Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Descoperirea bosonului Higgs oferă indicii despre modul în care Universul nostru ....

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Descoperirea bosonului Higgs oferă indicii despre modul în care Universul nostru ....

  ..............va înceta să existe



  Oamenii de ştiinţă încă analizează detaliile celei mai importante descoperiri de anul trecut – bosonul Higgs – iar una dintre concluziile la care au ajuns nu este foarte încurajatoare pentru universul nostru.
  „Dacă folosim toată fizica pe care o ştim în acest moment şi efectuăm nişte calcule evidente, concluzia la care ajungem reprezintă o veste proastă”, anunţă Joseph Lykken, un specialist în fizică teoretică din cadrul Laboratorului Fermi, un accelerator de particule din Illinois, SUA.
  Lykken a prezentat cercetarea sa în cadrul întrunirii anuale a organizaţiei American Association for the Advancement of Science , ce are [COLOR=#0494E1 !important]loc la Boston zilele acestea.[/COLOR]
  „Se pare că universul în care trăim este, în mod inerent, instabil, iar la câteva miliarde de ani în viitor urmează să dispară”, a explicat Lykken, care este totodată membru al echipei de cercetători ce lucrează la experimentul Large Hadron Collider, cel mai mare accelerator de particule din lume.
  Fizicienii au anunţat anul trecut că au descoperit ceea ce pare a fi o particulă subatomică mult-căutată, cunoscută sub numele de „bosonul Higgs”, despre care se crede că dă masă materiei. În prezent, cercetătorii desfăşoară eforturi pentru studierea particulelor apropiate de bosonul Higgs, lucru [COLOR=#0494E1 !important]necesar pentru confirmarea descoperirii.[/COLOR]
  Dacă descoperirea va fi confirmată, ea va reprezenta un pas cheie în înţelegerea modului în care universul a apărut acum 13,7 miliarde de ani – şi cum va înceta să existe.
  „Acest calcul ne spune că peste câteva zeci de miliarde de ani va avea [COLOR=#0494E1 !important]loc o catastrofă”, spune Lykken. „O mică bulă dintr-un univers «alternativ» va apărea undeva în universul nostru, se va dezvolta şi apoi ne va distruge”, a explicat Lykken, adăugând că fenomenul se va desfăşura cu viteza luminii.[/COLOR]
  Oamenii de ştiinţă au încercat să calculeze stabilitatea pe termen lung a universului nostru înainte de descoperirea bosonului Higgs, dar calculele au devenit mai uşor de efectuat după ce experimentele de la LHC au confirmat că masa bosonului este undeva în jurul valorii de 126 de miliarde de electron-volţi, un număr cheie pentru stabilirea sorţii universului.
  Acest calcul necesită calcularea masei bosonului Higgs cu o marjă de eroare de maximum 1% şi masa exactă a altor particule subatomice. „Dacă modificăm aceşti parametri chiar şi foarte puţin, sfârşitul universului arată complet altfel”, a explicat Lykken.
  Specialiştii afirmă că este foarte probabil ca Pământul să fi dispărut cu mult timp înainte ca bosonii Higgs să dea startul sfârşitului Universului. Fizicienii se aşteaptă ca Soarele să moară peste 4,5 miliarde de ani, când îşi va epuiza hidrogenul, urmând să devină o gigantă roşie, distrugând planeta noastră în cadrul procesului de extindere.
  Sursa: ABC Science
  ----------------------------------------------

  #2
  Originally posted by laur21 View Post
  ...Oamenii de ştiinţă încă analizează detaliile celei mai importante descoperiri de anul trecut – bosonul Higgs –
  lau descoperit, dar nimeni nu l-a vazut, e un mit, deocamdata

  Comment


   #3
   La o analiza mai aprofundata. efectuata de cercetătorii britanici, s-a constatat ca bosonul Higgs era de fapt bosonul Horse

   Comment


    #4
    Particula lui Dumnezeu, aproape confirmata. Cercetatorii sunt mai mult de 99,9999% siguri ca au gasit-o




    Primul anunt oficial a fost facut in iulie. Acum expertii de la Acceleratorul de Particule au procesat o cantitate mai mare de date si spun ca gradul lor de certitudine a crescut.
    Fizicienii de la CERN au anuntat astazi ca sunt aproape siguri ca au descoperit particula subatomica pe care o cautau de aproape jumatate de secol, bosonul Higgs, scrie Huffington Post, descoperire care va concura cu siguranta la Premiul Nobel.Fara acest boson lumea nu ar fi fost posibil, intrucat el da masa materiei.In luna iulie a anului trecut, oamenii de stiinta de la CERN au anuntat ca au gasit o particula ce parea sa fie bosonul Higgs, insa nu stiau daca au descoperit una sau mai multe particule cu un rol asemanator. Au spus atunci ca sunt siguri in proportie de 99,9999%.Acum, dupa ce au reusit sa analizeze toate datele oferite de acceleratorul de particule, expertii au concluzionat:"Rezultatele preliminare dupa ce am analizat toate datele din 2012 sunt magnifice si in acest moment mie imi este clar ca discutam despre bosoul Higgs, totusi, mai e cale lunga pana vom sti exact ce tip de boson Higgs este", a declarat Joe Incandela, de la CERN.Denumit "particula lui Dumnezeu" pentru ca ar reprezenta fundamentul vietii in Univers, bosonul Higgs a fost adus prima data in discutie in 1964, reprezentand ceea ce lipseste din ecuatia aparitiei corpurilor si vietii in Univers.Fara aceasta descoperire, in care s-au investit miliarde si miliarde de dolari, aproape toate teoriile fizice moderne, construite in ultimele decenii, erau puse sub semnul intrebarii, pentru ca nu puteau fi demonstrate in realitate.
    yoda.ro
    ----------------------------------------------

    Comment



    Working...
    X