Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

NASA a realizat o noua imagine cu "cometa secolului"

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  NASA a realizat o noua imagine cu "cometa secolului"

  Un satelit NASA care scaneaza cele mai puternice explozii din Univers a realizat o noua imagine a cometei ISON, care va fi vizibila la finalul anului de pe Pamant.


  NASA a dat publicitatii vineri o noua imagine in care a surprins Cometa ISON, aceasta a fost realizata de satelitul Swift pe 30 ianuarie, relateaza www.space.com.Satelitul a urmarit traiectoria cometei in ultimele doua luni si le-a oferit astronomilor detalii noi cu privire la cat de mare este aceasta si cat de mult gaz si praf degajeaza. Pe 30 ianuarie, ISON se afla la 670 de milioane km de Pamant si la 740 de milioane km de Soare.

  "Cometa ISON are potentialul de a fi cea mai stralucitoare cometa din ultimii 50 de ani, ceea ce ne ofera o posibilitate rara de a observa schimbarile ei in mare detaliu si pe durata indelungata" a declarat Dennis Bodewits, astronom la Universitatea din Maryland. Acesta a ajutat la captarea noii imagini.

  Observatiile satelitului Swift indica faptul ca ISON elibereaza 51.000 de kg de praf si 60 kg de apa la fiecare minut, un dezechilibru ciudat pentru aceasta cometa atat de anticipata. "Asta ne arata ca ISON nu este foarte luminoasa, fiind inca departe de Soare" a explicat Dennis Bodewits

  Astronomii au prezis ca ISON ar putea fi "cometa secolului" cand se va apropia de Soare in noiembrie 2013. Insa o analiza recenta arata ca ISON nu ar fi atat de stralucitoare pe cat se asteptau oamenii de stiinta.
  Cometa ISON va deveni vizibila dupa ce va trece de planeta Jupiter, adica la sfarsitul lunii noiembrie si la inceputul lunii decembie 2013. ISON va fi cel mai aproape de Pamant pe 26 decembrie 2013, cand se va afla la 64.2 milioane de kilometri de planeta noastra.Nu se stie inca daca aceasta se va ridica la inaltimea asteptarilor si va fi la fel de stralucitoare pe cat se asteapta astronomii. Cometa trebuie sa supravietuiasca inaintarii catre centrul Sistemului Solar si apropierii de Soare. Daca va supravietui acestei apropieri periculoase, ea se va mai intoarce dupa mii sau chiar milioane de ani in sistemul nostru solar.Cometa ISON a fost descoperita in septembrie 2012 de astronomii rusi Vitali Nevski si Artyom Novichonok cu ajutorul telescopului Scientific Optical Network (ISON).
  Sursa: space.com


  ----------------------------------------------


Working...
X