Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Retete culinare

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Da bine ...


    Om sta si ne-om pierde viata in magazine , cu lista de E-uri in mana : ala nu , ala nu , ala nu , ala nu ....

    Viata e scurta si trebuie sa fie gustoasa .....


    Bine , nu asa gustoasa ca viata lui raducosmin , si a altor balene , dar totusi ....

    Comment


      Papanasi home made
      Pofta buna
      Last edited by skkip3r; 21 August 2009, 22:22.

      Comment


        In seara astra prezentam reteta :

        Orez KingHot cu pui


        -orez
        -sosuri
        -pulpe de pui / piept de pui

        Dupa ce orezul fierbe se adauga peste el ucigasul de gusturi : mixul facut din :
        -Golden Label Soy Sauce Light

        (din pacate Made in China)
        -Pearl River Sweet & Sour Souce

        (tot China , la naiba)
        -Aroy D Sweet Chilli Sauce for chicken

        (Made in Thailand , ce bine)
        - Aroy D Sweet & Sour Pinneaple Souce
        (tot Thai)
        -Sweet Cilly Sauce for Chicken Thai World

        (da , da , Thai)
        - Dyna Chilli Sauce : Sriracha Chilli Sauce

        (Thai)


        Sosurile care sunt pentru chicken , se pun evident pe chicken , la cuptor , iar celelalte , pe orez .


        Garantat se poate manca si dupa 2 ore dupa ce s-a racit

        Comment


          Placinta ardeleneasca

          Placinta normala , goala [habar n-am cum se face]
          +smantana deasupra
          +cascaval ras [la greu]
          + praf de usturoi .



          + 1 pahar foarte rece de cola .


          BETON!

          Comment


            Iata o poza cu un amic pregatind ceva usor la micul dejun(ceai de caracatita) in Lefkada(Grecia)
            sigpic

            Comment


              Originally posted by KingBlana View Post
              Placinta ardeleneasca
              ......
              Placinta normala , goala [habar n-am cum se face]
              Pai pune mana si invata.Zi adresa sa-ti trimit un facalet si niste drojdie.Sa pui coca la dospit pe soba,acoperita cu o panza sa nu o bazaie mustele.Vezi sa incingi cuptorul bine inainte.Sa nu bagi multe lemne ca o arzi pe fund
              sigpic

              Comment


                Pentru azi va recomand cartofi pai cu fish-fingers si sos de cartofi prajiti .



                OAU!

                Comment


                  Mda...

                  Originally posted by satenicu View Post
                  Ai nevoie de:
                  1,5 kg pepene rosu
                  200 gr de branza feta
                  100 gr masline fara samburi
                  1/4 ceasca zeama de lamaie
                  2,3 linguri de ulei de masline
                  1/2 ceapa rosie (optional)
                  o mana de alune si seminte (optional)
                  oregano (optional)
                  frunze de menta (optional)

                  Mod de preparare:
                  Taie pepenele in cubulete, la fel si branza feta. Amesteca-le cu maslinele intr-un bol. Peste ele, daca optezi pentru varianta cu ceapa, aseaza feliile de ceapa care au stat in prealabil sa se patrunda timp de 10 minute intr-un vas cu zeama de lamaie.
                  Deasupra bolului cu pepene, feta, masline si ceapa presara mirodenii dupa plac si stropeste cu ulei de masline. Amesteca bine compozitia rezultata.
                  Pentru un plus de savoare, prajeste cateva seminte si alune, zdrobeste-le si adauga-le in salata.
                  Este pur si simplu delicioasa!

                  Nicule...miam, miam, bună reţeta lu matale, recte lu Finu, nu?

                  Se pare că, zilele ăştia, v-aţi cam dat în sănii cu mine în varii competenţe culinare. Şi nu vorbesc, aici, de nea Nicu. Dăci usturoiu cu usturoiu şi vii cu viile.

                  Iată şi un copipeist:

                  Ingrediente: 4 salate mari, 100 g slănină afumată, 3 legături de usturoi, 2 ouă, 50 ml lapte, 50 g făină.

                  Mod de preparare: Speli 4 salate mari, le cureţi şi le tai fâşii. În oala în care vei face ciorba prăjeşti 100 g slăninuţă afumată tăiată felii şi o scoţi pe o farfurie. Căleşti în grăsimea rămasă 3 legături de usturoi tocat, apoi adaugi slănina, salata, completezi cu apă şi laşi să fiarbă. Potriveşti apoi gustul de sare. Separat, prepari o omletă din 2 ouă, un pic de lapte şi făină şi o prăjeşti bine. Laşi omleta să se răcească, apoi o tai fâşii, o adaugi în ciorbă şi dai oala deoparte.
                  Este foarte bună cu multă smântână.


                  Engioi
                  LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
                  NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

                  Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

                  Comment


                    iSandwich
                    http://www.youtube.com/watch?v=5P2gKYv2pGY

                    Comment


                      Deoarece @papillon nu le-a postat la retete culinare imi permit sa le copiez eu aici(ca sa ramana lipicioase)










                      sigpic

                      Comment


                        Mancare din pufuleti...

                        Se ia o punga cu pufuleti ( musai cu surprize si musai GUSTo ).

                        Ce vroiai mai mult?


                        Ie buni, ie saratzi, are surprize (chiar interesante) , deci...mai vrei si desert?
                        LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
                        NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

                        Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

                        Comment


                          Originally posted by garlic_dog View Post
                          Se ia o punga cu pufuleti ( musai cu surprize si musai GUSTo ).

                          Ce vroiai mai mult?


                          Ie buni, ie saratzi, are surprize (chiar interesante) , deci...mai vrei si desert?
                          trebuie bere ca ie sarati.
                          sigpic

                          Comment


                            No , bine dară .

                            Pentru astazi avem o reteta de hummus libanez . Multumiri lui isr2002 care m`a corectat si luminat , nu este mancare jidoveasca , e libaneza , deci m-am scos .


                            Asadară :

                            500 g naut
                            o lamaie (pentru zeama)
                            4 catei de usturoi
                            o legatura de patrunjel (pt decor doar)
                            un praf de boia dulce
                            3 linguri de tahini*
                            ulei de masline
                            sare, piper

                            De preferat naut din conserva , e mai practic si mai rapid . Daca nu aveti asa , se ia naut normal , se lasa de seara pana dimineata in apa la inmuiat , a doua zi se fierbe si se pastreaza un jumate de pahar din apa in care a fiert .

                            Se mixeaza cu blenderul nautul , se adauga zeama de lamaie , se adauga usturoiul pisat fffff marunt , nagyon finnom , se adauga boiaua uleiul de masline (la limita , ulei de floarea sorelui) , sarea , piperul dupa gust , precum si 3 linguri de tahini .
                            Tahini este pasta de susan . Cum se face ?
                            Se cumpara din magazin seminte de susan , se prajesc f putin intr-o tigaie teflonata , se adauga putin ulei si se mixeaza bine cu blenderul , trebuie sa fie si sa arate ca o cafea ness frecata si consistenta unei mieri

                            Pofta mare




                            Comment


                              Originally posted by KingBlana View Post
                              Pentru astazi avem o reteta de hummus libanez
                              Iahnie dă jîdan. Bdeac.

                              Comment


                                In reteta de mai sus inlocuiti nautul cu fasole, ornati pe deasupra cu ceapa prajita (asa, pentru sanatatea stomacului) si ati obtinut autohtona fasole batuta.

                                Comment



                                Working...
                                X