Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Sfarsitul Lumii

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Sfarsitul Lumii

  Oamenii de stiinta de la Universitatea Nationala din Mexic sustin ca mayasii nu au prezis sfarsitul lumii in decembrie 2012.
  Pur si simplu, calendarul acestora se incheie ca orice alte calendare.


  “In mesajele lasate de mayasi nu exista predictii despre venirea sfarsitului lumii in 2012”,

  a declarat Carmen Valdes, cercetatoare a Universitatii Nationale din Mexic.
  Carmen Valdes este autoarea unei carti despre teoriile care inconjoara civilizatia maya, privitoare la Apocalipsa.
  Potrivit acesteia, mayasii si-au calculat calendarul pe o perioada de 5125 de ani.
  Acesta se incheie la data de 21 decembrie 2012, dar asta nu inseamna ca ei au prevazut si un Armagedon pentru ziua respectiva.
  Valdes spune ca mayasii credeau ca“istoria se repeta la un moment dat, dupa care incepe o noua numaratoare, inversa”.
  Cu spusele cercetatorilor mexicani, scrie publicatia rusa Trud, este de acord si savantul german Nikolai Grube, de la Universitatea din Bonn, care a scris, la randul lui, intr-un articol ca “in scrierile mayase nu exista predictii despre sfarsitul lumii”.
  “Oricine va studia predictiile facute de mayasi se va convinge ca nu exista vreo mentiune despre un iminent cataclism global”, spune Grube.
  Fiind unul dintre cele mai misterioase elemente "mostenite” de la civilizatia maya, secretele calendarului nu au fost descifrate in totalitate.
  Tocmai de aceea au rasarit si zvonurile privitoare la sfarsitul lumii.

  Mayasii au fost niste astronomi priceputi, care au prezis cu exactitate miscarile galaxiei cu secole inaintea timpului lor.
  Potrivit calendarului mayas, ciclurile astronomice marcheaza
  sfarsitul celui de-al 13-lea baktun pe 21 decembrie 2012 si nu sfarsitul lumii
  .

  Christian Wells, profesor de antropologie la Universitatea South Florida din Statele Unite, a tinut o prelegere despre sfarsitul calendarului mayas din 21 decembrie 2012, pentru a separa adevarul de fictiune, potrivit USF Oracle.

  Wells a descris ceea ce oamenii cred ca se va intampla pe 21 decembrie, atunci cand calendarul mayas se va termina si cand scenariile "apocaliptice" sunt asteptate sa se implineasca.

  Conform calendarului mayas, exista o lista detaliata a evenimentelor astronomice care au loc in cele 13 cicluri, de 144.000 de zile fiecare, pana pe 21 decembrie, cand se sfarseste cel de-al 13 baktun sau ciclu, a explicat Wells.

  El a insirat diversele teorii care circula pe Internet si care prevestesc sfarsitul civilizatiei. Dintre acestea a enumerat schimbarea polilor magnetici ai Pamantului, cresterea gravitatiei Terrei in Centura Kuiper, care ar atrage mai multe comete si asteroizi care pot lovi planeta noastra, sau o serie de explozii solare.

  Amintind declaratiile cercetatorilor de la NASA, Wells a spus ca aceste scenarii apocaliptice sunt foarte putin probabile, din perspective stiintifice si istorice.

  Wells, care studiaza cultura maya, a declarat ca mesajul privind sfarsitul lumii a fost scos din contextul in care apare. "Profetia mayasa este de fapt o poveste despre durabilitate. Mayasii au fost mari astronomi si au stiut exact legatura dintre ciclurile astronomice si tendintele mediului inconjurator si ale Universului", a spus Wells.  ***

  Ultimul "semn" din Apocalipsa mayaşă: 120 de meteoriţi pe oră străbat cerul în 13 şi 14 decembrie


  Pentru milenarişti şi pentru cei care sunt convinşi la că la 21 decembrie 2012 va veni Sfârşitul Lumii, acest fenomen astral vine să confirme veridicitatea predicţiei mayaşe.
  Însă conform astronomilor NASA şi a geofizicienilor europeni ploaia de meteoriţi, numită şi *Geminidele, nu va fi diferită de cea care a avut loc în anii trecuţi tot în luna Decembrie, la datele sus-menţionate.
  Conform civilizaţiei mayaşe, ploaia de stele este un semn divin care anunţă dezastre, mânia zeilor din ceruri este anticipată de „semne" care anunţă calamităţi mondiale.

  Influenţat de „semnele apocaliptice" şi profitând de oportunitatea oferită de promovarea internaţională a civilizaţiei mayaşe, ministrul Culturii din Guatemala, Carlos Batzin invită mai marii lumii în ţara sa la 21 decembrie.

  „Încheierea celui de al 13-lea B'aktun şi începutul unei noi ere de 5.200 de ani este momentul ideal pentru a înţelege ce vrea de la noi Mama Terra şi să fim mai deschişi unii cu alţii. Pentru vechii mayaşi începutul unei noi ere înseamnă reînchegarea unei legături între Pământ, oameni şi alte civilizaţii".


  Baktun nou fericit!


  * Ce sunt Geminidele?

  În noaptea de 13 spre 14 decembrie, Pământul va trece printr-o zonă în care se află cantintăţi mari de praf cosmic. Acesta a fost lăsat de asteroidul-cometă 3200 Phaeton. "Stelele" vin din constelaţia Gemini ( de aici denumirea de Geminide) şi sunt vizibile an de an în intervalul 4-17 decembrie.


  Si eu sunt geminid asa ca aveti grija sa nu ma suparati!

  P.S.
  Mare fericire este pe romani de "sfarsitul lumii" deoarece cu o zi inainte de solstitiul de iarna, pe 20 dec, este Ignatul, chiar daca stelistii s-au grabit nitel cu sacrificarea animalului.
  Cui ii mai pasa de mayasi, de precesie, planul galactic, Dark Rift sau schimbarea, atentie, instantanee a polilor?
  Sau ca simbolistica Craciunului este legata tot de momentul solstitiului....si miscarea aparenta a Soarelui, pe bolta cereasca.
  Dar unii tot o tin cu Batman, Batman....pana la alt eveniment astronomic, echinoctiul de primavara de care se leaga Pastele.
  E simplu dar nu si pt. prostime.  Sa fiti iubite, babelor, gloabelor, neosclavelor!

  RDI-Boards XtraFM !

  R
  TVDXRO
  DXinfo Feeds Keys
  RDI

  #2
  http://www.seti.org/doomsday-2012-factsheet

  Comment


   #3


   RDI-Boards XtraFM !

   R
   TVDXRO
   DXinfo Feeds Keys
   RDI

   Comment


    #4
    Eu zic ca trebuia sa fim morti la ora asta dar ne-a salvat Bruce Willis si Ben Aflec ca au plantat o bomba nucleara pe planeta Nibiru si a explodat inainte sa intre in atmosfera........de aici si explicatia cu ploaia de stele

    Sau ar mai fi alta varianta cum ca guvernul amirican ar fi construit un SuperGate si au trimis planeta Nibiru in coliziune cu planeta Xm-474P din galaxia Andromeda,dar au trebuit sa sacrifice tunelul spatial care leaga calea lactee de andromeda si au pierdut-o si pe Samanta Carter care in acel moment era in misiune pe o nava viespe Wraitt


    Sursa: jack O''Neil
    ----------------------------------------------

    Comment


     #5
     Eu cred ca Chuck Norris a mutat Pamantul din calea asteroidului si asa am scapat toti.
     Dar stiti ca Chucky e timid si nu vrea sa se laude..

     Sursa: Jack Daniels

     Comment


      #6
      Deci nu vreti sa va ridicati constiinta si o dati pe Jack Denials...

      Bun, va faceti de cap in continuare.

      Sa vedeti ce va asteapta...      Nu e sfarsitul lumii, e doar inceputul transformarii intr-o colonie de nivel 1, neosclavilor!      Transformari fericite!

      P.S.
      E bine totusi sa nu abuzati de Jack si sa va transformati in marele York.
      RDI-Boards XtraFM !

      R
      TVDXRO
      DXinfo Feeds Keys
      RDI

      Comment


       #7
       Asa se intampla cand fumezi iarba, vezi nave spatiale ? ))) De care e ? Sa incerc si eu macar odata inainte de...

       Comment


        #8
        Fu''ck ! Cred , ca Mithy din Andromeda ,din postu de mai sus a 'deflectat' la rusi , cel putin telepatu lui actual are accent de rus ,
        ( ex scoala KGB ista ?) oare l-au suparat MIB alu Uncle Serious Sam ?

        Comment        Working...
        X