Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10

Thread: Sci-FI

  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Romania
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default Sci-FI

    Ce se petrece cu ss2-l meu este intradevar de domeniul fantasticului .
    Sa va povestesc : ieri dupa ce mi-am luat de la reparat pozitionerul (Strong P25 - de tot rahatul), am dat iarasi de problema care o aveam acum o luna si anume draga mea de placa (sau lnb-ul DigtalGold 0,3), nu are semnal daca plec cu antena dinspre Est spre Vest , decit daca o mai misc putin (stinga-dreapta) si revin la pozitia memorata

    Rog cine stie care-i treaba cu povestea asta sa dea lamuriri...

    PS : daca mai are cineva pozitionerul asta, rog sa-mi spuna la cite linii se gaseste Hispa de Thor (pe Hispa inca nu l-am gasit), eu am calculat la 26 de linii dar nu-l gasesc nicicum (poate din cauza povestii cu semnalul )

    AltX,ProgDVB,SS2,DigitalGold0.3,1.1mFe,4.2.10,XP.. .de tot rahatul.

    respecte

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    piiiii bloc
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    io nush ce ai calculat tu da itzi zic sigur ca aici nu e valabila regula de 3 simpla

    ca sat is pushi pe o elipsa nu pe un arc de cerc.pentru a calcula pozitzia in functie de nr de pashi sunt necesare niste calcule trigonometrice

    acuma alta chestie....chiar de ar fi valabila regula de 3 simpla mai intra shi altele in calcul.lungimea actuatorului, numarul de pashi pe care il face la o rotatzie totala bratul, distantza de la mijlocul antenei la partea monturii unde e montat actuatorul...

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Avand in trecut aceeasi problema, parerea mea este ca reglajul antenei tale e de r***t. Scuza-mi limbajul, dar trebuia sa ma vezi pe mine ce am facut cu cei de la firma care mi-au montat antena si si-au batut joc de un fraier care la ora aia habar n-avea ce inseamna o parabola. Iti garantez ca daca o reglezi asa cum trebuie (verticalitate pilon, orientare dupa sud, etc) nu o sa mai ai nici o problema. De asemenea sa ai grija ca cel care face reglajul sa stranga la sfarsit toate suruburile care trebuie stranse . Nu de alta da la prima miscare risti sa-ti cada oala in bot (cum mi s-a intamplat mie la nici 24 de ore dupa reglajul facut de profesionisti si 500.000 de lei dati).

    Toate cele bune si succes

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    piiiii bloc
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nrares
    Avand in trecut aceeasi problema, parerea mea este ca reglajul antenei tale e de r***t. Scuza-mi limbajul, dar trebuia sa ma vezi pe mine ce am facut cu cei de la firma care mi-au montat antena si si-au batut joc de un fraier care la ora aia habar n-avea ce inseamna o parabola. Iti garantez ca daca o reglezi asa cum trebuie (verticalitate pilon, orientare dupa sud, etc) nu o sa mai ai nici o problema. De asemenea sa ai grija ca cel care face reglajul sa stranga la sfarsit toate suruburile care trebuie stranse . Nu de alta da la prima miscare risti sa-ti cada oala in bot (cum mi s-a intamplat mie la nici 24 de ore dupa reglajul facut de profesionisti si 500.000 de lei dati).

    Toate cele bune si succes
    nu ca ash fi circotash da pentru 500.000 de mii tziau montato totushi bine.un pro sub 1 milion-1.5 mil nici nu discuta.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    293
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut.S-ar putea sa ai un "joc" intre unul dintre suruburile actuatorului
    si "nuca"lui . am vazut citeva cazuri in care datorita gaurii mici de pe monturile pt. offset se pune un surub improvizat cu ceva adaos care in timp cade si din miscarile repetate se ajunge la un decalaj cu care te poti obisnui dupa un timp.
    Teach me...please !

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Romania
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ma fratilor, eu zic ca antena este bine reglata pentru ca pina acum o saptamina mergea totul ok, pina mi s-a bulit pozitionerul, da'pentru ca ziceti voi o sa-l mai chem pe meserias .

    totusi eu ma gindesc sa nu-mi faca figuri lnb-ul (oare cum sa-l verific?), ca am mai observat ca pe thor mi-a scazut semnalul pe unele canale de la 85 la 50 si kiosk-urile care intrau cu 30 nici pomeneala.

    si inca ceva : problema asta am mai avut-o in urma cu 1-2 luni da's-a rezolvat de la sine? in mama masii de treaba

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    115
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poate sa se modifice din cauza calduri suportul de prindere al antenei eu unul asa am patit

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Romania
    Posts
    126
    Posts Thanks / Likes

    Default ss1

    daca memorezi un satelit de exp amos pe 1 si sirius pe 2 si pleci de pe el pe alt satelit cand revii inapoi pe amos mai esti pe 1 sau trebuie sa mai reglezi din pozitioner. daca mai reglezi este o siguranta din actuator care se numeste rid eu asa patesc.

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Romania
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    inca un indiciu : sunt pe hotbird (fara dubiu - pe multivision) si imi arata semnal pe GranVia 75% ( si pe alte canale de pe hispa)...hai ca v-am dat gata

    ...si asta dupa reinstalare drivere 4211

    @minerul : initial pe pozitia X ioc semnal, misc st-dr, revin pe X si gata vine semnalul :P

    @patrascanum : miine ma urc pe bloc din cauza ta ( oricum preventiv i-am pus pe baieti la montare sa-mi sudeze un opritor la 2 cm sub suport )

    @ghetoman : pozitionerul meu, cind misca antena indica neste linii (calcul aprox 1linie= 1,3 gr sau invers nu mai stiu), despsre care vorbeam eu...

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Romania
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @patrascanum ai avut dreptate, azi m-am urcat pe bloc si ghici ce am gasit : montura alunecase pe suport pina la opritor...asta e, m-a tinut lucrarea fix 6 luni (la pretul maxim de pe piata adica 1500000).

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top