Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Iată ce-au găsit astronomii: un “Jupiter” cu trei sori!

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Iată ce-au găsit astronomii: un “Jupiter” cu trei sori!

  Universul este atât de mare încât este imposibil să nu găsești corpuri cereşti (planete sau stele) duplicate, sau care, cel puțin la suprafață, să pară a fi identice. Dar există, de asemenea, şi nenumărate corpuri cereşti ce par a fi unice, ca cel despre care vom vorbi în acest articol.

  Astronomii au observat mai multe exoplanete asemănătoare lui Jupiter sau giganţi gazoşi care sunt apropiate de stele, dar KELT-4Ab este o planetă specială, cu trei sori, aflându-se în ceea ce este cunoscut ca fiind un sistem triplu stelar.

  KELT-4Ab este de aproximativ 1,7 ori mai mare decât mărimea lui Jupiter, iar steaua sa principală, KELT-A, este de 40 de ori mai mare decât Soarele nostru. KELT-A mai are două stele-companioane mai mici, KELT-B și KELT-C, care sunt atât de îndepărtate încât necesită 4.000 de ani tereştri pentru a-și termina orbitele. Chiar și la această distanță, de 328 de ori mai departe decât Pământul este situat faţă de Soare, cele două stele strălucesc ca fel ca o Luna plină, deși printr-un telescop ar apărea ca niște simple puncte.

  Uimitor mai este Universul nostru…

  http://www.lovendal.ro/wp52/iata-ce-...-cu-trei-sori/
  VU+SOLO SE V2+FocusSat+Inverto Black Ultra 0,2 db+1,2 offset(Al)+ H-H Strong Dm 2100 45E-43W


Working...
X