subtitrare la mpeg2

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  subtitrare la mpeg2

  Poate ca e o problema arhicunoscuta da eu n-o stiu inca...la un film care-l iau direct din ss2 si nu-l comprim ,ce subtitrare de pe softpedia-i bag ca sa mearga sau ma rog intrebarea e merge? Daca tre sa-l fac divx de ex cu gordian knot sau ma rog cu DVX la ce bitrate ma fixez ca sa se bungheasca subtitrarea cu filmu?
  Bv-Ro,1.5Al,Invacom0.3db+ss2+Echosmart792

  #2
  Sub n-are legatura cu bitrateTrebuie sa ie o sub care este pt 25 fps (poti incerca si cele de 23,976) si tot trbuie sa o sincronizezi cu ceea ce tragi de pe satelit.De ex cu subtitle workshop.Dar inainte ia si studiaza serios daca te pasioneza domeniul,pt ca desi pare,nu este deloc usor...

  Comment


   #3
   Totusi...

   Nu cred ca ma intereseaza comprimarea ci doar sa sincronizez subtitrarea de pe softpedia cu stream-ul mpeg2.
   Bv-Ro,1.5Al,Invacom0.3db+ss2+Echosmart792

   Comment


    #4
    daca subtitrarea este sincronizata pentru 25 fps atunci singura problema care trebuie rezolvata este sa faci "shifting" la subtitrare, adica "sa muti" timpii subtitrarii mai in fata sau mai in spate astfel incat sa se potriveasca la fisierul pe care l-ai capturat.... se poate face cu programe speciale pentru prelucrarea de subtitrari.. sau mai simplu, chiar din filtrul DirectShow pe care-l folosesti pentru a afisa subtitrarea (DivXG400 sau VobSub)... la DivXG400 este optiunea "Delay" la care poti sa folosesti valori pozitive sau negative (in milisecunde)

    daca nu e sincronizata pentru 25 fps, atunci e mai mult de lucru.. dar se poate face resincronizare cu programe speciale... eu folosesc de foarte mult timp SubCreator... mi se pare cel mai potrivit program pentru resincronizari.

    P.S. am presupus ca vrei sa vezi filmul cu subtitrare DUPA ce l-ai capturat pe hdd din SS2. nu stiu daca este posibil sa folosesti o subtitrare pe un film pe care il vezi "live" in progdvb sau in alt program DVB

    Comment


     #5
     @horatiu
     nu trebuie sa-l comprimi, poti sa adugi subtitrare la mpeg (folosesc de ex BSPlayer).
     Chestia e sa se potriveasca. Eu am incercat lucru asta cu Troia de pe multivision. Am folosit subtitle workshop ca sa-l sincronizez la inceput si dupa aia a fost OK.
     Bafta!
     _________________
     DM500, Kathrein 910 UFS.

     Comment



     Working...
     X