Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Cometă vizibilă cu ochiul liber

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Cometă vizibilă cu ochiul liber

  Īncepānd de duminică, romānii vor putea fi martorii unui fenomen foarte rar: apariţia unei comete pe cer, care va putea fi văzută cu ochiul liber.

  Īn primele zece zile după data de 10 martie, cometa se va afla la depărtarea cea mai mică de Soare. Cometa se va afla la depărtarea minimă de Soare (45.110.041 km) pe 10 martie, ora 6 - ora Romāniei, şi va fi aşa de strălucitoare, īncāt o vom putea vedea cu ochiul liber. Pentru a vedea cometa avem nevoie de un orizont vestic liber. Orice loc din care putem vedea Soarele la apus este bun, chiar dacă este situat īn oraș. Astronomii spun, īnsă, că obiectul spaţial poate fi observat mai bine īn afara oraşelor, unde nu există o poluare luminoasă aşa de mare.

  Libertatea.ro

  #2
  Cometa Pan-Starrs

  Comment


   #3
   Approaching Comet Pan STARRS To Light Up The Sky In March 2013


   Comment


    #4
    Dupa 2 seri de observatii concluzii:
    Cometa chier este vizibila cu ochiul liber insa: trebuie sa ai o vedere perfecta catre apus, iar cometa devine vizibila cu cca 1 ora dupa ce a apus soarele, si ramane vizbila fara ajutoare pt cca 20 de minute. Insa: cometa este micuta, deci sa nu va asteptati la ceva spectacol mare cum promite in noiembrie cometa ISON si cum a promis PRO TV-ul si la PanSTARRS. Daca exista o umiditate ridicata sau catre apus aveti un oras care emite poluare luminoasa uitati de vizibilitate. Este foarte foarte jos pe cerul de apus si aveti nevoie de conditii aproape perfect pentru a vedea fara ajutor. Cometa este usor vizibila insa cu un binocular, am reusit sa gasesc fara probleme si cu binocular 7x50 si cu 12x50. Un telescop va ajuta foarte foarte mult, insa aveti nevoie de un ocular cu grosisment mic, eu folosesc pentru observatii un ocular pe 2" de 30mm, si am un grosisment asa de numai 25x si asa vad cel mai bine.

    Comment    Working...
    X