Your contribution will be used to pay for our hosting service.
THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!

PCHOME.RO

Collapse

Băuturi făcute în casă

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Băuturi făcute în casă

    Dragi prieteni
    După îndelungi cercetări am descoperit reţeta băuturii răcoritoare numită limonadă.
    Fără E-uri,J-uri sau alte chimicale.
    Să începem.
    componente:
    -3 lamâi
    -1 mandarină
    - 450 gr. zahăr

    se curăţă coaja de pe lămâi şi mandarină cu peeler-ul(cuţitul de curăţat catofii),doar porţiunea galbenă şi portocalie de coajă.
    După această operaţiune se curăţă porţiunea albă de coajă de pe lămâi si mandarină şi se aruncă.Miezul de la lămâi şi mandarină se taie cubuleţe iar coaja se taie fideluţă.Se pun toate într-un borcan peste care se toarna zahărul.Se lasă 5-6 zile la macerat până se topeşte tot zahărul.
    Se scoate compozitia din borcan şi o punem într-o oala mare ca să o putem amesteca cu 5 litri de apă.După ce amestecăm strecurăm lichidul.Miezul de lămâie şi mandarină le punem într-un vas(blender) şi le amestecăm cu blender-ul.
    "Noroiul" rezultat se pasează prin strecurătoare.Lichidul obţinut se amestecă cu cei 5 litri de limonada.Acest model de limonadă este la fel ca limonada pe care o beam la cofetărie când eram copil.
    Se da la frigider.
    Urmatoarea încercare va fi şi cu ghimbir iar la vară cu frunze de mentă.
    Poftă bună
    P.S.
    să-mi spuneţi şi mie cum v-a ieşit.

    următoarea reţetă - lichior de OO
    P.S.2
    Aici postăm doar reţete tesate de noi!
    sigpic

    #2
    O sa incerc si indulcirea cu miere.
    sigpic

    Comment


      #3
      zeama de varza e sfanta .....MOARE

      Comment


        #4
        nicule ai inventat limonada/urmeaza apa calda

        Comment


          #5
          asteptam reteta sucului de hamei. poate berarul de la Cluj o are.

          Comment


            #6
            Originally posted by kamara View Post
            nicule ai inventat limonada/urmeaza apa calda
            Incearca reteta.N-are legatura cu zeama de lamaie indulcita cu zahar pe care o ofera toate restaurantele la carafa decorata cu frunze de menta.
            Intre timp am pus si o bucata ded ghimbir rasa.Belea!
            sigpic

            Comment


              #7
              Lichior de oo

              Ingrediente
              - 10 oua
              - 1 L lapte
              - 800 gr. zahar
              - 750 ml. alcool dublu rafinat (90-96 grade)
              - esenta de vanilie si de rom dupa gust

              Mod de preparare
              Se freaca ouale cu zaharul dupa care se toarna laptele fierbinte amestecand mereu.
              Cand s-a racit se adauga usor alcoolul amestecant continuu ca sa nu se taie compozitia.
              Se adauga esentele.
              Se lasa o zi la frigider.
              Erata
              se lasa o saptamana cel putin la frigider
              urmeaza erata 2 cu proportiile de esente
              erata 2
              juma de sticluta de esenta de rom si juma de flacon de esenta de vanilie.
              Bestial
              L-am terminat
              sigpic

              Comment


                #8
                Lichior de kaka-o

                Ingrediente

                - 1 L de lapte
                - 1 pachet de 50 gr. de cacao de calitate
                - 800 gr. zahar
                - 750 ml. alcool dublu rafinat
                - esenta de vanilie optional

                Mod de preparare

                Se fierbe laptele cu zahar si cacao.
                Dupa racire se adauga alcoolul si eventual esenta de vanilie.
                Se lasa la frigider pana a doua zi.
                Daca iese prea deschis la culoare se mai poate adauga cacao
                sigpic

                Comment


                  #9
                  Originally posted by stal View Post
                  zeama de varza e sfanta .....MOARE
                  Moarea e sfanta a doua zi.
                  sigpic

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by satenicu View Post
                    O sa incerc si indulcirea cu miere.
                    In vreo doo zile vine si mierea...
                    LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
                    NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

                    Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

                    Comment


                      #11
                      Cidru de mere: mere, zahar, apa, drojdie. Durata fermentatie minim 4 luni insa rezultatul merita asteptarea.
                      MDL: Merele se zdrobesc (paseaza dupa preferinta), la acestea se adauga 30% apa, zahar 1/10 (prima faza) si 1/20 ultima faza de fermentatie (pentru cei care vor dulce nu sec) si drojdie (un cubulet). Spor!

                      Comment


                        #12
                        Socata

                        Valabila pentru un borcan de 10l
                        7-8 flori de soc
                        1 kg de zahar
                        1 lamaie taiata felii
                        1/2 cubulet de drojdie
                        Apa pana umplerea borcanului
                        Se adauga toate aceste ingrediente in borcan,se acopera cu un tifon si se lasa la soare 2 zile,apoi se strecoara,se pune in sticle de 2 litri la frigider.

                        Comment


                          #13
                          Originally posted by satenicu View Post
                          Dragi prieteni
                          După îndelungi cercetări am descoperit reţeta băuturii răcoritoare numită limonadă.
                          Fără E-uri,J-uri sau alte chimicale.
                          Să începem.
                          componente:
                          -3 lamâi
                          -1 mandarină
                          - 450 gr. zahăr

                          se curăţă coaja de pe lămâi şi mandarină cu peeler-ul(cuţitul de curăţat catofii),doar porţiunea galbenă şi portocalie de coajă.
                          După această operaţiune se curăţă porţiunea albă de coajă de pe lămâi si mandarină şi se aruncă.Miezul de la lămâi şi mandarină se taie cubuleţe iar coaja se taie fideluţă.Se pun toate într-un borcan peste care se toarna zahărul.Se lasă 5-6 zile la macerat până se topeşte tot zahărul.
                          Se scoate compozitia din borcan şi o punem într-o oala mare ca să o putem amesteca cu 5 litri de apă.După ce amestecăm strecurăm lichidul.Miezul de lămâie şi mandarină le punem într-un vas(blender) şi le amestecăm cu blender-ul.
                          "Noroiul" rezultat se pasează prin strecurătoare.Lichidul obţinut se amestecă cu cei 5 litri de limonada.Acest model de limonadă este la fel ca limonada pe care o beam la cofetărie când eram copil.
                          Se da la frigider.
                          Urmatoarea încercare va fi şi cu ghimbir iar la vară cu frunze de mentă.
                          Poftă bună
                          P.S.
                          să-mi spuneţi şi mie cum v-a ieşit.

                          următoarea reţetă - lichior de OO
                          P.S.2
                          Aici postăm doar reţete tesate de noi!
                          Si eu care credeam ca stiu cum se face o limonada)
                          De ce nu cureti fructele direct de coaja? Sau portiunea galbena se amesteca cu restul?
                          If you're going through hell, keep going ! W Churchill

                          Comment


                            #14
                            Portiunea alba de coaja se indeparteaza pentru ca e amara.Portiunea galbena(sa zicem pielita)da culoarea si aroma.
                            sigpic

                            Comment


                              #15
                              Azi am incercat si eu o bautura facuta in casa, de manuta mea. Avantajul este ca se face foarte repede si merge bine la o masa copioasa. Deci:
                              Se ia un pahar de 250 ml, se umple pe jumatate cu vin alb sau rosu sec, iar cealalta jumatate cu sifon, soda sau apa minerala. Se bea cu prietenii.

                              Comment

                              Your contribution will be used to pay for our hosting service.
                              THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!


                              Working...
                              X