Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Somewhere!
    Posts
    379
    Posts Thanks / Likes

    Default Var pe hard la D500S!

    Poate sa-mi explice careva cum sa fac mount de la dreambox 500S pe hardul calculatorului si cum sa mut var pe hdd si sa fac dreamul sa citeasca de pe hard, tinind cont ca hardul dreamului e foarte mic.
    multumesc anticipat.

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    73
    Posts Thanks / Likes

    Default

    iti trebuie un serer nfs pe pc si apoi poti sa faci mount. degeaba muti /var pe pc ca nu faci decat sa ocupi niste spatiu pe pc. dm 500 nu are hard. are numai niste memorie...si aia mica. poti folosi flashwizard sa mai pui o imagine sau mai multe pe pc.
    ia fisierul asta si sper sa te descurci http://sat-industry.net/forums/attac...achmentid=3610

  3. #3
    _...._ Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Queen Maud Land
    Posts
    1,611
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Var pe hard la D500S!

    Quote Originally Posted by nick1968
    Poate sa-mi explice careva cum sa fac mount de la dreambox 500S pe hardul calculatorului si cum sa mut var pe hdd si sa fac dreamul sa citeasca de pe hard, tinind cont ca hardul dreamului e foarte mic.
    multumesc anticipat.
    asa e hdd-ul la dm500 e atit de mic, cred ca nici cu un microscop nu o sa-l poti vedea tu stii macar ce ti-ai cumparat ?
    si incearca inainte sa dai un search, stii treaba cu cititul pe care ti-am spus-o in alta parte, e valabila intodeauna, uite de exemplu ce am gasit eu :
    Quote Originally Posted by irishman
    hdd-ul din calculator sa fie hdd-ul dreamboxului (un mic howto)

    Poate multi ma stiu.. sunt un om care ii place sa-si bage nasul... stiu ca poate pe toate forumurile si howto-urile de dreambox se gaseste aceasta procedura mai mult sau mai putin la fel.
    Deci.. ma intrebam daca pot sa folosesc calculatorul direct ca fiind suport de inregistrare pt dreambox, dar nu eram multumit de faptul ca trebuia sa folosesc fie wingrab, tuxbox, dreamtv (un program in plus pe care daca ai timp sau nu sa il pornesti).
    Am avut nevoie de truegrid sau nfs server se gaseste pe orice forum sau dreambox related website.
    Sunt niste pasi foarte importantzi care trebuiesc respectati.
    1. se creeaza un folder dreambox
    2. un folder de exemplu nfs in care se pun fisierele din arhiva truegrid sau nfs
    3. un folder etc in directorul c:\windows

    bun pana aici totul ok

    In directorul serverului (pe care eu l-am ales ca fiind c:\nfs) se editeaza ultima linie din fisierul "exports" (se editeaza cu notepad) linia trebuie sa arate cam asa:

    dreambox -path=C:\dreambox

    linuxul din dreambox nu prea stie el c:\..etc.. si atunci aceasta linie asociaza dreambox ca fiind C:\dreambox

    Atentieee! dupa aceasta linie neaparat trebuie sa fie o linie goala deci dupa linia respectiva datzi un enter, si apoi salvatzi fisierul

    Fisierul acesta impreuna cu fisierul "rpc" din acelasi director se copie in directorul creeat la pasul 3 "etc" (C:\windows\etc)

    Pasul urmator: se porneste un comand prompter dos: din run.. cmd...
    se schimba directorul prin comanda: "cd C:\nfs" si apoi se dau comenzile de initziere a serverului:
    portmap add
    nfs add
    nfs start

    Acestea fiind spuse am terminat cu calculatorul.. si ne indreptam atentzia spre dreambox.
    Cam toate imaginile au la expert setup > communication setup. De pe butonul albastru se ajunge la "mounts".
    -la ip se introduce ip-ul pc-ului 192.....etc. optiunea NFS
    -la Dir se introduce numele folderului asociat, in cazul nostru "dreambox"
    -LocalDir este directorul local din dreambox unde vretzi sa va apara hardul calculatorului .. pe toate forumurile toti au altes "/mnt" eu am decis sa aleg "/hdd" astfel pacalind dreamboxul si spunandu-i ca defapt el are harddisk... nu uitatzi sa pune-tzi "/ ".
    -Options: se alege "rw"
    -extra: "nolock,rsize=812,wsize=8192"
    -se bifeaza Automount in asa fel incat de fiecare data cand porneste dreamboxul sa fie mountat directorul dreambox din calculator.

    Cam asta e... acum da-ti pe tasta verde "mount" si daca totul a mers cum trebuie o sa va apara un mesaj de genul "mount ip:dreambox/ ok!"
    Nu uita-tzi sa salvatzi "tasta galbena"



    Observatzii:
    .. eu am servicepack2 xp si se pare ca firewallul este o problema .. deci s-ar putea sa fitzi fortzatzi sa il dezactivatzi .. daca nu putezi incerca prin a da allow in firewallsettings la nfs.exe.

    Acum folderul dreambox din calculator se comporta ca fiind hard diskul dreamboxului.. asta inseamna ca putezi inregistra direct din telecomanda dreamboxului in calculator.. putetzi sa da-ti play la mp3 si orice fisier mpeg care se afla in directorul dreambox.

    Astea fiind spuse sper ca reusitzi si va bucuratzi la fel cum ma bucur eu.. de acest mic truc..
    raspunsul functioneaza si pt postul tau din alt topic:
    Quote Originally Posted by nick1968
    multumesc frumos @airboy, am reusit pina la urma sa -l conectez la net.
    ramine problema cu mount-ul, nu reusesc nici cum.
    am creat un nou user dream, am pus IP-ul computerului, i-am dat sa citeasca pe hdd, am pus username-ul dream si parola si raspunsul este acelasi failed to munt...
    o fi de vina zone alarm?

    are cineva vreo idee?
    orice ajutor e bine venit
    hai ca deja imi esti simpatic

    Ps. si raspunsul nu-l considera drept un ajutor, a fost dat doar ca sa vezi singur de unde ti se trag nemultumirile si izbucnirile prin alte topice, lipsa totala de cunostinte si probabil incapacitatea de a acumula ceva!
    The Bible is like a software license, no one actually reads it, they just scroll to the bottom and click I agree!


  4. #4
    -nomad- Mentor
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    ...
    Posts
    754
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca nu a capatat raspuns la toate întrebarile.
    Eu ma chinui de ceva timp sa " mut var pe hdd"
    problema se desface in trei parti :
    1. Instalarea serverului NFS pe PC
    -Are cativa zeci buni de giga daca nu suta -ala de la Microsoft -(Microsoft Services for UNIX version 3.0) Pachetul contine un server NFS-se instaleaza DOAR serverul ) Sau a altui server NFS de pe net searchGoogle
    -Configurarea unui cont + sharing la directorul shareuit pe PC dupa ce s-a instalat cu succes serverul NFS
    2. Configurarea DREAMBOX-ului conform celor scrise mai sus (IP, USER, PASS etc.)
    3. " mut var pe hdd" -nu stiu cum se poate face -

    MAi este o varianta prin care se poate monta un director shareuit de windows sau samba de sub linux - e mai simplu dar totodata dificil atunci cand nu stii ce HHD ai in dreambox

    Intrebarea mea casa continui topicul ...

    Cum mut /var pe HDD-ul montat in /mnt/hdd in DM500S ?

    Mersi
    #Nanok#

    „…acest delir, această lume nebună a gadgeturilor, a fetişurilor care încearcă fiecare să imprime eternităţii o valoare şi să facă dovada unei mîntuiri prin lucruri şi a lipsei mîntuirii prin har.“ - JEAN BAUDRILLARD ¶Root is a state of mind¶

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default var - hdd

    @nanok - asta asa,ca m-ai ajutat (indirect) la sch. functiei tastelor pt. telec.

    cifs file sharing pdf

    Living an analog lifestyle in a digital world

  6. #6
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este si un HowToCifs

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    simplu, montezi directorul unde vrei si faci un link la el

  8. #8
    4x4 Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    1,398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by *********
    Este si un HowToCifs
    oare ce imi scapa ca nu merge la mine?.
    fac toti pasii din tutorialul tau.

  9. #9
    -nomad- Mentor
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    ...
    Posts
    754
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @sote
    Pun pariu ca nu ai DEbifat "Use simple file sharing"

    #Nanok#

    „…acest delir, această lume nebună a gadgeturilor, a fetişurilor care încearcă fiecare să imprime eternităţii o valoare şi să facă dovada unei mîntuiri prin lucruri şi a lipsei mîntuirii prin har.“ - JEAN BAUDRILLARD ¶Root is a state of mind¶

  10. #10
    4x4 Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    1,398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Nanok
    Ai pierdut
    ziceam ca am facut toti pasii de mai sus.

  11. #11
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Imposibil daca ai facut toti pasii de mai sus sa nu mearga . A mers dupa aceasta reteta la toti cei care au incercat .

  12. #12
    -nomad- Mentor
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    ...
    Posts
    754
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi firewall-ul

    „…acest delir, această lume nebună a gadgeturilor, a fetişurilor care încearcă fiecare să imprime eternităţii o valoare şi să facă dovada unei mîntuiri prin lucruri şi a lipsei mîntuirii prin har.“ - JEAN BAUDRILLARD ¶Root is a state of mind¶

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by *********
    Imposibil daca ai facut toti pasii de mai sus sa nu mearga . A mers dupa aceasta reteta la toti cei care au incercat .
    La toti care au incercat cu XP... Dar cu Win'98? A incercat cineva?
    SHALOM

  14. #14
    -nomad- Mentor
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    ...
    Posts
    754
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Oricum procedura de moutare a hdd-ului nu rezolva problema mutarii \var pe hdd si implicit nici pe aceea a instalarii mai multor plugin-uri .

    poti doar sa folosesti dm-ul ca pe un PVR.

    „…acest delir, această lume nebună a gadgeturilor, a fetişurilor care încearcă fiecare să imprime eternităţii o valoare şi să facă dovada unei mîntuiri prin lucruri şi a lipsei mîntuirii prin har.“ - JEAN BAUDRILLARD ¶Root is a state of mind¶

  15. #15
    4x4 Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    1,398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Rezolvat problema
    Vandut dm500-->>cumparat dm 7000

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problema hard sau configurare?
    By mvictor in forum Placi DVB
    Replies: 15
    Last Post: 22nd November 2006, 21:38
  2. Hard in DBox2
    By ciolpan in forum DREAMBOX
    Replies: 10
    Last Post: 17th September 2006, 05:02
  3. Hard Dreambox
    By alexgab in forum DREAMBOX
    Replies: 3
    Last Post: 12th May 2006, 18:28
  4. fta hard XXX
    By mosat in forum RDI - English
    Replies: 7
    Last Post: 3rd June 2005, 17:48

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top