Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Retete culinare

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #76
    Jamie Oliver - Ministry of food

    Jamie Oliver - Ministry of food
    (4 episodes, as seen on Channel Four)

    In Britain we spend more than Ł2 billion a year on ready meals. Fewer people than ever before are cooking from scratch and obesity is at record levels. Now, inspired by the wartime Ministry of Food that helped people to make the most of their rations, Jamie Oliver wants to start a food revolution to get people in Britain cooking.


    http://rapidshare.com/files/214285081/J.Ol.Mnstry-o-food.part01.rar
    http://rapidshare.com/files/214284998/J.Ol.Mnstry-o-food.part02.rar
    http://rapidshare.com/files/214285071/J.Ol.Mnstry-o-food.part03.rar
    http://rapidshare.com/files/214284935/J.Ol.Mnstry-o-food.part04.rar
    http://rapidshare.com/files/214285178/J.Ol.Mnstry-o-food.part05.rar
    http://rapidshare.com/files/214333963/J.Ol.Mnstry-o-food.part06.rar
    http://rapidshare.com/files/214335440/J.Ol.Mnstry-o-food.part07.rar
    http://rapidshare.com/files/214335580/J.Ol.Mnstry-o-food.part08.rar
    http://rapidshare.com/files/214335991/J.Ol.Mnstry-o-food.part09.rar
    http://rapidshare.com/files/214336254/J.Ol.Mnstry-o-food.part10.rar
    http://rapidshare.com/files/214370695/J.Ol.Mnstry-o-food.part11.rar
    http://rapidshare.com/files/214370922/J.Ol.Mnstry-o-food.part12.rar
    http://rapidshare.com/files/214371095/J.Ol.Mnstry-o-food.part13.rar
    http://rapidshare.com/files/214371211/J.Ol.Mnstry-o-food.part14.rar
    http://rapidshare.com/files/214371713/J.Ol.Mnstry-o-food.part15.rar
    Remember you are born to live.
    Don't live because you are born!
    Don't go the way life takes you...
    Take life the way you go!
    prays
    Happiness Lies In Your Own Hand...

    Comment


      #77
      da o reteta de covrigi mari cu mac si sare cine are ?

      Comment


        #78
        Sunam la bunica ....

        Comment


          #79
          o reteta de facut panini chiflele alea italiene stie cineva ?
          in 1972 am mincat primadata sandviciuri in italia si nici pina azi nu leam uitat

          Comment


            #80
            Dulceata de nuci?

            Ce folositi si cum pentru prepararea acestui rarisim si delicios desert?
            LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
            NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

            Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

            Comment


              #81
              Originally posted by garlic_dog View Post
              Ce folositi si cum pentru prepararea acestui rarisim si delicios desert?
              Cumva de nuci verzi vrei ?
              Azi merg la a batrana , si-i cer reteta ca o are . A facut odata asa ceva , dar e "bestial" de dulce , si a doua oara nu mi-a mai trebuit .
              .

              Comment


                #82
                Originally posted by Mayerling View Post
                Cumva de nuci verzi vrei ?
                Azi merg la a batrana , si-i cer reteta ca o are . A facut odata asa ceva , dar e "bestial" de dulce , si a doua oara nu mi-a mai trebuit .
                Sărumâna, maică

                Aştept reţeta.
                LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
                NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

                Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

                Comment


                  #83
                  Pofta buna !

                  DULCEAŢĂ DE NUCI VERZI ,


                  100-110 nuci verzi , 1 kg zahăr , 3 pahare apă , 1 baton vanilie , 1 lămâie .

                  Se aleg nuci tinere, cu miezul gelatinos şi partea lemnoasă neîntărită. Se înlătură coaja verde (partea lucioasă) cu un cuţit bine ascuţit, apoi se opăresc în apă clocotită, ţinându-le 10 minute, dupa care se limpezesc cu apă rece. Se repetă această operaţie de 4-5 ori.Apa în care se opăresc, ca şi cea în care se limpezesc, se schimbă de fiecare dată.
                  Se aşează vasul cu zahărul şi apa pe marginea maşinii până ce se dizolvă complet, dupa care se pune la foc iute. Când siropul este aproape legat, se dă vasul la o parte şi se adaugă batonul de vanilie desfăcut în două pe lungime, pentru a-şi lăsa mai bine aroma, şi o farfurie adâncă plină cu nuci, care au fost bine scurse de apă.
                  Dupa 10 minute se pune vasul la un foc iute, agitându-l din când în când. Se ridică spuma, se adaugă zeamă de lămâie şi când siropul este bine legat, se ia dulceaţa de pe foc, procedând în continuare ca la celelalte dulceţuri.
                  P.S. Am cautat in cartea aia , dar nu am gasit o dulceata din catei de usturoi . Mai caut .
                  Last edited by Mayerling; 17 June 2009, 12:55.
                  .

                  Comment


                    #84
                    Originally posted by Mayerling View Post
                    Pofta buna !



                    P.S. Am cautat in cartea aia , dar nu am gasit o dulceata din catei de usturoi . Mai caut .
                    Roger that

                    Multumesc frumos.


                    Maine bag si eu vreo doua sute de nuci la dulceata.
                    LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
                    NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

                    Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

                    Comment


                      #85
                      piine prajita cu untura si usturoi ce as mai minca dar nu gasesc untura
                      cum fac niste untura daca nu am porc
                      merge sa cumpar carne mai grasa si apoi ce ii fac
                      mersi

                      Comment


                        #86
                        dacă vă plac jumările atunci tăiați în bucăți de aprox. 3/2/2 cm, iar dacă doriți doar untura 2/1/1 cm. e bine sa fie tăiate egal cât de cât, altfel cele subțiri se vor arde iar cele mai groase vor rămâne crude. se prăjesc într-o cratiță la un foc nu prea tare. pentru jumări e ca la cafea. cum le scapi din ochi cum se afumă. se poate pune un pic de apă în cratiță înainte de a o pune pe foc, pentru a evita lipirea de aceasta. Atenție la untura încinsă!
                        Poftă bună!

                        Comment


                          #87
                          ptr dulceatza de nuci verzi si nu numa incercati pe blogul acesta. Pas cu pas cu poze
                          Tipa e artista. O parte din kilele mele i se datoreaza.
                          http://mayas-esprit.blogspot.com/

                          este undeva la mijlocul paginii.

                          @cartof unde esti ? Toronto ? iti fac eu untura cita vrei...si jumeri.


                          da mici nu mari ca nu imi plac mari

                          e o macelarie italiana la 30 km de mine si una de greci la 5. Imi place mai mult cea italiana.
                          am facut untura de numa din grasime de la ei. Dupa care am prajit ceva cirnati in ea si cu putina boia+ piper si mi-am mentinut silueta peste iarna.


                          ps: am mai facut zilele trecute untura din bacon da nu ala subtire ci ala mai gros de cam 5 milimetrii. il gasesc doar la superstore. taiat felii subtiri , pus intr-o cratita la foc mic.
                          initial o sa vezi si multa apa ca ramine de la bacon da aia se evapora in timp. tine-l pina se rumeneste carnea.
                          dintr-un pachet de bacon iese cam un castron de untura.

                          Comment


                            #88
                            mersi @donin
                            stau la kuru pamintului in Edmonton e un magazin unguresc fac jumai bune dar vor $17 pe kg
                            o sa caut carne de porc de linga sorici sa vad cum iese
                            mersi mult

                            Comment


                              #89
                              Eu sunt amator de jumari.Iau slanina cruda de la magazin(in cazul meu Cora).Indepartez soriciul cu un cutit bine ascutit.Tai slanina in cuburi de 20x20(milimetri nu inch ) si le arunc in ceaun de fonta.Le amestec cu spumiera sa nu se lipeasca de fundul ceaunului.Cand se micsoreaza si devin aurii ai obtinut jumari si untura.Simplu.Ceaunul de fonta e de mare importanta in aceasta actiune.Jumarile le scoti cu spumiera si le scurgi de untura fierbinte,dupa care le consumi cu mustar sau cu ceapa de Buzau.Daca n-ai ceapa de Buzau iti trimitem noi.Acum nu stiu cat te costa kilu de ceapa trims cu DHL-ul sau FedEx-ul
                              P.S.
                              Nenea Cartofu' ce ai rezolvat cu problema legata de sanatate de care am aflat aici pe forum.Era ceva nasol rau legat de gradul 3 de gravitate.
                              Acum esti bine?
                              P.S.2
                              Mi-am adus aminte ca am vazut in acelasi magazin(Cora)jumari de vanzare la 18 dolari kilu.
                              Ma apuc sa fac jumari si sa le vand pe internet
                              P.S. 3
                              Cand ma intorc din concediu din insula Thasoss fac jumari si pun pozele aici sa vezi pas cu pas cum se formeaza jumara cea dulce si untura cea buna de facut ce? bineinteles cartof prajit
                              P.S.4
                              Dupa ce inveti sa faci jumari de porc sa te apuci sa experimetezi cu jumari de ren,de foca,de alte animale care misuna pe la matale prin zona
                              sigpic

                              Comment


                                #90
                                O reteta excelenta de fricadele:
                                Se bat cateva oua cu putin lapte (sa iasa un amestec destul de lichid, nu gros), se adauga sare si piper macinat. Se moaie in amestecul rezultat felii de paine pentru toast (din aia pufoasa, patrata, pre-taiata). Dupa ce se moaie bine pe ambele parti, se scot si se prajesc in tigaie, ca si clatitele.
                                Va recomand tigaile de aluminiu cu strat de teflon adevarat, antiaderent. Sunt mai scumpe, mai grele decat cele asa-zise cu "teflon", ieftine, dar oricat ai praji in ele, nu se prind (la sfarsit se sterg perfect cu un servetel, fara sa ramana nimic).

                                Comment



                                Working...
                                X