Your contribution will be used to pay for our hosting service.
THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!

PCHOME.RO

Collapse

intrebare - frames dropped, sunet nesincronizat

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 0 (0 members and 0 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  intrebare - frames dropped, sunet nesincronizat

  Pun aceasta intrebare, din nou, pentru specialistii in fisiere avi si in conversii. Capturile pe care le fac actualmente pe placa tv tuner, de pe receiver, ies excelent - folosesc Dscaler, deci fac si captura si compresia in xvid direct, fara probleme, scutesc timp si efort. Parte proasta - din lipsa de ram suficient, cad destul de multe frame-uri, ceea ce inseamna ca dupa circa 10 minute de film sonorul incepe, putin cite putin, sa nu se mai sincronizeze cu imaginea. Asta face, pina la sfirsitul unui film de 90 minute, ca replicile sa intirzie, fatza de imagine, cu circa 45-50 de secunde, sau chiar mai mult. Stiu, solutia este mai mult ram - nu imi permit asa ceva. Mentionez, de asemenea, ca sunetul pe care il iau este necomprimat, prin urmare nu am un fisier audio separat de imagine pe care sa il sincronizez ulterior. Ce software sugeratzi pentru a reusi sa sincronizez sunetul cu imaginea (si daca aveti vreun astfel de software in minte, dati-mi si niste indicii generale despre cum se utilizeaza, plsss)? Thanks.

  #2
  Atata vreme cat ai un procesor sub 1G.. si ram sub 512 nu te gandi sa faci captura direct compresata... singura solutie e sa faci captura necompresata si apoi sa faci compresia, dar aici intervine problema hardului trebuie sa ai unul destul de mare. Captura direct compresata intotdeauna o sa fie cu probleme... adica ori la imagine ori la sunet. Cel putin asta e parerea mea. Poate cineva sugereaza ceva mai bun. Good luck!

  Comment


   #3
   Captura cu DScaler? Nu am auzit sa mearga, si e pacat, ca are atatea filtre bune si cea mai buna imagine de la un tuner analogic.

   Ce placa tuner až? Captura analogica da multa bataie de cap. Incearca sa tragi cu iuVCR.
   CU
   TransWarp

   Comment


    #4
    Dscaler e foarte bun la record(optiunea timeshifting, alegi codecul video si audio, dupa care merge superbine - eu am procesor de 2G, dar numai 128 mb ram, deci nu pot face totul pe el). Dar m-ar fi interesat un sincronizator pe care sa poate fi editat sunetul pentru a merge simultan cu imaginea. In rest ce sa mai zic - DScaler-ul tocmai mi s-a bulit de tot, daca alegi alt codec audio decit cel pe care ti-l da el ca default, pierzi de tot sunetul pe inregistrare(nici nu-l mai poti recupera). Scriu asta dupa 2 reinstalari de windows, si e la fel - record fara sunet. Deci, cred ca problema cade. Trebuie gasit alt capturator (care sa semene macar cu DScaler, ca IuVCR e nashpa - are o fereastra mica-mica in care nu vezi nici macar ce imagine inregistrezi).

    Comment


     #5
     http://www.cestfacile.org/menu.php?p...virtualdub.htm aici gaseshti tot ce ai nvoie shi pt sincronizare shi frame bafta!

     Comment


      #6
      sunt de parere cu @irishman, si nu cauta greseala numai la software cii la hardware, eu am schimbat 3 bucati, de ex. PCTV are chip de rahat aceasi treaba ca la tine si SkyStar 1,2 nu sunt mult mai bune, o Video placa buna e prea scumpa, eu am ales varianta cea mai potrivita
      D-Box1 --> placa Tekram (sau Adaptec)---> soft DVD2AVI ----> TMPGEncPlus ----> DVB2000Recorder v1.19b si nu mai ai probleme.

      cu respect
      ....... JonySimic .......

      Comment


       #7
       Originally posted by hgfdgfui
       Trebuie gasit alt capturator (care sa semene macar cu DScaler, ca IuVCR e nashpa - are o fereastra mica-mica in care nu vezi nici macar ce imagine inregistrezi).
       iuVCR este totusi cel mai bun in ce priveste dropped frames. nu trebuie sa ai imagine mare ca sa vezi ce inregistrezi, nu uita ca si aceasta costa resurse in plus. totusi poti mari imaginea de preview daca vrei.

       incearca si programul VirtualVCR, e gratis, tocmai l-am probat si nu pierde frameuri, dar nu am reusit sa trag sonorul, nu stiu de ce.

       oricum, inregistrarea analogica este ceva ce eu incerc sa evit pe cat se poate. Daca nu ai casete video sau de la videocamera pe care vrei sa le digitalizezi, iti recomand inregistrarea cu placi digitale SS1/2, receivere Dbox 1/2 sau cele cu HD tip Dreambox/Topfield 5000.
       CU
       TransWarp

       Comment

       Your contribution will be used to pay for our hosting service.
       THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!


       Working...
       X