Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Băuturi făcute în casă

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • satenicu
    started a topic Băuturi făcute în casă

    Băuturi făcute în casă

    Dragi prieteni
    După îndelungi cercetări am descoperit reţeta băuturii răcoritoare numită limonadă.
    Fără E-uri,J-uri sau alte chimicale.
    Să începem.
    componente:
    -3 lamâi
    -1 mandarină
    - 450 gr. zahăr

    se curăţă coaja de pe lămâi şi mandarină cu peeler-ul(cuţitul de curăţat catofii),doar porţiunea galbenă şi portocalie de coajă.
    După această operaţiune se curăţă porţiunea albă de coajă de pe lămâi si mandarină şi se aruncă.Miezul de la lămâi şi mandarină se taie cubuleţe iar coaja se taie fideluţă.Se pun toate într-un borcan peste care se toarna zahărul.Se lasă 5-6 zile la macerat până se topeşte tot zahărul.
    Se scoate compozitia din borcan şi o punem într-o oala mare ca să o putem amesteca cu 5 litri de apă.După ce amestecăm strecurăm lichidul.Miezul de lămâie şi mandarină le punem într-un vas(blender) şi le amestecăm cu blender-ul.
    "Noroiul" rezultat se pasează prin strecurătoare.Lichidul obţinut se amestecă cu cei 5 litri de limonada.Acest model de limonadă este la fel ca limonada pe care o beam la cofetărie când eram copil.
    Se da la frigider.
    Urmatoarea încercare va fi şi cu ghimbir iar la vară cu frunze de mentă.
    Poftă bună
    P.S.
    să-mi spuneţi şi mie cum v-a ieşit.

    următoarea reţetă - lichior de OO
    P.S.2
    Aici postăm doar reţete tesate de noi!

  • vali61
    replied
    Vreun atelier de bobinat nu stie nimeni ?

    Leave a comment:


  • Kroky
    replied
    Azi am incercat si eu o bautura facuta in casa, de manuta mea. Avantajul este ca se face foarte repede si merge bine la o masa copioasa. Deci:
    Se ia un pahar de 250 ml, se umple pe jumatate cu vin alb sau rosu sec, iar cealalta jumatate cu sifon, soda sau apa minerala. Se bea cu prietenii.

    Leave a comment:


  • satenicu
    replied
    Portiunea alba de coaja se indeparteaza pentru ca e amara.Portiunea galbena(sa zicem pielita)da culoarea si aroma.

    Leave a comment:


  • korggis
    replied
    Originally posted by satenicu View Post
    Dragi prieteni
    După îndelungi cercetări am descoperit reţeta băuturii răcoritoare numită limonadă.
    Fără E-uri,J-uri sau alte chimicale.
    Să începem.
    componente:
    -3 lamâi
    -1 mandarină
    - 450 gr. zahăr

    se curăţă coaja de pe lămâi şi mandarină cu peeler-ul(cuţitul de curăţat catofii),doar porţiunea galbenă şi portocalie de coajă.
    După această operaţiune se curăţă porţiunea albă de coajă de pe lămâi si mandarină şi se aruncă.Miezul de la lămâi şi mandarină se taie cubuleţe iar coaja se taie fideluţă.Se pun toate într-un borcan peste care se toarna zahărul.Se lasă 5-6 zile la macerat până se topeşte tot zahărul.
    Se scoate compozitia din borcan şi o punem într-o oala mare ca să o putem amesteca cu 5 litri de apă.După ce amestecăm strecurăm lichidul.Miezul de lămâie şi mandarină le punem într-un vas(blender) şi le amestecăm cu blender-ul.
    "Noroiul" rezultat se pasează prin strecurătoare.Lichidul obţinut se amestecă cu cei 5 litri de limonada.Acest model de limonadă este la fel ca limonada pe care o beam la cofetărie când eram copil.
    Se da la frigider.
    Urmatoarea încercare va fi şi cu ghimbir iar la vară cu frunze de mentă.
    Poftă bună
    P.S.
    să-mi spuneţi şi mie cum v-a ieşit.

    următoarea reţetă - lichior de OO
    P.S.2
    Aici postăm doar reţete tesate de noi!
    Si eu care credeam ca stiu cum se face o limonada)
    De ce nu cureti fructele direct de coaja? Sau portiunea galbena se amesteca cu restul?

    Leave a comment:


  • camadacj
    replied
    Socata

    Valabila pentru un borcan de 10l
    7-8 flori de soc
    1 kg de zahar
    1 lamaie taiata felii
    1/2 cubulet de drojdie
    Apa pana umplerea borcanului
    Se adauga toate aceste ingrediente in borcan,se acopera cu un tifon si se lasa la soare 2 zile,apoi se strecoara,se pune in sticle de 2 litri la frigider.

    Leave a comment:


  • nickey4321
    replied
    Cidru de mere: mere, zahar, apa, drojdie. Durata fermentatie minim 4 luni insa rezultatul merita asteptarea.
    MDL: Merele se zdrobesc (paseaza dupa preferinta), la acestea se adauga 30% apa, zahar 1/10 (prima faza) si 1/20 ultima faza de fermentatie (pentru cei care vor dulce nu sec) si drojdie (un cubulet). Spor!

    Leave a comment:


  • garlic_dog
    replied
    Originally posted by satenicu View Post
    O sa incerc si indulcirea cu miere.
    In vreo doo zile vine si mierea...

    Leave a comment:


  • satenicu
    replied
    Originally posted by stal View Post
    zeama de varza e sfanta .....MOARE
    Moarea e sfanta a doua zi.

    Leave a comment:


  • satenicu
    replied
    Lichior de kaka-o

    Ingrediente

    - 1 L de lapte
    - 1 pachet de 50 gr. de cacao de calitate
    - 800 gr. zahar
    - 750 ml. alcool dublu rafinat
    - esenta de vanilie optional

    Mod de preparare

    Se fierbe laptele cu zahar si cacao.
    Dupa racire se adauga alcoolul si eventual esenta de vanilie.
    Se lasa la frigider pana a doua zi.
    Daca iese prea deschis la culoare se mai poate adauga cacao

    Leave a comment:


  • satenicu
    replied
    Lichior de oo

    Ingrediente
    - 10 oua
    - 1 L lapte
    - 800 gr. zahar
    - 750 ml. alcool dublu rafinat (90-96 grade)
    - esenta de vanilie si de rom dupa gust

    Mod de preparare
    Se freaca ouale cu zaharul dupa care se toarna laptele fierbinte amestecand mereu.
    Cand s-a racit se adauga usor alcoolul amestecant continuu ca sa nu se taie compozitia.
    Se adauga esentele.
    Se lasa o zi la frigider.
    Erata
    se lasa o saptamana cel putin la frigider
    urmeaza erata 2 cu proportiile de esente
    erata 2
    juma de sticluta de esenta de rom si juma de flacon de esenta de vanilie.
    Bestial
    L-am terminat

    Leave a comment:


  • satenicu
    replied
    Originally posted by kamara View Post
    nicule ai inventat limonada/urmeaza apa calda
    Incearca reteta.N-are legatura cu zeama de lamaie indulcita cu zahar pe care o ofera toate restaurantele la carafa decorata cu frunze de menta.
    Intre timp am pus si o bucata ded ghimbir rasa.Belea!

    Leave a comment:


  • nirolf
    replied
    asteptam reteta sucului de hamei. poate berarul de la Cluj o are.

    Leave a comment:


  • kamara
    replied
    nicule ai inventat limonada/urmeaza apa calda

    Leave a comment:


  • stal
    replied
    zeama de varza e sfanta .....MOARE

    Leave a comment:



Working...
X