Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Istoria Apocalipsei!

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Istoria Apocalipsei!

  În ultimii 100 de ani, trebuia s-o patim de 13 ori! Oare ce se va intampla vineri?

  De 2000 de ani, oamenii aşteaptă Sârşitul Lumii prezis de Ioan Teologul, în capitolul Apocalipsa. De atunci s-au scris mii de pagini despre acest eveniment fatidic şi s-au făcut tot atât de multe presupuneri.

  Apocalipsa scrisă de Ioan este o carte profetică, are o limbă şi un stil deosebit, care trebuie avute în vedere pentru aflarea sensului ei just. A fost scrisă făcând apel la simbol, metaforă, parabolă şi alegorie. Unele din acestea sunt explicate de autor, altele nu.


  Simbolismul cifrelor şi numerelor este foarte mare: numărul Unu evocă unitatea Fiinţei divine; cifra doi înseamnă cele două firi ale Mântuitorului; trei persoanele Sfintei Treimi; patru-cele patru puncte cardinale; şapte-zilele săptămânii dar mai simbolizează şi desăvârşirea; şase înseamnă imperfectul; 666 înseamnă maximum de răutate; trei şi jumătate semnifică o durată scurtă; o sută – o cantitate nu prea mare; o mie- o mulţime nesfârşită, o durată nelimitată, 12 aminteşte de cele 12 seminţii ale lui Israel, cei 12 apostoli ai neamului omenesc. În apocalipsa adversarii Bisericii sunt arătaţi prin animale sălbatice, monştri marini sau pământeşti; instituţiile anticreştine prin mădularele acestor fiare.

  Toate aceste simboluri au fost interpretate şi reinterpretate de-a lungul timpului de oameni însemnaţi sau nu, care şi-au dorit să stabilească data exactă când Iisus va veni din nou pe Pământ, adică data exactă a Apocalipsei.

  Numai în ultimii o sută de ani, Sfârşitul Lumii a fost prezis de cel puţin 13 ori, în mod "official.
  1910 - Cometa Halley şi Apocalisa


  Pe 18 mai 1910, omenirea a fost înspăimântată şi a crezut că vine Sfârşitul Lumii. Trecerea Cometa Halley foarte aproape de Pământ a produs mare panică, iar aici un rol important l-a jucat şi mass-media.

  Cu toate că această cometă fusese de multe ori vizibilă, fără să se fi declarat vreun periocol, pe 18 mai 1910 a fost considerată o adevărată ameninţare mortală pentru oameni din cauza gazelor otrăvitoare provenite din coada.

  1914 - Sfârşitul lumii după Martorilor lui Iehova


  Martorii lui Iehova au calculat şi ei data la care se va sfârşi lumea. Chiar de mai multe ori. Charles Taze Russell, care a pus bazele revistei Watch Tower, a estimat că Mântuitorul Iisus Hristos va ajunge pe pământ în 1914, dată care a coincis cu cea a izbucnirii primului război mondial
  Acesta s-a bazat, ca şi alţi profeţi, pe datele din Cartea lui Daniel. Cum Sfârşitul s-a lăsat aşteptat, sensul predicţiei a fost schimbat, iar Iisus Hristos a fost declarat invizibil. Alţi ani în care aceasta sectă a prezis sfârşitul lumii sunt: 1914, 1915, 1918, 1920, 1925, 1941, 1975, 1994, etc.

  17 decembrie 1919 - Siuncideri, de frica Apocalipsei


  Meteorologul Albert Porta a prezis că la 17 decembrie 1919 o conjuncţie de şase planete ar putea “provoca un curent magnetic, care va străpunge soarele, iar din cauza explozii mare de flacări şi de gaze în cele din urma va înghiţi Pamântul.” Predicţia a condus la acte de violenţă şi câteva sinucideri.

  21 decembrie 1954 - sora geamănă a Apocalipsei din 2012

  Profeţiile au venit din SUA. Extratereştrii ar fi trebuit să vină să ne ducă pe o altă planeta. Totul s-a dovedit o mare farsă, în schimb. În loc să vină extratereştii au venit doi adolescenţi care şi-au bătut joc de cei care îi aşteptau. S-a spus că Sfârşitul a fost amânat datorită rugăciunilor, va veni la o altă data sau nu era vorba de sfârşitul lumii fizice, ci de sfârşitul celei spirituale.

  1969 - Apocalisa criminalului Manson  harles Manson a crezut că tensiunile rasiale din SUA ar conduce la o confruntare apocaliptică, după care trupa lui de criminali “Manson Family“ va conduce lumea. Când nu s-a întâmplat nimic, acesta a început să ucidă oameni. Manson este închis pe viaţă pentru crime.

  1980 - Apocalipsa Politică  Un evanghelist din SUA, Hal Lindsey, a crezut că Uniunea Eupropeană, pe care el a numit-o Statele Unite ale Europei conduse de Anticrist, va deveni duşmaul SUA şi a celorlate state şi de aici va pleca războiul final. El a reuşit să stabilească şi o dată pentru sfârşitul lumii şi a crezut că o luptă finală dintre bine şi rău este iminentă.

  10 martie 1982 - Efectul Jupiter


  Doi astrofizicieni, John Gribben si Stephen Plagemann, au inventat în 1974 termenul de “Efectul Jupiter”. Ei spuneau că efectul este vorba despre alinierea tuturor cele nouă planete pe 10 martie 1982. Sub acest aspect, ar fi trebuit să se creeze o atractie gravitaţională care ar provoca o creştere uriaşă a petelor solare, a razelor soarelui şi / sau a cutremurelor.
  Oamenii au luat această teorie ca un care sigur se va adeveri şi au crezut că vine Apocalipsa. Sfârşitul lumii n-a venit, însă, singura consecinţă a acestui eveniment a fost o creştere a mareei cu 0.04 milimetri peste limitele normale.

  11-13 Septembrie 1988
  În acest an, un fost inginer N.A.S.A., Edgar Whisenant, a scris cartea “88 motive pentru care ar putea fi Apocalipsa în 1988", care a fost vândută în 4,5 milioane de exemplare.
  1993 - Apocalipsa oprită de FBI

  Peste 100 de persoane, în frunte cu liderul lor, David Koresh, s-au baricadat în sediul Adventiştilor Davidieni o ferma în Waco, Texas, în asteptarea sfârşitului lumii. Ferma respectivă a fost înconjurată de FBI, iar după a 51-a zi de asediu, 76 din cei aflaţi în interior, inclusiv Koresh au murit într-un incendiu.

  Martie 1997 - Anul sinuciderilor
  Cometa Hale-Bopp sau Marea Cometă din 1997, a fost probabil cea mai observată cometă a secolului al XX-lea și una dintre cele mai strălucitoare din ultimele decenii. A putut fi observată cu ochiul liber pentru o perioadă record de 18 luni, de două ori mai mult decât Marea cometă din 1811. Pentru mulţi însă a fost un semn că vine Apocalipsa. Un astronom amator a observat un obiect companion ce urmărea cometa. Membrii cultului Heaven’s Gate au crezut ca acest obiect ar fi o nava spaţială care vine să îi ridice. Singura modalitate de a supravieţui sfârşitului lumii a fost în viziunea lor, sinuciderea în masă, pentru ca sufletele lor să călătorească în spatele cometei în nava spaţială. Cadavrele celor 38 de adepţii s-au găsit într-o casa în California pe 26 martie.

  Anul 2000 - Trecerea în noul mileniu


  Zeci de culte creştine au susţinut că trecerea în noul mileniu ar coincide cu cea de a doua venire a lui Hristos, respectiv Apocalipsa. De altfel, până şi celebrul Nostradamus calculase că sfârsitul timpului începe undeva în 1999 în iulie.
  Un “mare rege al terorii” trebuia să coboare din cer. Când nu a venit cu adevarat profeţiile apocaliptice au început răspândirea de zvonuri cu adevarat apocaliptice – şi anume că sonda spaţială Cassini urmează să se prăbuşească pe Pământ. Sonda Cassini era umplută cu combustibil radioactiv.
  Totodată, anul 1999 a fost interpretat ca fiind un an cu adevărat fatidic. Şi asta pentru că este forma din cifrele "1" şi "999". Cifra "1" reprezintă numărul Divinităţii, iar cifrele "999" întoarse devin "666" numărul Diavolului.

  Anul 2008 - Apocalipsa de la Geneva  10 septembrie 2008 - Pornirea acceleratorului gravitaţional de la Geneva a generat temeri că va sfârşitul lumii va fi declanşat de o gaura neagra care va înghiţi pământul. Iniţial, un om de ştiinţă german a reclamat la CEDO centrul de la Geneva, susţinând că ciocnirea particulelor ar putea crea o gaură neagră care ar înghiţi planeta. Ziua fatidică a fost aşteptată de o lume întreagă dar nu s-a întâmplat nimic.

  21 mai 2011 - Sfârşitul lumii lui Harold Camping  Cu câteva săptămâni înainte de 21 mai 2011, pastorul american Harold Camping anunţa populaţia că vine sfârşitul lumii. Cu toate că începuseră să apară predicţii referitoare la sfârşitul lumii din 21 decembrie 2012, bazat pe interpretarea Calendarului Maiaşi. Pastorul predica prin intermediul postului său de radio Apocalipsa care va avea loc pe 21 mai 2011.
  Cu toţii am văzut unele afişe şi în Bucureşti cu acest mesaj. Dar, aşa cum istoria ne-a învăţat, nu s-a petrecut nimic. Pastrorul american Harold Camping a fost de negăsit în acea perioadă. Ulterior el a apărut şi a dat o altă dată, cea de 21 octombrie 2011. La fel ca şi prima oară, pastorul era convins că atunci va veni Apolipsa, dar nu a venit nici atunci.

  21 decembrie 2012 - Calendarul Maiaşi


  Maya este o etnie indigenă din America Centrală, care a avut o civilizație veche și un imperiu în perioada precolumbiană. În perioada de înflorire a imperiului s-a dezvoltat o cultură impresionantă. Cultura Maya și limba maya fiind atestată prin o serie de descoperiri arheologice. Legănul acestei culturi a fost situat între podișul statului federal Chiapas din sudul Mexicului și Guatemala precum și depresiunea din peninsula Yucatan, departamentul El Petén și Belize.
  Centrul cultural al regiunii se mută cu timpul din zonele înalte, spre depresiunile situate în nordul Yucatanului. Cultura maya este renumită mai ales pentru cunoștințele lor avansate în domeniul matematicii, și calendarului lor precis precum și prin scrisul maya, care între timp a fost descifrat ca fiind un scris bazat pe figuri simbolice.
  Conform apologeţilor milenarişti şi a căutătorilor de senzaţional cu orice preţ, vineri, 21 decembrie, data la care se sfârşeşte calendarul maiaş, este data Apocalipsei.
  Această zi a fost intens mediatizată şi o lume întreagă cu sufletul la gură să vadă dacă peste 2 zile va veni Sfârşitul Lumii sau nu.
  Diverse teorii au fost dezvoltate. Fie că Pământul va trece într-o altă dimensiune sau că Sistemul Solar traversează o barieră de energie pură, ceea ce va duce la o transformare uriaţă a vieţii pe care o ştim. Se presupune că nu vom mai exista ca materie, ci doar ca energie. În plus, nu toţi vom supravieţui acestei energii pure, ci doar cei care au sufletul cura. O altă teorie susţine că de fapt vor veni extratereştrii şi ne vor salva de un cataclism.
  ----------------------------------------------

  #2
  Bai mie mi-e frica doar de cacatul ala de accelerator de la elvetieni. Ala cu bosonul Higgs.
  LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
  NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

  Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

  Comment


   #3
   Originally posted by laur21 View Post
   În ultimii 100 de ani, trebuia s-o patim de 13 ori! Oare ce se va intampla vineri?

   Nu, nu se va intampla maine. Daca n-am dreptate, am sa fac cinste cu o bere la toti forumistii.

   Comment


    #4
    Râzi tu Florine

    Enigma mayasa – Se pot inversa polii Pamantului pe 21 decembrie?    Pana acum NASA ne-a dat asigurari ca totul e in ordine si ca NU vom asista la apocalipsa. Sa fie, oare, chiar asa?

    “…partea de jos a hartii (harta lui Piri Reis din 1513, n.n.) reprezinta Coasta Printesei Martha a Tarii Regina Maud din Antarctica. (…) Detaliile geografice ale acestei parti a hartii sunt intr-o surprinzatoare concordanta cu ultimele masuratori seismice realizate de expeditia suedeza in 1949. (…) Aceste lucru indica faptul ca linia coastei a fost cartografiata inainte de a fi acoperita de calota glaciara. “Un material de Lucian Cambesteanu.
    Vorbeam in articolul precedent dedicat problemei mayase despre sacrificiile umane pe care olmecii, cu mult inaintea mayasilor, ulterior mayasii si dupa ei, aztecii, le practicau pentru a amana sfarsitul lumii care urma sa coincida, potrivit credintei lor,intoarcerii zeilor pe Pamant. Astazi vom discuta despre cum vedeau mayasii sfarsitul lumii si despre cum a fost interpretata aceasta informatie de catre cercetatori si specialisti in cultura maya.Scrisoarea de mai sus, despre Antarctica, este semnata de Lt. Colonel, USAF, Fortele Aeriene Americane, Harold Z. Ohlmayer si este adresata profesorului, anonim, pe vremea aceea, Charles H. Hapgood de la Colegiul Keen, New Hampshire in anul 1960. Nu comentam faptul ca Antarctica nu avea cum sa fie descoperita in anii 1500 si nici cine a cartografiat acest continent inainte de a fi acoperit de gheata, undeva in jurul anului 11.000 i. Hr. Cererea d-lui Hapgood de care, cu siguranta, ati auzit din filmul“2012”, avea legatura cu o cercetare pe care voia sa o intreprinda in cu totul si cu totul alt scop decat imaginatia celor de la Hollywood. Teoria sa era legata de un posibil sfarsit al lumii pe care o civilizatie, avansata, pamanteana, l-a trait, supravietuitorilor careia fiindu-le noi acum datori cu multumiri pentru piramidele din Mexic, Peru, Bolivia, Egipt si, implicit calendarului mayas.Vom reda pe scurt teoria d-lui Hapgood, preluata de Graham Hancock si de alti cercetatori pentru ca din punctul nostru de vedere, sfarsitul lumii e destul de departe. Oricum, vom reveni asupra ei la sfarsitul acestui articol. Acesti oameni afirma ca o civilizatie avansata de exploratori, creatori de ambarcatiuni care sa reziste oceanelor, arhitecti minunati – vezi piramidele din Mexic, Peru sau Egipt – au colindat Pamantul, aveau cunostinte despre Antarctica inainte de a fi acoperita de gheata, traisera probabil acolo, ne-au lasat mostenire o suma de cunostinte inglobate in monumente si in mituri. Tot acest proces ar fi durat mii de ani, de la disparitia acestei civilizatii avansate, in jurul anului 11.000 i.Hr si pana prin 4.000 i.Hr cand s-au ivit zorii unei noi civilizatii. Cum vedea profesorul Hapgood sfarsitul acestei ere a populatiei planetei noastre, vom afla imediat. Inainte insa, si in stransa legatura cu ea, sa vedem cum priveau mayasii si, in general, pre-columbienii, lumea si sfarsitul ei.Potrivit Codex-ului Vaticano-Latin, mayasii si, ulterior aztecii, considerau ca universul opereaza in cicluri ample : avem primul Soare care a durat 4.008 ani, timp in care populatia planetei se hranea cu porumb de apa si in care existau giganti. Aceasta lume a fost distrusa de apa, iar oamenii, pentru a supravietui, s-au transformat in pesti. O singura pereche a supravietuit, repopuland Pamantul. Al doilea Soare avea sa dureze 4.010 ani. Pamantenii de atunci mancau fructe salbatice si aveau sa fie lichidati de asa-numitul – Sarpe Salbatic – supravietuitorii, cu exceptia unei singure perechi, fiind transformati in maimute. Sub al treilea Soare, descendentii perechii salvate, se vor fi lovit de o alta calamitate – Pamantul a fost distrus de foc dupa o existenta linistita de 4.081 de ani. Ei bine, in timpul celui de-al cincilea Soare, perioada care va fi durat 5.026 de ani, oamenii vor fi murit de foame, sfarsitul venind in urma unui potop de sange si foc. Acest ciclu al celui de-al cincilea Soare nu s-a incheiat. Stim doar, potrivit traditiei mayase si preluate de azteci, ca a inceput undeva in mileniul IV i. Hr. ca se numeste Soarele Miscarii si ca asta inseamna zguduiri puternice ale Pamantului. Pana in decembrie 2012.De ani de zile, specialistii NASA si nu numai, ne asigura de faptul ca nu exista niciun pericol pentru data de 21 decembrie 2012. Si, probabil, au dreptate. Niciun asteroid nu a fost observat in apropiere de Pamant, ca potential pericol, Soarele isi vede linistit de treaba, iar scenariul particulelor trasmise de astru, asa cum am vazut in filmul “2012”pare ireal. Incercam acum sa aflam daca nu cumva primejdia sta in alta parte. Sub noi.Antarctica a fost descoperita in anul 1818. Noi mergem acum in anul 1963. In baza hartii lui Piri Reis(1513 dar bazata, se pare, pe surse mai vechi) profesorul Hapgood avansa teoria potrivit careia Pamantul, cu tot cu Antarctica, a fost cartografiat cu cel putin 4.000 de ani i.Hr. Nimeni nu putea cartografia Antarctica lipsita de gheata mai devreme de 13.000-11.000 i. Hr. Concluzia acestui cercetator, caruia contemporanii i-au dat “delete” a fost ca o civilizatie dezvoltata, martora sau, daca nu chiar creatoare, a minunilor lumii antice, incluzand calendarul mayas, a fost lovita de un cataclism devastator, supravietuind doar cativa indivizi care aveau sa readuca stiinta unor populatii salbaticite. Se intampla cu cel putin 12.000 de ani inainte ca noi sa aflam aceste lucruri. Asa cum am fi noi, probabil, dupa zeci de ani de lipsa a curentului electric. Sa vedem, insa, in final, teoria Pamantului-portocala si rotatia polilor.Specialistii NASA ne-au linistit pana acum : Soarele are cicluri de activitate intensa, ceea ce inseamna explozii si radiatii, o data la 11 ani. Terra este aparata de un scut care, ca si in trecut, ne va proteja si acum in 2012 cand activitatea solara isi atinge maximumul. Ce ne facem insa cu Pamantul? Profesorul Hapgood a venit cu o teorie interesanta. Acea civilizatie avansata a disparut in urma unei miscari a scoartei Pamantului ca portocala-leit-motiv in filmul “2012”. Un fenomen pe care civilizatia noastra nu l-a cunoscut, urmata de o schimbare a polilor si, implicit a climei. Despre ce este vorba in schimbarea polilor planetei insa? Potrivit Institutului de Fizica a Pamantului de la Paris, un astfel de fenomen ar duce la schimbarea majora a intensitatii campului magnetic al Pamantului, inversarea climei si modificarea pozitiei continentelor. Acesta sa fie motivul pentru care Antarctica va fi fost cartografiata pe vremea cand nu era acoperita de gheata? Greu de crezut, spunem noi, de vreme ce ultima inversare a polilor Pamantului s-a petrecut in urma cu 780.000 de ani. Atunci coaja portocalei lui Hapgood s-a rotit fara miez. Nu exista date care sa ateste faptul ca mayasii aveau cunostinte despre un asemenea fenomen. Ei stiau doar ca la un moment dat lumea lor se va sfarsi. Istoricii religiilor, arheologii si istoricii ne vor lamuri, probabil. Noi nu putem decat sa le atragem atentia. Aceasta a fost una dintre teoriile legate de sfarsitul lumii. In articolul urmator vom vedea o alta, speram noi, la fel de interesanta. Evident, cum mentiunea ca nu vrem decat sa aducem un plus de informatie unui subiect care intereseaza si care, din punctul nostru de vedere, nu are rezolvare, ci doar trebuie sa ridice unele intrebari istoricilor si arheologilor.
    ----------------------------------------------

    Comment


     #5
     ..de vreme ce ultima inversare a polilor Pamantului s-a petrecut in urma cu 780.000 de ani.
     Stiinta asta a aproximarilor isi are radacini adanci in istoria lumii. De aceea sunt unii care cred in sfarsitul lumii.

     Si ce daca au venit alienii si i-au plimbat pe stramosi in cosmos la un kebab ca sa invete cum se face o harta ? Ca tot degeaba...

     Oamenii tot indiferenti au ramas si tot cu gandul la aiureli mega-galactice.

     Daca nu vine sfarsitul lumii maine - asa cum s-a stabilit la 12 si un sfert (fix)
     am si notat cu creionu chimic in calendar - inchideti sectiunea asta de aiureli si incepeti sa postati despre sateliti
     Red Green: If life gives you lemons, throw 'em into a quart of vodka.

     Comment


      #6
      Nope
      Inchidem partea de UFO da lasam astronomie-paranormal
      Si tu popică ar trebui să fi mândru că s-a filmat la tine-n curte Stargate-ul
      ----------------------------------------------

      Comment


       #7
       Lasa ca si eu am luat teapa cu stargate-ul asta...
       Asteptam sa vina alienii pe usa din spate si nicicum nu s-a intamplat.
       Red Green: If life gives you lemons, throw 'em into a quart of vodka.

       Comment


        #8
        Stai cuminte că ar fi vrut ei să vină dar nu știau ultimul simbol pentru a forma adresa Terrei
        ----------------------------------------------

        Comment


         #9
         Originally posted by laur21 View Post
         Stai cuminte că ar fi vrut ei să vină dar nu știau ultimul simbol pentru a forma adresa Terrei
         Pana una alta, ia uite ce spun baietii astia.
         Eu din cate stiu dupa toate previziunile, inclusiv ce ai scris tu mai sus amintesc despre inversarea polilor magnetici.

         Asa sa fie ?
         http://imgur.com/2gr0y
         Red Green: If life gives you lemons, throw 'em into a quart of vodka.

         Comment


          #10
          Laure,Laure pe unde iti umbla ochisorii cand faci copy/paste?Ce ai pus in primul post pana la primul clip se bate cap in cap si la final ai bagat maiasi ca bonus.Si oare omenirea chiar asteapta sfarsitul lumii?

          Comment


           #11
           Moo cum l-am gasit asa vi l-am dat
           ----------------------------------------------

           Comment


            #12
            Azi e 21...Alo

            La net ne putem conecta, nici o bubuitura pana acum si nici urma de alieni...

            Laure, cand ti-ai dat intalnire cu Noe de la efecte speciale sa vina sa puna ceva sa ne distram si noi ?
            Poate a gresit data...(din nou)

            Deci eu spun sa o lasati balta cu aiurelile astea.
            Red Green: If life gives you lemons, throw 'em into a quart of vodka.

            Comment            Working...
            X