Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Aplicația zilei

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 0 (0 members and 0 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #16
  Aplicaţia zilei: Klout
  Nume: Klout
  Platformă soft: Google Android
  Preţ: gratis
  Dezvoltator: Klout, Inc
  Funcţionalitate: aplicaţia le permite utilizatorilor să găsească, creeze şi să distribuie conţinut pe reţelele de socializare, precum Facebook, Google+ sau Twitter, direct de pe smartphone sau tabletă, având la dispoziţie şi un instrument de măsurare a impactului pe care l-au avut postările – Klout Score.
  Aplicaţia le recomandă utilizatorilor diferite articole, în funcţie de subiectele de interes ale acestora, pentru a le posta pe reţelele de socializare. Utilizatorii au de asemenea posibilitatea de a “programa” data şi ora la care să fie postat conţinutul pe reţelele sociale.
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!

  Comment


   #17
   Aplicaţii care-ţi aduc toate noutăţile de la Campionatul Mondial de fotbal

   Aplicaţii care-ţi aduc toate noutăţile de la Campionatul Mondial de fotbal:


   http://www.go4it.ro/software/aplicat...tbal&utm_term=

   Vrei să fii la curent cu noutăţile de la Cupa Mondială sau alte meciuri importante? Iată care sunt principalele aplicaţii cu rezultate din fotbal, ştiri şi clasamente actualizate în timp real, disponibile pentru telefonul tău.

   FIFA - aplicaţia oficială pentru dispozitive cu Android

   Disponibilă pentru download gratis în magazinul Google Play, aplicaţia FIFA acoperă 197 ligi de fotbal din lumea întreagă, furnizând scoruri live şi informaţii despre jucători, schimbările făcute de-a lungul meciurilor şi orele la care se joacă fiecare meci.

   Imediat după instalare ai posibilitatea să alcătuieşti o listă personalizată cu echipele favorite despre care vrei să fi informat, uşurând astfel accesul la noutăţile cu adevărat importante. Interfaţa aplicaţiei este simplu de folosit şi se împacă la fel de bine cu ecranul tabletei şi cel al unui smartphone.


   SofaScore - ediţie specială cu scoruri live pentru CM 2014

   SofaScore este o aplicaţie avansată cu rezultate din fotbal, tenis şi alte sporturi populare ca snooker şi baschet. Producătorul aplicaţiei a pus la dispoziţie o ediţie specială pentru Cupa Mondială 2014, cu informaţii despre meciuri actualizate în timp real.

   SofaScore îţi oferă notificări pe telefon despre progresul echipelor preferate, programul detaliat al meciurilor, clasamentele pe echipe, secvenţe video din fiecare meci jucat şi liste cu informaţii statistice acoperind meciurile jucate începând cu anul 1998 şi până acum.


   FotMob - una dintre cele mai populare aplicaţii cu scoruri din fotbal

   Cu 3 pagini principale arătând rezultatele din meciurile de ieri, astăzi şi mâine, FotMob este una dintre cele mai simple de folosit aplicaţii cu rezultate din fotbal. Şi aici putem filtra notificările primite alegând doar meciurile şi echipele care ne interesează.

   Fiecare meci listat în FotMob este detaliat cu informaţii relevante, cum ar fi golurile date şi jucătorii înlocuiţi, cotele pentru pariuri şi comentarii scrise de experţi în domeniu. FotMob oferă acces la ştiri din fotbal, informaţii despre locaţiile din Brazilia unde se joacă CM 2014, rezultate din etapele de calificări, alături de statistici pe echipe şi grupe.


   Onefootball Brasil - scoruri live şi rezumate video din fotbal

   Organizată într-o interfaţă bine gândită, Onefootball Brasil pune la dispoziţie statistici din fotbal, tweet-uri cu ultimele noutăţi şi clipuri video cu cele mai spectaculoase secvenţe din jocuri. Avem până şi o secţiune World Cup trivia, unde pasionaţii de sport îşi pot testa cunoştinţele cu întrebări din istoria fotbalului.

   Onefootball funcţionează la fel de bine şi ca agregator de ştiri din fotbal, prezentând noutăţi din mai multe surse cum ar fi publicaţia The Guardian, Goal.com, SkySports, precum şi canale YouTube unde sunt încărcate clipuri cu fazele din meciuri.
   Secţiunea dedicată meciurilor este detaliată, oferind notificări în timp real cu orice modificări apărute, lista de jucători, zonă pentru comentarii live şi o secţiune dedicată fanilor unde poţi discuta cu alţi suporteri şi lăsa propriile impresii despre meci.


   365Scores:World cup edition

   365Scores este o aplicaţie completă cu scoruri din fotbal, rezultate din tenis, formula 1 şi alte domenii din sport. Cât despre jocurile de la Cupa Mondială 2014, putem afla detalii despre echipe, clasamente, informaţii despre echipe şi stadioane.

   Aplicaţia merită apreciată pentru secţiunea foarte detaliată cu informaţii despre meciuri, acoperind listele de jucători, goluri, rezerve şi înlocuiri, faze interesante şi secvenţe video cu golurile date. Avem acces la comentarii live şi chiar un modul de chat prin care putem comunica cu prietenii care folosesc 365Scores. Aplicaţia poate afişa notificări cu rezultatele echipelor preferate şi include un home screen personalizat unde sunt afişate cele mai recente informaţii.


   Sports Republic - ştiri din sport

   Centrată mai mult pe furnizarea de ştiri şi articole pe teme sportive, Sports Republic poate fi o aplicaţie deosebit de utilă.

   Nu trebuie decât să alegem sportul, liga sau echipa preferată, după care aplicaţia va genera automat o listă cu articole pe acest subiect, conţinând ştiri, poze şi cipuri video din mai multe surse. Toate acestea sunt prezentate într-o interfaţă uşor de răsfoit prin comenzi touch, în care ştirile sunt grupate în selecţii de diferite dimensiuni. Aplicaţia oferă mod de noapte cu temă de interfaţă în culori închise, respectiv funcţie de grupare a ştirilor pe baza impactului emoţional pe care îl transmit: furie, uimire, încântare, indiferenţă, îngrijorare sau dezamăgire.


   Live Score Addicts - toate noutăţile din fotbal, în timp real pe telefon

   Cu acces în timp real la informaţii din fotbal, Live Score Addicts poate anunţa scorurile din meciuri şi da ultimele detalii despre progresul echipelor care te interesează.


   Live Score Addicts

   Odată instalată pe telefonul mobil sau tabletă, aplicaţia te va alerta ori de câte ori este pe cale să înceapă un meci important şi va afişa în timp real modificările de scor apărute pe durata meciului. Cu Live Score Addicts, amatorii de pariuri sportive pot paria pe scorul final chiar de pe telefonul mobil, iar după finalul meciului pot urmări secvenţe video cu fazele cele mai interesante din joc.
   Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
   Problema e ca trece si batranetea...

   Comment


    #18
    Aplicaţia zilei: VoiceSnap

    Nume: VoiceSnap
    Platformă soft: Apple iOS
    Preţ: gratis
    Dezvoltator: Moca Apps LLC

    Funcţionalitate: aplicaţia le permite utilizatorilor să facă poze de pe smartphone prin comandă vocală, aceştia putând face astfel şi fotografii de grup în care să apară inclusiv fotograful. VoiceSnap are de asemenea o funcţie numită „remote snap” care permite conectarea unui alt dispozitiv Apple la iPhone-ul sau iPad-ul folosit.
    Cu ajutorul acestei funcţii, utilizatorii vor putea accesa camera foto a dispozitivului „gazdă” de pe celălalt dispozitiv conectat.
    Aplicaţia permite şi conectarea unui dispozitiv secundar prin tehnologia Bluetooth, precum un microfon, pentru ca utilizatorii să poată face poze de la o distanţă mai mare prin comandă vocală.
    Utilizatorii au şi posibilitatea de a distribui pozele pe mail sau reţele de socializare.
    Language is merely a difference, not a barrier.
    Io non invecchio... divento vintage!

    Comment


     #19
     Aplicaţia zilei: MoliPlayer Pro

     Platformă software: Windows Phone 8

     Deşi consumul de conţinut video online sau offline este deja una dintre activităţile preferate ale utilizatorilor de telefoane mobile sau tablete, Apple, Google şi Microsoft nu au reuşit să includă un player video nativ cu adevărat competent în platformele lor mobile. Dacă Google Play sau App Store oferă suficiente aplicaţii media de bună calitate, Windows Phone Store nu este tot atât de bogat, iar apariţia la finele anului trecut a unui produs complex precum MoliPlayer Pro a fost binevenită.
     Disponibilă deja pe iOS sau Android, cu mici diferenţe de opţiuni şi compatibilităţi în funcţie de platformă, aplicaţia MoliPlayer Pro şi-a făcut apariţia în magazinul Windows Phone şi oferă tot ceea ce Videos nu este în stare să ofere: un suport bogat pentru formate video şi audio, pentru subtitrări, pentru descărcări şi pentru streaming.
     Interfaţa aplicaţiei respectă liniile de design Microsoft pentru Windows Phone, aceasta folosind un Hub cu o secţiune introductivă pentru categorii, elemente native de control, Application Bar şi paginare panoramică. Unele elemente pentru control sunt cam înghesuite din cauza lipsei de spaţiu, însă, în ansamblu, aplicaţia este una plăcut din punct de vedere estetic şi funcţional.
     Fiind vorba de un player video, vom sări direct la redarea media. Faţă de umilul Videos, care nu oferă decât o gamă sărăcăcioasă de formate, MoliPlayer Pro a reuşit să redea toate formatele pe care le-am încercat. Aplicaţia este capabilă să citească corect containerele MKV, MP4, AVI sau VMW, codec-urile video H.264, Xvid, DivX, MPEG-2 sau codec-urile audio AAC, MP3, FLAC, OGG, DTS şi AC3, în ultimul caz făcând şi un downmix bun de la multicanal la stereo.
     Subtitrările nu au fost uitate, aplicaţia MoliPlayer Pro fiind capabilă să afişeze subtitrările în format SRT sau SSA şi să permită alegerea corectă a codului de pagină pentru afişarea corespunzătoare a diacriticelor. Aplicaţia poate încărca atât subtitrările multiple dintr-un container, caz în care va permite alegerea lor dintr-un meniu, cât şi cele externe, caz în care va cere precizarea subtitrării dorite înainte de începerea redării.
     Interfaţa -ului oferă, pe lângă butoanele standard pentru redare, un buton pentru blocarea ecranului, o listă a fişierelor din directorul curent selectat, controlul vitezei de redare, crearea unei liste de redare şi un modul Pan and Scan simplu cu doar două poziţii: Standard şi Fill Screen. Aplicaţia oferă şi control prin gesturi, acestea permiţând derularea fişierelor, ajustarea luminozităţii şi *ajustarea volumului audio.
     MoliPlayer include şi un client UPnP AV pentru accesarea server-elor DLNA din reţea. Am testat aplicaţia cu un server Plex şi, dincolo de absenţa subtitrărilor, streamingul a fost stabil şi a funcţionat corect chiar şi atunci când am sărit aleatoriu prin fişier.
     Managementul fişierelor este însă cam simplu. Aplicaţia permite sortarea fişierelor după dimensiune, nume, data, durată sau număr de accesări, însă nu include o opţiune pentru căutare, nu are un panou informativ pentru fişiere şi nici nu oferă compatibilitate deplină cu Windows Phone 8.1. Din acest ultim motiv, aplicaţia nu poate accesa directoarele speciale pentru care se oferă acum acces deplin, cum ar fi Videos, transferul comod pe telefon făcând-se fie prin aruncarea fişierelor dorite în Camera Roll, fie prin copierea lor prin intermediul server-ului HTTP intern.
     MoliPlayer Pro include şi un modul intern pentru descărcarea fişierelor video. Browser-ul include o pagină cu cele mai celebre servicii de găzduire video, iar un simplă apăsare pe buton permite descărcarea locală a secvenţelor video dorite.
     Produsul nu este însă unul perfect. Decodarea hardware nu poate fi activată în cazul tuturor fişierelor, deşi unele fişiere de test problematice au folosit codec-uri native Windows Phone 8.1 precum h.264 sau AAC, iar activarea Background Play se poate solda uneori cu un consum ridicat al bateriei chiar dacă redarea media este oprită.
     Aplicaţia MoliPlayer Pro are un preţ de 2,99€ şi poate fi cumpărată din Windows Phone Store, producătorul oferind şi o perioadă trial de 15 zile.
     Language is merely a difference, not a barrier.
     Io non invecchio... divento vintage!

     Comment


      #20
      Aplicația zilei      Flipps HD este urmasul aplicatiei iMediashare pentru TV Samsung sau altele cu dlna..gratis azi..

      Comment


       #21
       Cum va puteti trezi mai usor? Cinci aplicatii gratuite care va imbunatatesc rutina de dimineata

       Exista anumite aplicatii gratuite care va pot ajuta atunci cand aveti probleme sa va dati jos din pat sau daca vreti sa va relaxati atunci cand va asteapta o zi agitata, scrie FastCompany.

       1. HabitClock (iOS)
       Aplicatia HabitClock este pentru atunci cand stiti ca nu v-ati organizat suficient de bine timpul. Dupa ce inchideti o alarma, incepe numaratoarea inversa: elementele pe care le-ati adaugat pe lista (activitatile pe care trebuie sa le faceti in dimineata respectiva) declanseaza un cronometru care suna pana in momentul in care le bifati.

       2. Alarmy (Android)
       Aceasta aplicatie urmareste sa va faca sa va dati cat mai repede jos din pat dimineata. Inregistrati o poza cu un obiect din casa si Alarmy va continua sa sune pana in momentul in care faceti aceeasi poza dimineata.

       3. Simple Stretching Exercises (Android)
       Aplicatia Simple Stretching Exercises va ofera ilustratii si categorii de exercitii pentru fiecare grup de muschi pe care ii veti lucra in dimineata respectiva.

       4. Calm (iOS)
       Chiar daca utilizarea unui smartphone pentru a medita dimineata pare contraintuitiv, aplicatia Calm ajuta incepatorii cu sesiuni de meditatie inainte de o zi agitata.

       5. Solar (Android and iOS)
       Inainte de a va da jos din pat, puteti verifica vremea cu aplicatia Solar, care este foarte bine organizata si va ofera informatiile meteo intr-un design simplist si usor de urmarit.
       Language is merely a difference, not a barrier.
       Io non invecchio... divento vintage!

       Comment


        #22
        De cate ori pe zi te uiti la telefon? Aplicatia care iti spune daca esti dependent

        Obsesia pentru telefoanele mobile devine o problema din ce in ce mai mare, sustin specialistii.
        Un utilizator de telefon mobil isi verifica gadgetul in medie de 150 de ori pe zi. >O aplicatie gratuita monitorizeaza acum activitatea userilor, pentru a ii face sa fie mai constienti de timpul pe care il acorda gadgeturilor. Se numeste Moment si ne poate sugera cand ar fi timpul sa ne lasam telefonul deoparte si sa ne concentram si pe altceva.
        “Am dezvoltat Moment pentru mine insumi. M-am gasit in situatia in care imi ignoram familia si prietenii in favoarea iPhone-ului meu. Ar trebui sa ma concentrez mai mult pe clipa de fata si pe oamenii care se afla in jurul meu. Sunt suficient de norocos incat sa am o familie iubitoare si prieteni extraordinari, ar trebui sa ma bucur de fiecare clipa pe care o petrec alaturi de ei. Facebook, Pinterest si mesajele pot astepta", spune*Kevin Holesh, inventatorul aplicatiei.
        Aplicatia, disponibila pentru iOS, monitorizeaza activitatea utilizatorului. Acesta isi poate impune anumite limite si, odata depasite, telefonul va trimite o avertizare.
        “Cand am inceput sa folosesc Moment pentru prima data, petreceam cate 75 de minute pe telefon, in fiecare zi. Acum mi-am impus o limita de 40 de minute", spune*Holesh, citat de*Daily Mail.
        Language is merely a difference, not a barrier.
        Io non invecchio... divento vintage!

        Comment


         #23
         Aplicaţia săptămânii: Printer Pro pentru iPhone şi iPad (Software)

         Utilizatorii telefoanelor şi tabletelor Apple care au nevoie din când în când de tradiţionala hârtie sunt familiarizaţi cu protocolul de tipar AirPrint, mai ales de când acesta a început să fie implementat pe tot mai multe imprimante. Atunci când opţiunile de tipar din iOS se dovedesc însă insuficiente sau imprimantele utilizate nu sunt compatibile, o aplicaţie precum Printer Pro de la Readdle va deveni de un real ajutor.
         Deoarece Printer Pro este o aplicaţie auxiliară care va fi apelată mai mult din alte aplicaţii iOS prin intermediul meniului Open In, interfaţa sa nu oferă prea multe. Utilizatorii au acces chair din cadrul aplicaţiei la lista de contacte şi imagini, care pot fi accesate şi tipărite direct, însă celelalte secţiuni, cum ar fi Documents, Clipboard, Mail sau Webpages, oferă doar ecrane cu indicaţii pentru modurile de utilizare.
         Printer Pro este compatibilă cu toate aplicaţiile iOS care oferă funcţia Open In şi oferă suport pentru documente Microsoft Office sau iWork, imagini, text, fişiere PDF, conţinut HTML, date din agendă şi altele. Un detaliu interesant este că secţiunea Clipboard poate prelua nu doar conţinutul text sau imaginile, dar este capabilă să interpreteze o adresă Web, să o încarce şi să o tipărească.
         Faţă de AirPrint, opţiunile pentru tipar sunt mult mai bogate. Aplicaţia oferă rotirea paginilor, selectarea dimensiunii hârtiei, selectarea paginilor care trebuie tipărite, redimensionarea conţinutului, setarea numărului de copii dorite şi crearea unui colaj cu mai multe elemente tipărite pe aceeaşi pagină.
         Un avantaj tehnic important este suportul mult mai bogat pentru diversele tipuri de imprimante. Pe lângă modelele compatibile AirPrint, aplicaţia Printer Pro este capabilă să se conecteze la un număr mai mare de imprimante prezente în reţeaua locală deoarece include suport nativ LPR. Producătorul afirmă Printer Pro se poate conecta doar la imprimantele wireless, însă am avut surpriza să constatăm că aplicaţia a detectat şi imprimantele cu conectivitate Ethernet.
         În cazul în care imprimanta nu este detectată în mod automat, puteţi forţa conectarea prin specificarea adresei IP. În cazul în care şi această metodă eşuează sau aveţi la dispoziţie doar un model USB, producătorul oferă un mic utilitar desktop pentru Windows şi OS X care mediază colaborarea dintre terminalul Apple şi imprimantă.
         Un ultim avantaj interesant al aplicaţiei este imprimanta virtuală PDF. Preluând toate funcţiile de tipar menţionate mai sus, această imprimantă virtuală permite salvarea informaţiile dorite într-un fişier PDF, care poate fi apoi salvat sau trimis prin email.
         Singurul aspect mai puţin plăcut al acestei aplicaţii este preţul. Printer Pro nu este nici măcar o aplicaţie universală, ceea ce înseamnă că va trebui să o achiziţionaţi separat pentru iPhone şi pentru iPad, iar preţurile acestor versiuni sunt de *4,49, respectiv 5,99 euro. Producătorul oferă şi două versiuni Lite ale acestor aplicaţii, care nu oferă funcţiile versiunilor de bază, dar care sunt utile pentru verificarea compatibilităţii imprimantelor înainte de achiziţie.
         Language is merely a difference, not a barrier.
         Io non invecchio... divento vintage!

         Comment


          #24
          Microsoft a lansat Climatology pentru Android si Windows Phone (Software)

          Microsoft a lansat Climatology, o nouă aplicaţie dedicată sistemelor de operare Android si Windows Phone. Aceasta oferă informaţii despre vreme folosind harta lumii, însă nu va înlocui alte aplicaţii de pe piaţă.
          Climatology este destinată celor care au nevoie de informaţii specifice despre clima dintr-o anumită ţară, însă nu celor care doresc să cunoască temperatura sau condiţiile meteorologice din prezent. Poţi afla astfel temperatura medie pentru fiecare lună în funcţie de ţară, numărul mediu de zile ploioase şi procentul de lumina solară din fiecare lună. Datele din aplicaţie sunt înregistrate de o echipă dedicată de cercetători din cadrul Microsoft, iar utilizatorii pot contribui cu feedback pe baza informaţiilor sau a funcţionalităţii, direct din aplicaţie.
          Momentan Climatology este disponibil pe Google Play Store şi Windows Phone Store şi este gratuit, iar informaţii despre lansarea sa pe alte platforme mobile nu au fost oferite. Această aplicaţie pare mai degrabă să fie un experiment decât un produs pe care Microsoft ar dori să îl dezvolte în viitor. *
          Language is merely a difference, not a barrier.
          Io non invecchio... divento vintage!

          Comment


           #25
           Harta CeSaVezi in Romania

           O aplicatie iti arata locurile frumoase din Romania pe langa care treci fara sa stii

           Aplicatia poate fi descarcata gratuit de toti cei care au iPhone sau telefon cu Android.
           Obiectivele turistice ale Romaniei pot fi, acum, accesate din telefonul tau. Ce sa Vezi, iti ofera informatii despre monumentele, bisericile, parcurile, restaurantele sau alte atractii turistice pe langa care treci. Softul a fost creat de catre un grup de romani pasionati de calatorii. *
           Site-ul lor, care exstia deja, este "cea mai completa initiativa de a promova obiectivele turistice de pe meleagurile romanesti", spun ei. Acum, toate informatiile sunt disponibile si pe aplicatia gratuita pentru Android si iOS destintata tuturor pasionatilor de calatorii.
           Aplicatia Harta CeSaVezi in Romania, iti arata pozitia ta pe harta si ce este in jurul tau. Punctele de interes de pe harta sunt complet documentate, cu descriere si galerie foto, bilet de intrare, orar de vizita, oferte speciale de cazare, restaurante si multe altele.*
           In plus, iti poti crea si un traseu iar navigatorul iti va da indicatiile spre punctul de interes, in functie de pozitia ta. Poti crea *usor un traseu prin tara care sa atinga toate obiectivele propuse, afland in acelasi timp distanta pana la ele si timpul estimat de calatorie.
           Pentru a fi cat mai usor de folosit, aplicatia permite si filtrarea informatiilor dorite, astfel incat poti alege ce sa vezi pe harta, de la starea traficului live pana la vreme, obiective turistice, cazari sau restaurante. Acum, singura ta grija va fi sa descoperi cat este de frumoasa Romania si sa spui si altora!
           Language is merely a difference, not a barrier.
           Io non invecchio... divento vintage!

           Comment


            #26
            Daca nu arata si locurile cu fete e degeaba...
            www.toowaysat.ro
            www.frline.ro
            www.internetprinsatelit.ro
            www.bateriiacasa.ro

            Comment


             #27
             Google Maps 8.2 pentru Android oferă două facilităţi interesante

             Gratuit, cu un pachet bun de hărţi şi imagini stradale bogate, Google Maps este probabil cea mai populară aplicaţie pentru orientare şi navigaţie GPS. Ajunsă acum la versiunea 8.2, Google Maps pentru Android oferă acum două facilităţi noi binevenite, chiar dacă numai una este disponibilă şi pe meleagurile noastre.
             Noua versiune a aplicaţiei Google Maps oferă un mod mai bun de interacţiune atunci când este folosită în modul de navigaţie asistată, opţiunea de control cu ajutorul vocii scutind şoferul de riscurile orientării atenţiei către orice altceva decât drumul pe care merge. Butonul din interfaţa de navigaţie permite accesarea cunoscutului meniu pentru controlul vocal, utilizatorul putând cere informaţii despre trafic, afişarea unei rute alternative, schimbarea destinaţiei şi altele. Din păcate, acest mod de control vocal nu se integrează în acest moment cu Google Now şi „OK, Google", dar probabil că producătorul se va gândi şi la această opţiune.
             Cea de-a doua noutate este afişarea hărţilor de elevaţie în cazul utilizării navigaţiei pentru ciclişti. Opţiunea a fost prezentată de Google acum două luni şi implementată doar în cadrul intefeţei Web. Foarte utilă în cazul în care cicliştii vor să vadă cu ce diferenţe de nivel se vor lupta de-a lungul traseului ales, opţiunea nu este însă, din păcate, disponibilă şi în România în acest moment. Acoperirea Biking Directions se extinde însă treptat în Europa, lista ţârilor de pe vechiul continent pentru care este oferită acoperire incluzând Germania, Polonia, Austria, Belgia, Franţa, Elveţia, Olanda, Finlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca, Marea Britanie, Irlanda, Luxemburg şi Liechtenstein, iar în momentul în care aceasta va sosi şi în România, ne vom putea bucura de un serviciu complet.
             Aceste noutăţi sunt implementate în cadrul versiunii 8.2 a aplicaţiei Google Maps pentru Android, însă aceasta nu este încă disponibilă în toate magazinele Play localizate.
             Language is merely a difference, not a barrier.
             Io non invecchio... divento vintage!

             Comment


              #28
              Google map e cea mai buna aplicatie de navigat DAR daca nu ai internet pe smartphone ce faci cu ea ?

              Comment


               #29
               Marvin

               Platformă software: iOS

               Utilizatorii iOS pasionaţi de lectură se vor îndrepta aproape întotdeauna către aplicaţia iBooks de la Apple sau, în cazul în care sunt deja clienţi Amazon, către tradiţionalul Kindle. Chiar dacă aceste două produse sunt celebre, asta nu înseamnă că sunt şi cele mai bune, iar Marvin demonstrează că o aplicaţie pentru lectura cărţilor în format electronic poate oferi mult mai mult decât acestea.
               Dincolo de iBooks şi Kindle, magazinul digital App Store oferă destule aplicaţii pentru lectura cărţilor în format electronic. De la bun început, Marvin se diferenţiază însă de acestea prin performanţele foarte bune, care se aproprie cel mai mult de nivelul produsului iBooks, şi prin utilizarea foarte bună a principiilor de design iOS 7, producătorul Appstafarian reuşind să realizeze un produs chiar mai arătos decât aplicaţia celor de la Apple.
               La fel ca iBooks, Marvin este limitat doar la formatul ePUB, cei care deţin cărţi în alt format fiind nevoiţi să le facă conversia cu aplicaţii precum Calibre. Cei care însă deţin colecţii consistente de cărţi electronice vor aprecia integrarea cu aplicaţia desktop Calibre, aceasta putând comunica direct cu aplicaţia Marvin de pe telefon sau tabletă şi oferind transferul, sincronizarea şi conversia cărţilor în alte formate (cum ar fi FB2 sau Mobi). Deoarece Marvin nu include suport pentru Adobe Digital Editions, cei care au cumpărat cărţi protejate prin DRM vor trebui să înlăture manual această protecţie.
               Marvin oferă însă mai mult decât performanţe bune, o interfaţă modernă iOS 7 şi compatibilitate ePUB. Managementul cărţilor stocate pe telefon sau tabletă este bun, acesta oferind atât opţiuni bogate de sortare, cât şi posibilitatea aranjării pe colecţii, notarea, adnotarea, marcarea în Reading List sau editarea informaţiilor meta. Spre deosebire de iBooks, care este destul de limitat la acest capitol şi este dependent prea mult de sincronizarea iTunes, Marvin poate accesa sau trimite cărţi din şi către toate aplicaţiile compatibile care oferă opţiuni pentru managementul fişierelor, le poate descărca de pe o pagină Web şi se integrează cu serviciul Dropbox.
               Lectura este ajutată de un mediu grafic plăcut şi cu opţiuni puternice. Utilizatorul are la dispoziţie opţiuni pentru alegerea formatării originale sau cea particularizată în cadrul Marvin, în acest ultim caz putând fi alese fonturile, numărul de coloane, spaţierea dintre rânduri, lăţimea marginilor paginii, alinierea textului sau spaţierea dintre paragrafe. În funcţie de preferinţe, utilizatorul poate alege culorile paginilor şi fonturilor dintr-o listă lungă de nuanţe bine alese, rezultatul final fiind o paginare superbă care poate fi particularizată după gust.
               Paleta de opţiuni disponibile nu se opreşte aici. Marvin oferă control bun prin gesturi, utilizatorii putând controla astfel nivelul iluminării sau temperaturii ecranului sau putând sări mai multe pagini deodată. Pe lângă clasicele opţiuni care permite lăsarea unui semn de carte sau adnotarea conţinutului, Marvin oferă şi acţiuni suplimentare care permit consultarea diferitelor servicii informative precum IMDB sau Wikipedia, căutarea în dicţionare locale sau online sau integrarea cu site-uri utile precum Google Maps. O facilitate interesantă este Deep View, care scanează o carte după cuvinte-cheie relevante precum nume, locuri sau evenimente, însă aceasta este, din păcate, disponibilă doar pentru limba engleză.
               Singurul aspect deranjant este dependenţa sincronizării notiţelor şi a semnalelor de carte de serviciul Dropbox, Marvin neavând un serviciu propriu centralizat şi neoferind suport pentru alte servicii.
               Aplicaţia este disponibilă atât pe tabletele iPad cât şi pe telefoanele iPhone, însă este destul de greu de crezut că cineva se poate bucura de lectură în cazul ecranelor mici ale celor din urmă. Aplicaţia este disponibilă în App Store la un preţ de 3,59 euro, însă cei care vor să o testeze înainte pot descărca versiunea gratuită, care este limitată la lectura unei singure cărţi.

               - - - Updated - - -

               Marvin

               Platformă software: iOS

               Utilizatorii iOS pasionaţi de lectură se vor îndrepta aproape întotdeauna către aplicaţia iBooks de la Apple sau, în cazul în care sunt deja clienţi Amazon, către tradiţionalul Kindle. Chiar dacă aceste două produse sunt celebre, asta nu înseamnă că sunt şi cele mai bune, iar Marvin demonstrează că o aplicaţie pentru lectura cărţilor în format electronic poate oferi mult mai mult decât acestea.
               Dincolo de iBooks şi Kindle, magazinul digital App Store oferă destule aplicaţii pentru lectura cărţilor în format electronic. De la bun început, Marvin se diferenţiază însă de acestea prin performanţele foarte bune, care se aproprie cel mai mult de nivelul produsului iBooks, şi prin utilizarea foarte bună a principiilor de design iOS 7, producătorul Appstafarian reuşind să realizeze un produs chiar mai arătos decât aplicaţia celor de la Apple.
               La fel ca iBooks, Marvin este limitat doar la formatul ePUB, cei care deţin cărţi în alt format fiind nevoiţi să le facă conversia cu aplicaţii precum Calibre. Cei care însă deţin colecţii consistente de cărţi electronice vor aprecia integrarea cu aplicaţia desktop Calibre, aceasta putând comunica direct cu aplicaţia Marvin de pe telefon sau tabletă şi oferind transferul, sincronizarea şi conversia cărţilor în alte formate (cum ar fi FB2 sau Mobi). Deoarece Marvin nu include suport pentru Adobe Digital Editions, cei care au cumpărat cărţi protejate prin DRM vor trebui să înlăture manual această protecţie.
               Marvin oferă însă mai mult decât performanţe bune, o interfaţă modernă iOS 7 şi compatibilitate ePUB. Managementul cărţilor stocate pe telefon sau tabletă este bun, acesta oferind atât opţiuni bogate de sortare, cât şi posibilitatea aranjării pe colecţii, notarea, adnotarea, marcarea în Reading List sau editarea informaţiilor meta. Spre deosebire de iBooks, care este destul de limitat la acest capitol şi este dependent prea mult de sincronizarea iTunes, Marvin poate accesa sau trimite cărţi din şi către toate aplicaţiile compatibile care oferă opţiuni pentru managementul fişierelor, le poate descărca de pe o pagină Web şi se integrează cu serviciul Dropbox.
               Lectura este ajutată de un mediu grafic plăcut şi cu opţiuni puternice. Utilizatorul are la dispoziţie opţiuni pentru alegerea formatării originale sau cea particularizată în cadrul Marvin, în acest ultim caz putând fi alese fonturile, numărul de coloane, spaţierea dintre rânduri, lăţimea marginilor paginii, alinierea textului sau spaţierea dintre paragrafe. În funcţie de preferinţe, utilizatorul poate alege culorile paginilor şi fonturilor dintr-o listă lungă de nuanţe bine alese, rezultatul final fiind o paginare superbă care poate fi particularizată după gust.
               Paleta de opţiuni disponibile nu se opreşte aici. Marvin oferă control bun prin gesturi, utilizatorii putând controla astfel nivelul iluminării sau temperaturii ecranului sau putând sări mai multe pagini deodată. Pe lângă clasicele opţiuni care permite lăsarea unui semn de carte sau adnotarea conţinutului, Marvin oferă şi acţiuni suplimentare care permit consultarea diferitelor servicii informative precum IMDB sau Wikipedia, căutarea în dicţionare locale sau online sau integrarea cu site-uri utile precum Google Maps. O facilitate interesantă este Deep View, care scanează o carte după cuvinte-cheie relevante precum nume, locuri sau evenimente, însă aceasta este, din păcate, disponibilă doar pentru limba engleză.
               Singurul aspect deranjant este dependenţa sincronizării notiţelor şi a semnalelor de carte de serviciul Dropbox, Marvin neavând un serviciu propriu centralizat şi neoferind suport pentru alte servicii.
               Aplicaţia este disponibilă atât pe tabletele iPad cât şi pe telefoanele iPhone, însă este destul de greu de crezut că cineva se poate bucura de lectură în cazul ecranelor mici ale celor din urmă. Aplicaţia este disponibilă în App Store la un preţ de 3,59 euro, însă cei care vor să o testeze înainte pot descărca versiunea gratuită, care este limitată la lectura unei singure cărţi.
               Language is merely a difference, not a barrier.
               Io non invecchio... divento vintage!

               Comment


                #30
                CamCard

                Platformă software: Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry OS

                Chiar dacă trăim în vremuri eminamente digitale, sunt destul de multe persoane care rămân fidele vechilor tehnologii: unele preferă să tipărească documentaţiile voluminoase pentru a le citi, altele nu se pot despărţi de tablă şi markere colorate, iar altele preferă să schimbe politicos tradiţionalele cărţi de vizită. Pentru cei din urmă, CamCard este o aplicaţie pentru telefoane şi tablete care permite scanarea inteligentă a micilor dreptunghiuri de hârtie şi migrarea lor în era digitală.
                Dezvoltat de către compania chineză Intsig, CamCard este unul dintre cele mai populare produse software provenite din această regiune. Producătorul afirmă că are peste 50 de milioane de membri înregistraţi, dintre care mai mult de 10 milioane folosesc cel puţin o data pe lună aplicaţia şi serviciul online aferent, aceste cifre confirmând succesul uneia dintre cele mai vechi şi cele mai bune aplicaţii software pentru scanarea şi stocarea cărţilor de vizită.
                Funcţia principală a aplicaţiei a fost de la bun început scanarea cărţilor de vizită, aplicaţia folosind în acest scop camera foto a telefonului mobil şi nişte algoritmi foarte buni pentru filtrarea imaginii şi pentru recunoaşterea scrisului. Din păcate, pe lista limbilor compatibile nu se numără şi româna, ceea ce înseamnă că aplicaţia nu va recunoaşte unele diacritice sau le va interpreta ca pe suratele lor ASCII de bază: s în loc ş sau t în loc de ţ. La fel ca în cazul oricăror altor produse pentru recunoaşterea scrisului, aplicaţia se va poticni uneori şi de fonturile compacte sau înghesuite, însă aceasta deficienţă este inevitabilă.
                Chiar şi aşa, CamCard rămâne cel mai performant produs pentru scanarea cărţilor de vizită pe care l-am testat până acum. După captura imaginii (sau deschiderea unei imagini imortalizate anterior), aplicaţia va trece la recunoaşterea caracterelor şi la detectarea câmpurilor pentru nume, email, număr de telefon etc. De cele mai multe ori, aceste câmpuri vor fi detectate şi completate corect, utilizatorul putând modifica oricând eventualele erori de citire. Utilitatea produsului este vizibilă chiar şi în cazul cărţilor de vizită mai puţin lizibile care au generat cam multe erori, aplicaţia oferind o viteză de introducere net superioară tastării manuale a tuturor datelor tipărite. Pe lângă acest mod clasic de scanare şi procesare, aplicaţia este capabilă să citească şi coduri QR, eliminând astfel complet erorile în cazul în care vă loviţi de o carte de vizită cu adevărat modernă.
                Cea de-a doua calitate a aplicaţiei este managementul cărţilor de vizită scanate. Aplicaţia va păstra local atât imaginile originale cât şi informaţiile digitale extrase, iar în cazul în care vă hotărâţi să achiziţionaţi versiunile comerciale ale produsului, veţi beneficia şi de stocarea şi sincronizarea online a acestor date. Chiar dacă nu doriţi să cheltuiţi bani, încă veţi beneficia de opţiunea de trimitere a datelor în format text prin SMS sau email şi, cel mai util, exportul datelor direct în agenda telefonică principală a terminalului. Dacă vă hotărâţi să păstraţi informaţiile culese cu CamCard separat de cele din agenda telefonului, aplicaţia va oferi totuşi opţiuni interne pentru iniţierea unui apel, trimiterea unui mesaj text sau scrierea unui email, funcţionând astfel ca o agendă secundară.
                În final, aplicaţia oferă opţiuni interesante de partajare şi colaborare. Versiunea gratuită permite crearea unei cărţi de vizită digitale care poate fi trimisă către alţi utilizatori CamCard prin intermediul unei conexiuni wireless sau poate fi afişată sub forma unui cod QR care poate fi scanat direct de pe ecranul telefonului. Utilizatorii versiunii plătite vor beneficia în plus de integrarea online, CamCard scanând baza de date locală a utilizatorului şi conectând-o cu profilurile utilizatorilor descoperiţi în cadrul acesteia, ceea ce permite corectarea automată a unor detalii care nu mai sunt de actualitate. În jurul acestei funcţii a fost implementat şi un client de mesagerie, serviciul online CamCard devenind astfel un LinkedIn redus la scară dar care nu este tulburat de zgomotul de fond al unei reţele sociale.
                Aplicaţia CamCard este disponibilă pe platformele Android, iOS, Windows Phone, Blackberry OS, Blackberry OS 10 şi Windows 8, produsul având atunci când este cazul şi versiuni optimizate pentru tabletă (Android/iOS). Preţul produsului comercial este destul de mare, însă cei care vor să-l încerce înainte de a-l achiziţiona sau nu se simt limitaţi de număr redus de scanări oferite sau de lipsa sincronizării cloud pot opta pentru versiunile gratuite
                Language is merely a difference, not a barrier.
                Io non invecchio... divento vintage!

                Comment                Working...
                X