauna gasesti ceva de invatat

     Comment     Working...
     X