Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default Instalare sistem HDTV

    Salut,

    Sunt un incepator in domeniul televiziunii prin satelit si v-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta. Vreau sa-mi instalez un sistem de receptie prin satelit HD. Casa in care stau are deja cablurile trase prin perete (din fericire sunt RG6), deci va trebui sa folosesc infrastructura existenta.
    Vreau 4 receivere independente (cel putin 2 HDTV) si din cate m-am documentat ar fi nevoie de o antena cu 2 LNB-uri duale (am dreptate?). As vrea sa stiu daca-mi puteti oferi ceva sugestii practice despre cum sa cablez cele 4 receivere.
    Configuratia, din cate imi dau eu seama ar trebui sa fie: antena->4 cabluri coax ->switch-> cate un coax cate fiecare receiver. Spuneti-mi va rog daca ceea ce propun e corect?

    Mersi mult

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vici4u View Post
    Salut,


    Vreau 4 receivere independente (cel putin 2 HDTV) si din cate m-am documentat ar fi nevoie de o antena cu 2 LNB-uri duale (am dreptate?). As vrea sa stiu daca-mi puteti oferi ceva sugestii practice despre cum sa cablez cele 4 receivere.
    Configuratia, din cate imi dau eu seama ar trebui sa fie: antena->4 cabluri coax ->switch-> cate un coax cate fiecare receiver. Spuneti-mi va rog daca ceea ce propun e corect?

    Mersi mult
    Nu este corect!
    Ce sa caute acel "switch" intre antena si receptoare?
    SI..la ce-ti trebuie 2 LNB-uri ? ce vrei sa receptionezi?

  3. #3
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut , ca sa-ti faci o idee , consulta acest catalog : http://www.kathrein.de/en/sat/katalo...d/99811254.pdf

    vezi ca au reprezentanta in Bucuresti si Timisoara , la noi numindu-se "Romkatel" : http://www.romkatel.ro/

    vezi ca scheme de montaj pt. antena/lnb/switchiuri s.a incepe de la pag. 127 , acum trebuie sa te hotarasti si asupra tipului de antena : offset cu diam. max. de 1.5m sau parabola cu diam. de 2-2.2m , depinde de ce spatiu ai pe langa casa

    tot legat de sistemul de receptie prin satelit poti sa ti-l faci :

    - fix , adica direct prinderea pe pilonul de sustinere al antenei offset/parabola sau

    - mobil cu :

    - montura h-h in varianta offsetului sau

    - actuator + pozitioner in varianta parabolei

    in cazul sistemului mobil cu offset comanda monturi o vei da de la unul din cele 4 receivere sau poti sa dai comanda direct din pozitioner atat pt. montura h-h (offset) cat si pt. actuatorul de la parabola , cauti un pozitioner care are atat iesire diseq 1.2 pt. montura cat si iesire de 36V/3-5A parca pt. comanda motor actuator
    tot in cazul sist. mobil poti folosi doar 1 lnb QUAD ( 4 iesiri independente pt. 4 receivere)
    unul dintre dezavantaje la sist, mobil este ca toate 4 receiverele vor putea receptiona doar prg. de pe satelitul pe care ai pozitionat antena

    in cazul sistemului fix , aici prb. se cam complica un pic fiindca iti trebuie mai multe lnb-uri cu switchuri si splitere pt. a imparti la 4 receivere , teoretic putand aveea posibilitatea receptionari prg. de pe satelitii pe care ai pozitionat lnb-urile
    practic iti trebuie pe cineva cu experienta in montat sisteme fixe cu mai multe lnb-uri , fiind nevoie de un reglaj mai minutios per global al sistemului fix

  4. #4
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru sistem fix si receptie de la doi sateliti, daca am inteles bine ai nevoie de acest multiswitch sau ceva asemanator.




    http://cgi.ebay.ca/4X4-MultiSwitch-M...617175001r4940

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by le099 View Post
    Pentru sistem fix si receptie de la doi sateliti, daca am inteles bine ai nevoie de acest multiswitch sau ceva asemanator.

    Intr-adevar vreau sa prind 2 sateliti.
    Problema e daca prin configuratia prezentata de tine pot comuta din receiver satelitul pe care sa receptionez, sau fiecare receiver va avea acces tot timpul doar la unul dintre cei 2 sateliti?
    Am inteles ca aceasta comutare s-ar face printr-un switch Diseq, dar nu stiu cum ar veni conectat?

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    in cazul sistemului mobil cu offset comanda monturi o vei da de la unul din cele 4 receivere sau poti sa dai comanda direct din pozitioner atat pt. montura h-h (offset) cat si pt. actuatorul de la parabola , cauti un pozitioner care are atat iesire diseq 1.2 pt. montura cat si iesire de 36V/3-5A parca pt. comanda motor actuator
    tot in cazul sist. mobil poti folosi doar 1 lnb QUAD ( 4 iesiri independente pt. 4 receivere)
    unul dintre dezavantaje la sist, mobil este ca toate 4 receiverele vor putea receptiona doar prg. de pe satelitul pe care ai pozitionat antena
    Mersi mult, mi-ai prezentat o varianta pe care o voi lua in considerare. Sunt incepator si cred ca voi instala intai ceva de baza, pana ma obisnuiesc.

  7. #7
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vici4u View Post
    Intr-adevar vreau sa prind 2 sateliti.
    Problema e daca prin configuratia prezentata de tine pot comuta din receiver satelitul pe care sa receptionez, sau fiecare receiver va avea acces tot timpul doar la unul dintre cei 2 sateliti?
    Am inteles ca aceasta comutare s-ar face printr-un switch Diseq, dar nu stiu cum ar veni conectat?
    Ai nevoie doar de acel tip de multiswitch. Va face el toate comutarile dorite.



    Sistemul motorizat nu este adapt pentru multiriceiver si asta din punct de vedere al independentei ficaruia dintre ele. Pentru multisat foloseste WaveFrontier Toroidal. Accepta pana la 16 pozitii.



    Plus


    http://www.triax.com/AntennaSystems/Multiswitches/TMS%2017.aspx?productId={B9005A99-2804-43BF-85FE-BA72C4A4499E}&Tab=0

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by le099 View Post
    Sistemul motorizat nu este adapt pentru multiriceiver si asta din punct de vedere al independentei ficaruia dintre ele. Pentru multisat foloseste WaveFrontier Toroidal. Accepta pana la 16 pozitii.
    Eu stau in Brasov. Oare e suficient WaveFrontier TOROIDAL T55, sau trebuie sa am varianta T90 pentru un semnal HD de calitate?
    Daca vreau sa am 4 receivere care sa prinda independent 4 sateliti, presupun ca e nevoie de 4 LNB-uri si de un swithch 4x4 nu?

  9. #9
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vici4u View Post
    Eu stau in Brasov. Oare e suficient WaveFrontier TOROIDAL T55, sau trebuie sa am varianta T90 pentru un semnal HD de calitate?
    Daca vreau sa am 4 receivere care sa prinda independent 4 sateliti, presupun ca e nevoie de 4 LNB-uri si de un swithch 4x4 nu?
    Da, 4 LNB + 4x4

    T55 este mic. Depinde si care sunt satelitii pe care doresti sa-i receptionezi. Poti sa te bagi la un TRIAX Unique Dish de 110.


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top