Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Aplicația zilei

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #31
  ZeoSpace

  Platformă soft: Google Android, Apple iOS

  Dezvoltator: ZeoSpace Limited

  Funcţionalitate: Zeo Space le permite utilizatorilor să îşi păstreze orice tip de fişier în cloud - documente, poze, clipuri video sau muzică - şi să le distribuie prin e-mail, reţele de socializare sau aplicaţii de mesagerie.
  Utilizatorii au la dispo*ziţie 10 GB gratis pentru stocarea datelor, iar pentru spaţiu suplimentar de stocare pot alege opţiuni cu plată. Fişierele salvate în cloud se sincronizează pe toate dispozitivele unui utilizator - smartphone, tabletă şi PC, iar în cazul pozelor şi al clipurilor video de pe smartphone, serviciul de cloud dispune de opţiunea de salvare automată a acestora.
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!

  Comment


   #32
   Acompli

   Platformă software: iOS

   Utilizatorii telefoane mobile din ziua de azi sunt atraşi de reţelele de socializare, mesageria instantanee şi partajarea de imagini, însă puţini dintre ei mai ţin minte că email-ul a fost de fapt primul serviciu cu adevărat important care a beneficiat de apariţia conexiunilor de date şi a platformelor mobile puternice. Pentru cei care încă mai folosesc frecvent acest serviciu, o aplicaţie puternică precum Acompli pentru iOS este o soluţie atractivă deoarece aceasta integrează mai multe servicii decât produsele preinstalate ale sistemului de operare.
   Ideea de la care au plecat producătorii Acompli este simplă: un client de email trebuie să integreze doar nu doar simplele opţiuni de mesagerie electronică, ci şi o agendă, un calendar şi o cale rapidă de acces la fişierele stocare în mesaje sau online. Rezultatul este un produs software bine construit care comasează în aceeaşi interfaţă toate serviciile pe care iOS le împrăştie în cadrul a cel puţin trei aplicaţii separate, si care adesea trebuie ajutate cu produse software separate.
   Interfaţa aplicaţiei respectă standardul iOS 7 şi oferă un mediu grafic luminos cu butoane bine evidenţiate şi fonturi clare. Aplicaţia oferă un rând de butoane care permite saltul rapid între mail, calendar, fişiere şi agendă, iar meniul pentru setări este unul simplu care nu sperie utilizatorul cu opţiuni complexe neclare.
   Secţiunea Mail este simplă, aceasta aducând însă câteva opţiuni interesante în plus. După configurarea conturilor Exchange, Outlook.com, iCloud, Yahoo sau Gmail, utilizatorul va beneficia de o interfaţă care oferă un Inbox unificat şi acces la toate directoarele fiecărui cont în parte. Aplicaţia permite filtrarea mesajelor după ataşament, marcaj sau starea citit/necitit, precum şi o funcţie de căutare care parcurge în mod implicit subiectul şi conţinutul mesajelor.
   Aplicaţia oferă un interesant control prin gesturi prin care utilizatorul poate trimite în arhivă sau poate şterge un mesaj dintr-o singură mişcare, iar o apăsare lungă pe oricare dintre mesaje permite intrarea în modul de management, în care email-urile se pot marca, şterge sau arhiva în grup. Pentru fiecare cont de email în parte, utilizatorul poate alege sunete de avertizare şi notificările. În acest moment, singurul neajuns major este lipsa suportului pentru conturile POP3 sau IMAP, aplicaţia fiind limitată la serviciile menţionate în paragraful anterior.
   Crearea unui mail oferă opţiuni directe nu doar pentru inserarea textului şi a ataşamentelor, ci şi pentru crearea unei înregistrări în calendar şi trimiterea automată a unor invitaţii sau pentru inserarea coordonatelor geografice şi a unei mici hărţi.
   Secţiunea Calendar permite comasarea similară a calendarelor aferente fiecărui cont în parte, neexistând însă posibilitatea setării unui calendar dedicat separat. Aplicaţia pare gândită mai degrabă pentru cei care lucrează cu evenimente scurte de pe o zi pe alta, Acompli oferind doar un mod de vizualizare lunar. Această secţiune oferă o vizualizare rapidă a evenimentelor zilei şi un mod de vizualizare cronologic al tuturor evenimentelor salvate. La fel ca în cazul secţiunii Mail, utilizatorul poate alege notificările sonore şi vizuale pentru fiecare calendar în parte.
   Cea de-a treia secţiune, Files, este mai puţin comună pentru un client de email. În această secţiune, utilizatorul poate vizualizare toate fişierele stocare sub formă de ataşamente în mesajele primite, dar poate seta şi conturile de OneDrive, Google Drive şi Dropbox pentru a avea acces rapid la fişierele stocare online. În mod implicit, aplicaţia va afişa fişierele recent accesate, dar utilizatorul poate răsfoi fără probleme toate fişierele stocate local, pe un server de email sau în cadrul unui serviciu online pentru găzduirea de fişiere.
   Ultima secţiune este People, adică agenda pentru contacte. Aceasta nu este gândită pentru a suplini aplicaţia centrală din iOS deoarece nu oferă un mod de afişare alfabetic, ci este doar o secţiune pentru găsirea rapidă a adreselor de email recent accesate. În cazul în care utilizatorul are nevoie să regăsească o alta adresă de email, Acopli oferă totuşi un modul de căutare care permite regăsirea unui contact salvat în agendele conturilor setate.
   Un produs gratuit, Acompli este un client de email pentru iOS foarte interesant care merită măcar testat de către cei nemulţumiţi de banalul trio software Contacts/Mail/Calendar. Deficienţele aplicaţiei sunt imposibilitatea setării unui cont de email POP3 sau IMAP, imposibilitatea setării ca aplicaţie implicită din cauza limitărilor iOS, lipsa integrării cu activităţile (Tasks) din Exchange şi lipsa unei versiuni pentru tableta iPad.
   Language is merely a difference, not a barrier.
   Io non invecchio... divento vintage!

   Comment


    #33
    Aplicaţia zilei: Hai!

    Platformă soft: Google Android, Apple iOS

    Preţ: gratis

    Dezvoltator: Cosmote Romanian Mobile Telecomunications SA*

    Funcţionalitate: aplicaţia a fost dezvoltată pentru promovarea evenimentului de lansare a brandului Telekom România la care vor migra Cosmote şi Romtelecom, însă aceasta le permite utilizatorilor şi crearea propriilor evenimente.
    Astfel, utilizatorii pot stabili în cadrul aplicaţiei toate detaliile legate de eveniment - tema şi descrierea acestuia, locaţia şi intervalul orar de desfăşurare, pentru a trimite invitaţii cu informaţii complete către prieteni. Aplicaţia le pune de asemenea la dispoziţie utilizatorilor şi o secţiune de discuţii şi de distribuit poze pentru evenimentele create.
    Language is merely a difference, not a barrier.
    Io non invecchio... divento vintage!

    Comment


     #34
     Afterlight

     Magazinele digitale Google, Apple şi Microsoft nu duc lipsă de aplicaţii pentru editarea de imagine, camerele foto din ce în ce mai bune implementate pe terminalele mobile născând reţelele de socializare celebre precum Instagram sau Snapchat şi stimulând cererea pentru produsele software pentru procesarea prealabilă a fotografiilor. Unele aplicaţii sunt însă mai interesante decât altele, iar apreciatul Afterlight a abandonat exclusivitatea iOS şi este acum disponibil şi pe Android sau Windows Phone.

     La fel ca multe aplicaţii de acest fel, Afterlight permite atât captura cât şi editarea imaginilor. Modulul de captură este însă foarte simplu, oferind doar controlul bliţului, afişarea grilei de încadrare şi un timer cu întârziere de 3, 7 sau 10 secunde, deci este recomandată utilizarea aplicaţiei foto principale dacă aveţi nevoie de un control superior al capturii. Mult mai interesant este însă modulul de editare, acesta oferind câteva opţiuni deosebite şi un pachet consistent de filtre.

     Facilităţile de ajustare a parametrilor imaginii oferă un set clasic de operaţiuni, cum ar fi ajustarea luminozităţii, contrastului, saturaţiei, temperaturii sau expunerii, la care se adaugă un mod de ajustare automat care ar fi util în cele mai multe situaţii dacă nu ar exagera cu sharpening-ul.

     La aceste opţiuni se adaugă însă o serie de instrumente mai puţin comune, cum ar fi ajustarea zonelor luminoase sau a umbrelor, atât global cât şi pentru fiecare canal de culoare în parte, sau editarea midtones. Această secţiune mai oferă trei opţiuni pentru inserarea unei viniete false, pentru simularea granulaţiei peliculei foto şi pentru sharpening. Fiecare dintre aceste opţiuni de procesare oferă un potenţiometru pentru ajustare.

     Instagram şi-a învăţat utilizatorii că o fotografie nu este suficient de interesantă dacă nu are aplicat cel puţin un filtru, iar Afterlight ţine cont de această modă şi oferă un pachet consistent de 57 de filtre. Acestea acoperă o paletă largă de gusturi, de la efecte subtile până la procesări vizibile, şi probabil că orice utilizator va găsi cel puţin câteva pe placul lui.

     În cazul în care această procesare nu este suficientă, Afterlight oferă şi un pachet interesant de texturi transparente care imită multe dintre defectele care pot apărea în cazul capturii foto, cum ar fi lens flare sau light leak, precum şi defectele specifice capturii pe film, cum ar fi variaţiile stratului argentic sau greşelile de developare. În cazul acestor texturi, utilizatorul poate roti sau oglindi poziţionarea texturii sau îi poate altera culorile.

     Cea de-a patra secţiune a modului de editare oferă clasicele opţiuni pentru rotire, îndreptare, oglindire şi decupare, în acest util caz fiind oferite şi o serie de şabloane pentru alegerea unor rapoarte de aspect comune. În mod normal, aplicaţia lucrează cu imaginile la rezoluţie nativă, ceea ce poate genera mici probleme de performanţă în cazul capturii foto la rezoluţii de 13-16 MP, însă permite salvarea lor opţională la dimensiuni mai mici. Meniul de salvare oferă nu doar alegerea rezoluţiei finale în variantele mică, media şi originală, dar şi partajarea rapidă pe Facebook, Instagram, Twitter, email sau orice altă aplicaţie Android care se integrează în meniul Share.

     Ultima secţiune oferă încadrarea în câteva rame virtuale. Acestea sunt disponibile într-o varietate ridicată, nu toate fiind însă prea inspirate, remarcându-se eventual doar decuparea după conturul unor litere sau imitarea hârtiei instantaneelor Polaroid.

     Dacă doriţi o aplicaţie fiabilă, bogată în opţiuni şi cu un set bogat de filtre, Afterlight este o opţiune foarte interesantă. Aplicaţia duce lipsa unor opţiuni pentru editarea la nivel de pixel, ceea ce ar fi permis eliminarea anumitor imperfecţiuni, şi a unui mod de lucru Landscape, care ar fi oferit un mod mai bun de lucru, însă rămâne un instrument util pentru amatorii de partajare foto rapidă.

     Aplicaţia este disponibiă la un preţ de 3,5 lei, aceasta oferind şi două pachete suplimentare Instant Film Pack şi Texture Pack, care costă fiecare încă 3,5 lei. Aplicaţia era disponibilă de ceva vreme în App Store, aceasta fiind oferită acum şi pe platformele Android şi Windows Phone.
     Language is merely a difference, not a barrier.
     Io non invecchio... divento vintage!

     Comment


      #35
      Bleep, programul de chat BitTorrent cu sistem de comunicaţie securizat

      Conceput ca o soluţie împotriva activităţilor de supraveghere desfăşurate de diverse agenţii guvernamentale, Bleep este un program de chat bazat pe un protocol de comunicaţie descentralizat inspirat de BitTorrent, care permite utilizatorilor să comunice în mod securizat fără ca discuţiile să poată fi interceptate cu uşurinţă.
      Bleep împiedică tentativele de interceptare stabilind canale de comunicaţie directă între participanţii la conversaţie. Datele trimise în formă criptată urmează astfel calea cea mai scurtă spre destinatar, fără a fi intermediate de un server central. Totuşi, pentru stabilirea conexiunii este nevoie de un tracker, similar celor folosite pentru download-uri BitTorrent, cu rolul de ajuta participanţii la discuţie să se găsească în internet. Reţeaua de tip BitTorrent criptează informaţiile transmise încât locaţia digitală a PC-ului sau telefonul mobil cu acces la internet nu poate fi aflată decât de dispozitivul căruia îi sunt adresate. Potrivit creatorilor aplicaţiei, sistemul face "practic imposibilă" interceptarea elementelor metadata necesare pentru identificarea participanţilor la conversaţii.
      Anunţat în urmă cu ceva timp, Bleep este disponibil în versiune publică de testare, putând fi instalat pe PC-uri Windows 7 şi 8, MAC OS şi dispozitive cu Android. Există şi o versiune Bleep pentru iOS, care va fi publicată după ce va ajunge la forma finală.

      Pe lângă mesagerie instant, Bleep permite şi apeluri de voce în sistem VoIP, securizate folosind protocolul BitTorrent.


      Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
      Problema e ca trece si batranetea...

      Comment


       #36
       Cea mai buna aplicatie meteo pentru Android e gratuita

       1Weather este cea mai buna aplicatie meteo pe care o pot instala posesorii de telefoane cu sistemul de operare Android.
       Ea are un design placut si ofera date meteo pe ore, dar si pe o perioada extinsa de 10 zile. Toate informatiile sunt usor de inteles si exista chiar alerte pentru vreme severa.
       Aplicatia poate fi descarcata gratuit din magazinul Play, caz in care utilizatorii vor vedea reclame. Cei care vor versiunea Pro, platesc 2 dolari.
       Language is merely a difference, not a barrier.
       Io non invecchio... divento vintage!

       Comment


        #37
        Snowball, aplicatia care combina mesajele intr-un singur inbox

        E perfecta pentru cei care s-au saturat sa deschida aplicatii separate pentru fiecar mesaj primit.
        Intr-un magazin cu sute de mii de aplicatii, precum Google Play, am inceput sa vedem din ce in ce mai rar aplicatii cu adevarat utile. Una din ele e Snowball, un agregator de mesaje menit sa usureze viata celor care s-au saturat sa-si deschida fiecare aplicatie in parte, cand primesc notificari.
        Snowball e deocamdata disponibila gratuit doar pe Android. Odata instalata, detecteaza automat toate aplicatiile de mesagerie de pe telefon. Iti afiseaza apoi toate mesajele necitite in ordine cronologica, alaturi de o iconita care-ti spune carei aplicatii apartin. O poti folosi pentru a citi sms-urile dar si mesajele de pe Facebook, WhatsaApp, Hangouts, Snapchat sau Line. Pana acum, dezvoltatorii au detectat o singura problema care-I afecteaza pe utilizatorii cu framework-ul Xposed instalat. Fiind inca in beta, bug-ul se va rezolva cu siguranta pana la lansarea versiunii finale.
        Language is merely a difference, not a barrier.
        Io non invecchio... divento vintage!

        Comment


         #38
         Galileo Offline Maps

         Platformă software: iOS

         Google Maps este cel mai popular serviciu de cartografie disponibil utilizatorilor obişnuiţi, iar faima sa este bine-meritată deoarece acesta oferă hărţi bune actualizate des, un număr mare de puncte de interes şi extrem de utilele imagini panoramice stradale din Street View. Serviciul celor de la Google este foarte bun, însă nu şi perfect, iar acolo unde este nevoie de o alternativă, OpenStreetMap şi aplicaţia-client Galileo Offline Maps pentru iOS oferă o alternativă redutabilă.
         Pentru utilizatorii familiarizaţi cu OpenStreetMap, serviciul nu mai are nevoie de nici o prezentare. Cei care nu îl cunosc încă îl pot vizita online şi pot descoperi acolo un set de hărţi excelente foarte detaliate, un număr mare de puncte de interes şi, mai ales, posibilitatea de a corecta sau completa informaţiile fără prea multe bătăi de cap. Acoperirea serviciului Google este bună şi probabil că cei mai mulţi utilizatori sunt mulţumiţi de aceasta, însă atunci când umbli teleleu cu bicicleta prin jurul Bucureştiului şi ajungi nedumerit într-un loc în care Google Maps nu arată nimic, Nokia HERE arată doar străzile principale iar OpenStreetMap arată toate drumeagurile prăfuite din jurul unui sat uitat de lume, ideea instalării unui produs precum Galileo Offline Maps pare dintr-o dată foarte bună.
         Galileo este o aplicaţie destinată doar orientării şi căutării pe hartă, acesta neoferind alte funcţii suplimentare precum direcţionarea sau navigaţia asistată. Singura funcţie suplimentară oferită este posibilitatea înregistrării traseului parcurs, acesta putând fi exportat ulterior în format KML şi GPX.
         Interfaţa este una standard pentru acest tip de aplicaţii, Galileo afişând marcajul poziţiei actuale, informaţii despre coordonate, altitudine, viteză de deplasare şi scara de afişare, un buton pentru căutare şi un buton pentru înregistrarea deplasării. Setările avansate permite alegerea limbii şi a modurilor de afişare a reperelor de pe hartă, salvarea unor puncte de interes şi alegerea unităţilor de măsură şi a modurilor de afişare a coordonatelor.
         Funcţia de căutare este foarte rapidă, aceasta permiţând restrângerea listei de rezultate în funcţie de tipul punctului de interes sau căutarea direct după coordonate.
         Putere aplicaţiei se poate vedea imediat ce ne uităm în setări. Pe lângă hârţile OpenStreetMap, Galileo mai permite la sursele MapQuest, HikeBikeMap, OpenCycleMap sau OpenStreetBrowser. Cu puţină muncă pentru scrierea unui fişier de configurare, utilizatorul poate adăuga şi surse suplimentare, inclusiv Google Maps, ceea ce face din Galileo un client versatil universal.
         După cum îi spune numele, aplicaţia oferă hărţi offline, însă singurele care pot fi descărcate astfel sunt hărţile VectorMap. Versiunea vectorială a datelor cartografice raster de pe OpenStreetMap, acestea nu oferă întotdeauna un nivel tot atât de bun de detalii, însă tot oferă un nivel bun de detalii şi au în plus şi dimensiuni mult mai reduse: 127 MB pentru toată România. În plus, ţinând cont că ultima dată când am încercat să descarc toate straturile şi bucăţile de hartă OpenStreetMap care acoperă România m-am pomenit cu circa 15 GB de date, probabil că opţiunea aceasta nu ar fi fost oricum demnă de fi luată în calcul.
         Cei care preferă OpenStreetMap nu trebuie să fie totuşi nemulţumiţi deoarece Galileo oferă un cache foarte bun. Dacă aveţi nevoie de informaţiile OSM în modul offline, va trebui să derulaţi harta peste traseul dorit, iar aplicaţia va păstra offline toate aceste informaţii pe o perioadă *ajustabilă între 0 şi 30 de zile. În final, utilizatorii avansaţi vor aprecia posibilitatea importului hărţilor proprii create cu MOBAC sau Tile Mill.
         Galileo Offline Maps este o aplicaţie iOS gratuită disponibilă pe iPhone şi iPad, activarea anumitor funcţii suplimentare precum importul datelor, salvarea favoritelor sau înregistrarea traseelor necesitând plata unei achiziţii In-App în valoare de 4 euro.
         Language is merely a difference, not a barrier.
         Io non invecchio... divento vintage!

         Comment


          #39
          Lockdown Pro

          I have a terrible*confession*to make. When I was a kid I used to sneak into my sisters' room and pick open the*locks*on their*diaries*(I know, I know I was a monster.)

          Imagine how much*more interesting*worse it would have been if my*sisters*had had*smartphones! I could have accessed their Facebooks, emails, Twitter accounts.*Lockdown Pro*is just the thing to keep out*snoopers*of all ages. It offers a vast variety of*lock*solutions to make your Android harder to break into than*Fort KnoxLockdown Pro Premium Version*drops from*$2.40*to*FREE


          Buna pt parintii cu copii curiosi.. blocheaza diverse zone de acces (gg play, aptoide instal si dezinstal apk etc) si e fara reclame zilele astea.. *

          Comment


           #40
           PhotoMath, rezolvă expresii matematice

           PhotoMath permite rezolvarea expresiilor algebrice, a puterilor, a rădăcinilor, a fracţiilor, a exponenţilor ştiinţifici şi a ecuaţiilor liniare simple.
           Aplicaţia nu oferă doar rezultate, dar poate afişa opţional şi paşii făcuţi pentru rezolvarea expresiei matematice, un aspect care-i va face fericiţi pe elevi şi-i va enerva pe profesori.

           Faimoasa şi excepţionala aplicaţie Wolfram Alpha oferă şi ea o funcţie similară de multă vreme, însă PhotoMath reuşeşte să ofere o interfaţă mult mai simplă şi un mod uşor de înţeles de lucru.

           Aplicaţia PhotoMath este disponibilă gratuit pe platformele iOS şi Windows Phone, versiunea pentru Android urmând să fie lansată cândva la începutul anului viitor.

           Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
           Problema e ca trece si batranetea...

           Comment


            #41
            Tubecast ProPlatformă software: Windows PhoneÎn ciuda fricţiunilor din trecut, relaţia dintre Google şi Apple merge mai departe, iar prima companie lansează sau actualizează cu regularitate aplicaţiile software pentru platforma software iOS a celei din urmă. La polul opus se situează relaţia cu Microsoft, Google refuzând în continuare să lanseze vreo aplicaţie pe platforma Windows Phone, iar această situaţie îi forţează pe utilizatori să caute produse alternative pentru serviciile populare precum YouTube.Windows Phone Store găzduieşte multe aplicaţii care oferă acces la serviciul de găzduire video YouTube, însă puţine dintre acestea reuşesc să ofere şi o calitate suficient de bună pentru a merita atenţie. MetroTube este probabil cel mai celebru produs de acest gen pentru Windows Phone, însă Tubecast Pro se dovedeşte a fi un rival interesant care plusează şi cu opţiuni de streaming către o multitudine de echipamente media.Interfaţa Tubecast Pro este atipică pentru platforma mobilă Microsoft deoarece oferă un mediu grafic care aminteşte izbitor de aplicaţia Facebook pentru Windows Phone şi evită elementele standard consacrate precum fonturile aerisite, pivoţii şi listele. Meniul superior oferă patru butoane, acestea comutând între contul utilizatorului, pagina principală cu recomandări, categorii şi lista de fişiere descărcate local.Ecranul pentru afişarea profilului, care este şi cel implicit al aplicaţiei în cazul în care sunteţi autentificat, este destul de aglomerat şi neaspectuos din cauza meniului lateral înghesuit şi ilizibil. Din acest punct aveţi însă acces direct la recomandări, la canalele urmărite, la fişierele proprii, la fişierele favorite, la istoricul navigaţiei şi la listele de redare.În ecranul aferent fiecărei secvenţe video, utilizatorul va avea la dispoziţie cea mai mare parte a informaţiilor şi datelor oferite de YouTube. Utilizatorul are astfel acces la comentarii (fără opţiunea de a lăsa o replică unui comentariu), la voturi, la descriere, la statistici şi la lista de fişiere similare recomandate. De aici, utilizatorul poate salva secvenţa dorită în lista de redare, poate copia adresa Web sau o poate trimite mai departe prin SMS, email sau prin intermediul tradiţionalului meniu Share din Windows Phone.Opţiunile pentru redare permit alegerea rezoluţiei (SD, HQ şi HD), afişarea subtitrărilor şi, foarte important, descărcarea locală a secvenţei dorite pentru vizualizarea ulterioară offline. Tubecast Pro nu oferă însă opţiuni pentru alegerea detaliată a rezoluţiei dorite şi nici Pan and Scan pentru ajustarea modului de afişare. Aplicaţia este însă capabilă să funcţioneze în fundal, în acest mod de lucru fiind disponibile atât redarea audio cât şi descărcarea de fişiere.Ceea ce face din Tubecast Pro un produs atrăgător este buna integrare cu echipamentele media moderne. Dacă MetroTube este dependent de integrarea Miracast din Windows Phone, Tubecast Pro oferă integrare nativă Chromecast, Apple TV, DLNA, Smart TV şi Xbox PlayTo, ceea ce-l face un client extrem de atrăgător pentru amatorii de YouTube şi wireless streaming.Aplicaţia Tubecast este disponibilă în două versiuni. Cea gratuită oferă toate serviciile descrise mai sus cu excepţia streaming-ului wireless, în timp ce utilizatorii care au nevoie de aceasta din urmă trebuie să opteze pentru versiunea Pro şi să plătească 1,99€. Aplicaţia Tubecast Pro are o versiune de încercare şi permite redarea de 20 de ori a conţinutului media pentru verificarea compatibilităţii aplicaţiei cu echipamentele folosite.
            Language is merely a difference, not a barrier.
            Io non invecchio... divento vintage!

            Comment


             #42
             Infuse Pro

             Platformă software: iOS

             Pentru un sistem de operare modern, iOS este exasperant de limitat atunci când vine vorba de redarea video din cauza suportului limitat pentru codec-uri şi a sărăcăcioasei aplicaţii dedicate Videos. Nici rivalii Android sau Windows Phone nu stau cu mult mai bine în mod implicit, însă măcar producătorii de telefoane pot completa funcţiile media cu codec-uri şi aplicaţii particularizate. Utilizatorii de iPhone sau iPad trebuie să-şi găsească însă singuri un produs software cât mai bogat în opţiuni, iar Infuse Pro este în acest moment cea mai atrăgătoare aplicaţie pentru redarea video disponibilă în App Store.

             Cel mai atractiv aspect al aplicaţiei Infuse Pro este suportul extrem de bogat pentru codec-uri. În mod implicit, iOS redă doar containere MP4 cu fluxuri video H.264 sau MPEG-4 şi sunet AAC, MP3 sau PCM, însă Infuse Pro completează această oferă cu suportul pentru containere MKV, AVI, WebM, OGV, M2TS, FLV sau WMV şi pentru codec-uri video precum XviD, DivX, WMV, Theora.

             Nu în ultimul rând, Infuse Pro străluceşte atunci când vine vorba de codec-urile audio. De-a lungul timpului, App Store a găzduit aplicaţii pentru redarea media care au oferit decodare AC3 şi DTS, însă acestea au fost şterse deoarece dezvoltatorii software nu licenţiaseră codec-urile şi nici măcar faimosul VLC nu a scăpat cu viaţă. Din acest motiv, aplicaţia Infuse Pro are un preţ cam piperat de 9€, însă este singura din App Store care oferă în acest moment decodare AC3, E-AC3, DTS sau DTS-HD şi poate acoperi astfel toate pretenţiile devoratorilor de filme.

             Interfaţa Infuse Pro este asemănătoare cu cea folosită de Sony pentru produsul software echivalent implementat pe telefoanele sau tabletele sale Android, aceasta oferind un mediu grafic aerisit cu imagini la rezoluţie mare şi text lizibil. Indexând atât fluxurile video copiate manual cât şi cele sincronizate în mod implicit prin iTunes, Infuse Pro descarcă informaţii adiţionale prin intermediul serviciului Trakt şi oferă descrieri, distribuţii şi alte detalii utile pentru filme, seriale şi episoade individuale din seriale. Rutina de detecţie automată mai dă uneori rateu, X-Files fiind confundat de pildă cu Ancient X-Files, însă aplicaţia permite corectarea rapidă a acestor erori.

             Interfaţa de redare este simplă, însă în spatele ei se ascund multe opţiuni. În afara butoanelor vizibile pentru redare şi derulare, Infuse Pro permite ajustarea volumului sonor şi saltul prin film cu ajutorul mişcărilor. În spatele butonului de setări se ascunde un meniu complex care oferă acces la capitole, permite schimbarea pistelor audio şi oferă un modul Pan and Scan simplu.

             De o atenţie deosebită s-au bucurat subtitrările. Aplicaţia poate citi formatele SUB, SRT, SMI, SSA sau DVD şi permite ajustarea, atunci când este posibil, a dimensiunii, culorii, conturului, alinierii sau a codului de pagină, şi, eventual, şi a sincronizării. În cazul în care nu este disponibilă o subtitrare, Infuse Pro oferă integrare OpenSubtitles care permite regăsirea rapidă a fişierului dorit.

             Redarea video este impecabilă, Infuse Pro neavând nici o problemă cu filmele la rezoluţie Full HD cu bitrate mare. Mai puţin fericit este însă consumul energetic, însă aceasta este o problemă cauzată de limitările iOS cu care se luptă toate aplicaţiile pentru redare video. iOS 8 oferă însă o interfaţă software pentru accesarea nerestricţionată a rutinelor de compresie şi decompresie video, iar compania producătoare a afirmat că Infuse Pro va fi actualizat pentru a beneficia şi el de toate avantajele oferite de VideoToolbox.

             Pe lângă sincronizarea prin intermediul iTunes, Infuse Pro oferă şi alte opţiuni pentru accesarea sau copierea conţinutului. Aplicaţia este compatibilă cu servere DLNA, poate accesa directoare partajare în reţea sau servere FTP şi include un server HTTP şi FTP intern cu care utilizatorul poate pune fişierele pe telefon sau tabletă. Aplicaţia este compatibilă Air Play, trimiţând către Apple TV sau echipamentele compatibile fluxul video cu tot cu sunet multicanal şi subtitrări, şi cu Air Drop, facilitând astfel partajarea rapidă între terminalele Apple.

             Infuse Pro este oferit şi într-o variantă gratuită numită Infuse 3, aceasta oferind toate opţiunile enumerate mai sus cu excepţia decodării AC3, E-AC3, DTS sau DTS-HD. Cei care doresc însă pachetul complet de opţiuni vor fi nevoiţi să accepte preţul puţin cam mare de 9€. Dacă sunteţi însă consumator avid de filme şi doriţi un produs competent, acest preţ nu va mai părea însă tot atât de mare.
             Language is merely a difference, not a barrier.
             Io non invecchio... divento vintage!

             Comment


              #43
              f-secure freedom vpn
              licenta valabila 1 an cu codul k4kc4m
              probat pe android, am citit ca ar merge si pe afoane
              bafta

              Comment


               #44
               HERE Maps gratuita cu harti offline

               După luni de aşteptări şi mai multe variante beta, aplicaţia HERE Maps de la Nokia a ajuns în sfârşit pe Google Play Store.
               Aceasta poate fi descărcată de pe orice dispozitiv cu Android 4.1 sau mai nou, însă pentru o experienţă de utilizare optimă, este nevoie de 1 GB de memorie RAM şi de un display de 4".
               Nu este clar ce s-a schimbat între lansarea variantei beta şi a celei finale, însă pagina aplicaţiei oferă informaţii despre funcţiile sale.


               Fiind în primul rând o aplicaţie dedicată navigaţiei, HERE Maps oferă indicaţii turn-by-turn atât pentru cei care optează să meargă pe joc, cât şi pentru şoferi, incluzând alerte vocale chiar şi atunci când nu există o conexiune la internet.
               Aplicaţia include hărţi interactive pentru peste 100 de ţări din toată lumea, fiecare putând fi descărcată pe dispozitiv şi utilizată în mod offline.

               Pentru cei care folosesc transportul în comun, hărţile HERE include de asemenea trasee pentru 800 de oraşe din 40 de ţări.
               Momentan, această funcţie este disponibilă în România doar pentru Bucureşti şi doar în regim de „linii”. Acest lucru înseamnă că poate direcţiona utilizatorii către anumite mijloace de transport şi cunoaşte rutele acestora, însă din lipsa informaţiilor oficiale nu poate decât să estimeze intervalul de timp la care acestea ajung în staţie.
               De asemenea, HERE Maps oferă informaţii în timp real pentru trafic în peste 40 de ţări şi include o funcţie dedicată celor pasionaţi de călătorii. Poţi să creezi rute pentru vacanţe în alte oraşe sau ţări, care vor fi apoi salvate în cloud şi pot accesate fie de pe smartphone, fie pe here.com.

               HERE Maps este o aplicaţie gratuită şi poate fi descărcată de orice utilizator de Android care se încadrează în cerinţele minime hardware şi software. Varianta pentru iOS, programată iniţial să aparăînainte de finalul anului a fost amânată până la începutul lui 2015.
               http://www.go4it.ro/software/here-ma...i99327_s179927
               Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
               Problema e ca trece si batranetea...

               Comment


                #45
                Adobe lightroom mobile disponibila si pe android

                Compania Adobe oferă un pachet foarte interesant de aplicaţii pentru editarea grafică pe telefoanele şi tablete Apple, însă platforma Android nu a primit până acum aceeaşi atenţie. La aproape un an după lansarea produsului Lightroom pe platforma iOS, şi utilizatorii Android pasionaţi de fotografie pot beneficia de serviciile celei mai celebre aplicaţii pentru procesarea şi editarea imaginilor.
                Compatibilă în acest moment doar cu telefoanele Android, aplicaţia Lightroom Mobile poate fi instalată pe căi ocolitoare şi pe o tabletă, însă nu oferă şi o interfaţă optimizată pentru spaţiu mai generos de ecran al acestora. Conform Adobe, acest dezavantaj faţă de platforma rivală iOS va fi însă corectat undeva în cursul acestui an.
                La fel ca versiunea echivalentă iOS, Lightroom Mobile permite sincronizarea imaginilor din galeria Lightroom 5 de pe un PC sau Mac şi oferă un pachet destul de bogat de opţiuni de editare. Cea mai importantă opţiune este posibilitatea editării imaginilor RAW, însă pe lista formatelor compatibile de acest tip nu se regăseşte DNG, ceea ce blochează şi editarea imaginilor de acest tip care sunt capturate cu terminalele Android 5.0. Editarea RAW nu se face direct, necesarul de resurse fiind prea mare, ci prin intermediul unei versiuni speciale a imaginii care permite editarea nedistructivă şi sincronizarea modificărilor cu originalul aflat în galeria desktop Lightroom 5.
                Opţiunile de editare oferă ajustări pentru balans de alb, temperatură, contrast, expunere, lumini şi umbre, nivelurile de alb şi negru, saturaţie, intensitate şi claritate. La acestea se adaugă o serie de filtre, fără opţiunea creării sau importării unora particularizate, şi opţiuni pentru decupare şi modificare ai altor parametri fizici. Lightroom Mobile oferă şi opţiune pentru managementul unei biblioteci generoase de imagini precum versiunea sa mai mare pentru desktop.
                Un produs gratuit, Adobe Lightroom pentru Android oferă o perioadă de încercare de 30 de zile, după care va trebui să optaţi pentru unul dintre abonamentele oferite de Adobe Creative Cloud.

                http://www.go4it.ro/software/aplicat...100414_s179927
                Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
                Problema e ca trece si batranetea...

                Comment                Working...
                X