Your contribution will be used to pay for our hosting service.
THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!

PCHOME.RO

Collapse

Retete culinare

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Retete culinare

    La cererea telespectatorilor flamanzi, care nu mai au chei nagra sa rumege, postati aici tot ce va pofteste stomacul.

    #2
    Daaa..........si cu poze
    sigpic

    Comment


      #3
      ----------------
      sigpic

      Comment


        #4
        http://www.gustos.ro/carti/step3/aWR...IwMjA3MTg5OQ==

        Pofta mare!
        Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

        Comment


          #5
          Mititei la "Carul cu bere":

          Bucuresti, la 28 maiu 1920
          Onorate Domnule Ofiter!

          Pentru caci fiecare vizita a Domniei voastre, ca si cu 20 ani în urma cele
          ale tatalui Domniei voastre, dimpreuna cu cinstitul Conu Luca Caragiale este, pe lânga
          onoare, si un deosebit eveniment pentru localul nostru, vroiesc sa dau la rându-mi dovada
          de cavalerism, împartasindu-va la dorinta onoratei Dumneavoastre sotii, Doamna
          Mariuta Baciu, retetarul de preparare ai mititeilor nostri, care, dupa cum bine
          stiti sunt cei mai laudati din tot Bucurestiul.
          Astfel dau dovada de încredere în Domnia voastra spre a nu trada nicidecum
          secretul deliciosilor nostri mititei, secret pe care la rândul meu l-am primit de la
          marele Maestru Gastronom D-l Tica Preoteanu, antemergatoriul meu la conducerea
          bucatariei Carului.

          Adresez aceieasi rugaciune si onoratei Dumneavoastre sotii, Doamnei Mariuta,
          celei mai desavârsite amfitrioane pe care sunt bucuros sa o fi cunoscut.

          Perfectiunea seratelor de cina din casa Domniilor voastre, la care,
          multumesc lui Dumnezeu, am fost poftit, mi-au determinat hotarârea sa va divulg taina
          celui mai de pret preparat culinar care ne cinsteste numele în capitala, în tara întreaga si
          în strainatate.

          Mititeii sunt un produs culinar din carne de vita, în stare finita de sapte
          pâna la opt centimetri si la o grosime de cam trei centimetri, ce se servesc ori ca o
          gustare între mese la o halba de bere, ori ca entrée, ori ca fel de mâncare de sine
          statatoru.

          Ei îsi au originea în Balkani, provenind din Serbia, dar se întâlnesc si în
          Grecia si Turcia, de unde au fost preluati de bucataria româneasca.
          Cum le spune si numele, sunt niste rulouri mici, fiind si numiti astfel:
          mici, în Regat, din carne cu mirodenii, având menirea sa încânte gustul mesenilor.
          Se servesc numai proaspat prajiti pe gratar de jar, fie cu tacâm, ori la
          scobitoare sub forma de gustare.

          Se ia carnita de vaca de la gât, fara a se îndeparta grasimea si se da de
          doua ori prin masina, pentru a se marunti cât mai bine si cât mai uniform.
          Daca va fi carnea prea slaba, se va adauga ceva seu de vaca sau din lipsa
          acestuia chiar de oaie, ca la 100 pâna la 150 de grame pe fiecare kilogram cântarit de
          carne. Nu se va lua în nici un caz slaninuta, costita sau carne de porc, care nu fac decât
          sa strice gustul si sa ia din minunata savoare a mititeilor.

          Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500
          grame de oase la fiece kilogram de carne.
          Se pregatesc pentru fiecare kilogram de carne mirodenii si condimente dupa
          cum urmeaza:
          8 grame de piper proaspat pisat marunt
          12 grame de cimbru uscat cât mai proaspat pisat marunt
          4 grame de enibahar pisat marunt
          2 grame de coriandru pisat marunt
          2 grame de chimion turcesc pisat marunt
          1 gram de anis stelat pisat marunt
          8 grame de bicarbonat de sodiu
          1 lingurite de zeama de lamâie
          1 lingura de untdelemn
          1 capatâna buna de usturoi aromat si nu din cel iute

          La cantitati mai mari de cinci kilograme, se va adauga pentru fiecare alte
          cinci kilograme de carne, câte o masura mai mult din mirodeniile pomenite.

          Se framânta carnea într-un vas pe masura timp de un ceas, adaugând la
          început bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lamâie.
          Jumatate din zeama de oase si toate celelalte condimente, afara de usturoi,
          se adauga treptat, uniform si putin câte putin.

          Amestecul se acopera si se da la ghetar o zi si o noapte, dupa care se
          scoate, se lasa câteva ceasuri la dezmortit si se mai framânta o data pret de o jumatate de
          ceas cu restul de zeama de oase dezmortita.
          Se face un mujdei de usturoi cu apa calduta dintr-o capatâna pentru fiecare
          kilogram de carne, care se lasa la tras o jumatate de ceas.
          Se stoarce mujdeiul de usturoi într-un tifon, se adauga sucul de mujdei si
          se mai framânta odata amestecul pret de un sfert de ceas.
          Se da din nou la ghetar pâna a doua zi.

          Pret de trei ceasuri înainte de a fi prajiti si serviti mititeii, se scoate
          amestecul de la ghetar, pentru a se încalzi si inmuia; dupa trei ceasuri sau când s-a
          dezmortit amestecul, se formeaza mititeii ca de un deget mare lungime si ca de doua
          degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate partile si la capete si se lasa sa stea la
          zvântat un ceas.

          Se prajesc pe jar iute de lemne sau carbune, ungându-se din când în când cu
          mujdei, asa ca sa prinda o crusta rumena de jur împrejur.

          Gratargiii nostri întorc fiecare mititel doar de trei ori pâna este prajit.
          La prajit mititeii vor scadea putin, de unde si denumirea lor, sau cea de mici. Nu se
          lasa sa se patrunda, ca sa nu se usuce sucul care contine savoarea condimentelor. Daca
          se prajesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se usuca, leapada tot sucul aromat si
          devin seci.

          Se servesc alaturi de chifle proaspete ori felii de franzela, cu Mutard de
          Dijon saumustar picant si aromat, dupa preferinta si cu sare.
          Doar si numai asa veti obtine mititei savurosi cum se zice ca numai la noi sunt.
          Cunosc multi din asa numitii gastronomi prin birturi si bodegi mai ales prin
          mahalale, care din nestiinta ori din spirit de falsa economie înmultesc aluatul de
          mititei cu alte soiuri de carne de porc, cal ori oaie. Afara ca scad mai putin la prajit
          decât cei de carne de vaca, nu au pe departe gustul si savoarea mititeilor adevarati.

          O greseala mare mai este si zgârcenia la condimente, mai ales la usturoiu si piperu.
          Mai cu seama usturoiul este partea dominanta a gustului atât de specific al mititeilor.

          Sunt fericit sa dezvalui Doamnei Mariuta acest mic secret, pe care stiu ca
          nu îl va da mai departe, asa cum nici eu nu-l voi dezvalui decât urmasului meu Maitre
          Cuisiner Sorin Luca plecat asta vreme prin tara intru cunoasterea clientelei si instruiri.

          Mititeii preparati de Dânsa sunt extrem de gustosi, dar simtul meu gustativ mi-a
          dezvaluit imediat lipsa coriandrului, a anisului stelat si al chimionului turcesc. Cu
          aceste mirodenii, mititeii Doamnei Mariuta vor fi inegalabili!

          Va astept luna viitoare când va întoarceti cu regimentul din manevre,
          dimpreuna cu Domnii Ofiteri Dinu si Vatache spre a savura o tava de mititei si câteva
          halbe împreuna!

          Dorindu-va sanatate, voie buna si noroc, va rog a-i transmite umile sarutari
          de mâini Doamnei Mariuta, cea mai desavârsita gospodina si Doamna din înalta
          societate!

          Dumnezeu sa va ajute!
          Cu plecaciune,

          Marian Ditu
          Maestru Gastronom

          Comment


            #6
            www.culinar.ro
            linku' neveste-mi, l-am smanglit in timp ce facea cozonac
            un server câteva receivere si ceva pasiune...

            Comment


              #7
              O reteta simpla .

              Se pune : o zi de duminica insorita, niste melci , niste patrunjel si usturoi . Toate astea la cuptor nustiu cate minute .
              Rezultatul:

              [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v232/*********/antene2/DSCF1591.jpg[/IMG]
              [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v232/*********/antene2/DSCF1592.jpg[/IMG]

              Comment


                #8
                domnu' bucatar, melcii intai se fierb ca sa poata fi scosi din cochilie . apoi se pun la cuptor cu verdeturi si condimente. si un vin bun, demisec.

                Comment


                  #9
                  Nu stiu , asa au fost cumparati : cu indicatia de a fi bagati la cuptor .

                  Comment


                    #10
                    eu ii fierb intai ca sa-i pot scoate din cochilie, apoi tai jos ce contine cochilia (organele) si consum doar talpa impreuna cu capul. sunt deliciosi prajiti cu mirodenii si verdeturi.

                    Comment


                      #11
                      Eu intii ii cresc
                      sigpic

                      Comment


                        #12
                        Salata bulgareasca

                        Cu chiui cu vai m-am hotarat sa va dezvalui secretul pregatirii unei salate bulgaresti satenicu's style care e buna de te lingi pe unde iese
                        Atentie!
                        Start!
                        3/4 castron cu salata verde

                        o rosie

                        cam o juma de castravete

                        un sfert de ardei(d'ala mare de import)

                        ceapa verde sau uscata(rosie e de preferat pentru culoare)

                        daca va place si marar(dupa gust)

                        sunca de Praga taiata cubulete

                        telemea rasa,nu prea sarata

                        un ou fiert tare taiat in patru
                        sigpic

                        Comment


                          #13
                          cinci masline

                          suc de lamaie si ulei de masline(de preferat)

                          Produsul finit

                          Nu puneti sare.Branza sareaza salata.Amestecati bine ca branza sa se lipeasca de toate componente.
                          POFTA BUNA !
                          sigpic

                          Comment


                            #14
                            Frumos aranjata salata aia.
                            Deocamdata va dau un mic "teaser" ca tre sa traduc reteta si poate sa o adaptez la ce naiba gasim la noi.
                            Din ciclul Thai Food: Tapioca Pudding with Young Coconut:





                            Bineinteles, facuta de mine. Desert foarte bun. Numa ca trebuie "palm sugar" si inca o planta urit mirositoare (pe bune) si habar nu am ce sint alea de fapt.
                            In citeva zile o sa traduc si retetele pe care le am. Poate o sa incerce cineva.
                            If you're going through hell, keep going ! W Churchill

                            Comment


                              #15
                              @satenici
                              Salata iese mult mai buna daca in locul celor 5 masline se pun 5 fripturi, iar in loc de salata, carnati. Parerea mea.

                              Comment

                              Your contribution will be used to pay for our hosting service.
                              THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!


                              Working...
                              X