Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default Portul serial blocat la dm500s! Va rog,cum fac?

    Problema este simpla,dar grava,nu mai pot comunica cu dm500s de nici un fel cu DreamUp,am incercat toate versiunile mai vechi si noi,NU VREA SI PACE
    Nu pot sa-mi dau seama ce s-a intamplat,azi vroiam sa pun o imagine noua si 2 ore asta am facut,incercari de a conecta dar fara rezultat.
    EXCLUS errori:
    -cablu usb-to serial .e ok,super verificat cu alte dec-uri si se conecteaza,
    -incercat pe alt laptop si tot nu vrea
    Astept vreo sugestie ceva,nu ma asteptam la asta chiar de la un original,chiar daca are destula vechime.

  2. #2
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by DINUS View Post
    Problema este simpla,dar grava,nu mai pot comunica cu dm500s de nici un fel cu DreamUp,am incercat toate versiunile mai vechi si noi,NU VREA SI PACE
    Nu pot sa-mi dau seama ce s-a intamplat,azi vroiam sa pun o imagine noua si 2 ore asta am facut,incercari de a conecta dar fara rezultat.
    EXCLUS errori:
    -cablu usb-to serial .e ok,super verificat cu alte dec-uri si se conecteaza,
    -incercat pe alt laptop si tot nu vrea
    Astept vreo sugestie ceva,nu ma asteptam la asta chiar de la un original,chiar daca are destula vechime.
    Schimba imaginea cu flashwizard prin ftp.

  3. #3
    sunt varza Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default serial

    Quote Originally Posted by DINUS View Post
    Problema este simpla,dar grava,nu mai pot comunica cu dm500s de nici un fel cu DreamUp,am incercat toate versiunile mai vechi si noi,NU VREA SI PACE
    Nu pot sa-mi dau seama ce s-a intamplat,azi vroiam sa pun o imagine noua si 2 ore asta am facut,incercari de a conecta dar fara rezultat.
    EXCLUS errori:
    -cablu usb-to serial .e ok,super verificat cu alte dec-uri si se conecteaza,
    -incercat pe alt laptop si tot nu vrea
    Astept vreo sugestie ceva,nu ma asteptam la asta chiar de la un original,chiar daca are destula vechime.
    Dupa cablul usb-serial trebuie pus un cablu null-modem si merge.La mine numai asa merge chiar daca folosesc alte cabluri seriale(le pun intre adaptor si device).
    Bafta
    dreambox 800HD
    dreambox 500
    sunray SR4 X2
    offset 1.8m 6XLNB

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by marmex View Post
    Dupa cablul usb-serial trebuie pus un cablu null-modem si merge.La mine numai asa merge chiar daca folosesc alte cabluri seriale(le pun intre adaptor si device).
    Bafta

    da pretene,normal ca fara null-modem nu se poate la un usb-to-serial ptr un dm500s sau alt deco,am incercat pe un alt laptop cu port serie,direct cu null-modemul in dm500s,NICI NU VREA SA MIROASE dreamup-ul
    Am sa incerc prin FTp dar nu am mai facut niciodata asa,are cineva un minimanual ceva sa bag o noua imagine fara sa-l OMOR de tot?

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by DINUS View Post
    da pretene,normal ca fara null-modem nu se poate la un usb-to-serial ptr un dm500s sau alt deco,am incercat pe un alt laptop cu port serie,direct cu null-modemul in dm500s,NICI NU VREA SA MIROASE dreamup-ul
    Am sa incerc prin FTp dar nu am mai facut niciodata asa,are cineva un minimanual ceva sa bag o noua imagine fara sa-l OMOR de tot?
    Instalezi flashwizard pro,il descarci de aici;
    http://www.dvb-team.biz/thread.php?postid=112107
    In stanga jos ai configuration and utiliies,il deschizi si pui IP-ul dreamului,username si parola si bineinteles iti selectezi limba,
    pe urma sus in stanga dai clik pe instal a firmware into flash memory se deschide o noua fereastra iar in dreapta-pe la mijloc ai un folder,il deschizi si alegi imaginea pe care o instalezi si o ai in pc si il lasi sa isi faca treaba,cam 1 minut dureaza,dupa care iti spune ca operatia sa incheiat cu succes,chiar daca pe tv iti arata ca trebuie sa astepti dar programul ti-a spus ca e ok scoti receiverul din priza si il pui la loc-reboot! si..ai o noua imagine instalata,BAFTA!

    PS! nu e recomandat a instala prin flash des,folositi DreamUP iar instalarile prin flash doar in caz de upgrade a imaginii de pe siteul lor oficial prin dowloand din blue panel ori in astfel de situati cum e la DINUS!

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    Instalezi flashwizard pro,il descarci de aici;
    http://www.dvb-team.biz/thread.php?postid=112107
    In stanga jos ai configuration and utiliies,il deschizi si pui IP-ul dreamului,username si parola si bineinteles iti selectezi limba,
    pe urma sus in stanga dai clik pe instal a firmware into flash memory se deschide o noua fereastra iar in dreapta-pe la mijloc ai un folder,il deschizi si alegi imaginea pe care o instalezi si o ai in pc si il lasi sa isi faca treaba,cam 1 minut dureaza,dupa care iti spune ca operatia sa incheiat cu succes,chiar daca pe tv iti arata ca trebuie sa astepti dar programul ti-a spus ca e ok scoti receiverul din priza si il pui la loc-reboot! si..ai o noua imagine instalata,BAFTA!

    PS! nu e recomandat a instala prin flash des,folositi DreamUP iar instalarile prin flash doar in caz de upgrade a imaginii de pe siteul lor oficial prin dowloand din blue panel ori in astfel de situati cum e la DINUS!
    Am facut Alex,dar am urcat cu FLASFXP in /tmp,am schimbat denumirea in root.cramfs,am intrat in Menu la dream,6-5-3-2,am ales actualizare la noua versiune firmware,i-am dat OK,a scris ca sterge memoria,dupa care a incarcat noua imagine.....IAR ACUM SE RESTARTEAZA la greu,nu mai pot canecta cu dream nici pe serial si nici pe FTP(se restarteaza la nesfarsit)....sa nu-mi zici sa schimb sursa sau alte cele ca am doua surse noi,exclus probleme sursa.


  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spaniolul View Post

    PS! nu e recomandat a instala prin flash des,folositi DreamUP iar instalarile prin flash doar in caz de upgrade a imaginii de pe siteul lor oficial prin dowloand din blue panel ori in astfel de situati cum e la DINUS!
    Asta de unde ai mai scos-o frate
    Din contra....uzual se foloseste Flashwizard iar DreamUP este solutia de avarie in cazul in care dreamul nu mai poate fi conectat pe lan.
    Ma intreb ce-ar fi daca pe dm800 am folosi in mod uzual DreamUP.....na-ar trece chieful de a mai schimba img.




  8. #8
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Didi View Post
    Asta de unde ai mai scos-o frate
    Din contra....uzual se foloseste Flashwizard iar DreamUP este solutia de avarie in cazul in care dreamul nu mai poate fi conectat pe lan.
    Ma intreb ce-ar fi daca pe dm800 am folosi in mod uzual DreamUP.....na-ar trece chieful de a mai schimba img.
    Cu DreamUP e cea mai sigura si CURATA instalare,restul....fiecare face cum vrea!

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by DINUS View Post
    Am facut Alex,dar am urcat cu FLASFXP in /tmp,am schimbat denumirea in root.cramfs,am intrat in Menu la dream,6-5-3-2,am ales actualizare la noua versiune firmware,i-am dat OK,a scris ca sterge memoria,dupa care a incarcat noua imagine.....IAR ACUM SE RESTARTEAZA la greu,nu mai pot canecta cu dream nici pe serial si nici pe FTP(se restarteaza la nesfarsit)....sa nu-mi zici sa schimb sursa sau alte cele ca am doua surse noi,exclus probleme sursa.

    Acuma singura solutie este DreamUp.




  10. #10
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by DINUS View Post
    Am facut Alex,dar am urcat cu FLASFXP in /tmp,am schimbat denumirea in root.cramfs,am intrat in Menu la dream,6-5-3-2,am ales actualizare la noua versiune firmware,i-am dat OK,a scris ca sterge memoria,dupa care a incarcat noua imagine.....IAR ACUM SE RESTARTEAZA la greu,nu mai pot canecta cu dream nici pe serial si nici pe FTP(se restarteaza la nesfarsit)....sa nu-mi zici sa schimb sursa sau alte cele ca am doua surse noi,exclus probleme sursa.

    Eu ti-am spus sa faci cu flashwizard,vezi ca ai un PM

  11. #11
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma bucur ca ai rezolvat! acum,pe viitor procedeaza asa;
    1-instalezi de ex geminii 420 cu DreamUP iar api vrei sa instalezi geminii 430 sau 460 nu mai folosesti dreamUP folosesti flashwizard,instalarea se face rapid maxim 1min,
    2-Instalezi alta imagine de ex; pli,o instalezi cu dreamUP iar noile versiuni cu flashwizard,la fel procedezi cu orce alta imagine si va fi OK!

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    Ma bucur ca ai rezolvat! acum,pe viitor procedeaza asa;
    1-instalezi de ex geminii 420 cu DreamUP iar api vrei sa instalezi geminii 430 sau 460 nu mai folosesti dreamUP folosesti flashwizard,instalarea se face rapid maxim 1min,
    2-Instalezi alta imagine de ex; pli,o instalezi cu dreamUP iar noile versiuni cu flashwizard,la fel procedezi cu orce alta imagine si va fi OK!
    Offf,mortzii si ranitzii ei de Dream500s,credeam ca o fac bucatzi....
    Totul era de la cablul serial din interiorul dreamului,cred ca era in scurt sau eu cu ciocanul de lipit m-am apropiat prea tare de acele cabluri fine si s'or fi topit..mai stii?(asta mai demult schimband tranzistorul Q72).
    Deci,acum merge cu DreamUp...problema rezolvata!
    Mersic la toti,
    @spaniolule,ai PM!

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    Ma bucur ca ai rezolvat! acum,pe viitor procedeaza asa;
    1-instalezi de ex geminii 420 cu DreamUP iar api vrei sa instalezi geminii 430 sau 460 nu mai folosesti dreamUP folosesti flashwizard,instalarea se face rapid maxim 1min,

    La aceasta problema rezolvarea este mult mai simpla.....si iata o solutie data de colegul nostru de forum @Danni_X cu ceva timp in urma:
    "Danni_X
    04-09-2007, 20:54
    Nu inteleg de ce va chinuiti cu FlashWizard sau cu alte utilitare cand cel mai simplu e sa puneti direct imaginea in tmp sa o redenumiti in root.cramfs apoi cu telecomanda :
    -setup> expert setup > soft update > manual > ok -
    Gata imaginea noua e instalata iar setarile raman aceleasi ca pe cea veche.
    Parerea mea e ca e mult mai simplu si bineinteles nu se pierd setarile sau de multe ori cwshare din gbox ... pe care multi uita sa il salveze inainte de a reinstala imaginea."

    Functia "Search" poate rezolva multe probleme........




  14. #14
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Didi View Post
    La aceasta problema rezolvarea este mult mai simpla.....si iata o solutie data de colegul nostru de forum @Danni_X cu ceva timp in urma:
    "Danni_X
    04-09-2007, 20:54
    Nu inteleg de ce va chinuiti cu FlashWizard sau cu alte utilitare cand cel mai simplu e sa puneti direct imaginea in tmp sa o redenumiti in root.cramfs apoi cu telecomanda :
    -setup> expert setup > soft update > manual > ok -
    Gata imaginea noua e instalata iar setarile raman aceleasi ca pe cea veche.
    Parerea mea e ca e mult mai simplu si bineinteles nu se pierd setarile sau de multe ori cwshare din gbox ... pe care multi uita sa il salveze inainte de a reinstala imaginea."
    Functia "Search" poate rezolva multe probleme........

    Man daca ti blocheaza orce comunicare dream-pc imi spui si mie cum o pui? in alta ordine de idei,iti instalezi o imagine,pui skinuri,pui addonsuri,pui satelitxml,pui tot ce vrei pe ea si esti multumit,atunci faci un bak-up;

    blue-panel-extrasetup-create-bak-up,dai clic pe create bak-up lasi directorul tmp ca default bifezi toate casutele de jos si dai start,in cateva min imaginea cu toate setarile ei se va duce in tmp,apoi deschizi DCC intri in tmp si selectezi cele 2 fisiere de bak-up[unul cu imaginea si unul text] si le salvezi intrun folder pe pc pe urma stergi din tmp cele 2 fisiere,dupa un timp imaginea se blocheaza nu mai merge etc,intri in tmp cu DCC introduci fisierul de bak-up creat cu ceva timp in urma,intri in blue-panel-extrasetup restore bak-up dai ok,selectezi imaginea aparuta dai ok si..intr-un min ai din nou o imagine proaspata cu tot ceea ce ai nevoie pe ea,singurul lucru pe care il ai de facut la acest bak-up este sa reintroduci fisierul cfg in var-etc.


    PS o imagine intotdeauna se instaleaza pe CURAT cu Dream-UP

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    Man daca ti blocheaza orce comunicare dream-pc imi spui si mie cum o pui? in alta ordine de idei,iti instalezi o imagine,pui skinuri,pui addonsuri,pui satelitxml,pui tot ce vrei pe ea si esti multumit,atunci faci un bak-up;

    blue-panel-extrasetup-create-bak-up,dai clic pe create bak-up lasi directorul tmp ca default bifezi toate casutele de jos si dai start,in cateva min imaginea cu toate setarile ei se va duce in tmp,apoi deschizi DCC intri in tmp si selectezi cele 2 fisiere de bak-up[unul cu imaginea si unul text] si le salvezi intrun folder pe pc pe urma stergi din tmp cele 2 fisiere,dupa un timp imaginea se blocheaza nu mai merge etc,intri in tmp cu DCC introduci fisierul de bak-up creat cu ceva timp in urma,intri in blue-panel-extrasetup restore bak-up dai ok,selectezi imaginea aparuta dai ok si..intr-un min ai din nou o imagine proaspata cu tot ceea ce ai nevoie pe ea,singurul lucru pe care il ai de facut la acest bak-up este sa reintroduci fisierul cfg in var-etc.


    PS o imagine intotdeauna se instaleaza pe CURAT cu Dream-UP
    Ok,acum ca am reusit sa redresez dreamu' m-am oprit la imaginea asta: BlueStar II Cccam Surprise Mod Borsalino 16.07.09 ..... dar sa ma batzi ca nu vad in blue panel-extra settings- optiunea de create back-up...parca versiunea cealalta avea..?!sau o fi pe altundeva si n'am gasit'o!
    Sa inteleg ca nu se pierd nimik din setari,disequri,sateliti etcetc atat prin blue-panel-extra setting-create back-up cat si prin copierea unei noi imagini cu flashwizard-ul in /tmp si redenumirea ei in root.cramfs cu a doua metoda azi m-am ars,am copiat ,am intrat in setup blablabla...6532 ok ok...si a inceput sa se restarteze la infinit.
    E destul de ok imaginea bluestar II dar totushi....asi vrea sa-i fac un backup la ce am instalat azi.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top