Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Fata nevazuta a Antarcticii:

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Fata nevazuta a Antarcticii:

  .... ce se afla sub cea mai mare intindere de gheata de pe Planeta
  Ce se afla sub cea mai mare intindere de gheata de pe Planeta? NASA a studiat fata nevazuta a Antarcticii.
  Fata secreta a Antarcticii, tinuta ascunsa timp de 30 de milioane de ani sub gheata groasa a fost dezvaluita de NASA intr-o serie de imagini facute publice miercuri.Proiectul numit BedMap2 este rezultatul unei colaborari internationale conduse de British Antarctic Survey pentru a calcula dimensiunile ghetii de pe cel mai rece, uscat si vanturos continent - un pas esential in a prezice potentialele cresteri ale marilor si oceanelor la nivel mondial, relateaza www.businessinsider.com.Pentru a stabili cantitatea de gheata din Antarctica cercetatorii au avut nevoie sa cunoasca topografia continentului: de la vaile largi la lanturile muntoase. "Pentru a simula in mod corect modul in care straturile de gheata s-au schimbat din cauza conditiilor de mediu trebuia sa stim in detalii forma si structura stratului de roci de dedesubt", a declarat Michael Studinger, unul dintre coordonatorii proiectului.Harta creata de NASA arata cateva detalii uimitoare ca descoperirea celui mai jos punct de pe un continent - Valea de sub ghetarul Byrd are o adancime de 2.780 de metri sub nivelul marii. Cercetatorii au creat si prima imagine detaliata a munctilor Gamburtsev, un lant muntos ingropat sub gheturile din Antarctica. Varfurile muntilor depasesc 2.400 de metri si sunt ingropate sub o gheata de 1,6 km grosime, in estul Antarcticii.Pentru a crea "harta fara gheata" a Antarcticii oamenii se stiinta s-au folosit de imagini din satelit, radare, instrumente electromagnetice si de unde acustice. Detalii din unele regiuni au fost imposibil de aflat, cu toate astea noua harta este o imbunatatire fata de precedenta, au fost concluziile cercetatorilor.  ----------------------------------------------

  #2
  Astia sunt in stare sa-ti scaneze si butoaiele cu rachie din pivnita
  J.

  Comment


   #3
   Fatza secreta a poponetzului...   Una dintre hărţile amiralului turc din secolul al XVI-lea Piri Reis stârneşte controverse şi poate da peste cap toată istoria umanităţii.

   Concluziile savanţilor: o hartă făcută din avion sau alt aparat de zbor, o hartă mai veche decât gheaţa care acoperă Antarctica, o hartă mai detaliată decât hărţile tactice ale armatei americane, o hartă pe care a folosit-o şi Columb ca să "descopere" America – o hartă venită din adâncurile istoriei umanităţii şi care ne poate schimba sistemele de valori sau istoria pe care o ştim.

   Piri Reis (pe numele întreg Hadji Ahmed Muhiddin Piri, Ahmed ibn-i el-Hac Mehmed El Karamania) fost un faimos amiral turc din secolul al XVI-lea, care avea ca pasiune colecţionarea de hărţi de navigaţie vechi. După o bătălie pe mare, amiralul a capturat câţiva marinari duşmani. Unul dintre ei, ca să scape cu viaţă, s-a lăudat că a fost pilot în flota lui Columb pe parcursul celor trei voiaje ale acestuia în Lumea Nouă. Piri Reis, întotdeauna în căutare de noi informaţii, l-a întrebat pe om dacă Columb a descoperit Lumea Nouă din întâmplare sau ştia că există pământ peste ocean. Pilotul i-a răspuns că acesta avea o hartă, a cărui copie o deţine şi el, şi pe care i-a înmânat-o amiralului. Acesta, folosindu-se de ea şi de colecţia lui de hărţi antice, a desenat o hartă a lumii în 1513. Aceasta este povestea hărţii lui Piri Reis, mai mult sau mai puţin romanţată. Surprizele şi semnele de întrebare de-abia acum încep.
   În 1929, un grup de istorici, cercetând secţiunea haremului Palatului Topkapî din Istambul, a găsit această hartă într-o grămadă de moloz. Istoricii au fost uimiţi când au descoperit că harta prezintă clar coasta de nord şi de sud a continentului american. Şi mai uimiţi au fost să descopere pe vechea hartă făcută la 1513 continentul Antarctica, care nu a fost descoperit până în 1818.


   În 1953, un ofiţer al marinei turce a trimis harta lui Piri Reis inginerului şef al Oficiului Hidrografic Naval al Statelor Unite. Pentru a o cerceta, acesta i-a cerut ajutorul căpitanului Arlington T. Mallerey, cu care mai colaborase, o autoritate în materie de hărţi antice. Raportând harta la cele existente, aceasta nu numai că s-a dovedit a fi perfectă, dar chiar a mai adus corecturi hărţilor moderne. De exemplu, pe harta lui Piri Reis, Groenlanda e reprezentată prin două insule separate. Această informaţie a fost confirmată recent de un explorator polar francez, care a descoperit cu ajutorul sondelor că sub stratul de gheaţă sunt într-adevăr două insule. În Antarctica, prin acelaşi procedeu s-a descoperit că sub calota de gheaţă există văile şi munţii descrişi de harta lui Piri Reis, deoarece harta reproduce nu numai conturul continentelor, ci dă şi indicaţii topografice privind interiorul acestor continente. Lanţurile muntoase, vârfurile, insulele, fluviile şi platourile sunt însemnate cu cea mai mare exactitate.


   Antarctica lui Piri Reis
   Confirmând toate acestea şi multe alte lucruri, cartografii Marinei Americane au ajuns la următoarele concluzii:
   1. Columb a avut o hartă în călătoria sa spre America, care arată coastele Yucatanului, Guatemalei, Americii de Sud până la Strâmtoarea Magellan şi o mare parte a coastei Antarcticii.
   2. Harta originală are cel puţin 5.000 de ani, iar unele date arată că poate chiar mai mult. Unele părţi de uscat care apar pe hartă sunt acoperite de gheţuri de mii de ani.
   3. Doar cartografi foarte experimentaţi din zilele noastre ar putea desena o hartă cu un grad de acurateţe atât de mare, şi numai dintr-un avion.
   Ca să adâncească misterul acestei hărţi, studii ale unor profesori ca Charles H. Hapgood şi Richard W. Strachan au arătat că originalul hărţii dupa care s-a inspirat Piri Reis a fost o fotografie aeriană de la o foarte mare înălţime, deoarece harta seamănă perfect cu o fotografie a Pământului realizată din satelit, unde, datorită formei sferice a Pământului, continentele situate mai departe de centrul imaginii "alunecă în jos", la fel ca pe harta lui Piri Reis.
   Căpitanul Mallery susţine de asemenea că harta nu se putea realiza decât dintr-un aparat de zbor, fiind prinse pe ea piscuri muntoase din nordul Canadei şi din Alaska care nu erau trecute nici pe hărţile strategice ale Armatei americane. Pe lângă asta, adaugă el, "ştiau să calculeze longitudinea, lucru pe care noi încă nu îl ştiam acum două sute de ani".

   Profesorul Charles H. Hapgood susţine că deoarece calota glaciară a Antarcticii se presupune că are 100 de milioane de ani, există două posibilităţi asupra perioadei în care a fost făcută harta iniţiala: ori calota glaciară este de factură recentă, câteva mii sau zeci de mii de ani, or, originalul hărţii a fost făcut acum milioane de ani, când încă omul nu exista. Aceste două prezumţii sunt respinse de comunitatea ştiinţifică, deoarece fiecare dintre ele ar da peste cap tot ceea ce credem noi că reprezintă istoria umanităţii, de aceea harta lui Piri Reis este considerată doar o curiozitate, printre multe altele care ne-ar schimba poate sistemele de valori sau istoria.

   Antarctica, milioane de ani sub gheata ......din buzele lu' Murgu!   NASA ....
   Last edited by 007/Ro; 7 June 2013, 10:23.
   RDI-Boards XtraFM !

   R
   TVDXRO
   DXinfo Feeds Keys
   RDI

   Comment


    #4
    The Oronteus Finaeus map (Oronteus Fineus map) shows an ice free Antarctica.
    As well as the Piri Reis map their exists another anomaly. The Oronteus Finaeus map, also spelled Oronteus Fineus map, was incredibly precise. It too shows an ice free Antartica with no ice-cap. It was drawn in the year 1532. There are also maps showing Greenland as two separated islands, as it was confirmed by a polar French expedition which found out that there is an ice cap quite thick joining what it is actually two islands.

    Another amazing chart is the one drawn by the Turkish Hadji Ahmed, year 1559, in which he shows a land stripe, about 1600 Km wide, that joins Alaska and Siberia. Such a natural bridge has been then covered by the water due to the end of the glacial period, which rose up the sea level.


    As we saw, many charts in the ancient times pictured, we might say, all the earth geography. They seem to be pieces of a very ancient world wide map, drawn by unknown people who were able to use technology that we consider to be a conquer of the very modern times. At a time when human beings were supposedly living in a primitive manner, someone “put on paper” the whole geography of the earth. And this common knowledge somehow fell into pieces, then gathered here and there by several people, who had lost though the knowledge, and just copied what they could find in libraries, bazaars, markets and about all kind of places.
    Hapgood made a disclosure which amazingly lead further on this road: he found out a cartographic document copied by an older source carved on a rock column, China, year 1137. It showed the same high level of technology of the other western charts, the same grid method, the same use of spheroid trigonometry. It has so many common points with the western ones that it makes think more than reasonably, that there had to be a common source: could it be a lost civilization, maybe the same one which has been chased by thousands for years so far?
    ORONTEUS FINEUS MAP OF ANTARCTICA SUMMARY

    The Piri Re’is map is often exhibited in cases seeking to prove that civilization was once advanced and that, through some unknown event or events, we are only now gaining any understanding of this mysterious cultural decline. The earliest known civilization, the Sumerians in Mesopotamia, appear out of nowhere around 4,000 B.C. but have no nautical or maritime cultural heritage. They do, however, speak reverently of ancestral people who were like the “gods” and were known as the nefilim.
    Here is a summary of some of the most unusual findings about the map: Scrutiny of the map shows that the makers knew the accurate circumference of the Earth to within 50 miles.
    The coastline and island that are shown in Antarctica must have been navigated at some period prior to 4,000 B.C. when these areas were free of ice from the last Ice Age.Piri Reis own commentary indicates that some of his source maps were from the time of Alexander the Great (332 B.C.).
    The Oronteus Finaeus Map of Antarctica redrawn on the modern equidistant azimuthal polar projection, compares with the modern map of Antarctica on the same projection (Christian Science Monitor).A comparison of the Oronteus Fineus Map with the map of the sub glacial land surfaces of Antarctica produced by survey teams or various nations during the International Geophysical Year (195 seems to explain some of the apparent short-comings of the ice free Antartica Oronteus Finaeus Map, and at the same time throws some light on the question of the probable extent of glacial conditions when the original maps were drawn.
    In 1959, however, in the Library of Congress, Hapgood noticed a presumably authentic map that instantly wiped out his doubts: a map of what was almost certainly Antarctica, done in 1531 by the French cartographer Oronce Fine, also known as Oronteus Finaeus. To even the most skeptical, the Oronteus Finaeus map is startling. Although it was printed in a book in 1531 – and was thus not subject to subsequent amendment – it is remarkably similar to today’s maps of Antarctica. Admittedly it is too close to the tip of South America, and it is incorrectly oriented, yet the proportions seem similar, the coastal mountains, found in the 1957 geophysical study are in roughly the right places and so are many bays and rivers. Furthermore, the shape of South America itself seems right, and the close resemblance between a modern, scientifically exact map of the Ross Sea and Finaeus’ unnamed gulf is striking.
    What is different, however, is that the Oronteus Finaeus map does not seem to show the great shelves of ice that, today, surround the continent, nor the great glaciers that fringe the coastal regions. Instead there seem to be estuaries and inlets, suggesting great rivers. To Hapgood and his team, that meant that at some time in the past the Ross Sea and its coasts – scene of the November, 1979 air disaster on Mount Erebus – and some of the hinterland of Antarctica were free of ice. It also suggested to Hapgood that since the Antarctic was certainly ice-bound in 1531 – when Oronteus Finaeus made his map – Finaeus must have had access to very ancient maps indeed: maps made when Antarctica was largely free of the mile-thick ice cap that buries it today, and presumably has covered it for millennia.
    There is, moreover, the perplexing problem of the Oronteus Finaeus map. Even if Piri Reis “Antarctica” turns out to be South America – drawn horizontally – or even Australia, the Finnaeus “Antarctica” is surely Antarctica and his map was also drawn in the 16th century: 1531. Where did Oronteus Finaeus get his far more detailed and accurate information? Was it the libraries of Alexandria now buried under the sea? And why does Finaeus also show Antarctica without an ice cap? Furthermore, the Hapgood team identified 50 geographical points on the Finaeus map, as re-projected, whose latitudes and longitudes were located quite accurately in latitude and longitude, some of them quite close to the pole. “The mathematical probability against this being accidental,” says Hapgood, “is astronomical”
    So how did this happen to be recorded in not one but at least four maps? Either our “known” history of human beings on this planet is wrong, our ‘history’ of our planet’s development is wrong, there were highly developed civilizations on Earth that we are ignoring because it doesn’t fit into the established “norm” or the ancient maps that predated these and were used as reference were done by alien cartographers or someone – drawing our planet from the air.
    Another titbit of proof is the Ross sea. Today huge glaciers feed into it, making it a floating ice shelf hundreds of feet thick. Yet this map and the Reis map show estuaries and rivers at the site. In 1949 coring was done to take samples of the ice and sediment at the bottom of the Ross Sea. They clearly showed several layers of stratification, meaning the area went through several environmental changes. Some of the sediments were of the type usually brought down to the sea by rivers. Tests done at the Carnegie Institute in Washington DC, which date radioactive elements found in sea water, dated the sediments at about 4000 BC, which would mean the area was ice free with flowing rivers up until that time – exactly what is recorded on the Reis and Oronteus Finaeus maps probably from the libraries of Alexandria.
    To put it another away, Hapgood’s work simply cannot be lumped with the lunatic fringe Although unquestionably an amateur theoretician, he did do his homework and had it thoroughly checked by professionals. The U.S. Air Force SAC cartographers, for example, worked with him for two years and fully endorsed his conclusions about Antarctica.
    From Maps of the Ancient Sea Kings by Charles Hapgood
    Traduceti si voi textul on line pe undeva ca nu am timp, scuze!
    Last edited by 007/Ro; 7 June 2013, 11:09.
    RDI-Boards XtraFM !

    R
    TVDXRO
    DXinfo Feeds Keys
    RDI

    Comment    Working...
    X