Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Meteorit cazut in zona muntilor Urali

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #16
  Avem si speculatii acum...

  RDI-Boards XtraFM !

  R
  TVDXRO
  DXinfo Feeds Keys
  RDI

  Comment


   #17
   9 urmări ale ploii de meteoriţi din Rusia
   1. Pentru mulţi ruşi, ploaia distrugătoare de meteoriţi a venit prea tīrziu, nereuşind să-i salveze de la Valentine’s Day

   2. Se preconizează că ploaia de meteoriţi va fi urmată de un tsunami de votcă.

   3. Vecinii lui Bruce Willis spun că nu ştiu dacă acesta e implicat īn ploaia de meteoriţi, dar nu l-au mai văzut de mult pe acasă şi nici nava lui spaţială nu mai e parcată īn faţă

   4. Oamenii de ştiinţă nu au descoperit īncă carne de cal romānească īn meteoriţi, dar īncă mai caută

   5. Vladimir Putin a ordonat arestarea mai multor meteoriţi şi confiscarea averilor lor

   6. īncă nu se ştie dacă ploaia de meteoriţi a fost un fenomen natural sau o nouă tentativă de asasinat eşuată asupra interlopului Bogdan Mararu

   7. Autorităţile din Romānia au oprit instantaneu lucrul la toate autostrăzile pentru ca o eventuală ploaie de meteoriţi să nu le distrugă

   8. Se pare că e a doua oară cīnd Dumnezeu īl ţinteşte pe Papă şi trage aiurea, după fulgerul care a lovit Basilica San Pietro.

   9. Asemeni lui Gerard Depardieu, meteoriţii au aterizat īn Rusia pentru că sīnt la sfīrşitul carierei şi nu vor să plătească nişte taxe exorbitante īn ţările lor de origine.

   10. Momentan nu se cunoaşte numărul total al răniţilor, deoarece mulţi dintre ei păreau că zac īntr-un şanţ īncă dinainte de ploaia de meteoriţi.

   Cața...
   LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare īnvinge totul – Vergiliu, „Georgica”
   NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

   Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, īnțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitīndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

   Comment


    #18
    Imaginea e reala. Intr-una dintre poze apare dna profesoara cu care a vorbit si NASA si echipamentul in spate. In primul rand urmarirea unui asteroid rapid cu dome si observator profesional este aproape imposibila (stiti, miscarea rapida nu poate fi compensata de viteza dome-urilor, pentru ca dome-urile sunt proiectate pentru viteza de rotire a pamantului si nu pentru asteroizi rapizi). Ramane metoda cu camera care apare si la poza cu dna si celalale echipamente ale observatorului. Figura? Am eu camera exacta ca si in poza. Ca sa capturez o stea de magnitudinea 9 (cum a fost DA14) si sa nu am o imagine ultra zgomotoasa, am nevoie de expuneri mai lungi decat ce permite o miscare continua de 24fps. Am incercat sa capturez stele in acest fel, si cu un gain moderat (cum e inregistrarea transmisa de NASA) aveam nevoie de expunere de 500ms, asta inseamna 2FPS si asteroidul la apropierea cea mai mare se misca foarte rapid. Aici din Romania puteam sa prinden deja ca un punct pentru ca aparent trecea deja "mai lent", pentru ca indepartunde-se asteroidul "devenea mai lent".

    Iar misterul meteorilor mari din februarie este una cunoscuta in lumea astronomilor, din cca 1960-70, de cand au aparut prima data unele mingi de foc uriase in luna februarie in fiecare an poate fi observat in jur de 10 si nu se cunoaste originea acestor meteori. Nu exista nici un curent semnificativ in februarie, si totusi de 40 de ani sunt rapoarte in februarie de mingi de foc mari. Fenomenul de februarie nu este pana in acest moment explicat, poate ca daca gasesc acum ceva fragmente va fi explicat originea lor ...

    Comment


     #19
     Imi place cum la videoclipul postat de truereality.org am comentat de ce consider a fi real si a fost sters

     Comment


      #20
      PANICA GENERALA: Un nou METEORIT a lovit Pamantul! In Arabia Saudita au crezut ca a venit Apocalipsa! VIDEO UPDATE: A lovit si in Miami

      Un nou meteorit a cazut pe Pamant iar oamenii sunt ingroziti. A lovit in Arabia Saudita, iar cei care filmau au crezut ca a inceput razboiul sau a venit Apocalipsa. Imaginile au devenit virale.

      ----------------------------------------------

      Comment


       #21
       Cea din Arabia Saudita nu cred ca e meteor. Pare a fi mai degraba un avion sau un proiectil. Acel boom nici nu sunt sigur ca se aude de la obiect, care pare a fi la o distanta considerabila, si totusi cand este filmat se aude deja explozia (pur si simplu videoclipul nu corespunde unor fenomen asociat cu metori: daca este mare si intra adanc ca sa produca explozia atunci lasa urma mai semnificativa, vezi exemplul Rusia, daca este mic si lasa urma ca in videoclip in primul rand nu suprevietuieste atat de mult, si in al doilea rand nu produce boom semnificativ ... ), ceea ce arata ca ar fi mai aproape. Deci pana cand nu avem o confirmare oficiala gen NASA sau ESA pentru mine nu este un meteor, nu arata caracteristicile.

       Cea din Miami pare a fi real, insa nu este nimic special in el atat timp cat astfel de obiecte am vazut foarte mult la o noapte de observatii a curentului Tauride in noiembrie. Meteor care intra in atmosfera si se dezintegreaza cu un flash sunt foarte foarte frecvente, o sa va anunt cand vom avea urmatorul spectacol de acest gen, insa Tauridele este un curent care produce niste exemple incredibil de frumoase si toata lumea poate sa observer astfel de metori. Problema este cand una mai mare supravietuieste inaltimii cum a fost in Rusia.

       Comment


        #22
        Mi se pare posibil...

        Comment        Working...
        X