Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Exista 8 mistere pe care cercetatorii sustin ca nu vor putea sa le descifreze nicioda

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Exista 8 mistere pe care cercetatorii sustin ca nu vor putea sa le descifreze nicioda

  ..ta  Oamenii de stiinta recunosc ca Universul ascunde mistere pe care probabil nimeni nu le va putea explica vreodata. Revista Science prezinta 8 dintre ele.  Chiar daca astronomii si fizicienii sunt zilnic cu un pas mai aproape de cunoasterea spatiului cosmic, multe lucruri ar putea sa ramana mereu un mister, chiar si pentru cei mai mari savanti ai lumii.

  Iata o scurta lista alcatuita de revista Science si preluata de Daily Mail:

  1. Cel mai mare mister este, la ora actuala, “energia intunecata”, care alcatuieste 73% din Univers, dar nu poate fi masurata si idetificata. Savantii stiu de existenta ei prin dovezi indirecte, ea fiind necesara pentru a se mentine un echilibru al materiei in Univers.

  2. “Materia intunecata”, desi nu a fost nici ea identificata, se crede ca este “lipiciul” care uneste materia din Univers. Spre deosebire de “energia intunecata”, aceasta materie misterioasa ar putea fi candva ideNtificata si studiata.

  3. Baryonii, misterioase particule care alcatuiesc o materie “anormala”. Confuzia savantilor este ca, daca aduna materia intunecata, energia intunecata si baryonii nu ajung sa obtina 100% din materia Universului, prin urmare ceva pare sa lipseasca.

  4. De ce explodeaza stelele? Desi oamenii de stiinta au aflat multe date despre formarea unei stele, tot nu inteleg ce se intampla in interiorul ei atunci cand explodeaza si devine o supernova.

  5. Ionizarea Universului: timp de sute de mii de ani dupa Big Bang, electronii au fost despartiti de atomi, iar cercetatorii nu inteleg de ce s-a intamplat asta si cum s-au unit ulterior.

  6. Care este sursa radiatiilor cosmice? Terra este protejata de aceste radiatii daunatoare, datorita atmosferei sale, insa astronomii nu stiu inca de unde provin ele.

  7. Sistemul nostru solar este considerat ciudat, iar savantii nu stiu inca daca el s-a format dupa anumite reguli sau totul a fost o pura intamplare.

  8. De ce este Soarele atat de fierbinte? Stratul exterior al Soarelui nostru (corona) este considerat foarte fierbinte si specialistii nu gasesc o explicatie logica pentru acest fenomen.

  ----------------------------------------------

  #2
  Daca se gasesc raspunsuri la toate intrebarile de mai sus si nu numai, omul ca fiinta, ajunge sa se "plafoneze".
  Atata timp cat sunt probleme nerezolvate, intrebari, teorii, discutii contradictorii, creierul omului modern e pus la lucru si evolueaza. In momentul cand are toate raspunsurile la intrebarile de mai sus va incepe, incet-incet, plafonarea si in final decaderea lui.
  Omul trebuie sa fie activ si acest lucru se observa in viata de zi cu zi. Are suficient timp sa se "odihneasca" la sfarsitul vietii
  Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
  Optibox Gekko Cable HD
  Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  Comment


   #3
   Mistere.
   Raspunsul este langa noi, numai ca nu vrem sa-l intelegem. Omul vrea sa stie cat mai multe, dar nu vrea sa inteleaga ca vine de undeva si merge undeva.
   Nimic nu e la voia intamplarii. Toate se perinda prin fata noastra si vrem sa stim cat mai multe. Oare nu suntem prea ocupati cu misterele si nu rezolvam misterul vietii noastre ca oameni.

   Raspunsul este ca este un creator suprem, e neintrecut in stiinta si multe vor ramane necunoscute.
   DM 8000 HD, DM 920 UHD, Emme Esse 125, Tricolor, Focus, OSCAM, TBS 5590, TBS 5520 SE, TBS 5927.

   Comment


    #4
    Nu mai credeti toate aberatiile predicate in revistele de propaganda si in media. Dovezile stintifice sant impotriva lor:

    http://electric-cosmos.org/    Comment    Working...
    X