Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Non Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme receptie 28.2E pe DM800

    Era pe undeva un topic in care cineva avea aceiasi problema pe care o intampin eu dar nu il mai gasesc.

    Problema e aparitia de macroblocuri pe TP-ul Astra 2B (28.2E) - 12324.00 V - Txp: 32 - Beam: Astra 2B North DVB-S2 (QPSK) - 29500 3/4 - NID:2 - TID:2032 (Discovery HD, Sci-Fi HD UK, Sky Arts 1 HD, Disney Cinemagic HD U.K.)

    Am doua DM800 legate la aceiasi antena (T90) dar, ciudat, problema apare doar pe unul dintre ele.
    Primul DM800 e o revizie mai veche si am instalat GP 4.0 iar al doilea e o revizie mai noua si are GP 4.2. Macroblocurile apar doar pe al doilea receiver.

    Oare apare problema din cauza versiunii GP sau din cauza hardware a receiverului (tunerului) ?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt unul dintre contributorii la acel topic. Pe tp-ul respectiv eu nu am nicio problema. In schimb AVEAM pe cel cu nat geo hd si cel cu sky 1 hd, dar au trecut subit de la sine. Cum stai cu semnalul? Ce revizii de tuner ai pe fiecare?

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @crf23 Ai pm.




  4. #4
    Non Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Semnalul pe TP-ul respectiv pe ambele receivere este de 9.3-9.9db, AGC 66-69%. Pe celelalte TP-uri nu sunt probleme chiar si acolo unde semnalul este mai slab.
    Nu stiu ce revizie au tunerele pentru ca nu am desfacut receiverele.
    Am uitat sa specific, ambele DM800 sunt originale.

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    PRIN PREAJMA
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chiar aseară am făcut teste să văd de ce tot crapă semnalul pe acel transponder, mai ales că pe celelalte nu aveam probleme deşi unele au semnal chiar mai slab. Eu folosesc un comutator diseqc ntre 2 antene iar imaginea crăpa mereu pe cele 4 canale folosite pe frecvenţa respectivă. Dacă legam antena direct n receptor nu mai erau probleme. Am ajuns la concluzia că semnalul pe transponderul respectiv este mai slab, mai problematic şi asta deşi indicatorul indică un nivel destul de bun, iar pentru a nu mai face macroblocuri antena trebuie reglată foarte bine. Rezerva de semnal n cazul de faţă trebuie să fie mult mai mare pentru a nu fi probleme. De menţionat că folosesc o antenă offset de 1,40 metri lngă Bucureşti, am un dm 800 revizie mai nouă (cumpărat n decembrie anul trecut) şi gp 4.0.

    "Say hello to my little friend"

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top