Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Retete culinare

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #91
    Asta se numeste "frigănele" sau "bundas kener"

    Comment


      #92
      Originally posted by garlic_dog View Post
      Roger that

      Multumesc frumos.


      Maine bag si eu vreo doua sute de nuci la dulceata.
      Na, a iesit buna dulceata ?
      .

      Comment


        #93
        urda

        cum se face urda si se poate face si din lapte de capră ca de oaie nu gasesc aici
        mersi

        Comment


          #94
          Originally posted by Mayerling View Post
          Na, a iesit buna dulceata ?
          ...sehr gut und sehr schonn
          LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
          NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

          Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

          Comment


            #95
            Asa e

            Originally posted by KingBlana View Post
            Asta se numeste "frigănele" sau "bundas kener"
            In ardeal intr-adevar ii spune "bundas kener" in traducere libera "paine imblanita" Pe la mitici si prin alte zone, friganele. E buna oricum i-ai spune. Eu manac de obicei asa ceva cu mancare de mazare. Unii o mananca cu zahar desupra, altii cu sare. Depinde ce gust vrei. Merge oricum.
            --BUIE MLANA-- MAI BINE O ZI SOIM DECAT O SAPTAMANA CIOARA

            Comment


              #96
              Ognion rings

              OGNION RINGS

              Ceapa rosie MARE, cat mai mare, daca de poate cat o portocala. Se taie ceapa felii cam de 4mm grosime paralel pe inele, astfel ca din feliile rezultate sa se desprinda inele. Se folosesc de preferat cele mai mari inele. Se face un amestec de ou batut cu faina, se inmoaie inelele in amestec si se prajesc pentru scurt timp in mult ulei foarte incins. Se scot si se las bine la scurs.(eu folosesc un morman de servetele caci alea si "sug" uleiul din ele) Se serveste ca aperitiv, gustul de ceapa fiind insesizabil. In unele restaurante de "fite" se gaseste ca delicatesa.
              Pofta buna

              P.S.
              N-am incercat nicodata cu ceapa alba dar presupun ca e ok si aia
              --BUIE MLANA-- MAI BINE O ZI SOIM DECAT O SAPTAMANA CIOARA

              Comment


                #97
                Originally posted by cartof_prajit View Post
                cum se face urda si se poate face si din lapte de capră ca de oaie nu gasesc aici
                mersi
                în lapte se pune cheag. se strecoară într-un tifon, și se pune la scurs. ăsta-i cașul sau brânza telemea dacă se pune în saramură. Zerul (lichidul rămas de la strecurarea cașului) se pune la fiert, iar urda se va închega și se va ridica deasupra. nu cunosc în amănunt procedeul, sigur exista mici chichițe care desăvârșesc gustul preparatelor.
                ar trebui sa iasă urdă și din laptele de capră, dar probabil mai puțină. ține de procentul de grăsime al laptelui

                Comment


                  #98
                  Originally posted by doinn View Post
                  în lapte se pune cheag. se strecoară într-un tifon, și se pune la scurs. ăsta-i cașul sau brânza telemea dacă se pune în saramură. Zerul (lichidul rămas de la strecurarea cașului) se pune la fiert, iar urda se va închega și se va ridica deasupra. nu cunosc în amănunt procedeul, sigur exista mici chichițe care desăvârșesc gustul preparatelor.
                  ar trebui sa iasă urdă și din laptele de capră, dar probabil mai puțină. ține de procentul de grăsime al laptelui
                  mersi mult fac brinza dulce din lapte de vaca iese o minune folosesc chiag
                  dar miam adus aminte si de urda din ardeal cu clatite
                  o sa incerc cu lapte de capra ca de oaie nu gasesc
                  zici sa fierb zeru ce ramine de la brinza ?
                  sti ce am mincat ieri ?
                  am mincat pîine prăjită frecata cu usturoi şi untură

                  Comment


                    #99
                    Untura de foca ? Ce untura aveti acolo in Yukon ?

                    Comment


                      Originally posted by cartof_prajit View Post
                      zici sa fierb zeru ce ramine de la brinza ?
                      da! se fierbe zerul la un foc mic, iar urda se va ridica deasupra. se strecoara si se pune la scurs.

                      Comment


                        Deoarece am intalnit un caz in care un amic a mancat timp de 40 de ani ardei copti facuti cu un sos incomplect iata in ce se lasa ardei copti timp de cateva ore la frigider
                        -ulei
                        -otet
                        -sare
                        -apa
                        -si neaparat 2-3 x garlic dog(taiati marunt)
                        (saracu om a mancat o viata intreaga fara usturoiul care da farmecul ardeiului copt)
                        sigpic

                        Comment


                          Saracu' de el, a trait 40 de ani degeaba... Eu la salate folosesc otet balsamic alb (este si rosu, da' ala schimba culoarea, merge la gogosari, kapia rosii sau varza rosie). Este dulceag si merge de minune la orice salata.

                          Comment


                            Originally posted by satenicu View Post
                            Deoarece am intalnit un caz in care un amic a mancat timp de 40 de ani ardei copti facuti cu un sos incomplect iata in ce se lasa ardei copti timp de cateva ore la frigider
                            -ulei
                            -otet
                            -sare
                            -apa
                            -si neaparat 2-3 x garlic dog(taiati marunt)
                            (saracu om a mancat o viata intreaga fara usturoiul care da farmecul ardeiului copt)
                            O fi din Ardeal . Si eu am mancat o viata intreaga fara usturoi , iar aici am descoperit minunea : ardei copti la borcan , gata facuti , fara sa faci bordel in bucatarie cu coptul si curatatul . 1.59 borcanul , cu un catel de usturoi intreg pe fundul borcanului , traiasca ardeii de Peru


                            P.S. Pe borcan scrie si un mod de servire : taiati fin si amestecati cu branza de oaie sau branza proaspata , si reincalziti (!) la cuptor . Poate fi bun asa ceva ?

                            @Kroky , eu am otet de cocos , imi plac chestiile exotice , devastez supermarketurile asiatice . Asta e din Filipine , si arata ca o socată .

                            Comment


                              Salata de pepene cu branza feta

                              Ai nevoie de:
                              1,5 kg pepene rosu
                              200 gr de branza feta
                              100 gr masline fara samburi
                              1/4 ceasca zeama de lamaie
                              2,3 linguri de ulei de masline
                              1/2 ceapa rosie (optional)
                              o mana de alune si seminte (optional)
                              oregano (optional)
                              frunze de menta (optional)

                              Mod de preparare:
                              Taie pepenele in cubulete, la fel si branza feta. Amesteca-le cu maslinele intr-un bol. Peste ele, daca optezi pentru varianta cu ceapa, aseaza feliile de ceapa care au stat in prealabil sa se patrunda timp de 10 minute intr-un vas cu zeama de lamaie.
                              Deasupra bolului cu pepene, feta, masline si ceapa presara mirodenii dupa plac si stropeste cu ulei de masline. Amesteca bine compozitia rezultata.
                              Pentru un plus de savoare, prajeste cateva seminte si alune, zdrobeste-le si adauga-le in salata.
                              Este pur si simplu delicioasa!
                              sigpic

                              Comment


                                O fi din Ardeal . Si eu am mancat o viata intreaga fara usturoi , iar aici am descoperit minunea : ardei copti la borcan , gata facuti , fara sa faci bordel in bucatarie cu coptul si curatatul . 1.59 borcanul , cu un catel de usturoi intreg pe fundul borcanului , traiasca ardeii de Peru


                                P.S. Pe borcan scrie si un mod de servire : taiati fin si amestecati cu branza de oaie sau branza proaspata , si reincalziti (!) la cuptor . Poate fi bun asa ceva ?
                                cite e-uri contine ?

                                Comment



                                Working...
                                X