Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Aplicația zilei

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #46
  Busuioc Automat

  Gata cu vizitele repetate la biserică şi mirosul apăsător de tămâie!
  Prin simpla agitare, Busuioc Automat 3000 emană particule de har concentrat care nu omoară dracii, dar îi deranjează, iar aceştia îţi vor părăsi locuinţa, maşina, barca sau elicopterul aproape instantaneu.

  Câteva detalii tehnice:
  • Funcţionează pe orice telefon sau tabletă cu Android de la 4.0 în sus!
  • E prevăzut cu dracometru de proximitate şi instrucţiuni viu animate!
  • Creşti în rang pe măsură ce sfinţeşti chestii. Limita e cerul!
  • Ajută la dezvoltarea muşchilor braţului şi spatelui!
  • Sutana şi barba nu sunt incluse.

  Atenţie: Busuioc Automat 3000 este realizat de cercetători independenţi şi nu este afiliat niciunui cult religios real sau fictiv. Nu este recomandat persoanelor alergice la busuioc. Poate alunga sau nu dracii în funcţie de câtă încredere ai în capacitatea lui de a alunga dracii. Producătorii nu sunt responsabili pentru eventualele păcate rezultate din utilizarea Busuiocului.

  https://play.google.com/store/apps/d...pps.busuiocapp

  Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
  Problema e ca trece si batranetea...

  Comment


   #47
   MeteoEarth

   Platformă software: Android, iOS, Windows 8


   Aplicaţiile meteo sunt unele dintre cele mai populare produse software pentru telefoane sau tablete, acestea fiind descărcate şi instalate de către foarte mulţi utilizatori în ciuda ironiilor celor care ţin morţiş să ne amintească frecvent că putem vedea starea vremii dacă ne uităm pe geam. În cazul în care sunteţi însă interesat de informaţii mai bogate decât banala utilitate a unei umbrele în cursul zilei următoare, MeteoEarth este o aplicaţie care oferă o privire globală de ansamblu asupra vremii şi parametrilor meteo importanţi.
   Aplicaţia MeteoEarth este publicată de către MeteoGroup, acelaşi furnizor de servicii meteo care oferă şi excelenta aplicaţie de informaţii şi prognoză meteo WeatherPro. Dacă acest ultim produs oferă deja o serie de informaţii suplimentare despre ariile de precipitaţii sau fronturile de presiune, MeteoEarth le completează cu detalii mult mai bogate care sunt prezentate într-un mod grafic bogat şi uşor de înţeles.
   Interfaţa aplicaţiei este simplă, acesta folosind bare de butoane de mici dimensiuni pentru a putea lăsa un spaţiu util de ecran cât mai mare posibil. În funcţie de preferinţe, utilizatorul poate opta pentru o vizualizare plană Mercator sau pentru un glob tridimensional similar celui din Google Earth şi are la dispoziţie opţiuni pentru deplasarea, rotirea şi mărirea hărţii după preferinţe pentru a putea plonja într-un mediu virtual extrem de atractiv din punct de vedere vizual. Aplicaţia plusează şi cu detalii mărunte dar impresionante din punct de vedere vizual, MeteoEarth afişând de pildă ciclul zi-noapte sau luminile marilor centre urbane.
   MeteoEarth oferă informaţii actualizate în timp real despre direcţia, puterea sau temperatura vânturilor, în acest caz utilizatorul putând opta să vizualizeze starea la nivelul solului sau a treptelor succesive din 1000 în 1000 de metri până la o altitudine de 10 kilometri. Informaţiile despre fronturile noroase oferă şi ele un mod de afişare particularizabil, utilizatorul putând vizualiza în parte grosimea staturilor de nori la joasă, medie şi mare altitudine sau fronturile cu descărcări electrice.
   Informaţiile despre temperatură şi precipitaţii sunt ceva mai simple, acestea permiţând doar afişarea suplimentară a temperaturilor de deasupra mărilor, respectiv tipul de precipitaţii: ploaie, ninsoare sau lapoviţă. Pe lângă aceste tipuri de informaţii, aplicaţia mai oferă informaţii despre fronturile de presiune şi uragane, cea din urmă opţiune fiind, din fericire, inutilă pentru noi. În cazul în care cel mai mare nivel de mărire a hărţii nu este suficient de explicit, aplicaţia oferă un mic instrument care poate fi amplasat oriunde pe hartă şi care oferă date exacte despre temperatură, acoperire noroasă şi aşa mai departe.
   Toate aceste tipuri de informaţii pot fi suprapuse după dorinţă, utilizatorii pasionaţi de meteorologie având astfel la dispoziţie un instrument puternic pentru vizualizarea combinată a condiţiilor actuale şi a evoluţiei din zilele următoare. În plus, aceste moduri de vizualizare pot fi salvate cu tot cu nivelul de zoom şi coordonatele geografice pentru o regăsire uşoară. La fel ca în cazul oricărei aplicaţii meteo care se respectă, MeteoEarth oferă o prognoză pe cinci zile care poate fi eventual animată pentru a ne face o idee despre mişcările fronturile atmosferice, schimbările de temperatură şi evoluţia precipitaţiilor.
   MeteoEarth nu este un produs tot atât de util ca o aplicaţie obişnuită pentru vreme, specificul ei fiind ceva mai limitat iar informaţiile având o natură oarecum diferită. În cazul în care sunteţi însă pasionat de meteorologie, MeteoEarth este un produs auxiliar foarte atractiv care pune la dispoziţie un mediu 3D elegant şi uşor de înţeles. La fel ca în cazul WeatherPro, aplicaţia este însă penalizată de preţul puţin cam mare şi de necesitatea achiziţiei unui abonament anual (comun pentru toate produsele MeteoGroup) pentru deblocarea opţiunilor de combinare a straturilor sau pentru afişarea evoluţiei pentru mai mult de 24 de ore.
   Language is merely a difference, not a barrier.
   Io non invecchio... divento vintage!

   Comment


    #48
    Photo Power


    Platformă hardware: iOS

    Din momentul în care telefoanele mobile au început să ofere camere foto cu o prestaţie suficient de bună pentru a ne da curajul necesar să le arătăm şi altora capturile făcute, interesul utilizatorilor pentru aplicaţiile de editare foto a explodat. Cele mai multe dintre aceste aplicaţii s-au orientat către segmentul amatorilor şi au pus accentul pe filtrele colorate strălucitoare. Altele, cum ar fi de pildă Photo Power, au încercat să atragă utilizatorii care au cunoştinţe ceva mai avansate de procesare şi au nevoie de funcţii puternice pentru corectarea sau îmbunătăţirea parametrilor imaginilor capturate.

    Photo Power ne arată de la bun început că este un produs destinat pretenţioşilor care vor să lucreze cu imagini de înaltă rezoluţie. În momentul deschiderii unei fotografii din galeria locală, Photo Power permite alegerea rezoluţie la care utilizatorul doreşte să o importe, însă aplicaţia nu are nici o problemă să lucreze imagini mai mari de 25 MP în cazul în care aveţi răbdare să vă luptaţi cu viteza mai redusă de procesare. Pentru a economisi resursele firave ale terminalului, Photo Power afişează doar un preview cu rezoluţie Full HD, însă cum aplicaţia nu oferă nici un instrument de editare la nivel de pixel, acest aspect nu este prea important. Exportul imaginilor este şi el ceva mai bogat decât în cazul altor produse de acest gen, Photo Power permiţând salvarea la rezoluţia aleasă în momentul deschiderii în diferite formate: JPG, JPEG200, TIFF, GIF, PNG şi BMP.

    Interfaţa aplicaţiei este curată şi simplă, aceasta oferind doar un meniu amplasat în partea inferioară care oferă patru butoane asociate cu cele patru seturi de instrumente. Primul dintre acestea este banal şi oferă opţiuni oglindire, rotire, decupare şi îndreptare. Începând cu setul de instrumente pentru editare, lucrurile încep să devină cu adevărat interesante.

    Photo Power oferă o serie de instrumente obişnuite pentru ajustarea parametrilor imaginii, cum ar fi de pildă cele pentru corectarea luminozităţii, contrastului, luminozităţii, nuanţei sau saturaţiei. Printre aceste apar însă şi instrumente ceva mai exotice care vor satisface pretenţiile utilizatorilor avansaţi.

    Prima dintre acestea este Curves, faimosul instrument de ajustare vizuală a dinamicii canalelor de culoare. Această funcţie permite ajustarea canalelor de roşu, verde şi albastru în acelaşi timp sau modificarea individuală a acestora cu unul sau mai multe puncte de inflexiune, utilizatorii având la dispoziţie şi o histogramă care permite vizualizarea efectelor modificărilor făcute. În cazul în care doriţi un control mai simplu asupra punctelor de alb şi negru, secţiunea Color Levels oferă potenţiometre pentru ajustarea rapidă şi controlul asupra nivelului de gama, atât la nivel de canal cât şi global.

    Controlul asupra parametrilor imagistici este completat de un mixer simplu RBG, de un mixer CMYK şi de un mixer ceva mai complex care le combină pe acestea două. Cei care au nevoie doar de ajustarea luminozităţii şi contrastului în anumite zone au la dispoziţie un clasic Shadow & Highlights, în timp utilizatorii avansaţi pot controla canalele de culoare pentru highlights, midtones şi shadows (cu sau fără conservarea luminozităţii) în cadrul Color Balance.

    Chiar dacă încearcă să se adreseze utilizatorilor mai avansaţi, Photo Power nu poate ignora succesul Instagram şi include o paletă largă de 49 de filtre LOMO, unele dintre acestea fiind chiar interesante. Mai incitant este însă modulul HDR foarte puternic, acesta oferind patru şabloane prestabilite şi opţiuni pentru ajustarea după preferinţe a parametrilor de procesare. Cu ceva răbdare, utilizatorul poate folosi acest modul pentru obţinerea unui HDR excelent care măreşte dinamica scenei şi accentuează detaliile, Photo Power diferenţiindu-se astfel de aplicaţiile care par a urmări cu orice preţ să obţină kitch-uri cu culori suprasaturate şi arse. Această secţiune de filtre este completă de opţiuni pentru simularea unui câmp de profunzime redus, de ajustare a dinamicii şi un Noise Removal neaşteptat de eficient.

    Ultima secţiune este dedicată unor filtre banale de procesare care simulează pictura în ulei, schiţele făcute cu creionul, half-tone-ul tipografic şi altele de acelaşi fel. Un produs foarte puternic, Photo Power duce însă lipsa unor unelte de editare la nivel de pixel care ar permite, de pildă, înlăturarea unor imperfecţiuni sau procesarea doar a anumitor zone specifice. Chiar şi în lipsa acestor opţiuni, aplicaţia rămâne extrem de atractivă datorită paletei foarte bune de instrumente pentru procesarea la nivel de imagine.

    Aplicaţia Photo Power este disponibilă în App Store la un preţ de 2,99€ (în cazul versiunii pentru iPhone) şi 4,99€ (în cazul versiunii pentru iPad).
    Language is merely a difference, not a barrier.
    Io non invecchio... divento vintage!

    Comment


     #49
     Cerberus anti theft

     Cerberus anti theft
     Platformă soft: Google Android
     Preţ: 4,99 euro (30 zile gratis)

     Funcţionalitate: aplicaţia le permite utilizatorilor să localizeze smartphone-ul sau tableta rătăcită, pierdută sau furată cu ajutorul funcţiei de GPS activată automat, controlând de la distanţă dispozitivul prin intermediul site-ului www.cerberusapp.com, mesajelor de tip text sau prin cardul SIM. Astfel, chiar dacă smartphone-ul nu dispune de conexiune la internet, aplicaţia funcţioneză cu ajutorul mesajelor de tip SMS, iar în cazul în care este schimbat SIM-ul, utilizatorii primesc noul număr de telefon activ. Aceştia au posibilitatea de a porni de la distanţă o alarmă chiar dacă telefonul sau tableta sunt pe modul „silenţios”, pot şterge conţinutul de pe memoria internă sau de pe cardul SD sau bloca dispozitivul. De asemenea, aplicaţia permite şi activarea de la distanţă a funcţiei de înregistrare audio şi trimiterea unei liste cu ultimele apeluri efectuate şi primite.
     Language is merely a difference, not a barrier.
     Io non invecchio... divento vintage!

     Comment


      #50
      Drupe

      Drupe


      Platformă software: Android
      Unul dintre avantajele incontestabile ale platformei Android în faţa rivalilor iOS sau Windows Phone este libertatea oferită dezvoltatorilor software, aceştia putându-şi pune creativitatea la lucru pentru a crea produse inedite. Un astfel de exemplu este şi Drupe, o aplicaţia Android care propune o alternativă originală la clasica agendă telefonică.
      Lansată oficial acum câteva zile, aplicaţia Drupe pentru Android încearcă să rezolve posibila problemă de care s-au lovit utilizatorii care folosesc canale multiple de comunicare şi au o listă consistentă de prieteni cu care ţin des legătura. În locul clasicei agende locale şi a listelor de contacte din cadrul fiecărei aplicaţii în parte, Drupe propune un mediu vizual bazat pe drag and drop în care utilizatorul poate alege uşor atât contactul cu care doreşte să ia legătura cât şi aplicaţia prin intermediul căreia intenţionează să o facă.
      După instalare, activarea integrării cu sistemul de notificări Android şi parcurgerea tutorialului, aplicaţia Drupe va porni şi îşi va semnaliza discret prezenţa printr-un buton lateral cu patru puncte. Discretul buton este disponibil în Home Screen, în Lock Screen şi în cadrul oricărei aplicaţii care nu funcţionează în modul privilegiat Full Screen, accesarea acestuia aducând la iveală interfaţa flotantă a aplicaţiei Drupe. Drupe oferă un mediu grafic simplu care este împărţit în două coloane verticale, cea din stânga fiind dedicată contactelor, iar cea din dreapta aplicaţiilor cu care aplicaţia poate interacţiona.
      În mod normal, Drupe va afişa doar contactele favorite din agendă, însă utilizatorul va putea adăuga manual contacte individuale şi chiar grupuri. În acest ultim caz, utilizatorul va putea transmite dintr-o singură mişcare un mesaj către mai multe persoane. Printr-o simplă mişcare laterală, această listă de contacte poate fi înlocuită de lista contactelor recent accesate, o cale uşoară de centralizare a mesajelor schimbate cu persoanele care nu sunt salvate în lista de contacte Drupe.
      Coloana din dreapta include aplicaţiile favorite cu care Drupe poate interacţiona. Spre deosebire de lista de contacte, care oferă posibilitate salvării unui număr nelimitat de persoane, lista de aplicaţii poate afişa doar şapte scurtături. Drupe se integrează cu serviciile standard de telefonie, mesagerie, email şi calendar, dar şi cu alte aplicaţii precum Skype, WhatsApp, Facebook Messenger, Google Maps şi altele.
      Modul de lucru este ingenios şi simplu. Odată ce a ales contactul dorit, utilizatorul va trebui să tragă pictograma acestuia peste cea a serviciului dorit şi totul va decurge de la sine. De exemplu, activarea pe această cale a serviciului de email va deschide clientul asociat cu toate datele deja completate, aplicaţia Google Maps se va deschide direct în modul de navigaţie, iar Calendar va permite stabilirea unei întâlniri şi va trimite şi invitaţie de rigoare. În cazul în care contactul are mai multe date de identificare, Drupe va cere lămuriri, iar informaţiile care lipsesc vor putea fi completate.
      Pe lângă aceste funcţii, Drupe oferă un câmp de căutare pentru contacte şi o tastatură numerică cu autocompletare pentru modulul de telefonie. Aplicaţia nu oferă prea multe opţiuni de particularizare, utilizatorul putând alege doar culoarea fundalului semi-transparent sau modul de afişare a contactelor în Lock Screen, însă probabil că Drupe nici nu are nevoie de prea multe.
      În acest moment, aplicaţia nu este lipsită de probleme. Astfel, lista de contacte nu este prea clară în cazul în care aveţi două persoane cu acelaşi nume care nu au un avatar asociat, grupurile de Facebook Messenger nu sunt recunoscute ca grupuri Drupe pentru mesagerie, iar unele module, cum ar fi trimiterea unei cereri pentru indicarea adresei, nu sunt încă implementare. Drupe este însă un produs aflat la început de drum, iar dezvoltatorul este activ şi pare dispus să îmbunătăţească aplicaţia cât mai repede posibil.
      Drupe este o aplicaţie gratuită pentru telefoanele Android şi poate fi descărcată din Google Play.
      Language is merely a difference, not a barrier.
      Io non invecchio... divento vintage!

      Comment


       #51
       Office Lens

       Office Lens
       Disponibilă până acum doar pentru telefoanele cu sistem Windows Phone, aplicaţia Office Lens a fost lansată şi în versiuni pentru iOS şi Android, oferind utilizatorilor posibilitatea să scaneze documente şi imagini folosind camera foto a telefonului mobil.

       Comparat altor aplicaţii de tip ˝scanner portabil˝ (Scanner Pro, Scanbot, Evernote), Office Lens are de partea sa avantajul integrării cu suita Microsoft Office, textele şi imaginile scanate putând fi convertite direct în documente Word, PDF sau prezentări PowerPoint. În plus capabilităţile OCR (optical character recognition) permit convertirea imaginilor în documente text editabile, fără a pierde formatarea originală.
       Cu Office Lens putem scana cărţile de vizită şi importa informaţiile relevante direct în agenda de contacte a telefonului. Capabilităţile aplicaţiei sunt şi mai bine puse în valoare atunci când scanăm notiţe şi schiţe desenate manual. Imaginile sunt rotite şi tăiate automat la dimensiunea corectă, iar ajutaţi de aplicaţia Power Point putem transforma schiţele şi desenele scanate în obiecte virtuale, care pot fi mutate, redimensionate, colorate şi editate după bunul plac. Similar, cărţile de vizită, chitanţele, listele de meniuri şi notiţele scanate sunt decupate şi procesate automat, scoţând în evidenţă porţiunile relevante. Mai departe, documentele pot fi trimise aplicaţiei OneNote, sau salvate în contul OneDrive ca şi imagini JPEG, documente Word, PowerPoint sau PDF.
       Aplicaţia Office Lens este lansată oficial şi disponibilă în versiune pentru iPhone. Ediţia Office Lens pentru Android rămâne deocamdată la stadiul de versiune Preview, Microsoft având de făcut ultimele retuşuri înainte de debutul oficial în magazinul Play Store.
       Language is merely a difference, not a barrier.
       Io non invecchio... divento vintage!

       Comment


        #52
        Originally posted by mariuss View Post
        Google map e cea mai buna aplicatie de navigat DAR daca nu ai internet pe smartphone ce faci cu ea ?
        La ora actuala, a aparut posibilitatea navigarii fara internet in google map, cu hartile offline
        Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
        Problema e ca trece si batranetea...

        Comment


         #53
         Flynx

         Flynx

         http://bgr.com/2015/04/09/best-android-apps-web-browser-flynx/
         Language is merely a difference, not a barrier.
         Io non invecchio... divento vintage!

         Comment


          #54
          PhotoTime

          PhotoTime
          Platformă software: iOS
          Aplicaţia Photos de pe telefoanele sau tabletele Apple a fost dintotdeauna enervantă din cauza sincronizării iTunes şi a modului primitiv de management, iar noul iCloud Photo Library din iOS 8.3 are şi el limitările lui. Pentru cei care şi-au dorit mai mult, PhotoTime este o galerie foto alternativă care oferă nu doar opţiunea răsfoirii galerie locale de imagini, ci le integrează şi pe cele online şi adaugă în plus un sistem foarte util de marcare şi căutare.
          Înainte de a porni la drum, trebuie să subliniem că PhotoTime nu este un manager de fişiere, fie ele doar imagini. Aplicaţia afişează imaginile stocate locale sau online pe Facebook, Flickr, Instagram şi Google+, însă nu permite ştergerea sau mutarea acestora. Interfaţa oferă un buton Delete, însă acesta doar ascunde imaginile din galeria PhotoTime şi permite astfel crearea unei biblioteci de imagini care foloseşte resursele foto ale utilizatorului, dar care funcţionează independent de acestea.
          Imediat după instalare, aplicaţia permite autentificarea pe cele patru servicii menţionate mai sus şi începe să le proceseze imaginile pentru a putea crea prima colecţie de etichete (tag-uri). Cam toate aplicaţiile de acest fel ştiu să interpreteze datele stocate în EXIF, cum ar fi coordonatele geografice şi ora, însă PhotoTime este mult mai dotat.
          Folosind o serie de algoritmi inteligenţi, PhotoTime recunoaşte forme sau obiecte şi le asociază o serie de etichete care vor facilita gruparea sau căutarea uşoară. Aceste etichete sunt în general corecte, o imagine cu o pisică pe trotuar fiind marcată de pildă cu „animal", „sidewalk", „ground" şi „land", iar atunci când este cazul, acestea pot fi şterse sau suplimentate cu altele noi. Procesarea iniţială a datelor se întinde pe o perioadă rezonabilă de timp, câteva sute de imagini fiind analizate în circa 10 minute, iar actualizările ulterioare sunt foarte rapide.
          După indexarea tuturor imaginilor, aplicaţia creează o listă de favorite recomandate, însă orice altă etichetă generată în mod automat sau manual poate fi salvată în această colecţie. Etichetele create în mod automat sunt diversificate, aplicaţia fiind capabilă să recunoască animale (uneori şi cu specia de care aparţin), texturi (asfalt, zăpadă sau apă), obiecte (ceasuri, automobile sau ambarcaţiuni), locuri (ţări sau oraşe) şi aşa mai departe. Dacă este cazul, utilizatorul poate crea etichete noi, la nivelul fiecărui fişier în parte sau pentru un întreg grup, sau poate şterge etichetele asociate greşit.
          PhotoTime include şi algoritmi de recunoaştere facială suficient de buni. Aplicaţia preia informaţiile din lista de prieteni Facebook sau Google+ şi caută celelalte imagini în care apar aceste persoane, lista de prieteni oferită de interfaţă funcţionând la fel ca etichetele favorite. Suplimentar, această opţiune permite şi marcarea manuală a unor persoane, aceasta descurcându-se ulterior cu recunoaşterea lor în imaginile vechi deja existente sau a celor nou apărute.
          Interfaţa este destul de bună, aceasta folosind trei ecrane laterale care cuprind lista de prieteni, galeria de bază cu imagini şi lista favoritelor. Aplicaţia include un motor de căutare care oferă autocompletare şi care afişează rezultate în timp real, regăsirea unei anumite imagini fiind astfel extrem de rapidă. Imaginile pot fi partajate prin intermediului opţiunilor native iOS, PhotoTime permiţând şi upload multiplu atunci când este cazul.
          Dincolo de lipsa opţiunilor de management a fişierelor reale, aplicaţia suferă din cauza modului cam neintuitiv de navigaţie (o interfaţă tabulară reală putând fi mult mai utilă) şi din cauza contrastului redus între elementele grafice active.
          PhotoTime este o aplicaţia gratuită care poate fi descărcată din App Store şi este compatibilă atât cu terminalele iPhone/iPod Touch cât şi cu tabletele iPad.          Language is merely a difference, not a barrier.
          Io non invecchio... divento vintage!

          Comment


           #55
           Era anuntata la un moment dat o aplicatie ce scana orice exercitiu matematic si il si rezolva ... o fi devenit disponibila pentru Androgin?
           Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
           Optibox Spider HD
           HSS-7160NA (DigiTV)
           90E - 34,5V

           Comment


            #56
            Periscope

            Periscope for AndroidDisponibilă şi în versiune pentru iOS, Periscope este o aplicaţie pentru live streaming care îţi permite să urmăreşti în timp real transmisiunile făcute de alţi utilizatori Periscope şi să transmiţi propriile secvenţe video, arătând altor utilizatori locuri, evenimente şi întâmplări interesante.Promovată de aceeaşi companie aflată şi în spatele reţelei Twitter, Periscope a câştigat rapid popularitate datorită modului în care permite utilizatorilor să urmărească şi să distribuie conţinut video folosind propriul telefon mobil. Comparat serviciului YouTube, Periscope nu oferă colecţii de filmuleţe gata făcute, la care utilizatorii să poată da Like sau lăsa comentarii. În schimb, creatorii stream-urilor video pot interacţiona în timp real cu spectatorii lor folosind mesaje instant. Odată încheiate, sesiunile live stream sunt păstrate pentru vizionare pe serverele Periscope numai 24 ore, însă aplicaţia permite copierea înregistrărilor în memoria dispozitivului, respectiv retransmiterea acestora într-o nouă sesiune live-stream.La prima folosire, aplicaţia ne întâmpină cu un scurt ghid de utilizare, urmat de un ecran de login unde ne autentificăm folosind datele contului Twitter.Odată autentificaţi, este necesar să autorizăm aplicaţia pentru acces la contul de Twitter. Mai departe, alegem numele de utilizator Periscope şi folosim butonul Create Account. În următorul ecran ne este arătată o listă de persoane dintre cei pe care îi urmărim deja în reţeaua Twitter, aceştia urmând să formeze baza viitoarei noastre audienţe.Lansată recent şi în versiune pentru Android, Periscope se prezintă cu o interfaţă adaptată la conceptul Material Design folosit de Google pentru sistemul Android 5.0, cu aspect îngrijit şi uşor de folosit. Astfel, interfaţa este împărţită pe 3 ecrane principale care pot fi schimbate prin alunecări stânga-dreapta pe suprafaţa touch.Primul ecran arată transmisiunile Live făcute de persoanele la care ne-am abonat. Tot aici, butonul roşu prezent în colţul dreapta-jos ne permite să pornim propria transmisiune Live, atunci când avem ceva interesant de arătat prietenilor.Ecranul următor ne arată selecţii din feed-urile utilizatorilor din lumea întreagă, indiferent dacă urmărim sau nu persoanele respective. În lipsă de alte noutăţi din partea utilizatorilor pe care îi urmărim, această pagină ne permite să descoperim conţinut interesant şi să interacţionăm cu persoanele aflate la celălalt capăt al transmisiunii, indiferent dacă le cunoaştem sau nu în mod direct.Ultimul ecran prezintă sugestii cu persoane pe care am putea să le urmărim, respectiv un buton Search la care apelăm atunci când dorim să descoperim un utilizator anume. Tot aici, butonul poziţionat în colţul dreapta-sus ne duce la propria pagină de profil, pe care o putem personaliza adăugând o poză de copertă.În pagina de profil sunt afişate informaţii cum ar fi numărul de abonaţi la canalul nostru, numărul celor la care ne-am abonat şi cei pe care i-am blocat trecându-i pe lista neagră.Accesibil din pagina de profil, meniul Settings ne oferă opţiuni pentru activarea/dezactivarea notificărilor, respectiv pornirea funcţiei de salvare automată a sesiunilor Live Stream în memoria telefonului.Presupunând că avem la dispoziţie o conexiune stabilă la internet, tot ce avem de făcut pentru a iniţia o transmisiune Live este să folosim butonul Broadcast (roşu) afişat în ecranul principal.Alegem un nume pentru transmisiune şi selectăm butonul START BROADCAST. Pe toată durata transmisiunii ne este afişat pe ecran numărul de spectatori actualizat în timp real, atingerea simbolului afişat în colţul dreapta jos activând modul de conversaţie. Putem comuta în orice moment între camera foto principală şi camera frontală a telefonului cu o dublă atingere pe suprafaţa touch, respectiv opri transmisiunea cu o alunecare în jos.Strâns legat de reţeaua Twitter, Periscope ne permite să comunicăm foarte uşor cu cei pe care îi cunoaştem deja pe Twitter, listele de contacte fiind importate automat încă de la instalarea aplicaţiei. Putem invita prieteni de pe Twitter să urmărească transmisiunile noastre instalând Periscope pe propriul dispozitiv, sau urmări transmisiunile acestora dacă folosesc deja acest serviciu.La rândul său o platformă de socializare, Periscope acordă o mare importanţă comunicării, posibilă în ambele sensuri între spectatori şi iniţiatorul transmisiunii live. Desigur, Periscope nu se rezumă doar la transmisiuni publice pe care oricine să le poată viziona. Utilizatorii au posibilitatea şi să iniţieze sesiuni Private Broadcast, vizibile în cadrul unui cerc restrâns de prieteni.Lansată în versiune pentru Android în urmă cu doar o lună, Periscope se prezintă drept o aplicaţie bine finisată, cu interfaţă uşor de învăţat şi rezonabil de stabilă. Totuşi, trebuie spus că folosirea modului Broadcast are un impact destul de mare asupra bateriei telefonului, iar comutarea între camera foto principală şi cea secundară în timpul transmisiunii duce ocazional la blocarea aplicaţiei.Produsă de Twitter, aplicaţia Periscope poate fi descărcată şi instalată gratuit din magazinul Play Store.
            Language is merely a difference, not a barrier.
            Io non invecchio... divento vintage!

            Comment


             #57
             Originally posted by yanq View Post
             Era anuntata la un moment dat o aplicatie ce scana orice exercitiu matematic si il si rezolva ... o fi devenit disponibila pentru Androgin?
             Da, e valabila din 4 mai: https://play.google.com/store/apps/d...link.photomath
             Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
             Problema e ca trece si batranetea...

             Comment


              #58
              Originally posted by iuliangrecu View Post
              La ora actuala, a aparut posibilitatea navigarii fara internet in google map, cu hartile offline
              as vrea si eu un link pentru aplicatia de care spui , adica fara internet
              mersi anticipat
              45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

              Comment


               #59
               Originally posted by horatyu View Post
               as vrea si eu un link pentru aplicatia de care spui , adica fara internet
               mersi anticipat
               https://play.google.com/store/apps/d...roid.apps.maps
               Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
               Problema e ca trece si batranetea...

               Comment


                #60
                Addappt

                Addappt


                Platformă software: Android

                Cândva, un simplu carneţel cu înregistrări scrise de mână, agenda de contacte a evoluat considerabil odată cu apariţia telefoanelor mobile şi apoi a dispozitivelor smartphone conectate la internet, fiecare contact din agendă putând avea asociat unul sau mai multe numere de telefon şi adrese email, pseudonim pentru reţele de mesagerie instant şi pagină de profil în reţelele de socializare.

                Toate aceste informaţii trebuie gestionate într-un mod cât mai eficient, sincronizate între dispozitivele pe care le deţinem şi păstrate în copii de siguranţă, încât să nu fim puşi niciodată în situaţia de a pierde contacte importante atunci când telefonul mobil se defectează sau este furat. Mare parte dintre aceste cerinţe sunt deja*respectate de agenda de contacte pusă la dispoziţie de Google pentru telefoanele cu sistem Android. Însă cu excepţia unor cosmetizări la nivelul interfeţei şi suport pentru sincronizare cu reţelele de socializare, aplicaţia oferită de Google nu s-a schimbat prea mult de-a lungul timpului.

                Aici intră în scenă Addappt, o alternativă pentru agenda de contacte a telefonului care promite actualizarea automată a informaţiilor pentru fiecare înregistrare din agendă. Astfel, dacă o persoană din agendă îşi schimbă locul de muncă, adresa unde locuieşte, numărul de telefon, adresa email sau adaugă o nouă modalitate de a fi contactat, informaţia va fi actualizată automat pentru oricine are contactul respectiv sincronizat cu Addappt.

                La prima folosire, aplicaţia verifică mai întâi dacă printre înregistrările din agendă se numără şi contacte ce aparţin altor persoane care folosesc Addappt, actualizând automat informaţiile despre aceştia. În schimb, pentru contactele neînregistrate în sistem aplicaţia recomandă trimiterea de invitaţii, propunând conectarea acestora prin Addappt. Din păcate îndeplinirea acestei cerinţe, de a folosi un cont de utilizator (gratuit), este esenţială pentru ca sincronizarea contactelor să poată fi realizată automat. Însă odată ce toată lumea este conectată, activităţi cum este trimiterea manuală a mesajelor de informare sau contactarea directă a persoanelor din agendă pentru a informa despre schimbarea numărului de telefon sau adresa de email, vor fi de domeniul trecutului.

                Proiectată cu o interfaţă simplă şi uşor de folosit, Addappt oferă practic acelaşi set de funcţii atât pe Android, cât pe dispozitivele cu sistem iOS. Fiecare contact din agendă are propria pagină cu informaţii detaliate, având loc pentru poză şi 5 butoane asociate cu acţiuni directe: apelare, trimite mesaj SMS şi email, buton tapp prin care putem trimite mesaje predefinite (ex. sunt pe drum) şi buton pentru coordonatele GPS.

                Pagina de contact poate conţine şi alte informaţi detaliate, cum ar fi adresa de serviciu, adresa de domiciliu, aniversări şi data de naştere, adresa website-ului sau blog-ului personal, informaţii personale cum ar fi numele membrilor familiei şi coordonatele GPS. Desigur, fiecare utilizator poate alege exact ce informaţii pot fi adăugate în contactele sincronizate cu alţi utilizatori.

                Chiar dacă pentru a ne bucura de întreaga funcţionalitate este necesar să convingem şi prietenii să folosească Addappt, aplicaţia poate fi un bun înlocuitor pentru agenda de contacte implicită de pe telefoane cu sistem Android chiar dacă sărim peste această etapă. Interfaţa simplă şi intuitivă ne permite să găsim uşor informaţiile de care avem nevoie, iar contactele adunate de-a lungul timpului pot fi sincronizate rapid între toate dispozitivele pe care folosim Addappt.

                Addappt este o aplicaţie pentru Android şi iOS, disponibilă pentru instalare gratuit în magazinul Google Play, respectiv AppStore.
                Language is merely a difference, not a barrier.
                Io non invecchio... divento vintage!

                Comment                Working...
                X