Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    69
    Posts Thanks / Likes

    Default hispasat un mic ajutor

    am si eu o mica mare problema.nu reusesc sa orientez antena pe hispasat.detin o antena ofset cu suport fix ,am reusit sa o orientez pana la amos si dupa nu reusesc .inca un element de notat folosesc ss2. cum ar trebui sa procedez in afara de a-mi cumpara un sistem de rotire momentan

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    317
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si eu sunt in aceeasi situatie cu tine. aici ma impotmolesc la amos 4w, de la el nu mai stiu cum sa fac sa gasesc hispasat.
    Bravo J.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ati mers din satelit in satelit incercati pe Telestar 12 si pe urma pe Hispasat...
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    arad
    Posts
    40
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in principiu ati mai putea cauta dupa Telsatr 12 shi NSS 7 (care e mai aproape de Hispa ), oricum fiti atenti la harta spoturilor de pe lyngsat, sa vedeti ce transpondere au semnal in functie de regiune!

  5. #5
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rand,trebuie sa rotesti Lnb-ul spre dreapta cu 10 grade,ca sa poti prinde toate transponderele lui Hispa atunci cand il vei gasi.Eu am mers din satelit in satelit.E munca de chinez batran,fara montura polara,dar daca eu am reusit,poti si tu.Trebuie sa cauti un transponder cu semnal mai puternic (SR 27500,28000)pe fiecare satelit.De ex,acum esti pe Amos la 4W .Urmeaza Atlantic Bird 3 la 5W,deci f aproape de Amos.Introdu frecv 12543 H SR 27500,Fec3/4 in setup Pc si muta milimetric antena spre dreapta.Nu uita ca pe masura ce te indrepti spre Vest ,trebuie sa umbli si la elevatie,in jos,spre tine(dc ai ofset).La fel procedezi si cu ceilalti sateliti.Ce pot sa-ti spun sigur e ca in momentul cand ajungi pe Hispa antena practic e verticala.
    P.S.Distanta de la Atlantic Bird 2 8W de ex pana la 12,5W(atlantic bird1) e mica.Stii si tu ca doua puncte aflate la orizont par mai aproape unul de altul decat sunt in realitate.Asa ca antena trebuie mutata pe distante mici.Sper ca ai inteles explicatiile mele complet babesti.
    BAFTA!Merita sa cauti satelitul asta.
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  6. #6
    2hacku
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    In aceeasi situatie ma aflu si eu. Ma chinui de cateva luni si nimic. Nu reusesc sa prind nimic dupa Telecom 2C 5W. Am schimbat suportul pentru ca nu era perfect vertical si nici un rezultat.

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Romania
    Posts
    55
    Posts Thanks / Likes

  8. #8
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Howto Hispasat (antena fixa) by sonic81 & jannusz

    Am revenit cu un howto pe care poate foarte multi intre voi la-ti asteptat. Poate va-ti pus intrebarea : Oare eu pot sa “prind” Hispasat-ul ? Daca nu sunt “motorizat” (cu antenna fixa). Si eu mi-am pus-o de cateva ori pana ce am hotarat sa urc pe bloc impreuna cu Big Brother (Jannusz) sa vedem daca se poate.
    Binenteles ca este nevoie de ceva scule pentru a putea face ceva. Noi am avut la indemana : o surubelnita, o cheie 13-17, o busola (nu este nevoie neaparat), un dispozitiv de cautat satelitul (SatFinder) pentru a usura lucrul la “inaltime” ), si binenteles o bere ca este forte cald in perioada acesta.
    Regalrea propriu-zisa a inceput odata cu cautarea sudului geographic pe care l-am gasit destul de usor cu busola. De acum a inceput munca cea grea. Hispasat se afla la 30 de grade Vest fata de Sud. Am intors antena pana la 30’W .


    P.S.Amos e la 4W
    Urmatoarea “mutare” am reglat elevatia antenei care la mine este foarte mica aproape 0.

    Fig.2



    Ultimul lucru ce trebuie facut este sa rotiti ca si in figura de mai jos LNB-ul pentru a reusi sa receptionati satelitul.

    Fig.3



    Fiind in extremnitatea vestica, cel mai important lucru este sa nu aveti nici un obstacol in cale (bloc, sau vreo cladire) care sa va optureze antena . Asa ca marea problema e sa aveti o vizibilitate buna altfel va CHINUITI degeaba.
    La toata treaba am avut nevoie si de PC-u (cu o lista pentru Hispasat in MyTheatre)pe care l-am folosit pentru “alimentat” SatFinder-ul (daca nu aveti o asemenea “scula” trebuie doar sa aveti in fata voastra PC-ul, miscati usor de antenna pana va apare ceva semnal in partea de jos a programului MyTheatre ).
    Dupa o ora de “lupte” cu antena au apart si primele “bipuri” din SatFinder. Nu disperati este destul de usor de “prins” pentru ca este destul de puternic semnalul pe transponderele (pe care sunt programele PALCO). Am setat MyTheatre-ul pe un program care are seminal mai slab (de ex. GranVia 1sau 2) si am reglat fin.

    Am terminat treaba dar si noi era epuizati de atata caldura, nici macar berea nu ne-a calmat setea. Iar spre seara m-am hotarat sa fac acest HOWTO.


    MERITA SA VA “STRESATI” PUTIN. ESTE UN SATELIT SUPER

    Multa bafta.


    Copyright 2003 SkyStar 2 RO

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    69
    Posts Thanks / Likes

    Default hispasat

    revin cu o intrebare.daca in fata antenei lateral dreapta am un bloc deci mai exact blocul intra in raza antenei mai exact dupa telecom mai am sanse sa vad hispasatul sau ma chinui ca........... degeaba.precizez ca stau la etajul trei deci nu prea ar trebui sa ma incurce blocul din fata zic eu dar poate ma insel.distanta dintre ele este de vreo 20 m
    ca daca asa stau lucrurile inseamna ca nu isi are rostul nici sistemul de rotire.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    317
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am ajuns pana la 15 w cu ea si imi merge. mai am ceva pana sa dau in blocul asta, dar imi mai trebuie o lista cu canale si pe sateliti care mai sunt pana la hispasat ca sa o iau babeshte. de unde pot sa fac rost ? aaa...si ziceti-mi un post care are semnal puternic pe hispasat. multumesc,.
    Bravo J.

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @gabipopa

    Daca ti-a intrat Telstar 12, urmatorul pe care poti sa-l incerci este NSS7 la 22" V..... 12735 H 16635 (Canal Algerie, A3, etc.)..semnal foarte bun(peste 80% la configuratia si locatia mea)...
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    210
    Posts Thanks / Likes

    Default

    aici gasiti fisiere .ini cu transponderele de pe toti satelitii vizibili din Europa. Trebuie numai copiate in directorul corespunzator al ProgDVB, AltDVB etc.
    când nu ştii ce faci, lucrează cu grijă

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    317
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mersi miky, dar mie imi trebuie o lista de canale ca sa pot da pe unul din ele si apoi sa misc de antena pana gasesc semnal. asa ce sa fac cu transponderele .
    Bravo J.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    317
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @yang: faza e ca la mine in lista asta de canale pe care o am sare de la 15W direct la 30W, si de asta vreau sa gasesc o lista cu sateliti cuprinsi intre intervalul asta.
    Bravo J.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    210
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai in cel mai rau caz poti introduce manual frecventele in setup4pc -> transponder status si dai "tune"
    eu asa am procedat si pe urma am pus o "lupa" pe indicatorul de semnal, ca sa-l vad din balcon
    când nu ştii ce faci, lucrează cu grijă

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hispasat 30 W
    By Meesam in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 22nd April 2006, 08:18
  2. Hispasat
    By usurelumihai in forum Placi DVB
    Replies: 2
    Last Post: 20th April 2006, 10:24
  3. ajutor pentru Hispasat 30 grade west
    By eugencluj in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 16th March 2006, 11:10
  4. hispasat 30 w
    By radu80 in forum RDI - Satelit
    Replies: 9
    Last Post: 27th September 2005, 22:28
  5. Alt DVB Hispasat
    By abrash43 in forum Placi DVB
    Replies: 3
    Last Post: 31st May 2005, 00:54

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top