Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Retete culinare

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 5 (0 members and 5 guests)
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Scoti din reteta prazul si mai bagi masline.

    Comment


      #32
      Originally posted by KingBlana View Post
      Scoti din reteta prazul si mai bagi masline.
      O sa incerc ambele variante,sincer,prazul nu ma prea incanta,dar voi incerca.Numai sa gasesc Avocado ca numai din locul acela sunt de unde nu recomanzi nimanui.
      Apropo,am luat ardei grasi rosii din acele locuri si ma jur ca nu voi mai lua de acolo,mai bine turcesti decat din alea.S-au inmuiat dupa 2 zile si au aparut inauntru niste umflaturi "canceroase" sau ce dracu,ca a trebuit sa le arunc.
      .

      Comment


        #33
        Originally posted by Mayerling View Post
        Pentru 4 porţii

        100g boabe porumb-(din borcan sau doză)
        8 măsline negre fără sāmburi
        2 praz-uri
        1 avocado,sort Hass
        2 linguri mari de Emmentaler răzuit
        8 felii fierte de şuncă de curcă
        Sare,piper,suc de lămāie

        1.Boabele de porumb se pasează printr-o sită,măslinele se toacă.
        Prazul se curăţă şi se spală,se feliază in felii subţiri.
        2.Avocado se despica,se scoate sāmburele,se cojeşte.Miezul se
        zdrobeşte cu o furculiţă şi se amestecă cu porumbul,măslinele,
        prazul şi cu brāza răzuită.Se condimentează cu sare,piper şi
        zeama de lămāie.Se īntinde acestă masă pe feliile de şuncă de
        curcă,se roluiesc şi e gata de servire.


        Pofta buna !
        Maine baga Avocado din Kenia.Peste cateva zile pot spune daca e buna de ceva reteta.

        .

        Comment


          #34
          1000 Recipe Cookbook: Easy to Follow Recipes for All Occasions


          770pages | 2008 | PDF | 2.4 MB
          With 1000 scrumptious and easy-to-follow recipes within its pages, this book provides the perfect answer to all those vexed questions about what to cook. No more agonizing over what to put on the table; you will easily be able to find something to tempt the palate and satisfy the appetite of even the fussiest eaters — whatever the occasion. From time-honored classics to the more unusual, there is plenty of choice here. The selection will appeal to both novice and experienced cooks alike, whether you are looking for ides for a light tasty lunch, a quick, hearty supper, a feast fit for family and friends, or something more elaborate for a dinner party.

          2.4 MB

          http://anonymz.com/?http://rapidshare.com/files/113447451/1000_Recipe_Cookbook_www.softarchive.net.rar
          ... strong like Baloo The Bear !
          www.xmissy.nl
          www.dump.com
          www.redtube.com
          Latitude: 44.455°
          Longitude: 26.048°
          Latitude: -42.869°
          Longitude: 147.328°
          Latitude: -46.404°
          Longitude: 168.356°

          http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

          http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

          pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

          Comment


            #35
            Iahnie de fasole la ceaun

            Vrea cineva reteta?

            http://www.sighisoara.com/

            Comment


              #36
              Originally posted by Mayerling View Post
              Pentru 4 porţii

              100g boabe porumb-(din borcan sau doză)
              8 măsline negre fără sāmburi
              2 praz-uri
              1 avocado,sort Hass
              2 linguri mari de Emmentaler răzuit
              8 felii fierte de şuncă de curcă
              Sare,piper,suc de lămāie

              1.Boabele de porumb se pasează printr-o sită,măslinele se toacă.
              Prazul se curăţă şi se spală,se feliază in felii subţiri.
              2.Avocado se despica,se scoate sāmburele,se cojeşte.Miezul se
              zdrobeşte cu o furculiţă şi se amestecă cu porumbul,măslinele,
              prazul şi cu brāza răzuită.Se condimentează cu sare,piper şi
              zeama de lămāie.Se īntinde acestă masă pe feliile de şuncă de
              curcă,se roluiesc şi e gata de servire.

              Pofta buna !
              Super,fara praz,cu mai multe masline,excelent.A,si cu sunca de Praga,ca alta n-am gasit.
              Last edited by Mayerling; 15 May 2008, 16:40.
              .

              Comment


                #37
                ********* Haute Cuisine prezinta alta reteta originala si unicat :

                Mix Dimanche soir

                cartofi
                ceapa
                ementhal ras
                branza topita (o felie)
                cremwursti
                boia
                sos de tomate cu masline
                ulei de masline
                kaizer (cred , niciodata nu am stiut cum se cheama asta :)


                Se fierb cartofii , iar spre final , se pun intr-o tigaie ceapa cu "kaizerul" si putin ulei de masline , cand se termina de fiert cartofii , se adauga si acestia impreuna cu cremwurstii taiati bucati , se presara putina boia , se lasa putin , cateva minute , iar apoi se pune sosul de tomate cu masline . Cand e suficient de prajita toata afacerea se pune cascavalul si/sau branza topita . Se mai lasa putin timp , branzeturile se topesc repede si se ard si mai repede daca nu sunteti atenti.

                Pofta mare

                P.S. Arata cam asa (pe la mijlocul procesului)
                [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v232/*********/antene2/mangia.jpg[/IMG]

                [img]http://img.photobucket.com/albums/v232/*********/antene2/mangia2.jpg[/img]

                Comment


                  #38
                  Iors

                  Aţi auzit de Iorş care e unul din cele mai populare băuturi din URSS? Ei bine, īn URSS a amesteca berea cu vodcă e ca şi cum ai pune sare-n mīncare. Clasicul Iorş păstrează proporţia de 500 gr. bere şi 50 gr. vodcă, ceea ce este un soi de bere super-strong. Īnsă proporţiile aici fluctuează īn dependenţă de mai mulţi factori (climaterici, psiho-somatici, ideologici etc), aşa că o combinaţie de 250 gr. la 250 gr. e o variantă destul de folosită.
                  Pentru cei care vor să ştie şi nuanţe, fineţuri de amestecuri, le putem spune cīteva reţete.
                  De exemplu Rembrandt (mai poartă şi numele de Au sosit graurii): se toarnă vodcă īn bere aşa ca să nu se amestece. Dacă vodca s-a aşezat frumos la fund fără să se amestece, reiese ca avem un Rembrandt autentic, iar dacă nu, īnseamnă că avem un Rembrandt fals. Dacă avem proporţia de 50 gr. vodcă şi 200 gr. bere īnseamnă ca avem un Rembrandt timpuriu, iar daca proporţia e de 200 gr. vodcă şi 100 gr. bere avem de a face cu un Rembrandt tīrziu.

                  De asemenea, e bine de ştiut tehnica Goneşte ursul īn bīrlog. Tehnica e simplă: se umple o halbă cu bere şi se bea cu īnghiţituri mici. După fiecare īnghiţitură de bere īn locul eliberat se toarnă vodcă. Procedura se repetă pīnă cīnd berea din halbă este īnlocuită de vodcă. A Goni ursul din bīrlog presupune doar inversarea băuturilor. E bine de ştiut şi de tehnica Vodolaz care e construită īn felul următor: īntr-o halbă de bere se dă drumul la un păhărel mic de vodcă. Paharul nu trebuie să fie răsturnat. Halba se bea dintr-o dată īn aşa fel īncīt ultimele īnghiţituri sa fie cele de vodcă. Cu alte cuvinte, vorba populară sovietică: berea fără vodcă e ca nunta fără muzică. Fireşte n-ar trebui să uităm de Cipok care e un Iorş, adică un amestec de vodcă cu bere unde se acoperă cu mīna cana īn care se ţine recipientul şi este lovit de genunchi ca amestecul să fie „gazat”. Spuma creată se bea dintr-o īnghiţitură. Nu vreţi să ştiţi efectul.

                  Comment


                    #39
                    baclava,saraili,trigoane

                    Acestea sunt prajituri orientale de provenientza greaca sau turca. Foile numite la noi <<de placinta>> se mai numesc si foi grecesti. In franceza se numesc <<Pate philo>>.
                    La noi in Romania se gasesc proaspete la magazine de paine sau congelate la marile magazine-supermarketuri. Foile congelate sunt de mai buna calitate , din faina mai fina. Se lasa la decongelat si apoi se utilizeaza.

                    Ingrediente
                    400 gr. nuci sau alune taiate marunt sau sfaramate. Se pot si macina dar atunci o treime de cantitate se sfarma bucatzele cu sucitorul pe o planseta de lemn..
                    150 gr fistic
                    450gr.zahar
                    350gr unt
                    500gr foi de placinta
                    300gr pesmet fin
                    scortzisoara, cuisoare macinate fin
                    Siropul:500gr.zahar, 250-300 gr apa, coaje de lamaie sau portocala fasii, esenta de trandafiri


                    BAKLAVA.
                    1. Se amesteca nucile pesmetul condimentele si zaharul
                    Se topeste untul( sau un amestec de unt cu ulei);
                    2. Se unge cu o pensula fiecare foaie de placinta cu unt topit
                    3. O tava dreptunghiulara cu margini inalte de min. 5 cm., de marimea foilor se unge bine cu unt si apoi se pun 6 foi suprapuse ;
                    4. Se-ntinde un strat din amestecul de nuci,se acopera cu 2 foi si apoi se repeta operatia pana se termina nucile . Se pun deasupra 6 foi de placinta suprapuse (fiecare foaie a fost unsa cu unt topit).
                    5. Cu un cutzit ascutit se taie foile de deasupra dupa bucatile ce se vor servi si se unge toata suprafatza cu unt.
                    6. Se coace intr-un cuptor moderat 180�C (350�F)cam 20 min pana ce aluatul este bine rumenit. Se lasa sa se raceasca.
                    7. Se face siropul: se dau in clocot zaharul apa �i sucul de lamaie intr-o cratita cam 10 min.
                    8. Se varsa siropul cald peste baclavaua racita.
                    9. Se lasa in repaos cateva ore inainte de servire
                    10. Se taie bucati dupa semnele date
                    11. Se poate decora cu fistic macinat.

                    SARAILIE

                    Ingredientele si cantitatile sunt cele de sus. Forma difera si procedura: Ne trebuie un bat rotund de grosimea unui creion si lungime ceva mai mare decat latimea tavii, care va avea dimensiuni 20cm pe 30 cm. Este indicata o tava de metal: arama cositorita (traditional) sau mai modern de aluminiu sau inox sau chiar tabla neagra.(NU smaltzuita sau silicon)

                    1.Se ia fiecare foaie de placinta se unge bine pe o parte cu unt topit
                    2.Se presara pe foaie amestecul de nuci ,zahar �i mirodeni.
                    3.Se-ndoaie marginile spre interior; iar partea mai scurta a foii (pe latime)se-ndoaie cam &frac14; ; se aseaza batul si apoi se ruleaza
                    4.Ruloul obtzinut din care se vad capetele batului se strange cu ambele maini spre mijloc. Se va-ncreti usor . Ruloul se aseaza in tava unsa.
                    5.Se repeta operatia cu toate foile . Lungimea rulourilor va fii cat latimea tavii. Se ung deasupra cu unt topit si cu un cutzit ascutit se pot taia bucati.Se pot face si rulouri mai scurte cam cat o portzie.
                    6. Se coace ca mai sus.Se face siropul ca la baclava si de toarna fierbinte peste rulourile racite in tava in care le-am copt.



                    TRIGOANE
                    Este o prajitura care se gasea des la cofetarii inca acum 20 de ani Se faceau cu diverse umpluturi: mere, branza de vaci cu stafide , crema de vanilie(erau specialitatea unui cofetar din R&agrave;snov- Brasov
                    Cele cu nuca se fac insiropate si cu aceleasi ingrediente ca la baclava.
                    Pentru a obtzine forma de trigon se proceda astfel:
                    1 .O foaie unsa bine cu unt topit se-ndoie pe lungime in 3 parti egale.
                    2.La un capat pe partea din mijloc se pune o lingura de umplutura apoi se pun partile laterale peste ea. Se obtzineun dreptunghi lung, bombat la un capat pe o parte.
                    3.Se-ndoaie in forma de triunghi pe lungimea portziunii umplute ,apoi indoim mai departe triunghiul imbrac&agrave;nd umplutura in straturi succesive de aluat.
                    4. Marginea finala se-ndoaie spre interior.Trigonul va sta pe muchie in
                    tava unsa cu unt.Se unge pe deasupra cu unt..
                    Se coace si apoi se-nsiropeaza la fel ca celelalte.
                    (retete copiate de pe culinar.ro)
                    sigpic

                    Comment


                      #40

                      Ceea ce este deosebit in aceasta imagine este faptul ca in castron este o salata de rosie,nu de rosii.Salata este facuta dintr-o singura rosie luata din gradina prietenei mele,o rosie dulce gustoasa si carnoasa peste care dupa ce se taie felii se torna ulei(suficient ca sa iasa sosul ala in care se inmoaie painea), se macina cu rasnita piper negru,foarte putina sare deoarece e destul de sarata branza cu care se mananca.
                      Pofta buna
                      P.S.
                      Din pacate aceasta reteta nu poate fi realizata in unele parti ale Europei
                      sigpic

                      Comment


                        #41


                        Mai pune un peste(poate fi si de sticla) in castron in planul indepartat ca..........sta sa cada si pacat de rosia aia.
                        --BUIE MLANA-- MAI BINE O ZI SOIM DECAT O SAPTAMANA CIOARA

                        Comment


                          #42
                          vreau cartea lui anotn roman

                          Originally posted by satenicu View Post
                          Cine doreste cartea de bucate a lui Radu Anton Roman (format PDF)sa-mi trimita pe PM adresa de mail

                          nu stiu cum sati scriu pe pm poate reusesti tu sami scrii mersi foarte mult

                          Comment


                            #43
                            Pai trimite-mi un PM cu adresa de mail si specifica pentru cartea de bucate Anton Romnan
                            sau trimite SMS cu adresa de mail la 0723551537
                            sigpic

                            Comment


                              #44
                              Nicule esti o comoara la casa omului ! Mai este valabila cererea in casatorie ? As face un mariaj cu tine , numai pentru bucatarie .... !
                              sigpic

                              Comment


                                #45
                                Nu multumesc,sunt heterosexual
                                sigpic

                                Comment



                                Working...
                                X