Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Retete culinare

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Originally posted by Kroky View Post
    In reteta de mai sus inlocuiti nautul cu fasole, ornati pe deasupra cu ceapa prajita (asa, pentru sanatatea stomacului) si ati obtinut autohtona fasole batuta.

    Prefer năutul din două motive:

    A. Rimează foarte bine cu multe altele.
    2. De fasole mi-s sătul.


    Ce ne facem cu pasta de Susan? Că nu zice acolo dacă o pot înlocui cu Emily sau Cindy. Eventual o botez.
    LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
    NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

    Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

    Comment


      Iei de la supermarket , este 100% , susan seminte , la punga de 500gr sau 1 kg . Si se face pasta in 10 minute .


      Intr-adevar se poate inlocui nautul cu fasole si iese un fel de fasole batuta , se poate adauga , spre disperarea lui nirolf , ceapa dulce călită si uscata , se gaseste la punga de 1Kg aici , si te scuteste de curatatul cepei si calirea ei . Se pune ca un condiment si e acelasi gust .


      Traisca malaiezienii care te scutesc de plans si putoare


      Originally posted by nirolf
      blana, traiesti periculos la conditiile igienice in care se produce in acele tari.
      recomand sa treci pe produse cosher !
      Avem mai mult decat o viata ?
      Cosher doar vinul Carmel .

      Comment


        Un site cu mancaruri romanesti, ordonate alfabetic:
        http://www.romaniaroute.ro/bucatarie.php?loc=A

        Unele sunt meseriase, altele mai putin reusite. De exemplu salata de vinete, pe care eu pun mare pret:
        1. Vinetele se coc la flacara, nu in tava.
        2. Se curata cand sunt inca fierbinti, fara sa intre in contact cu apa.
        3. Se desfac si se aseaza pe un fund de lemn inclinat, cel putin o ora, sa se scurga.
        4. Se toaca cu un tocator de lemn si apoi se freaca cu ulei de masline (folosind o lingura de lemn).
        5. Se taie ceapa si cativa catei de usturoi marunt si se amesteca.
        6. Pentru inalbire, se poate adauga putina zeama de lamaie, maioneza sau smantana (nu e obligatoriu).
        7. Toate ustensilele care vin in contact cu vinetele sa fie din lemn, nu metal.

        Comment


          [QUOTE=Kroky;978493]Un site cu mancaruri romanesti, ordonate alfabetic:
          http://www.romaniaroute.ro/bucatarie.php?loc=A

          ... si cativa catei de usturoi ...QUOTE]

          Iar te iei de famelia mia domne Kroks?
          LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
          NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

          Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

          Comment


            Hai sa va dau si eu una dubioasa
            Sos pentru macaroane:

            - juma de cutie de sos de rosii.
            - doua cepe medii date prin blender ( facute piure cum s-ar spune )
            - doua cuburi de knorr de vita ( sau ceva zeama de carne de vita daca aveti de la vreo mincare )
            - busuioc ( din ala la plic )
            - doua -trei linguri de ulei de masline.
            - optional : putina pasta de ardei iute
            Se fierbe vreo 15 minute si se amesteca din cind in cind. Daca va ginditi ca ceapa aia o sa deranjeze, va spun cu mina pe inima ca nu o sa-i simtiti gustul ( de ceapa ). Aia face toti banii.
            Pastele se fierb regulamentar cele 8-10 minute.
            Peste sos, in farfurie se poate pune niste brinza usor sarata, data prin razatoare.
            Concluzia; si mincarea de criza poate fi gustoasa Cam asta fac eu cind nu am chef de gatit industrial.
            If you're going through hell, keep going ! W Churchill

            Comment


              Cocorada cu branza

              Am facut prostia aia cu ceapa de mai sus
              oribila
              ia mai bine
              http://dobricel.wordpress.com/2010/1...ita-in-cuptor/

              Comment


                nu stiu cum se numeste dar e facut de nevastu meu

                se pune un strat de bezea sparta, deasupra se pune unstrat de zmeura inghetata si peste zmeura se pune un strat de frisca batuta cu zahar vanilat
                se mai repeta totul o data, bezea, zmeura si frisca


                it's very easy to create mai greu e consumatul



                Ip-ul si Providerul tau:


                -=Sambata - 9 - Februarie - 2013=- :p

                Comment


                  Pe http://www.gustos.ro/concurs/fbg3/categorii.html are loc un festival al retetelor culinare, la categoria "D-Feluri principale " si "E-Deserturi " participa si un familiar cu numele "Despre placerile vietii" este cumnata mea si o extraordinara bucutareasa
                  , va rog daca sunteti inregistrati deja sau in doar 1 min va puteti inregistra, sa votati cele 2 pozitii :

                  D-Feluri principale
                  Despre placerile vietii
                  (voturi)
                  » Creveti in sos de unt si usturoi
                  » Muschi de vita cu sparanghel, morcov si broccoli
                  » O delicatesa din Croatia- Tocanita cu peste, scoici si creveti

                  si

                  E-Deserturi
                  Despre placerile vietii
                  (voturi)
                  » Papanasi
                  » Pere in vin
                  » Prajitura Televizor

                  va multumesc mult si de ce nu, pofta buna ptr ca sunt niste retete care merita incercate!

                  cu permisiunea moderatorilor las thread-ul si la offtopic si la Retete Culinare.
                  O zi cat mai buna la toti,

                  Comment


                    Originally posted by korggis View Post
                    Hai sa va dau si eu una dubioasa
                    Sos pentru macaroane:

                    - juma de cutie de sos de rosii.
                    - doua cepe medii date prin blender ( facute piure cum s-ar spune )
                    - doua cuburi de knorr de vita ( sau ceva zeama de carne de vita daca aveti de la vreo mincare )
                    - busuioc ( din ala la plic )
                    - doua -trei linguri de ulei de masline.
                    - optional : putina pasta de ardei iute
                    Se fierbe vreo 15 minute si se amesteca din cind in cind. Daca va ginditi ca ceapa aia o sa deranjeze, va spun cu mina pe inima ca nu o sa-i simtiti gustul ( de ceapa ). Aia face toti banii.
                    Pastele se fierb regulamentar cele 8-10 minute.
                    Peste sos, in farfurie se poate pune niste brinza usor sarata, data prin razatoare.
                    Concluzia; si mincarea de criza poate fi gustoasa Cam asta fac eu cind nu am chef de gatit industrial.
                    Sosul trebuie sa fiarba cel putin 3-4 ore la foc mic .Altfel va fi apos si nu se va lipi de paste.Sursa este un prieten italian.De 5 ani il rog sa-mi dea si mie reteta.
                    Un alt secret este sa nu speli pastele dupa fierbere.

                    Comment


                      Zi si noapte

                      Sa va d-au si eu o reteta:
                      Zi si noapte (http://www.reteteculinare.ro/carte_d...i-noapte-2465/)

                      Comment


                        The best Tomato Salad and Chorizo by Jamie Oliver

                        The best Tomato Salad and Chorizo by Jamie Oliver

                        Remember you are born to live.
                        Don't live because you are born!
                        Don't go the way life takes you...
                        Take life the way you go!
                        prays
                        Happiness Lies In Your Own Hand...

                        Comment


                          sigpic

                          Comment


                            In armata (pentru cine a facut) se dadeau cateodata la masa parjoale moldovenesti (era singura mancare pe care o mancam cu placere). Practic erau niste chiftele mai mari asortate cu un fel de sos mai lichid si care in combinatie cu cartofi piure erau foarte bune. Are cinvea o reteta de parjoale?

                            Comment


                              In continuare va prezentam doua retete “moderne” de preparare a mititeilor:

                              Reteta din 20 decembrie 1962
                              Reteta de mici a lui Păstorel Teodoreanu
                              (pseudonimul lui Alexandru Osvald Teodoreanu, n. 1894, Dorohoi – d. 1964) a fost un avocat și scriitor român, cunoscut epigramist, gurmand și iubitor de vinuri, membru de seamă al boemei ieșene și bucureștene

                              Pastorel Teodoreanu

                              Carne de vită de la ceafă sau de la coadă, sau pulpa – capacul. La 1 kg de carne, Ľ seu gros și curățat de piele.
                              Carnea, împreună cu seul, se trece de două ori prin mașina de tocat.
                              Se adaugă în carne miez de franzelă (de mărimea unei lămâi), muiat în mujdei de usturoi, sare, o linguriță de mirodenii: enibahar, chimen (dacă vrei), piper și o jumătate linguriță bicarbonat.
                              Frămânți, până se face o pastă omogenă. Uzi cu apă un fund de lemn și palmele. Sucești câte o bucată pe masă până obții forma cilindrică știută. Tai în bucăți potrivite și-i așezi umezi pe-o farfurie. Îi pui la rece câteva ore.
                              Pui grătarul încins, pe care ai așezat un rând de mititei, la foc moale. Cât stau la foc, îi învârtești mereu, până se întăresc.
                              După ce s-au prăjit o serie, se servesc în vas acoperit și încălzit (altfel se sleiesc din cauza seului). În timp ce se consumă o serie, se pune la foc seria următoare. Prăjirea trebuie să se facă încet, ca să nu se pripească la exterior, rămânând cruzi la mijloc.

                              Reteta de mici a lui Radu Anton Roman
                              1 kg ceafă de vițel (mânzat), 500 g ceafă de porc, 250 g pulpă de miel, 2-3 oase mari de vită, 1 lingura de sare, piper (după gust), 1 ceapa mare, 1 morcov mijlociu, 1 căpățână de usturoi, 1 ardei iute, 1 legătură de cimbru, 1 linguriță bicarbonat, 1 linguriță praf miroase: ienibahar, rozmarin, chimen, 250 g mușchiuleț de cal (nu e obligatoriu, dar cândva așa se făceau micii).
                              Se toacă carnea mărunt (dar cine a ști s-o toace cu satârul, câștig ar avea). Se frământă bine cu sarea, piperul, bicarbonatul, miroasele, ardeiul iute și usturoiul tocate mărunt (până devin pastă), cimbrul măcinat praf, până e totul un aluat. Între timp, oasele de vită sparte au fiert împreună cu toate zarzavaturile vreo două ore, până când din doi litri de apă s-a ales doar o jumătate litru supă. Strecurăm supa și-o răcim, apoi o frământăm bine împreună cu carnea. Amestecătura asta se lasă să-și revină din ce-a pățit câteva ore bune la frigider. Micii se rotunjesc fie în mâna, udând-o mereu, să nu se lipească, fie prin țeava de cârnați a mașinii de tocat. Nu tigaia e rostul micului, ci grătarul și focul corespunzător, de lemn și cărbuni.
                              Demâncare veche, luata de prin podișurile Anatoliei și prefăcută pe românește, cu carne de porc, micul s-a desprins de profet și s-a lipit de Miorița și prin faptul că se bea, se bea temeinic.
                              Dar nu se bea bere, cum zic unii, ci un vin sec și vesel de sud, de unde se reține ceva ușor, oRoșioară de Dolj, – vin vag „rozé”, de nisip – mai ales dacă a fost un an cu ceva ploaie, să fie mai zemos că vine din seceta Dăbulenilor, bietul… Sau, pentru zilele mai friguroase, o Crâmpoșieîndesată de Drăgășani, culeasă târziu, imediat după ce a căzut prima brumă și dusă a fost amintirea verii. Ori o Feteasca Albă, subțirică și rea,
                              de Furculești și Zimnicea.
                              N-aș uita, la un mititel pufos, chiar și cu băutură alături, o ciușcă domesticită în oțet de vin, un muștar frecat cu hrean sau un mujdei în care s-au presărat trei tocături de verdeață: mărar, leuștean și pătrunjel.
                              Remember you are born to live.
                              Don't live because you are born!
                              Don't go the way life takes you...
                              Take life the way you go!
                              prays
                              Happiness Lies In Your Own Hand...

                              Comment


                                Cotlete de porc fezandate în bere cu ciuperci sotate şi sos de iaurt cu usturoi

                                La noi, la români, ideea că „porcul este cea mai bună legumă” este împărtăşită încă de foarte multe persoane. Acestora li se adresează rândurile următoare.
                                Ce vă trebuie?
                                • 2 felii subţiri (1 – 1,5 cm) de cotlet de porc dezosat;
                                • 300 – 330 mL bere blondă;
                                • 2 – 3 linguri sos de soia;
                                • o linguriţă de ulei din sâmburi de struguri;
                                • un praf de piper proaspăt râşnit;
                                • Pentru garnitură, vezi aici;
                                • Pentru sos, vezi aici.

                                Cum procedaţi?
                                • Aşezaţi cotletele între două folii de plastic alimentar şi bateţi-le cu ciocanul de şniţele, până când se lăţesc binişor şi se subţiază la 3 – 4 mm. Trucul cu folia vă scuteşte de o mulţime de inconveniente (nu murdăriţi nici ciocanul, nici blatul de lucru, nu se rupe carnea, nu sar stropi şi bucăţele de carne prin toată bucătăria).
                                • Presăraţi un praf de piper pe ambele feţe ale cotletelor, şi lăsaţi-le să se odihnească vreo 5 – 10 minute;
                                • Amestecaţi berea cu sosul de soia şi scufundaţi complet cotletele în acest amestec, unde le lăsaţi cam 45 – 75 de minute, la temperatura camerei;
                                • Scurgeţi bine cotletele şi aruncaţi-le într-o tigaie antiaderentă pe care o ungeţi doar cu ulei. Tigaia trebuie să fie bine încinsă când puneţi cotletele în ea.
                                • Gaătiţi la foc mediu spre mare cotletele: 2 – 3 minute pe o parte şi încă 2 minute pe cealaltă parte (întodeauna după ce întoarceţi carnea, o ţineţi mai puţin la foc decât în prima parte a operaţiunii).

                                Uşor rumenite, cotletele se servesc însoţite de ciupercile sotate peste care turnaţi din belşug sosul de iaurt cu usturoi.
                                La acest mod de preparare şi servire merge şi un pahar de Sauvignon Blanc, sec sau demisec.
                                Remember you are born to live.
                                Don't live because you are born!
                                Don't go the way life takes you...
                                Take life the way you go!
                                prays
                                Happiness Lies In Your Own Hand...

                                Comment



                                Working...
                                X