Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default din nou probleme de la trasnet

    din cauza unor traznete puternice de la o furtuna mi-a picat toata instalatia,receptorul kaon ksc 570 ci mut nu se mai aprindea nimic la el,dar pe acesta l-am rezolvat punandu-i loaderul 6.1.9 v4,am mai patit asta (si realsat mia dat indicatii),acum reciv.porneste dar nu prinde nimic semnal,antena e montata pe un h-h strong 2100,ledul de pe motor este aprins,am incercat sa mut antena din motor stanga-dreapta si nimic,am inlocuit lnb-ul cu altul si tot nimic,am legat si lnb-ul direct la reciver (ocolind motorul) si iarasi lipsa de semnal,stie cineva ce ar putea avea,si ce as putea sa ii fac?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nicky_nick View Post
    din cauza unor traznete puternice de la o furtuna mi-a picat toata instalatia,receptorul kaon ksc 570 ci mut nu se mai aprindea nimic la el,dar pe acesta l-am rezolvat punandu-i loaderul 6.1.9 v4,am mai patit asta (si realsat mia dat indicatii),acum reciv.porneste dar nu prinde nimic semnal,antena e montata pe un h-h strong 2100,ledul de pe motor este aprins,am incercat sa mut antena din motor stanga-dreapta si nimic,am inlocuit lnb-ul cu altul si tot nimic,am legat si lnb-ul direct la reciver (ocolind motorul) si iarasi lipsa de semnal,stie cineva ce ar putea avea,si ce as putea sa ii fac?
    in prima faza verifica tensiunea de iesire de la receptor vezi daca trimite tensiune...
    Dreambox_82

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    256
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut. Daca tensiunea de iesire la Lnb este 14V pe polaritate verticala si 18V pe polaritate orizontala atunci incearca sa resetezi motorul(se tine apasat cu un ac cateva secunde butonul de reset,ledul trebuie sa clipeasca de cateva ori iar apoi se opreste receptorul cateva secunde apoi se reporneste).

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default salut

    Quote Originally Posted by Dan70 View Post
    Salut. Daca tensiunea de iesire la Lnb este 14V pe polaritate verticala si 18V pe polaritate orizontala atunci incearca sa resetezi motorul(se tine apasat cu un ac cateva secunde butonul de reset,ledul trebuie sa clipeasca de cateva ori iar apoi se opreste receptorul cateva secunde apoi se reporneste).

    salut,motorul l-am resetat azi, a clipit ledul si tot degeaba,am masurat acum si tensiunea de la plecarea din receptor spre lnb si era de 8,4V pe ambele polaritati...

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    256
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trebuie sa verifici tensiunile din sursa sigur trebuie schimbati cativa condensatori electrolitici, vezi cei care sunt pe 3.3V sau 5V.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    departe
    Posts
    470
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Unde stai de te loveste traznetul ?
    Esti om cu mine ......cu tine ! . E bine sa faci ce stii si sa stii bine ceea ce faci. h-h strong,kaoneros,yumatu.

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default salut

    Quote Originally Posted by Dan70 View Post
    Trebuie sa verifici tensiunile din sursa sigur trebuie schimbati cativa condensatori electrolitici, vezi cei care sunt pe 3.3V sau 5V.
    am desfacut capacul si mi-a atras atentia 1 circuit de pe placa de baza care pare sa fi fost "prajit" urme de caldura se vad si pe placa in jurul lui,pe circuit scrie LNBP12SP,sa fie asta oare cauza, as pune si niste poze,dar nu stiu sa le incarc





    spre sa fi reusit
    Last edited by nicky_nick; 9th August 2009 at 13:39.

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nicky_nick View Post
    ......................... as pune si niste poze,dar nu stiu sa le incarc
    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...&postcount=392

    Vezi daca te ajuta cumva.Bafta.
    .

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default rec kaon 570

    am reusit sa schimb circuitul lnbp12sp acela din poze,dar nu mai porneste receptorul,apare afisata doar versiunea de loader si dupa aceea nimic...am incercat sa schimb bootloaderul si nu merge,nu se conecteaza la pc,tensiunea de plecare spre lnb e 14,v acum ce sa ii mai fac?

  10. #10
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nicky_nick View Post
    ...as pune si niste poze,dar nu stiu sa le incarc...
    Cind mai faci poze de aproape (sub 50-30 cm) fa cu functia "macro" activata sa se si vada ce fotografiezi.



    .
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  11. #11
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sincer chiar nu va inteleg,sunt scrise zeci de topicuri in toate sectiunile despre acest fenomen si tot nu va cumparati un prelungitor cu protectie,va ieftiniti la tarate si va scumpiti la malai!

    Prelungitor cu protectie, 4 prize SHUKO, 4 mufe tel si 4 USB cu protectie, 1.5m, alb





    Categoria: COMPONENTE PC Prelungitoare V-MARK V-MARK - Prelungitor cu protectie SP-2

    cod produs:[ SP-2 ] ID produs: 38935Detalii produs Comentarii
    46,66 Lei
    http://www.evomag.ro/produs--V-MARK-...-2--38935.html

  12. #12
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chiar daca e primul meu post ... nu pot sa zic decit urmatoarele: Daca acel prelungitor rezista la lovitura traznetului si mai protejeaza si echipamentele, eu ma las de meserie si fizica pe care o stiu. Pe cuvint de pionier!

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Timis
    Posts
    799
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acele prelungitoare protejeaza la varfuri de tensiune pe alimentare nicidecum la traznete,singura solutie fiind un paratraznet corect montat.
    http://www.lpelectric.ro/ro/support/...raznet_ro.html

  14. #14
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Majoritatea locuintelor au un paratraznet problema survine in timpul furtunilor cand pe reteaua electrica vin varfuri de tensiune care produc pagube in special pc-urilor si altor produse electronice/electrocasnice,cu un astfel de prelungitor va protejati aparatura din casa,e logic ca nu rezista la traznetedar din foto prezentate mai sus reiese o suprasarcina nicidecum o lovitura de traznet ca sa faceti o comparatie ganditiva ca acel receiver era carbonizat complect in urma unui traznet.. nu cum arata in foto asa ca protejati-va aparatura!
    PS! eu nu am specificat nicaieri ca un astfel de prelungitor va fereste de traznet si rezista la actiunea unuia.....doar am spus cum trebuie sa va protejati!

  15. #15
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nici nu trebuia sa specifici, sau poate chiar asta a fost problema: in titlul topicului apare cuvintul "trasnet", zis si fulger.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top