Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor instalatie casa

    Salut si respect toti cunoscatorii de meserie intr-ale satelitilor!
    Eu nu prea ma pricep in domeniu,am habar doar de televizia prin cablu,unde am facut ceva montaje .
    Rugamintea mea este ,daca puteti,sa-mi dati niste solutii la cateva probleme:
    Sintem 3 familii care lucram la o casa si vrem sa o dotam cu receptie satelit.Vom avea 7 camere in care vor fi TV-uri.Din fiecare camera am tras cite un cablu coaxial,pina in pod ,pe peretele sudic,unde vrem sa montam suportii de antena.
    INTREBAREA 1.Este posibil sa facem un abonament la o platforma DTH [care o sa stea in pod], si de acolo sa dam semnal la toate TV-urile? Daca da, ce alte piese trebuiesa cuprinda instalatia de distributie a semnalului?
    Intrebarea 2. Pot sa imi instalez o antena separata,cu motor,pe care sa o comand din reciverul meu,[altul decatDTH],dar sa am si semnal de la cealalta instalatie, DTH?Am doar un fir coaxial,din pod la TV,siar fi 2 surse de semnal.Daca da ,de ce am nevoie?
    Va multumesc daca ma puteti ajuta.

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default 1

    Quote Originally Posted by FlorinBV View Post
    Salut si respect toti cunoscatorii de meserie intr-ale satelitilor!
    Eu nu prea ma pricep in domeniu,am habar doar de televizia prin cablu,unde am facut ceva montaje .
    Rugamintea mea este ,daca puteti,sa-mi dati niste solutii la cateva probleme:
    Sintem 3 familii care lucram la o casa si vrem sa o dotam cu receptie satelit.Vom avea 7 camere in care vor fi TV-uri.Din fiecare camera am tras cite un cablu coaxial,pina in pod ,pe peretele sudic,unde vrem sa montam suportii de antena.
    INTREBAREA 1.Este posibil sa facem un abonament la o platforma DTH [care o sa stea in pod], si de acolo sa dam semnal la toate TV-urile? Daca da, ce alte piese trebuiesa cuprinda instalatia de distributie a semnalului?
    Intrebarea 2. Pot sa imi instalez o antena separata,cu motor,pe care sa o comand din reciverul meu,[altul decatDTH],dar sa am si semnal de la cealalta instalatie, DTH?Am doar un fir coaxial,din pod la TV,siar fi 2 surse de semnal.Daca da ,de ce am nevoie?
    Va multumesc daca ma puteti ajuta.
    ca sa faci smecheria asta iti trebuie "sculele" alea tari le zice dreamboxuri sau marog clone deale dreamboxului ...dar ca non cunoscator iti recomand sa iei produs original . Apoi trebuie sa ai grija ce DTH iei ca daca iei unu gresit ai putea sa ai surprize ( no sa-ti iasa smecheria cum vrei tu si o sa ramai cu DTH-ul la un tv doar ) ...chestia aia cu mototoru merge ...nu stiu cum dar stiu ca merge ...scrie pe undeva pe aici cum sau cred ca spaniolu stie din cate imi aduc eu aminte de thread ...in rest mai intai informeaza-te ca ai cam sarit niste proceduri si ai aterizat direct in branza si nu prea e indicat pe forumul asta ...adica s-ar putea sa primesti niste raspunsuri la vrajeala de la unu altu si pe buna dreptae ...

    cam asta e ...

    bafta !

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DTH: Dolce / Focus / Max ( ordinea calitatii , vezi care te coafeaza la content/pret )
    Antena offset > 1m
    LNB Octo ( are 8 iesiri independente )
    Cablu RG6 ( daca ai montat ceva mai slab , schimba-l )
    Receivere : dreambox ( sau clone , depinde de gust ) legate in retea ( ca si PCurile cu un switch ; daca nu ai cablat reteaua cumperi cite un AP pentru fiecare Dream )

    Antena offset < 1,2m + LNB single + Motor h-h + diseqc switch => antena mobila

    vezi sus banere publicitare magazine

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iti trebuie cel putin 2 antene : una fixa cu un lnb octo si una mobila. Din lnb-ul octo mergi cu cabluri independente in sase din camere . De la antena mobila mergi cu cablu in cea de-a saptea camera unde poti avea un receptor mai performant (dreambox). Nu poti pune o antena mobila la toate cele sapte camere. Ar insemna ca toti cei sapte utilizatori sa depinda unul de altul .

    Antena fixa ar tebui sa aiba min. 90 cm si sa fie orientata pe 1W unde ai de ales ca operator focus sau digi(cele mai ieftine abonamente de pe piata la ora actuala) . Avand in vedere lipsa ta de experienta evita sa folosesti alte receptoare decat de la operatorii Dth. Sunt scumpe si pentru un incepator creaza probleme uriase. De la operatorii Dth iei in general gratis receptoarele si ai suport profesional chit ca vei plati abonament pt fiecare camera.

    Bafta

    L.E. Pune suportii pt antene inainte de a izola termic casa.

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Faci exact cum spune smv167 ,iti faci un ab. la MAX sau Focussat singurele care merg in sharing fara sa te complici cu cardul [setari] o antena de 90-120m fixa cu un lnb octo 7 receivere dreambox 500S inca o antena 120 + montura H-H si..un specialist sa iti faca montajul!

  6. #6
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce nu ti-a spus nimeni este ca iti trebuie cate un receptor de satelit pentru fiecare TV si un LAN care apoi se leaga la internet. Investitia este cu mult mai mare decat in cazul unui banal cablu TV, dar merita cu prisosinta.

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in camere foloseste prize cu iesire de satelit.gasesti in comert cu iesire de sat-tv si radio.ulterior se pot insuma semnalul de la operatorul de cablu cu cel de la satelit.e foarte bine ca ai executat instalatia in stea.
    boy2good

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top