Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Ne pregatim de o schimbare alarmanta

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Ne pregatim de o schimbare alarmanta

  descoperirea care va afecta intreaga planeta  Un studiu publicat recent de revista Nature Climate Change anunta o schimbare ingrijoratoare pentru planeta: zona verde din Cercul Polar Arctic s-ar putea dubla in urmatorii 50 de ani.
  Incalzirea globala conduce la o dezvoltare rapida si ingrijoratoare a vegetatiei arctice, sustin oamenii de stiinta. Un climat mai cald la nivel global presupune un mediu mai propice pentru dezvoltarea plantelor care vor putea creste la latitudini mai inalte ca pana acum, se arata in studiul publicat pe 31 martie de revista Nature Climate Change, informeazabusinessinsider.com.
  Suprafetele impadurite din Arctic ar putea creste cu pana la 52% pana in 2050, arata cercetatori. Astfel limita padurilor, adica latitudinea maxima pana la care pot sa creasca copacii si diferite plante se va "muta" cateva sute de kilometri mai la nord.
  Aceste schimbari vor avea un impact urias pentru restul lumii. Explicatia? "Inverzirea" Arcticului va face ca aceasta zona sa atraga mai multa caldura de la Soare. Culorile inchise ca cele ale copacilor si plantelor absorb lumina si caldura in cantitate mai mare fata de cele deschise ca albul ghetii si zapezii care reflecta lumina si pastreaza o temperatura mai scazuta.
  "O astfel de redistribuire pe scara larga a vegetatiei arctice va avea un impact ce va reverbera in intregul ecosistem global, a declarat Richard Pearson de la Muzeul American de Istorie a Naturii si cercetator implicat in acest studiu.
  "Spre exemplu, unele specii de pasari migreaza din latitudini mai joase si se asteapta sa gaseasca un anumit habitat in zona polara, cum ar fi zone intinse de spatiu deschis in care sa-si construiasca cuiburile, a mai explicat acesta.
  "Aceste schimbari vor cauza o incalzire mai mare decat s-a prezis initial" a explicat si cercetatorul Scott Goetz.
  Sursa: Business Insider
  ----------------------------------------------


Working...
X