Your contribution will be used to pay for our hosting service.
THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!

PCHOME.RO

Collapse

Convertire MPG/PVA/TS -> DVD

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Convertire MPG/PVA/TS -> DVD

  Aceasta sectiune este dedicata diverselor placi DVB si Dreamboxurilor. Multi dintre dvs. probabil fac inregistrari ale streamului MPEG. Putem sa-i numaram aici si pe posesorii de Dbox1/2 si de receptoare PVR gen Topfield sau altele. As dori sa vorbim putin despre prelucrarea materialului filmat si inscriptionarea pe DVD-uri.

  Rog deci pe cei care au deja experienta in domeniu sa spuna cate ceva despre programele si tehnicele de convertire din diferite formate, despre authoring si inscriptionare DVD pentru ca si incepatorii ca mine sa putem invata ceva.
  CU
  TransWarp

  #2
  EVRIKA

  Prieteni, dupa o zi intreaga de incercari pot sa va spun ca SE POATE.

  Problema: Sa se creeze un DVD cu toate cele necesare: multilanguage, subtitraje, meniuri, capitole.

  Ca material de proba am folosit "Triple X" (un film exceptional) tras cu Dreamboxul de pe P. Dire*t. Avantajul la Dreambox este ca inregistreaza automat toate pistele audio. Cei cu SS2/Dbox pot trage doar un singur canal audio. Topfield nu am incercat, dar inclin sa cred ca procedeaza ca si Dreambox.

  Urmatorul pas este copierea fisierelor pe calculator. Pe Dreambox sunt 4 fisiere (maxim 1 GB de fisier, 3,6 GB in total), de copiaza prin FTP sau prin Samba server. Pe Topfield ar fi un singur fisier mare, se transfera cu programul Altair.

  Fisierele din Dreambox sau Topfield trebuie demultiplexate intrucat sunt in format trasnport stream. Am folosit programul x.jar (urmasul lui ds.jar) care este gratuit si foarte eficient, deoarece iti si corecteaza streamul. Rezultatul este un fisier video .mpv, doua fisiere audio .mp2 (german si englez) si un fisier .ac3 (german AC3). Si cei care trag cu SS2 sau Dbox trebuie sa demultiplexeze fisierul .mpg, ei vor folosi TMPGEncoder si vor obtine un fisier vido si unul audio. Daca se intentioneaza inregistrarea multilinguala, ei trebuie sa inregistreze din nou filmul cu celalalt canal audio sau ac3.

  Pentru subtitrare aveti nevoie de un fisier cu subtitraje care se gasesc pe net. Cu programul gratuit Subtitle Workshop acesta trebuei convertit in format .stl sau .son.

  In urmatorul pas se creaza un proiect DVD cu programul DVD-Maestro. Din pacate nu prea se gaseste, cu Kazaa sau DC++ mai ai noroc. Asta e dupa parerea mea cel mai profesional. Un program frumos este si DVD-Lab, dar in versiunea pe care o am eu nu merge nici subtitraj nici canale multilinguale. TMPGEnc DVD Author nu am mai incercat iar Ulead DVD Factory este o jucarie si aia destul de rea. Fisierele audio si video se importa in Maestro. Fisierul cu subtitrajul se pune separat pe o pista din vreo 8 posibile. Si canale audio poti baga vreo 8. Se mai creaza si capitole si meniuri si se compileaza. Rezulta un set de fisiere vob si ifo cu care se poate incerca. Eu am incercat cu Power DVD si dupa multe esecuri a functionat perfect.

  Ultimul pas ar fi inscriptionarea pe DVD-/+R sau DVD-/+RW. Inca nu am facut pasul acesta pentru ca la cel anterior mai trebuie sa aprofundez multe lucruri. Daca voi avea timp, voi scrie un tutorial si il vom pune undeva pe server. Trebuie sa spun ca inca nu stiu sa fac meniuri si capitole cu DVD-Maestro, si chiar daca as cunoaste tehnica este totusi multa munca deoarece ai nevoie de imagini adecvate, (backgrounduri, butoane) chiar si meniuri cu animatie si muzica sunt posibile. Iti trebuie multa rabdare si ca sa setezi inceputurile de capitole si sa gasesti imagini adecvate pentru preview, dar la urma iti poate da satisfactie si iese ceva frumos.
  CU
  TransWarp

  Comment


   #3
   Re: EVRIKA

   Originally posted by TransWarp
   Ca material de proba am folosit "Triple X" (un film exceptional) tras cu Dreamboxul de pe P. Dire*t. Avantajul la Dreambox este ca inregistreaza automat toate pistele audio. Cei cu SS2/Dbox pot trage doar un singur canal audio. Topfield nu am incercat, dar inclin sa cred ca procedeaza ca si Dreambox.
   Eu am un Nexus-S si cu ProgDVB se poate inregistra atat sunetul original cat si AC3. Trebuie doar instalat dll-ul pentru ac3 (yac3.dll - cred), care va inregistra intr-un fisier separa (.ac3) sunetul in germana (Ex. e tot pentru Pr**iere).

   Dupa inregistrare obtin doua fisiere unul .mpg unde am imaginea si sunetul original si unul .ac3 unde am DD in germana.

   Folosesc DVD2AVI pentru a extrage sunetul din film si a crea un proiect pentru imagine (.d2v). Creez un proiect pentru AviSyinth (.avs) care contine

   # Shows how to use SmartDeinterlace
   LoadPlugin("MPEG2DEC.dll")
   mpeg2source("d:\Film\Film.d2v")

   (Sunt necesare AviSinth208 si MPEG2DEC.dll)
   Proiectul il incarc in CCE si creez fisierul de imagine (eventual de sunet).

   Pentru Autohring folosesc Sonic Scen***st 2.6 (un tool exceptional pentru authoring, dar si destul de complicat de folosit, un manual de peste 200 de pagini). Cu el poti pune pana la 8 canale de sunet si pana la 32 subtitrari. Inclusiv meniuri, impartirea pe capitole. Creerea DVD-ului ia cam 10 minute pe un P4. Se obtine 2 directoare care se pun direct pe DVD.

   Pentru meniuri folosesc DVD Menu Studio.
   Pentru subtitrari folosesc SubitleWorkshop 2.03 si MaestroSTR.
   Pentru scriere pe DVD folosesc Instant CD+DVD.

   Adrian.
   PS: Ultimul film(e) pe care l-am facut e Stuart Little 1 si 2 pe care le-am pus pe acelasi DVD, cu coloana sonora in Engleza si Germana si subtitrari in Romana, Engleza si Germana.
   PSS: Am sa incerc sa scriu si un HowTo dar nu am timp acum.

   Comment


    #4
    Multumesc pentru descriere. Este inca o posibilitate care trebuie stiuta.

    Apropo, manualul de la DVD-Maestro are 688 pagini

    Inca o intrebare, la ce iti trebuie CCE? Am vazut in alt loc ca ai scris despre un format neobisnuit (bitrate 15 Mbs). Din cate stiu nu este nevoie de reencodare. Cel putin la mine a mers pe P. Dire*t. Streamul nu are nici pe departe 15 Mbs, este doar inscris gresit in header. Acesta se poate "patchui" fara a fi nevoie de reencodare care doar iti mananca timp si calitate. S-ar putea ca x.jar sau ds.jar sa-ti corecteze direct la demultiplexare streamul.
    CU
    TransWarp

    Comment


     #5
     Mai exista si DVDPatcher_v106.exe care face acelasi lucru. M-am obisnuit asa. Plus codecul CCE-ului e f. bun. Operatia pe un calculator P4 nu ia mai mult de o ora.

     Adrian.

     Comment


      #6
      Pai o fi CCE-ul bun si rapid, totusi nu merita sa-ti faci de lucru cand poti sa ramai la calitatea originala. Mai bun oricum nu iese

      Vezi ca ai 2 PM
      CU
      TransWarp

      Comment


       #7
       @TransWarp

       Am incercat x.jar dar am urmatoarea eroare cand vreau sa import mpv-ul in Scenarist

       Error : Number of fields (42) in GOP(# 44) or
       between sequence_header_code should be equal or smaller than 30.

       Ai vreo idee, cum pot sa rezolv asta.

       Adrian.

       Comment


        #8
        Nu am incercat inca Scenarist. Vezi daca merge cu Maestro. EU cred insa ca e stricat streamul mai degraba, ai incercat altul? Poate te ajuta si daca dai un search aici la cuvantul "GOP":
        http://www.dvb2k.de/cgi-bin/ultimate...search_forum=6

        Ai citit PM-urile?
        CU
        TransWarp

        Comment


         #9
         Originally posted by TransWarp
         Nu am incercat inca Scenarist. Vezi daca merge cu Maestro. EU cred insa ca e stricat streamul mai degraba, ai incercat altul?
         Am incercat cu mai multe si acelasi rezultat. De fapt asta a fost si unul din motivele pentru care am inceput sa folosesc CCE-ul. Acolo am o optiune de a inchide GOP-urile (Close all GOPs). Doar asa a mers sa import mpv-urile in Scenarist.

         Am citit PM-urile, dar acum sunt acasa. Maine cand ma duc la servici unde am DSL am sa incerc.

         Adrian.

         Comment


          #10
          Aha. Pai cred ca merge si cu ds.jar sau x.jar sa inchizi GOP-.urile. Vezi pe forumu ce ti-.am dat.

          P.S: Ai tras streamul cumva prin bitrate patcher? Si ala il poate strica, am citit pe forumul respectiv,
          CU
          TransWarp

          Comment


           #11
           Merge!

           Salut,
           Si eu am reusit sa pun subtitrarea in romana, cu Sonic DVD Producer.
           Am incercat de toate. Ifoedit merge rau cu NTSC(am citit ca merge pe PAL). Spurcatul de Spruce imi da eroare cand vreau sa compilez, altele nu accepta decat subs gen insiruire de BMP, TIF....Cu Sonic insa treaba e simpla ,merge snur si accepta fisiere sub tip text format sst. Are insa doua hibe. Una marunta : la simulare dupa 3 texte ramane cu subtitrarea mereu la a treia subtitrare. Dar a doua mi-a luat ceva timp , tigari si cafea pana am rezolvat-o. Toate programele si playerele detectau ca este subtitrare , dar cu nimic nu o puteam vedea. A trebuit sa editez o valoare dintr-un IFO manual cu Ifoedit, dar dupa aceea a mers ffff bine , sincron si ... tot ce vrei. Cine vrea detalii prin mail la [email protected].
           Regards
           alex

           Comment


            #12
            @ Transwarp
            Capitole pentru maestro merge foarte simplu:
            In movie deasupra mpv sau m2v si sub wall clock exista un culoar care daca apesi cu mausul si apoi cu ok ai si facut un capitol.
            Menu faci cu adobe photoshop sau picture publisher etc.Unde incarci mpv si m2 acolo poti incarca bmp(si alte formate).Mergi la menu tragi apoi bmp pe suprafata respectiva.Cu mausul marchezi locul unde vrei butoanele si tragi cu mausul la grosimea pe care o vrei.Apoi apesi pe maus dreapta si dai conectia respectiva(movies,movie1,kapitol).Apoi mergi la buttons si dai autoconection sau modifici cum vrei tu.
            Si sper sa te descurci mai departe.

            salutari
            D-Box1,Humax 5400,SS2.Toroidal90,Schuhe 41,Brille,66Kg

            Comment


             #13
             Am omis sa spun ca sa poti sa ai imagini pentru capitole in maestro iti trebuie cinemaster instalat si( in maestro preferences,decoder)activat.
             D-Box1,Humax 5400,SS2.Toroidal90,Schuhe 41,Brille,66Kg

             Comment


              #14
              avi-dvd

              salut!cum as putea face dintr-un avi un dvd?multumesc anticipat.

              Comment


               #15
               Re: EVRIKA

               Originally posted by adipopa
               Originally posted by TransWarp
               Ca material de proba am folosit "Triple X" (un film exceptional) tras cu Dreamboxul de pe P. Dire*t. Avantajul la Dreambox este ca inregistreaza automat toate pistele audio. Cei cu SS2/Dbox pot trage doar un singur canal audio. Topfield nu am incercat, dar inclin sa cred ca procedeaza ca si Dreambox.
               Eu am un Nexus-S si cu ProgDVB se poate inregistra atat sunetul original cat si AC3. Trebuie doar instalat dll-ul pentru ac3 (yac3.dll - cred), care va inregistra intr-un fisier separa (.ac3) sunetul in germana (Ex. e tot pentru Pr**iere).

               Gresit TransWarp. Cei cu SS2 pot trage tot ce misca pe canal.

               Aruncati o privire la www.dvbportal.de care functioneaza only cu SS2 si are posibilitatea de a inregistra TS.

               Am facut teste aseara pe Taqillia pe Hispasat (sunet in engleza si spaniola) si a mers super. Cel mai rapid faci un dvd (fara meniuri e drept) cu ifoedit0.96. Demux cu project X care e cel mai super.... pana acum foloseam PVA Strumento dar acum mi-am schimbat radical parerea.

               Numai bine

               Comment

               Your contribution will be used to pay for our hosting service.
               THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!


               Working...
               X