Your contribution will be used to pay for our hosting service.
THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!

PCHOME.RO

Collapse

On topic-pentru cei care stiu,intr-adevar,captura si tunere!

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  On topic-pentru cei care stiu,intr-adevar,captura si tunere!

  Domnii mei, suferinta mare de circa 6 saptamini. In care am facut, pe rind, dupa cum urmeaza -
  1.am investit in urmatoarea configuratie:

  Athlon XP 2000 Ghz
  128 Mb SDRam, 30 GB HDD 5400 rpm
  pv NVidia GeForce 2, 400, overclockata de mine personal
  cdrw Sony 48x
  tv-tuner Pinnacle PCTV Pro(adica PCTV Rave cu telecomanda, ca asta e, pina la urma)
  sistem operare:Windows XP Professional

  2.am gindit urmatoarele: nu are sens sa investesc intr-o placa SkyStar 2, de vreme ce tot am Humax-ul 5400 de care am tras la maximum. Asa ca am luat tv-tunerul ca sa scot, alternativ, semnal atit de la video ori tv-cablu, cit si din receiver. Analiza proasta, in ultima instanta, pentru ca un tv-tuner nu poate avea calitatea, spre ex. a unei placi video ViVo, ca sa nu mai zic ca din Humax iau semnal cu cablu obisnuit, de antena, si nu prin S-Video.

  3.am gindit, de asemenea, ca o sa ma descurc fara probleme cu capturile. Tin, ca atare, sa va anunt ca am incercat toate(cred, realmente, ca TOATE!) uneltele de captura si de conversie existente pe net - o sa le iau, sa le pun pe un CD, si sa il vind, poate scot ceva, dracului - de la softurile mari de captura si conversie(Adobe Premiere 7.0, Ulead Media Studio 7.0, Vegas Video 4, Pinnacle Studio 7) la cele mici (VirtualDub, Honestech Recorder, Cap TV, PowerVCR, IuVCR, Ferro, MoreTV, DScaler 4.16, Click Recorder, Showshifter, Dr.Divx, Vidomi, etc.). Deci le am pe toate, le-am descarcat, le-am testat, am schimbat driverul de Pinnacle cu ultima versiune, am schimbat direct show filters cu altele, am pus filtre de deinterlace, intr-un cuvint, am facut tot ce se putea. Unele sofuri de captura sint proaste, altele sint si mai proaste: pe unele nu poti programa frecventa propriu-zisa a canalului, pe altele poti, dar au o fereastra extrem de mica prin care poti vedea imaginea, altele au fereastra mare dar antreneaza programe suplimentare in captura, precum jaful de Showshifter care se foloseste de divx 5.0.5 pina iti da peste cap sistemul, altele nu au nici unele din aceste facilitati. Pina acum imaginea cea mai frumoasa o scoate DScalerul, care daca ar mai merge si pe capturi, ar fi ceva fantastic. In Adobe Premiere imi prind urechile (nu sint nascut ieri, dar meniu mai complicat n-am vazut nicaieri), iar Ulead mi se pare neinsemnat pentru importanta care i se da. Poate cu alte tunere or fi performante, dar cu Pinnacle sigur nu.

  4.rezultate: pina acum, cu programul de captura al lui Pinnacle (unde am ajuns, dupa tot ce am intreprins), abia daca imi face o captura vai de mama ei la rez. 352 X 576. Daca merg pe rezolutie mai mare, am ingheturi de imagine, frame-uri neintretesute la fiecare secunda, miscari sacadate, etc. Si vreau sa spun ca la nivelul asta de captura in mpeg1, nu mai are rost sa convertesc filmul in avi, ca se duce dracului tot, indiferent cu ce as lucra. Pina acuma toata lumea urla ca de vina e lipsa de ram, ca daca as mai adauga vreo 256 alta ar fi situatzia, dar eu zic ca nu se poate sa nu fie softul de vina. Pai adica am un prieten care cu SkyStar 2 captureaza, cu progDVB, pe Duron 950, 128 ram, imaginea perfect in mpeg 2(si sint convins ca SS2 maninca si procesor si ram, mai ales pe Duron), si singura lui problema e conversia, iar eu nu pot sa fac nici o captura in mpeg 2, ca se duce dracului tot?

  5.acuma intrebarile mele:
  - stiti vreun soft pe care (poate) l-oi fi sarit - nu dau lista cu toate, dar sint convins ca n-am sarit nimic din ceea ce exista pe piata - si care imi permite sa capturez rezonabil(chiar daca uncompressed, fac eu conversie dupa) imagini mpeg 2 ?
  - daca schimb Windows XP Pro pe care il folosesc acum, cu Windows 98, cistig ceva ?

  Stima tuturor!

  #2
  Cele mai bune softuri de captura video pentru winxp sunt iuvcr si virtualvcr. Codecuri recomandate: huffyuv care comprima fara pierdere de calitate sau picvideo mjpeg care comprima imaginea cu pierdere dar mentine calitatea foarte buna. Cu aceste codecuri poti face LEJER captura la 768x576.Te tine si un divx 5 realtime, la 640x480 daca pui codecul pe fastest. Cu hardiscul tau nu poti face capturi necomprimate, e prea lent, de fapt iti recomand picvideo mjpeg; ai grija sa ai DMA activat, ca altfel nu-ti merge nimic bine.

  Ramai pe XP, e mult mai stabil ca 98 si la capturi video conteaza in primul rand stabilitatea. Iti recomand sa-ti cumperi un adaptor scart->svideo si cablu svideo, cresterea de calitate fata de coaxial este uriasa. Nu e prea simplu, nu te astepta sa-ti iasa din prima, e nevoie de ceva efort. Era mult mai bine daca ramaneai pe un skystar2, economiseai timp, spatiu pe hard si aveai si calitate mai buna, practic nici un dezavantaj.

  Mergi la http://mirror01.iptelecom.net.ua/~video/ ca sa downloadezi codecurile de care ti-am zis. VirtualVCR si iuvcr le gasesti cu google, virtualvcr e gratis.

  Comment


   #3
   Picvideo inca n-am reusit sa-l crackui-esc corespunzator, si pina atunci nici vorba de compreimat cu el si huffyuv am mai folosit, dar chiar si fara pierderi, fisierul final iese ceva mai mare decit cu divx la cam aceeasi calitate. La compresie ca la compresie, ca am in mare parte toate codecurile, dar ce dracu sa fac cu captura? (IuVCR e, intr-adevar, singurul capturator unde poti sa introduci frecventza si sa "mergi" pe ea in sus si in jos)...

   Comment


    #4
    Pai e normal ca o captura cu huffyuv sa-ti iasa de 5-6 ori mai mare ca una divx...iar la captura e foarte simplu: pornesti iuvcr, la VideoCompresion selectezi codecul cu care vei comprima, alegi rezolutia, sursa video, calea si apesi record. Simplu, nu?

    Comment


     #5
     Tv-tunerele care sunt accesibile ca pret si chiar cele de talia lui Pinnacle sunt dedicate capturii fara mari pretentii.
     O placa de captura cit de cit profesionala ajunge la cel putin 10 milioane lei.
     Deci nu trebuie sa iti faci iluzii.
     Shi eu am gindit ca pot scoate cu un TV-tuner (eu am un Leadtek WinFast 2000XP Deluxe) cel putin calitatea unui film riparit de pe DVD.
     Ca marime de a fisierului obtinut o rezolvi dar calitatea va lasa de dorit.
     Apoi stai cam prost cu sistemul pentru a face captura in timp real la rezolutie chiar si 640x480.
     HHD-ul ar trebuie sa fie la 7200 rotatii
     Daca ai FAT32 nu o sa poti face fisiere mai mari de 2.9 GB. Ar trebui sa-l faci NTFS si nu o sa mai ai probleme cu lungimea fisierelor.
     Neaparat sa folosesti WindowsXP. Eu am facut mai multe teste si cu Win98SE, si cu WinME. Cel mai bine a mers si merge cu XP-ul.

     Shi acum cu captura. Pentru calitate, asta este, cred, singura reteta pentru noi:

     1. Faci o captura cu VirtualDub sau IuVCR, la rezolutii cit mai mari folosind un codec ca Huffyuv, care iti va minca cel putin 200-300 Mb/minut.
     In loc de Huffyuv poti folosi si Divx-ul la care ii dai un Bitrate mai mare sa-ti scoata de exeplu 70-80 Mb/minut

     2. Il recomprimi cu NanDub si folosind Divx 5xx, in doi pasi (2pass).
     Cind recomprimi poti sa-i mai aplici niste corectii folosind filtre, sa-i schimbi rezolutia etc.

     E mult de scris. Iti pot trimite niste tutoriale pe care le-am dat jos de pe WEB.
     Uite niste link-uri. Paginile au si forumuri uita-te pe la pot-uri.
     http://www.doom9.org/
     http://forums.afterdawn.com/
     http://www.vcdhelp.com/forum/index.p...e59077091fd8ad

     Comment


      #6
      Nu ai cum sa scoti cu tunerul calitate de dvdrip...doar daca faci direct din placa dvb captura.

      Cu hardul ala de 5400 nu cred ca o sa poata face capturi huffyuv full pal la 768x576, asta deja inseamna 15-17 MB/secunda, si nu cred ca duce hdd-ul atat in mod sustinut. Cu un PICVIDEO mjpeg la calitate 17-18 la 2-3 MB/s se schimba radical situatia.

      DIVX 5.05 e mai potrivit pentru codari de dvdripuri, nu capturi de la tv, eu recomand XVID in acest scop.

      Comment


       #7
       @hdf... (multe litere), tu ia urmatoarele probleme: memoria RAm este complet insuficienta, mai ales pt. XP, ti-ar trebui macar 256 daca nu 512. Microsoft sustine ca desi XP-ul se instaleaza pe 128M, nu poate functiona complet. Asta o data. Hard discul cred ca face fata totusi, chiar daca e la 5400.
       Eu am aceeasi placa Pinacle Pro, acelasi procesor, dar memorie mai multa si hard disk mai performant nitel. Fac capturi cu rezultate exceptionale folosind softul venit cu placa Pinacle (PCTV vision), format DVD (rata de transfer 6MB/sec, rezolutie full 720/576). Nu se pierde nici un frame. Inregistrez prin S-video de pe camera video sau prin intrarea composit de pe video. Prelucrarea si scrierea pe DVD o fac cu Ulead Movie Factory 2 (program extraodinar). Nu ma intereseaza divx sau alte forme de mpeg.
       Problema e ca de pe satelit ar fi mult mai bine sa folosesti o placa skystar, ca sa inregistrezi direct digital.

       Comment


        #8
        Am facut si eu niste teste cu urmatoarea configuratie:
        Athlon XP 3000, 512 MB RAM, HDD 120 GB/7200 UPM, Windows XP. (vezi calculatorul de aici:). Ca soft de captura am folosit Pinnacle Studio 8.6 SE, captura atat DV cat si analogic prin placa grafica ATI Radeon 9600 Pro prin video in.

        La captura DV poti selecta formatul DV sau MOEG. DV este de fapt un fisier AVI format MJPEG de marimea de circa 13 GB/ora. La MPEG poti selecta doar MPEG 1 sau 2 si rata de compresie. Chiar cu rata de 6000 kbs calitatea este mult sub cea a fosmatului DV (AVI).

        La captura analogica iar nu prea ai de ales, ori codecul PCLEPIM1 sau YUV2, cu asta insa nu faci fata la rezolutie de 720x576.

        Captura in DivX nu este posibila, comprimarea se poate face insa ofline dupa captura. Pe mine ma intereseaza in mod special comprimarea in MPEG2 si crearea unui DVD. Cu Pinnacle Studio calitatea lasa insa mult de dorit la 6000 KBS. Intrebare ar fi, cu ce programe pot face o comprimare mai buna dpdv calitativ? Si cu ce program pot crea si scrie un DVD? Cel care a fost inclus in calculatorul de mai sus, Instant DVD tot de la frima Pinnacle mi se pare o mare prostie, nu am reusit nici macar sa fac un cd normal de date.
        CU
        TransWarp

        Comment


         #9
         @hgfdfgfhjuiai

         ai luat...tzeapa!

         ______________________

         TPS

         Comment


          #10
          De ce tezeapa, ba Tzepes? Ca intre timp mi-am imbunatatzit echipamentul si placa mai buna ca Pinnacle, pentru pretzu ei, nu mai gasesti in romania. Suta la suta. N-am intzeles care e figura cu tzeapa, da' mi-am amintit ca tu esti ala care vrea sa dea programe prin calculator la tot blocu' prin statzia de cablu, si m-am gindit ca potzi sa te faci provider, daca ai asha echipament dureros. Hai bafta la tzepe, tata!

          Comment


           #11
           @all

           Calitate DVD nu veti putea avea la programele de pe satelit dintr-un motiv extrem de simplu:bitrate-ul transmis.Daca veti reusi sa trageti de pe satelit un film de 1,5-2 ore si care sa aiba 4,7GB dimensiune atunci veti avea calitate DVD.Cu o mica observatie-chiar si la un bitrate destul de mare nu e obligatoriu sa ai calitate buna a imaginii-ex. la digital+,la unele filme transmise pe TQx-xx-bitrate-ul este mai mare decit la filmele normale transmise pe celelalte canale(C+C1,2,3etc),dar calitatea este mai slaba.Poti sa ai aparatura profesionala,daca nu stii sa o folosesti-degeaba-.

           PS.Si eu folosesc unSS2.

           Comment


            #12
            deci sa o luam usor: pierzi din calitate in primul rand din cauza tv tunerului, rata de transfer e mica. Solutii sunt doua, a doua ideala:
            1. o intrare video usb care iti ofera un transfer de max 7M/s nu pierzi din calitatea semnalului analog de intrare, in schimb rezolutia e mica. pentru detalii vezi la dazzle "Digital Video Creator 80"
            2. cea mai buna solutie desi mai scumpa un convertor de analog video ---> digital (firewire) il gasesti tot la dazzle. Este o punte in care semnalul il introduci sub forma analogica iar apoi in calculator sub forma dv digital video. Mi se pare ca puntea se numeste Hollywood Bridge.

            Captura recomandat a se face necomprimata dupa care o comprimi in formatul care vrei.

            Programe: Adobe Premiere Pro, Cyberlink Power Director si chiar si Pinnacle 8

            Comment

            Your contribution will be used to pay for our hosting service.
            THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!


            Working...
            X