Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

RDI-Food

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Retetă Cârnați de casă-Radu radu

    Comment


      Macrou fiert în coji de ceapă – un aperitiv uimitor, gata în doar 3 minute! Chiar ieri l-am pregătit!

      Vă prezentăm o rețetă de macrou fiert în coji de ceapă. Acesta este un aperitiv deosebit de delicios, aromat și dietetic. Obțineți un pește deosebit de apetisant, cu pielea lucioasă și aspect de pește afumat. Este perfect pentru a fi servit în calitate de aperitiv atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare. Surprindeți-vă oaspeții cu un deliciu deosebit, rețeta căruia va fi la mare căutare.

      INGREDIENTE

      -1 pește macrou

      -5 linguri de sare

      -1 l de apă

      -coji de ceapă

      Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

      MOD DE PREPARARE

      1. Alegeți un vas de mărimea peștelui. Înmuiați cojile de ceapă în apă și lăsați-le pentru 30 de minute. Puneți vasul cu coji de ceapă pe foc. Adăugați în vas sarea.



      2. Aduceți apa cu cojile de ceapă până la fierbere. Aranjați peștele în apa clocotită și fierbeți-l timp de exact 3 minute. Dacă peștele este mai mare, întretăiați-l de-a lungul în jumătate, tăiați-l bucăți mai mici sau înfigeți-l cu un cuțit de câteva ori. Astfel, acesta se va fierbe uniform.



      3. Scoateți peștele din apă și aranjați-l într-o strecurătoare. Lăsați-l să se scurgă timp de câteva minute.

      Comment


        Jumări de porc la tigaie Avem nevoie de slănină şi apă. Slănina se taie în cubuleţe mici, de 4-6 centimetri. Acestea se pun la fiert în tigaie cu putină apă . După ce apa se va evapora şi în recipient va rămâne doar untura lichidă, bucăţile de slănină se mai lasă puţin la prăjit, tocmai pentru a ieşi crocante. Jumările sunt gata în momentul în care furculiţa intră în acestea Jumările se scot cu o paletă care să permită scurgerea unturii. Acesta poate fi păstrată în frigider sau cămară şi folosită la diferite mâncăruri.

        Comment


          Rosii prăjite cu ouă
          Modul de preparare a retetei: Rosiile se taie in rondele Se sparg ouăle si se bat ca pentru omletă, cu sare si piper. Se pune uleiul in tigaie si se incinge la foc mare după care punem rosiile la prăjit apoi punem ouăle batute peste.

          Comment


            TV Paprika și Filmcafe vor fi disponibile în format HD, în premieră în România, la Vodafone.

            Pofta buna...Morcovel!

            Cu tot respectul,

            Comment


              Comment


                Cafeaua din Pătrunjel, rețeta doctorului Virgiliu Stroescu – Îți oferă energie pentru întreaga zi și e mult mai sănătoasă


                Doctorul Virgiliu Stroescu este medic endocrinolog, specialist în nutriție și alimentație sănătoasă, fost cercetător științific și veterinar.

                Are o experiență îndelungată în ceea ce privește conservarea sănătății și prevenirea bolilor cu ajutorul unei diete corecte. Într-o emisiune televizată acesta a împărtășit o rețetă de succes pe care o folosește el însuși, dar și alți profesori universitari.

                Se numește „cafeaua lui Virgil”, și se prepară nu din boabe de cafea, ci din pătrunjel. Rețeta este foarte simplă și de efect. Ingrediente

                • 2-3 legături de pătrunjel verde
                • 1 lingură de miere
                • 1 lămâie
                • 1 lingură de ulei de măsline
                Cum se prepară?

                Pătrunjelul se alege, se spală, se rupe bucăți mici și se pune în blender. Se adaugă mierea de albine, sucul de lămâie (sau lămâia întreagă dacă este bio) și uleiul de măsline. Se mixează câteva secunde, până la omogenizare.

                Rezultă un suc verde intens, „ca mătasea broaștei”, spune dr. Stroescu. Acesta o consideră un tonic excepțional, cu efecte revitalizante atât la nivel fizic, cât și psihic. Se adaugă 1 litru de apă pentru a-l dilua.

                La 20-30 de minute după ce bei un pahar din acest suc, „indiferent de cât ești de obosit sau trist, „ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”.

                Pătrunjelul este foarte bogat în vitamina C. 30 de grame de pătrunjel pot acoperi 54% din doza zilnică de vitamina C, 14% din doza zilnică de vitamina A, 12% din acid folic, 10% din doza zilnică de fier.

                Este o sursă bună de minerale: cupru, potasiu, magneziu, calciu, magneziu, mangan, fosfor, zinc. Conține fibre, vitaminele B1 și B3.

                Conține compuși cu proprietăți unice: uleiuri volatilemiristicină, limonen, eugenol, alfa-tujen, și flavonoideapiină, apigenină, crisoeriol și luteolină.

                Uleiurile volatile pe care le conține au demonstrat proprietăți antitumorale în studiile pe animale, în special la nivelul plămânilor. Acestea neutralizează anumiți carcinogeni regăsiți în fumul de țigară și în fumul produs de cărbunii utilizați la grătar.

                Extractele din pătrunjel au fost utilizate în studiile pe animale pentru a crește capacitatea antioxidantă a sângelui. Datorită faptului că acționează împtoriva radicalii liberi, pătrunjelul este un aliment important în prevenirea aterosclerozei, cancerului, diabetului și astmului.

                Vitamina C este un antiinflamator puternic, util în osteoartrită și artrită reumatoidă. Întrucât ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, pătrunjelul previne răcelile și infecțiile recidivante ale urechii.

                Datorită acidului folic, pătrunjelul protejează vasele de sânge și reduce riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral la persoanele care suferă de ateroscleroză sau diabet. Această vitamină previne de asemenea cancerul de colon și cervical.

                Surse bibliografice:

                1. SPY NEWS, Licoarea care face furori în lumea bună! E mai tare decât orice energizant: spynews.ro

                2. The World’s Healthiest Foods, Parsley: www.whfoods.com

                Comment


                  Cum prajiti ficatul, ca sa fie suculent, gustos si moale. Toate secretele de preparare ale ficatului


                  Trebuie sa acordati o atentie deosebita la prajirea ficatului. Cu cat veti praji ficatul mai putin timp, cu atat mai gustos si moale va fi.

                  Gatiti ficatul timp de 2-3 minute si veti obtine o mancare delicioasa si aromata, care va fi pe placul tuturor. Folositi cateva ingrediente ieftine si preparati un pranz gustos si apetisant pentru toata familia!

                  Ingrediente: 500 g de ficat (de vita, porc sau pui), 1-2 cepe, 1 lingurita de sare, 5-6 linguri de faina, ulei pentru prajit.

                  Mod de preparare: Curatati ceapa si taiati-o rondele de grosime medie. Desfaceti rondelele, asezati-le intr-o tigaie cu ulei si puneti tigaia la foc.

                  Spalati si uscati ficatul cu un prosop de hartie, taiati-l felii subtiri cu grosimea de aproximativ 1 cm. Scoateti canalele. Amestecati faina cu sare.

                  Treceti ficatul prin amestecul de faina, scuturati usor excesul de faina si puneti-l in tigaia incinsa cu ceapa.

                  Reduceti focul la mediu si mai adaugati ulei, daca este necesar. Intoarceti ficatul pe cealalta parte dupa 1-1.5 minute.

                  Ficatul se prajeste pe rondelele de ceapa, de aceea nu se arde si se imbiba cu arome delicioase. Prajiti ficatul pana va fi gata (pana nu va mai avea sange), amestecati-l cu ceapa si gatiti timp de 15-20 de secunde. Ficatul prajit este gata. Acesta este gingas, suculent si foarte moale.

                  Iată ce beneficii poţi avea dacă vei include în alimentaţia ta ficateii de pui

                  Previne anemia şi îmbunătăţeşte vederea

                  Ficatul de pui este o sursă grozavă de vitamina A. Acesta este şi motivul pentru care acest aliment este recomandat persoanelor care au probleme cu vederea.

                  În plus, ficatul de pui conţine o cantitate mare de vitamina B12, care ajută la producerea globulelor roşii, dar şi în prevenirea anemiei.

                  Diminuează apariţia cancerului de colon

                  Ficatul de pui are în compoziţie şi acid folic. Acesta este recomandat în alimentaţiei femeilor tinere, care folosesc anticoncepţionale.

                  Diminuează riscul apariţiei cancerului colului uterin. Un alt aspect important, ficatul de pui mai conţine şi seleniu. Astfel, persoanele care consumă acest aliment frecvent îşi menţin tiroida sănătoasă.

                  Te scapă de stres

                  Ficatul de pui te protejează de stres, îți întăreşte sistemul imunitar și, datorită niacinei, vitamina B3, din compoziția lui, previne și o afecţiune gravă: pelagra.

                  Vorbim de o boală care are numeroase simptome precum diareea, inflamarea mucoaselor şi a pielii care capătă aspect de solzi. Carnea de pui si tonul sunt principalele surse de niacină.

                  Comment


                    Pâine preparată fără frământare!

                    Pâine și Patiserie
                    Astăzi vă propunem o rețetă rapidă de pâine, care nu necesită frământare. Aveți nevoie de doar 5 minute de gătit propriu-zis, ca să obțineți o pâine minunată: moale, fină și incredibil de gustoasă. Veți fi surprinși în mod plăcut, când veți descoperi cât este de simplu și ușor! Încercați neapărat să pregătiți pâinea după această rețetă!

                    INGREDIENTE:

                    -340 ml de apă caldă;

                    -5 g de drojdie uscată sau 15 g de drojdie proaspătă;

                    -9 g de sare (1.5 lingurițe rase);

                    -40 g de zahăr;

                    -30 ml de ulei fără miros (noi am folosit ulei de avocado);

                    -530 g de făină c/s sau universală.

                    -un gălbenuș de ou + o lingură de apă rece — pentru ungerea pâinii înainte de coacere.

                    MOD DE PREPARARE:

                    1.Puneți apa caldă, drojdia, zahărul, sarea și uleiul într-un bol adânc. Amestecați cu telul până la omogenizare.



                    2.Adăugați toată făina cernută. Amestecați cu telul, spatula sau cu mâinile până când compoziția lichidă și făina se vor combina complet. Trebuie să obțineți un aluat dens și lipicios. Cam atât: nu trebuie să-l mai amestecați sau să-l frământați! Acest proces durează aproximativ 30-60 secunde!





                    3.Acoperiți bolul cu folie alimentară sau cu un prosop curat de bucătărie și lăsați aluatul să dospească timp de 2 ore la temperatura camerei. El trebuie să-și mărească volumul și să prezinte bule de aer pe alocuri.



                    4.Apoi dați aluatul la frigider pentru minim 3 ore (sau peste noapte), ca să fermenteze la rece.

                    Apropo, acest aluat poate fi păstrat la frigider până la 7 zile. Adică puteți să pregătiți deodată o porție mare de aluat (pentru câteva pâini) și să o păstrați la frigider, rupând câte o bucată din ea la nevoie, ca să coaceți o pâine proaspătă.

                    5.Aluatul nostru a stat 2 zile în frigider. El s-a acoperit cu încă mai multe bule, dar nu și-a mărit semnificativ volumul. După fermentarea la rece aluatul devine mai puțin lipicios și foarte plăcut la atingere.



                    6.Pudrați suprafața aluatului cu puțină făină, după care transferați-l pe suprafața de lucru, presărată cu făină.



                    7.Presărați aluatul cu încă puțină făină și aplatizați-l puțin cu mâinile. Apoi adunați-i marginile spre centru și lipiți-le foarte bine între ele, astfel încât să oferiți aluatului forma de bilă.





                    8.Întoarceți pâinea cu „cusătura” în jos și rotiți-o puțin pe suprafața de lucru, ca să capete un aspect mai îngrijit.



                    9.Așezați-o pe tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei. Acoperiți-o cu un prosop curat de bucătărie sau folie alimentară și lăsați-o să se odihnească pe parcursul a 1.5 ore.



                    10.Ungeți pâinea cu gălbenușul bătut cu o lingură de apă rece (puteți să o ungeți cu albuș bătut, cu un gălbenuș bătut cu o lingură de lapte etc. — culoarea cojii depinde de compoziția respectivă). De principiu, acest amestec este suficient pentru 2 pâini.

                    11.Apoi realizați 3 tăieturi superficiale pe suprafața pâinii (sau 1, 2, 4 — după cum doriți). Dacă veți coace pâinea fără aceste secțiuni, vor apărea crăpături pe marginile ei, afectându-i aspectul.



                    12.Coaceți pâinea timp de aproximativ 50 minute, până va fi gata, în cuptorul preîncălzit până la 175-180°C.



                    13.Transferați-o pe grătar și lăsați-o să se răcească pe parcursul a 2 ore.

                    14.Feliați-o și serviți-o.



                    Pâinea preparată după această rețetă are miezul și coaja foarte moi. Vă recomandăm să o încercați!

                    Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

                    Comment


                      Comment


                        Dulceață din orice fel de fructe, fără fierbere îndelungată și toate vitaminele se păstrează în fructe!

                        Dulceața de zmeură este pur și simplu o gustoșenie! Aștepți și tu, la fel de mult ca și mine, perioada în care apar fructele de sezon pentru ca să începi cu eleganță să pregătești dulceață? Acest proces are ceva mistic, când stai lângă ceaun și amesteci dulceața, din care ies bule, cu lingura de lemn!

                        Căpșuni, vișine, coacăze, zmeură, dude…o adevărată melodie. Aranjăm borcanele în rând, mereu adăugân borcane pe rafturile din dulap sau debara.



                        Cât este de minunat când în timpul iernii te bucuri de un ceai cald cu o felie de pâine unsă cu dulceață care îți amintește de aromele verii!

                        În acest secol al timpului grăbit rețeta mamei și a bunicii, care presupune fierbere îndelungată în mai multe etape, nu ne mai este pe plac. Vrem să facem totul repede, din două mișcări totul să fie gata. Și iată aici ne amintim de rețeta „dulceață în 5 minute” care poate fi gătită din orice fel de fructe.



                        Cu cât mai puțin dulceața este fiartă cu atât este mai benefică și fructele își păstrează gustul, forma și aroma nemodificate. Pentru această rețetă sunt perfecte: zmeura, coacăzele, căpșunile și vișinele.

                        Ingrediente:

                        -1 kg de fructe;

                        -1 kg zahăr;

                        -4 linguri suc de lămâie (la vișine nu trebuie să adăugați).

                        Mod de preparare:

                        1.Spălați fructele alese, dacă folosiți vișine atunci veți îndepărta sâmburii. Presărați-le cu zahăr și lăsați-le pe noapte în frigider.

                        2.Dimineața puneți vasul în care sunt fructele pe foc mediu și dați-le în clocot. Când încep să fiarbă adăugați sucul de lămâie și fierbeți încă 5 minute. Folosiți un ceaun mare, o cratiță sau un lighean din metal. Folosiți doar lingură de lemn când amestecați.

                        3.Turnați dulceața în borcane sterile, pe care le veți închide ermetic. Mie îmi este mai comod să folosesc borcane de 250 ml cu capac care se învârtește. Cât timp dulceața fierbe, eu pun capacele în apă care clocotește și le fierb puțin, iar în borcane pun puțină apă și le pun în microunde să se sterilizeze.

                        4.Închideți ermetic borcanele, întoarceți-le cu capacul în jos și înveliți-le cu o plapumă pentru câteva ore, până se răcesc.

                        Cantitatea produsului finit depinde de tipul de fructe: zmeură, căpșuni, coacăze – aproximativ 1 L, cireșe – aproximativ 1,6 L (datorită abundenței de suc). Este cert faptul că dulcețurile de casă se păstrează foarte bine și în condițiile unui apartament urban, fără ca să fie puse în frigider, nu se acresc și nu explodează.

                        Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

                        Comment



                        Working...
                        X