Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Biblia

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Biblia

  Ce se află în spatele cuvintelor din BIBLIE

  Unii oameni de ştiinţă cred că cea mai influentă carte din istoria omenirii ascunde un cod secret, care odată descoperit ne-ar permite să aflăm adevărul atât despre trecutul cât şi viitorul nostru.
  1  Primul om de ştiinţă preocupat de acest cod biblic a fost Newton, care şi-a dedicat întreaga viaţă descoperirii lui. Newton nu a reuşit citirea codul biblic din cauza tehnologiei rudimentare de care dispunea. J.M. Keynes, biograful lui Newton, susţine că acest cod a fost o obsesie pentru marele savant.
  Un şoc
  Iar când Keynes a văzut documentele lui Newton a avut un şoc: cea mai mare parte a lucrărilor lui Newton nu se refereau, aşa cum se aştepta el, la matematică sau la astronomie, ci la teologie ezoterică. Acele scrieri dezvăluiau faptul că marele fizician era încredinţat că în Biblie era ascunsă o profeţie a istoriei omenirii. Newton avea certitudinea că Biblia, pe de o parte şi, pe de altă parte, chiar întregul Univers, sunt fiecare o complexă criptogramă alcătuită de Dumnezeu, pe care el dorea să o descifreze.
  Cel care susține că a reușit este dr. Elyahu Rips, un matematician de origine israeliană, expert în Teoria grupurilor pe care este fundamentată fizica cuantică. Odată descoperită ”urma” acestui cod, oamenii de ştiinţă din cele mai prestigioase universităţi din lume, au confirmat veridicitatea teoriei lui Rips.
  În esenţă codul în sine nu a fost făcut public niciodată pentru că există foarte multe interese obscure care nu doresc ca publicul larg să-şi schimbe percepția asupra religiei şi cu atât mai puţin să afle adevărul despre originile omului. ”Vă imaginaţi ce s-ar putea întâmpla dacă omenirea ar rămâne fără religie sau fără ideea de Dumnezeu? Dar dacă viitorul nostru ar fi precum o carte deschisă?”, a declarat matematicianul la un moment dat.

  A eliminat spaţiile
  În urma studiilor efectuate, asasinatele unor personaje celebre precum John F. Kennedy, Anwar Sadat, sau chiar Yitzhak Rabin, ar fi de fapt anunţate în Biblie. De asemenea, toţi marii conducători ai lumii din timpul celui de-al Doilea Război Mondial – Roosvelt, Churchill, Stalin, Hitler – ar fi menţionaţi în cod. Pentru a se ajunge la identificarea codului, Rips a folosit un calculator performant.
  Rips a eliminat toate spaţiile dintre cuvinte şi a transformat apoi întreaga Biblie, varianta originală, într-un şir continuu de litere, cuprinzând 304.805 caractere. Informaţiile rezultate sunt obţinute prin selectarea fiecărei a N-a literă, unde N are o valoare precisă şi în mod corespunzător aleasă – spre exemplu: 4, 5, 12, 18 etc.

  Cu ajutorul unui calculator sunt căutate în această matrice, ce este formată de textul biblic adus în forma descrisă, cuvinte şi fraze ascunse.
  Pentru aceasta, se începe de la prima literă a Bibliei şi se caută, pentru fiecare secvenţă de intervale posibilă, cuvintele pe care noi le solicităm, care sunt descifrate cu intervale de una, două, trei litere ş.a.m.d., până la câteva mii. Apoi se repetă aceeaşi operaţie de căutare începând de la cea de a doua literă şi se continuă astfel până la ultima literă a Bibliei. După ce găseşte mai întâi cuvântul cheie, calculatorul începe să caute informaţii asociate aflate cât mai aproape de acesta.

  Depăşeşte imaginaţia
  Pentru a reuşi, Rips a fost ajutat de fizicianul israelian Doron Witzum, care a completat modelul matematic. În rezumatul de pe pagina de deschidere a referatului asupra experimentului lor iniţial, intitulat “Secvenţe de litere aflate la distanțe echidistante în Geneză” se menţiona: „Analiza indică faptul că în textul Genezei sunt intercalate informaţii care sunt ascunse sub forma unor secvenţe de litere aflate la intervale egale”. Rezultatul este semnificativ în proporţie de 99,998%”. Rips şi Wiztum au trimis articolul lor uneia dintre cele mai importante reviste americane de matematică, Statistical Science. Mai mulţi matematicieni care lucrau pentru acea revistă au verificat demonstraţia matematică care susţine existenţa codului.
  Teoria codului Bibliei a trecut multe probe şi teste, fiind în final acceptată de revista Statistical Science. După cum au notat publicațiile științifice, Rips a reușit să îndeplinească visul lui Newton cu ajutorul informaticii. În cazul preşedintelui egiptean Anwar Sadat (între anii 1970-1981), numele şi prenumele criminalului, data şi locul atentatului, ca şi modul de execuţie se pare că sunt indicate.
  Existenţa codului a fost confirmată de matematicieni de la Universităţile americane Harvard, Yale şi Universitatea Ebraică. ”Ştiinţa tradiţională este neputincioasă în faţa acestui fenomen pe care nu îl poate nici explica, nici contesta pe baze concrete”, au spus unii cercetători.

  Conform lui Rips, „om pe Lună” apare în cod împreună cu „navă spaţială” şi „Apollo 11”, până şi data la care Neil Armstrong a făcut primul pas pe Lună – 20 iulie 1969, s-ar regăsi în Biblie, plus cuvintele lui Armstrong: „Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire”! Încă odată foarte multe voci au subliniat faptul că toate acestea sunt fabulații. Rips a declarat că „este vorba de o minte misterioasă care depăşeşte cu mult orice imaginaţie a noastră. Informaţia ce este inclusă în cod este probabil infinită”.  J.

  #2
  Sunt curios in ce limba au facut cercetarea. Lucrurile ar putea fi exacte doar daca s-ar lucra cu manuscrisul original.

  Sent from my GT-I9505
  www.toowaysat.ro
  www.frline.ro
  www.internetprinsatelit.ro
  www.bateriiacasa.ro

  Comment


   #3
   Ce se află în spatele cuvintelor din BIBLIE ?
   Manipularea prostimii !

   E o o manipulare de 2 bani, o fabulatie aberanta.
   Ce e aia versiunea originala?
   Nu exista un manuscris original

   Cuvântul “Biblie” provine din limba greacă şi latină şi înseamnă “carte”

   În Biblie sunt cuprinse şaizeci şi şase de cărţi diferite. Ele includ cărţi ale legii precum Levitic şi Deuteronom, cărţi istorice precum Ezra şi Faptele Apostolilor, cărţi poetice precum Psalmii şi Eclesiastul, cărţi profetice precum Isaia şi Apocalipsa, biografii precum Matei şi Ioan, cât şi epistole (scrisori formale) precum Tit şi Evrei.

   Aproximativ 40 de autori diferiţi au contribuit la scrierea acestor texte, de-a lungul a aproximativ 1500 de ani.

   Ca toti oamenii sa actioneze la fel trebuie sa gandeasca la fel – religia si mass media mai nou au grija de acest lucru.
   Acum noul trend in religie este ecumenismul, respectiv unirea tuturor religiilor. Au inceput centralizare economica prin globalizare, centralizare ideologica prin ecumenism – pasul urmator este clar – centralizarea politica – guvern mondial care va fi primit intr-un ropot de plauze de oameni a caror minte va fi modelata global. Sunt doua povesti care nu au legatura una cu alta, respectiv, aparitia biologica, materiala a omului pe Terra versus viata de dupa moarte, suflet si spirit. Biserica incearca sa le combine, pentru justificare pozitiei ei in societate dominant patriarhala, plus acceptarea ierahizarii societatii precum si in cer asa si pe pamant, acceptarea merovingianismului (faptul ca regii sunt unsii domnului).

   Prin
   modificarea crestinismului survenita la Consiliul de la Nicea, ideologia stramba rezultata a nascut Evul Mediu, regresul prin arhetipul robului si iobagului supus falsei ierarhiia vremii (nobilimea, feudalii, regele si biserica). Dupa Iisus omenirea nu a mai avut eroi ci doar un sir nesfarsit de martiri care se sacrificau ; pe altarul muncii, pe campul de lupta, isi sacrifica viata pentru copiii – nimeni nu mai traieste pentru el. Toti suntem inlantuiti si dependeti unii de altii intr-un mod bolnavicios asteptand mantuirea si pomana.


   Foarte multi au fost si inca sunt mintiti ca in numele religiei sa comita atrocitati si sa moara in razboaie si cruciade care nu-i reprezinta si nu le servesc direct interesele ; timp in care bunii crestini din marile orase vestice isi jertfesc zilele pentru corporatii si taxe.


   Din culisele primelor cinci concilii ecumenice


   La primele cinci concilii ecumenice ale bisericii crestine au fost stabilite jaloanele dogmelor teoretice, valabile pâna in zilele de azi. Conciliile au avut loc la Niceea (325), Constantinopol (381), Efes (431), Calcedon (451) si din nou la Constantinopol (553). Toate aceste patru localitati se gasesc in Turcia: Niceea si Calcedon nu departe de Istambul (fostul Constantinopol), Efes in partea vestica a Anatoliei.
   Conciliul 1 din Niceea (anul 325)
   Convocat de imparatul roman Constantin cel Mare (306-337), in scopul consolidarii imperiului roman cu ajutorul noii religii crestine, pe cale de extindere cu succes in Europa, nordul Africii si Asia Mica. In spatele convocarii celor 318 episcopi a stat lupta pentru putere intre Constantin cel Mare, autoproclamat Pontifex Maximus (episcop universal) si episcopi. Parerile imparatului Constantin cel Mare au trebuit sa fie acceptate fara impotrivire de catre toti episcopii. Pâna la acea data, teza general acceptata de biserica catolica era ca Dumnezeu si Isus nu sunt fiinte identice, ci numai asemanatoare. Constantin cel Mare a obligat membrii conciliului sa accepte teza unitatii indisolubile intre Isus si Dumnezeu.
   Conciliul 2 din Constantinopol (anul 381)
   Convocat de imparatul Theodosius I (347-395) in anul 381. Theodosius I a declarat crestinismul drept religie oficiala de stat, ordonând distrugerea tuturor vechilor asezaminte de cult pagâne. La acest conciliu Theodosius I a avut un cuvânt greu de spus: episcopii prezenti au trebuit sa accepte introducerea notiunii de Trinitate (Sf.Treime) (identitatea de fiinta intre Dumnezeu, Isus si Sf.Spirit).
   Conciliul 3 din Efes (anul 431)
   Convocat la cererea co-împaratilor romani Valentianus III (425-455, împarat al partii de vest a imperiului, cu sediu la Roma) si Theodosius II (408-450, împarat al partii de est, cu resedinta la Constantinopol). La conciliul al 3-lea, desfasurat sub patronajul acestor 2 împarati, s-a pus problema in ce calitate trebuie privita Maria: drept Christotokos (Mama lui Cristos cel lumesc) sau Theotokos (Mama lui Dumnezeu, Mama Fiului lui Dumnezeu). Conciliul a hotarât recunoasterea Mariei drept Theotokos, eliberând-o de orice pacat pamântesc. In spatele deciziei a stat însa Pulcheria (sora mai mare a împaratului Theodosius II), nu reprezentantii clericali (papa sau episcopii).
   Conciliul 4 din Calcedon (anul 451)
   Formal, conciliul al 4-lea a fost convocat de împaratul bizantin Marcianus (396-457), în realitate de aceiasi Pulcheria, care, dupa moartea lui Theodosius II (450) s-a casatorit cu împaratul Marcianus. Pulcheria a dat tonul si la conciliul al 4-lea, in pofida împotrivirii fatise a multor episcopi. Conciliul a proclamat, sub presiunea Pulcheriei, dubla natura - divina si umana - a lui Isus, precum si primatul papei de la Roma (împuternicit cu managementul unic al treburilor clericale mondiale).
   Conciliul 5 din Constantinopol (anul 553)
   Convocat de imparatul bizantin Justinian I (483-565), de fapt de sotia sa Theodora (497-54, co-regenta imperiului roman de est (împreuna cu Justinian I). Unul din telurile lor, urmarite cu intransingenta, a fost eradicarea pagânismului prin orice mijloace si crestinizarea fortata a maselor. Conciliul al 5-lea a ramas in istorie drept conciliul de aclamare si ovationare a perechii imperiale Justinian I si Theodora. Justinian a ordonat, înaintea începerii conciliului, arestarea papei Vigilius (537-555) care sustinea alte puncte de vedere. La conciliu i-a obligat pe episcopi sa aprobe, sub aclamatii unamime la comanda, toate tezele religioase propuse de perechea imperiala: declararea neautenticitatii multora dintre tezele initial acceptate de biserica, in special cele ale lui Origenes (185-254), teza reincarnarii etc (in total au fost pronuntate 15 anateme).
   Dar prostu' de rand ce sa stie?   Alecsandri, Creanga sau Eminescu ?

   Religia – o fraza de dansii inventata,
   Ca cu a ei putere sa va aplece in jug.


   M. Eminescu

   Last edited by 007/Ro; 18 November 2013, 09:19.
   RDI-Boards XtraFM !

   R
   TVDXRO
   DXinfo Feeds Keys
   RDI

   Comment


    #4
    Ateilor
    E o carte frumoasa de citit duminica.........decat Elysium!
    ----------------------------------------------

    Comment


     #5
     ...În Biblie sunt cuprinse şaizeci şi şase de cărţi diferite...     Mă întreb cine le are pe primele șase sute.
     LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
     NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

     Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

     Comment


      #6
      Originally posted by laur21 View Post
      Ateilor
      E o carte frumoasa de citit duminica.........decat Elysium!
      e o carte gen cartarescu......
      care nu se merita s-o cititi ptr, ca in final .......tot esti MORT!
      Prefer Un film de week-END ( adica safarsit de week) gen Nimphomaniak ( nu e gen porno e ceva intre ......)
      Deci ce preferrati Biblia sau Evanghelia ?..............

      Comment


       #7
       Originally posted by garlic_dog View Post
       ...În Biblie sunt cuprinse şaizeci şi şase de cărţi diferite...       Mă întreb cine le are pe primele șase sute.
       @ Vatican       Tot acolo gasesti ceea ce s-a stramutat din marea Biblioteca din Alexandria inainte sa i se dea foc intentionat.
       Se putea prea usor si pt. un numar deranjant de multi afla ce a fost inainte de ultimul mare deluviu, ramas in memoria populara, colectiva, ca Potopul lui Noe!
       Si nu mai puteau sa manipuleze usor gloata de ignoranti.

       " Cine are informatia stapneste situatia! "

       E simplu!

       ***

       Va recomand, celor care nu sunt sunteti ignoranti si dornici de o lectura interesanta de week-end , lucrarea lui Vasile Lovinescu

       Interpretarea esoterica a unor basme si balade populare romanesti

       S-ar putea sa va surprinda!

       Last edited by 007/Ro; 18 November 2013, 09:41.
       RDI-Boards XtraFM !

       R
       TVDXRO
       DXinfo Feeds Keys
       RDI

       Comment


        #8
        Tu lunea recomanzi lecturi de weekend ?

        Nu cautati "esoterica" ca nu gasiti, incercati "ezoterica".

        Despre codul Bibliei au mai vorbit si altii :
        http://jahtruth.net/bibcode.htm

        Comment


         #9

         Zau?
         Ia sa citim la dictionar ce zice...

         *esotéric, -ă
         adj. (vgr. esoterikós, interior).
         Se zice despre învățătura dată în școalele vechilor filosofĭ [!] numaĭ celor inițiațĭ, cum eraŭ uniĭ din școlariĭ luĭ Pitagora și Aristotele. – Și ezo- (după fr.). V. exoteric.


         Cum eu nu prea sunt frantzuzit scriu cu "s", e treaba mea !

         Observ ca nu prea ai ce face si postezi sa te afli in treaba, nu numai aici!
         Deci...

         1) Mai studiaza
         2) Vezi ca acolo e link catre cartea respectiva!
         3) Ai incercat tu sa dai in goagal asa cum este scris si nu gasesti?
         Mai sa fie....

         4) Este una si aceeasi manipulare legata de codul in speta.         Last edited by 007/Ro; 18 November 2013, 20:30.
         RDI-Boards XtraFM !

         R
         TVDXRO
         DXinfo Feeds Keys
         RDI

         Comment


          #10
          Stimabile, eu nu studiez, am facut asta acum multe zeci de ani.
          Acum am avut bunavointa sa dau click unde imi arati tu in link si am citit EZOTERIC.

          Ca tu personal ai studiat si te-ai facut mai destept ca Lovinescu, autorul insusi, e alta discutie...

          Comment


           #11
           Stimabile, eu nu studiez, am facut asta acum multe zeci de ani.

           Asta se vede cu ochiu' liber, mon cher!
           Nu avea nimeni nici un dubiu ca ai ramas doar cu cunostintele de acum multe zeci de ani, prafuite, expirate, perimate si ca refuzi sa mai inveti ceva de atunci!
           Nici macar despre fotbal unde esti la fel de priceput ca
           Maica Shipton !           Esoteric
           = apare si în Dicţionarul de neologisme, ca variantă pentru ezoteric!


           ***
           Revenim la subiect

           From Abracadabra to Bible Code

           When the authors used a randomization test to see how rarely the patterns they found might arise by chance alone they obtained a highly significant result, with the probability p=0.000016. Our referees were baffled: their prior beliefs made them think the Book of Genesis could not possibly contain meaningful references to modern-day individuals, yet when the authors carried out additional analyses and checks the effect persisted.
           That is, the probability of getting the results they did was 16 out of one million or 1 out of 62,500. The authors state: "Randomization analysis shows that the effect is significant at the level of 0.00002 [and] the proximity of ELS's with related meanings in the Book of Genesis is not due to chance." Harold Gans, a former cryptologist at the US Defense Department, replicated the work of the Israeli team and agreed with their conclusion. Witztum later claimed that, according to one measure, the probability of getting these results by chance is 1 in 4 million. He has apparently changed his mind and now claims that the probability p = 0.00000019 (1 out of 5.3 million).

           As further evidence of the statistical significance of their results, the Israeli team analyzed the Hebrew version of the Book of Isaiah and the first 78,064 characters of a Hebrew translation of Tolstoy's War and Peace. They found many names in close proximity to birth or death dates, but the results were statistically insignificant. (The book of Genesis used in their study, the Koren version, has 78,064 characters.)
           What does this all mean? To some it means that the patterns in Genesis are intentional and that AG is the ultimate author of the code. If so, should the Book of Isaiah, and any other book in the Bible that fails the ELS test, be dumped? Should we conclude that these statistics verify the claim that the Jews are the chosen people of AG, or that no more names should be added to list of Great Men in Israel unless they pass the ELS test? Unless other religions can duplicate such statistically improbable results, the mathematically minded supernaturalist might well consider them to be imposters. Should we translate all the sacred books of all the religions of the world into Hebrew and see how many great men of Israel are encoded there?
           O probabilitate mai mare vom gasi cu siguranta la excelenta scriptura esoterica ( sac ! ) a lui Petre Ispirescu tradusa in aceeasi limba:
           נעורי נצח וחיים ללא מוות

           ( Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte )           A fost odată ca niciodată; că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti; de când făcea plopşorul pere şi răchita micşunele; de când se băteau urşii în coade; de când se luau de gât lupii cu mieii de se sărutau, înfrăţindu-se; de când se potcovea puricele la un picior cu nouăzeci şi nouă de oca de fier şi s-arunca în slava cerului de ne aducea poveşti;

           De când se scria musca pe părete,
           Mai mincinos cine nu crede.
           Last edited by 007/Ro; 19 November 2013, 11:23.
           RDI-Boards XtraFM !

           R
           TVDXRO
           DXinfo Feeds Keys
           RDI

           Comment


            #12
            Sper ca am incheiat subiectul, tu ai dat link catre Lovinescu :            Si Lovinescu scrie EZOTERIC.

            Dictionarele se mai schimba, stimabile... apar cuvinte noi, dispar cuvinte vechi, avem amandoi dreptate, succes in continuare cu propaganda jidaneasca.

            Comment


             #13
             uneori ...mai bine FILM ...decat co...mentariii!

             Comment


              #14
              Originally posted by gabrield View Post
              Stimabile, eu nu studiez, am facut asta acum multe zeci de ani...
              Moise, tu esti? Ca parca prea pretinzi ca le stii pe toate
              J.

              Comment


               #15
               Si ce vrei sa spui, ca nu am dreptate ?
               Ia uite domne, au ajuns oamenii care sunt informati sa fie contestati ca stiu prea multe.

               Bravo, aveti viitor...

               Comment               Working...
               X