Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Oamenii de stiinta avertizeaza: o superfurtuna solara este iminenta.

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Oamenii de stiinta avertizeaza: o superfurtuna solara este iminenta.

  "Gasiti solutii, urgent"

  Specialistii avertizeaza ca o “superfurtuna solara” este inevitabila in acest an si autoritatile trebuie sa ia masuri urgente, ca sa reduca efectele negative pe care le va produce.


  Potrivit expertilor de la Royal Academy of Engineering, o furtuna solara de proportii, cum se intampla o data la 200 de ani, este acum iminenta. Cel mai grav de fi afectata Marea Britanie, scrieDaily Mail.In acest an, Soarele va ajunge la finalul unui ciclu de 11 ani, ceea ce inseamna ca activitatea sa va fi mai intensa si vor avea loc mai multe eruptii solare.Mai mult, in aceasta perioada o “superfurtuna” solara este iminenta, fenomen care se intampla o data la aproximativ 200 de ani. Ultima a avut loc in 1859.Efectele unui asemenea fenomen vor fi foarte grave, din cauza tehnologiei de care depindem acum: unul din 10 sateliti de pe orbita Terrei va fi distrus, iar semnalele GPS vor fi intrerupte timp de 3 zile.Astfel, vor fi probleme serioase privind navigatia vapoarelor sau zborul avioanelor.De asemenea, vor fi pene de curent, iar astronautii de pe Statia Spatiala Internationala vor fi in pericol, pentru ca vor fi expusi unor cantitati mari de radiatii, ei nefiind protejati de campul magnetic al Terrei.“Mesajul nostru este: nu intrati in panica, dar pregatiti-va!” declara profesorul Paul Cannon, care cere guvernului britanic sa convoace un consiliu special, pentru a gasi solutii.In prezent, un satelit numit Advanced Composition Explorer (ACE) lanseaza un semnal de alarma, cu 15 minute inainte ca particulele unei emisii coronariene masive sa ajunga pe Terra.
  ----------------------------------------------

  #2
  Chiar ma intrebam cand va mai aparea un nou avertizment de catastrofa.

  Iar va trebui sa-mi fac provizii de apa, castraveti murati, conserve, integrame, playboy si sa stau sub pamant cateva zile ca si in decembrie 2012 ...

  Comment


   #3
   Desi activitatea solara in 2013 va fi la maximum de ciclu, se preconizeaza ca va fi cel mai "mic maxim" din ultimii 100 de ani.

   Quote din http://www.livescience.com/26005-sun...ther-2013.html
   "The sun's peak of solar activity this year will likely be the quietest seen in at least 100 years, say NASA scientists who watch Earth's closest star daily."

   Deci repetarea evenimentului Carrington in 2013 este putin probabil desi nu imposibil. In alta ordine de idei articolul initial are dreptate in faptul ca suntem dependenti de tehnologie si o eruptie destul de mare poate sa aduc probleme uriase, mai ales in functionarea satelitilor si avioanelor, si o eruptie mare care loveste in direct poate sa provoce pagube mari si la nivel de echipamente electrice insa repet: nu este probabil repetarea in acest moment a evenimentului Carrington, insa ar trebui gandite unele masuri pentru protectia echipamentelor fragile de electricitate, pentru ca mai devreme sau mai tarziu o sa se repete evenimentul sus mentionat ...

   Comment   Working...
   X