Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default Antene uplink operatori romani

    Salut
    M-ar interesa niste poze cu antele de uplink si eventual poze cu centrele de control ale DIGI , TVR , Adisam ,orice operator roman. De curiozitate

  2. #2
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eeeeeee,vrei sa ma pui la munca.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  3. #3
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu vreau , si eu vreau .....sa tragi in poze si controlerele sistemelor de acces conditionat

  4. #4
    Administrator Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Uite aici de la Prima , restul e secret.

    http://forum.paytv.ro/showpost.php?p...0&postcount=20

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default De ce sunt secrete pozele?!

    Merci pentru poza cu Prima! De ce sunt celelalte antene secret?! Chiar nu sta nimeni prin aporpiere sa fi facut niste poze? Am ramas impresionat de antena de emisie a postului sarbesc RTS Sat:
    http://www.rts.rs/page/rts/sr/Emison...ram+RTS-a.html
    Cea a celor de la Prima seamna a improvizatie
    Sa auzim numai de bine!

  6. #6
    Administrator Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dan_alex View Post
    De ce sunt celelalte antene secret?!............................Am ramas impresionat de antena de emisie a postului sarbesc RTS Sat:
    http://www.rts.rs/page/rts/sr/Emison...ram+RTS-a.html
    A fost o gluma !

    Acea antena nu a fost facuta pentru up-link ( chear si dth). Mai mult ca sigur a fost conceputa pentru un radiotelescop, nu isi justifica investitia o asemenea constructie.

    Dupa cate stiu eu de la domnul @satenicu , cea mai mare antena de up-link ete de 7 metri la Adisam, excluzand pe cele de la Cheia.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default Antene

    Nu stiu daca e o gluma sau nu, poza e de pe site-ul ofical al postului respectiv. Mai degraba cea de la Prima mi se pare o gluma, e totusi cam mica. Rezista la o ploaie mai serioasa ? In ultima vreme, la mai toate furtunile din Bucuresti, cele mai multe antene au fost down. Pe deasupra au mai avut probleme si la vant, fara sa fi plouat. In fond de ce sunt secrete pozele antenelor? Cei de la Astra nu au politica asta: e plin de poze cu antenele lor de uplink, studiourile de control, samd.
    Sa auzim numai de bine!

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,093
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DIGI

    FOCUS

    BOOM

    DIGI TV(3kituri cu HSS 1160,DIGI+,DIGI II+), FOCUS SAT, DM 500, Echostar 3600 IP, Echosmart 770 cu cardreader,3XEchosmart 790,Echosmart 791 2XKAON KSF100, Optibox CXPVR, 1x offset 1,20, 4 LNB INVERTO 0.2 dB, 5xoffset 0.90x6lnb inverto 0.2 db, 1X offset 0.80X1 lnb Smart Titanium 0.2 db

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default Antenele altora

    Multumesc frumos pentru poze liviusky! Vad ca cei de la Boom au cea mai meseriasa antena Am gasit si eu un link, cu antenele altora insa:
    http://www.dxmichael.com/
    Poate nu toti stiu site-ul si le va face placere sa descopere cateva poze interesante.
    Numai bine!

  10. #10
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dan_alex View Post
    Multumesc frumos pentru poze liviusky! Vad ca cei de la Boom au cea mai meseriasa antena Am gasit si eu un link, cu antenele altora insa:
    http://www.dxmichael.com/
    Poate nu toti stiu site-ul si le va face placere sa descopere cateva poze interesante.
    Numai bine!
    mai exact aici http://www.dxmichael.com/providersdiv.htm

    http://www.dxmichael.com/UplinksTeleportsFrance.htm
    http://www.dxmichael.com/UplinksTele...chSlovakia.htm
    http://www.dxmichael.com/UplinksTele...witzerland.htm


    etc
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default TVR ? Adisam ? Akta?

    Merci horatyu ! Astea le stiam si eu. Unde sunt antenele TVR-ului, Adisam Telecom ? Akta?
    Vorba ta: La toti ni" greu, mai ales ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default focussat

    ASTA CE FACE PENTRU FOCUS?
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  13. #13
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spoealar View Post
    ASTA CE FACE PENTRU FOCUS?
    Face reclama ...

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default :)

    ) dada,cum de nu m-am gandit la asta?
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  15. #15
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default Fenomen ciudat

    Va salut si bine v-am gasit. Nu am gasit poate cel mai potrivit topic dar cred ca daca tot se vorbeste de uplink aici poate ca are loc si intrebarea care ma framanta.

    Va rog,sa ma luminati si pe mine intr-o problema. Avem urmatoarele date ale siyuatiei:
    1.Scule: Antena offset 1.2 M, Encoder Scopus, HPA Xicom 200 w cu upconvertor intern, ghid de unda de aprox 1m, ups, grup electro, acareturi etc. In marea majoritate cazurilor jucaria functioneaza ok pe hellassat, receptia semnalului e ok, puterea de emisie este de 8-12 w pentru un link margin de aprox +3 db pe aceeasi antena la receptie (comparativ cu 6 db cat are 12678 de la Dolce) in conditii de vreme ok
    Iata si ciudatenia: Exista unele locuri in Bucuresti (ministerul turismului e un exemplu) unde, orice ai face avand in vedere geografia locului, semnalul receptionat pe transponderul Dolce e nitzel mai slab (copaci, cladiri apropiate). Cred ca semnalul e putin opturat dar receptia este inca ok. Receptia emisiei proprii returnata de satelit este in schimb mult mai slaba decat in celelalte amplasamente el fiind la limita de functionare a receptorului uneori mai mica. La receptie pe o antena de peste 2 m se obtine un link margin de 4-5 db dar apar o groaza de erori in TS Mpeg 2. S-a verificat encoderul pe iesirea de frecventa intermediara care ataca amplificatorul iar semnalul furnizat este decodabil perfect,deci encoderul si modulatorul functioneaza ok. Amplificatorul functioneaza si el ok tinand cont ca in 99% din cazuri nu sunt probleme (nu am putut verifica banda de 14 Ghz direct). Am scanat banda de 950-1700 si nu am gasit nimic atat de grav incat sa afecteze lantul de emisie in zona cu pricina (ce-i drept nu am facut asta in momentul intamplarii ci la cateva zile dupa).
    Ramane ipoteza cu zona Fresnel care ar putea fi afectata de cladirile din imediata vecinatate. Intrebare mea este cat de mare este aceasta zona la cativa zeci de m de antena. Am facut cateva calcule tinand cont de distanta pamant satelit si frecventa utilizata dar, teoretic, rezultatul nu mi s-a parut concludent. Acum nu stiu daca acest calcul este la fel ca in cazul linkurilor terestre. As dori sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu asemenea fenomen fie la emisie fie la receptie?

    Va multumesc mult pentru orice informatie care m-ar putea scoate din ceata.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top