Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

MARTE Planeta Rosie

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  MARTE Planeta Rosie

  ANUNŢ ISTORIC al NASA. Dovada că pe Marte ar putea exista viaţă

  NASA a anunţat că există dovezi solide că există apă în formă lichidă pe planeta Marte. O imagine arată că în anumite zone apa care curge, în lunile de vară, a lăsat urme. Descoperirea creşte substanţial şansele ca pe Planeta Roşie să existe viaţă.

  Imagini făcute de pe orbita planetei de nava Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) arată urmele lăsate de apă (foto), care au în unele cazuri lungimi de sute de metri. Aceste urme dispar în lunile reci, dar reapar şi se lungesc în cele mai calde. Şi analizele chimice confirmă existenţa apei în formă lichidă, transmite New York Times. S-a descoperit, cu ajutorul unui spectrometru, existenţa unor molecule de săruri (percloraţi) îmbibate cu apă lichidă. Se ştie că unii percloraţi pot împiedica îngheţarea apei chiar şi la temperaturi de minus 70 de grade Celsius. La suprafaţa planetei Marte, temperaturile variază între maxime de 20 de grade Celsius (la amiază, vara, la ecuator) şi minime de până la minus 153 de grade Celsius la poli.

  La latitudini medii, temperaturile medii sunt de minus 50 de grade Celsius ziua şi de minus 60 de grade Celsius noaptea. Vara, la amiază, în aceste zone temperaturile pot ajunge la maxime de 0 grade Celsius.

  Cercetătorii nu ştiu încă de unde provine apa, dar este posibil să ajungă la suprafaţă din subteran, din acvifere, să să fie un rezultat al condensului format în atmosferă. Totuşi, umiditatea din atmosfera planetei este foarte redusă. Nu s-au făcut, însă, măsurători precise aproape de suprafaţa planetei. Acviferul este o formaţiune geologică reprezentată de un strat subteran destul de poros de roci încât să poată stoca apă şi suficient de permeabil încât apa să poată circula liber prin el. Este posibil ca aceste acvifere să îngheţe în lunile reci pe Marte, iar vara să se dezgheţe.

  40W--115E

  #2
  Roverul Curiosity a descoperit că suprafața planetei Marte ar putea fi plină de materii organice.
  Cercetătorii nu știu deocamdată de unde au apărut aceste substanțe și cum au rezistat radiațiilor puternice de pe Marte, însă descoperirea este uimitoare, scrie Space.com.
  „Încă nu putem spune ce înseamnă această descoperire, dar va trebui să vorbim despre asta. Eu sunt sigură că Marte este acoperit de materii organice”, a declarat Jennifer Eigenbrode, geolog care lucrează pentru NASA.
  Practic, prin aceste date importante, roverul Curiosity a demonstrat că pe Marte ar fi putut exista forme de viață.


  40W--115E

  Comment


   #3
   SpaceX pleacă astăzi către Marte

   Elon Musk face astăzi unul dintre cei mai importanţi paşi către îndeplinirea visului său de a coloniza Marte. Racheta Falcon Heavy, cea mai puternică din lume în acest moment, va duce pe orbită încărcătura inedită care va călători către Planeta Roşie
   Noua rachetă Falcon Heavy, alcătuită din trei propulsoare Falcon 9 aliniate şi cuplate între ele, va efectua primul zbor în jurul orei 20:30, ora României. Evenimentul va putea fi urmărit pe YouTube şi pe Adevărul.ro Puterea de propulsie a lui Falcon Heavy este echivalentă cu cea a 18 avioane Boeing 747 turate la maximum. În plus, Falcon Heavy este cea mai puternică rachetă din lume în acest moment, şi a doua din istorie, după Saturn V, propulsorul folosit de NASA pentru misiunile Apollo, care au dus omenirea pe Lună. Dacă lansarea va decurge cum trebuie, atunci încărcătura din capsulă, şi anume automobilul Tesla Roadster al lui Elon Musk, ”pilotat” de un manechin îmbrăcat în costumul spatial SpaceX, va ajunge pe orbită. Acesta a fost botezat ”Starman” în onoarea cântecului cu acelaşi nume compus de David Bowie.

   SpaceX a lansat şi o animaţie video din care ne putem da seama cum va arăta parcursul Teslei Roadster şi al lui Starman către Planeta Roşie. Chiar dacă ideea pare cel puţin ciudată, ea se pliază excelent pe stilul excentric cu care Elon Musk ne-a obişnuit de-a lungul anilor.

   https://www.youtube.com/watch?v=wbSwFU6tY1c

   TRANSMISIUNEA LIVE ÎNCEPE LA 20:30 ORA ROMÂNIEI

   Comment


    #4
    What has NASA found on Mars?
    NASA is expected to make a major announcement on Thursday, June 7.

    Comment


     #5
     NASA Finds Ancient Organic Material, Mysterious Methane on Mars

     June 7, 2018 - NASA’s Curiosity rover has found new evidence preserved in rocks on Mars that suggests the planet could have supported ancient life, as well as new evidence in the Martian atmosphere that relates to the search for current life on the Red Planet.

     https://www.nasa.gov/press-release/n...ethane-on-mars

     Comment


      #6
      În 2012, NASA pornea cea mai ambițioasă misiune de-a explora Marte. Șase ani mai târziu avem un răspuns despre ce există și nu există pe planetă mulțumită roverului Curiosity.

      Roverul Curiosity trimis de NASA pe Marte în vara lui 2012 a descoperit materii organice în solului unui lac vechi, secat. Lacul imens în care Curiosity a derulat cercetările are o vechime de circa trei miliarde de ani. Totodată, descoperirea de acum marchează un capitol important în cercetările spațiale. Furnizează dovezi concludente privind existența elementelor organice pe Marte.

      Ce n-au reușit cercetătorii să deslușească până acum e dacă aceste elemente sunt resturi ale unor organisme vechi, produsul reacțiilor chimice sau au ajuns pe Marte aduse de comete. Testele derulate până acum indică aceste trei surse fără să stabilească precis care-i corectă.

      Prezența acestor elemente organice identificate de NASA confirmă că, dacă au existat organisme pe Marte, au avut cu ce se hrăni. „Deși nu știm sursa elementelor, consistența acestor rezultate mă fac să cred că am dat lovitura în a descoperi materii organice pe Marte. Nu ne spune dacă viața a existat acolo, dar ne spune că existau resurse pentru orice organisme ar fi trăit acolo”, a declarat Jennifer Eigenbrode, biogeochimistă la Goddard Space Flight Center, NASA.

      Roverul Curiosity a parcursul în timpul cercetărilor sale peste 19 kilometri. Și-a petrecut acești ani doar pe fundul acestui lac antic, în craterul Gale. Mostrele le-a colectat direct din sol, prin forare. Au fost apoi analizate cu instrumentele de care dispune Curiosity. Echipa de cercetători crede că acestea sunt produse ale unor molecule organice și mai mari, similare celor descoperite pe Pământ în cărbune.

      Misiunea NASA pe Marte a mai returnat câteva rezultate favorabile. În 2015, roverul a identificat cloruri organice. Totuși, specialiștii se temeau atunci că putea exista contaminare externă de la echipamentul NASA, dar și că instrumentele puteau da rezultate false.

      Ținta pe următorii ani e să fie descoperite depozite mai mari de substanțe organice. Dat fiind că acestea au fost identificate la câțiva centimetri sub sol susține teoria celor de la NASA. Următorul pas va fi să descopere urme de acizi grași, un semnal mai puternic că a existat viață acolo.
      Gaz metan pe Marte, conform măsurătorilor NASA

      Curiosity a mai furnizat un rezultat neașteptat. Măsurătorilor derulate în atmosfera planetei arată o concentrație însemnată de metan. Prima teorie a fost că acesta e produs de microbi de pe suprafața planetei. Totuși, o explicație mai plictisitoare, și mai realistă, e că gazul e rezultatul reacțiillor chimice între apă și rocile marțiene.


      Noile teste nu concluzionează în niciun fel, dar echipa condusă de Christopher Webster, de la Jet Propulsion Lab, a descoperit că există un tipar în fluctuațiilor nivelurilor de metan. Schimbarea este influențată de sezoane. Pe măsură ce vine vara, nivelul de metan trece de la 0,24 la 0,65 părți per miliard.

      Teoria lui Webster este că gazul este prins în suprafața planetei Marte, iar vara, pe măsură ce temperaturile cresc, este eliberat în atmosferă. Acest test a fost cu atât mai dificil cu cât un an pe Marte durează aproape cât doi pe Pământ. Astfel, pentru a identifica un tipar a fost nevoie de observații de-a lungul a patru ani.

      ================
      playtech.ro

      Comment


       #7
       A fost trimis un UFO spre Marte, in 2 saptamani a ajuns si s-a intors, fara probe. Am trimis spre brevet la OSIM.

       Comment


        #8
        First lake of liquid water is discovered on Mars        A massive underground lake has been detected for the first time on Mars, raising the possibility that more water -- and maybe even life -- exists there, international astronomers said Wednesday.

        Located under a layer of Martian ice, the lake is about 12 miles (20 kilometers) wide, said the report led by Italian researchers in the US journal Science.
        ===============
        https://www.descopera.ro/stiinta/173...at-exceptional
        http://www.esa.int/Our_Activities/Sp...t_s_south_pole

        Comment


         #9
         NASA va difuza live prima asolizare pe Marte din ultimii 6 ani

         Amartizarea celei mai recente sonde NASA va fi transmisă live pe site-ul agenţiei spaţiale şi pe paginile sale de social media pe 26 noiembrie

         Sonda de aterizare InSight va amartiza pe suprafaţa Planetei Roşii în 26 noiembrie, în jurul orei 3 p.m. EST (22:00, ora României). Conform Tech Times, zona de amartizare ester Elysium Planitia, aflată la nord de ecuator. Aceasta se află la aproximativ 600 de kilometri de craterul Gale, unde a amartizat Curiosity în 2012.

         Miercuri, 14 noiembrie, NASA a publicat programul de difuzare. Activităţile vor începe pe 21 noiembrie cu două conferinţe în care va fi discutată misiunea. Pe 25 noiembrie, NASA va difuza o actualizare anterioară amartizării la 1 p.m. (18:00, ora României) în care membrii echipei InSight vor răspunde întrebărilor de pe reţelele sociale.

         Pe 26 noiembrie, ziua amartizării, vor fi trei comentatori ai evenimentului ce se va difuza de la 2 p.m. EST (21:00, ora României) până la 3:30 p.m. (22:30, ora României).

         Comment


          #10
          mai e un pic.....
          Tomorrow's just your future yesterday!

          Comment


           #11
           aseara au fost simulari si animatii cu amartizarea frumos prezentate,ca la scoala
           iuliangrecu likes this.
           1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd/vu+zero 4k

           Comment


            #12
            Amartizarea tocmai s-a efectuat cu succes

            https://www.biziday.ro/sonda-insight...utul-lunii-mai

            https://youtu.be/wwMDvPCGeE0
            Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
            Problema e ca trece si batranetea...

            Comment


             #13
             Asolizare in stil american...

             Comment


              #14

              Comment              Working...
              X