Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    122
    Posts Thanks / Likes

    Default ajutor!!!,la o parabolica de 1.4Al

    la o parabolica de 1.4Al

    sp si mi te rog,ce grosime trebuie sa fie cablurile de la actuator ,cele 4 fire sa fie la aceasi grosime sau difera, pentru senzor o grosime si pentru M1siM2 alta grosime sau la fel sa fie grosimea firelor

    Multumesc!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Timis
    Posts
    362
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by f4n3_f4n3 View Post
    la o parabolica de 1.4Al

    sp si mi te rog,ce grosime trebuie sa fie cablurile de la actuator ,cele 4 fire sa fie la aceasi grosime sau difera, pentru senzor o grosime si pentru M1siM2 alta grosime sau la fel sa fie grosimea firelor

    Multumesc!
    Poate fi la fel, dar nici prea subtiri ca sa nu ai probleme cu actuatorul la consum de curent.
    Vezi ca pe motorul de la actuator scrie ce consum are si asa pui si cablul.
    DM 8000, card Focus OSCAM,120 dish, H-H Strong,

  3. #3
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    important e sa nu pui gresit firele pt ca poti arde senzorul

    deci citeste bine schema cand pui la pozitioner firele (culorile sa le respecti ) si la fel si la actuator

    eu am fire de la un cablu de retea si am antena de vreo 4-5 ani cu actuator

    spor la treaba
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  4. #4
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    omu intreba de grosimea firelor...nu conteaza...Iosi nu era pt.tine..
    dm500s Vu+Zero hss1170...şî maxim şasă cai frumoşi

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Jud. Satu Mare Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Smile Rtc

    Cei din zona mea folosesc cablu cu 4 fire tip romtelecom si merge impecabil!

  6. #6
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by delsat View Post
    omu intreba de grosimea firelor...nu conteaza...Iosi nu era pt.tine..
    tu nici nu citesti atent, vrei doar se te dai mare ca ma corectezi pe mine
    poti face asta dar esti cam offtopic ,macar de ai ajuta cu ceva in rest

    ca sa fiu rau este totusi o explicatie care vine din avatarul tau
    @delsat? ca tot dai de un zid cu ceva necesar organismului

    Uite citeste inca odata ce am scris eu mai sus :

    "eu am fire de la un cablu de retea si am antena de vreo 4-5 ani cu actuator"
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La senzor curentul este de ordinul zeci mA .
    La motor ( 12' ~ 18' ) :
    - la pornire cca 1,5 - 2 A
    - la rotire cca 0,4 - 0,6 A
    Densitatea de curent rezonabila prin fir cca 2A/mmp
    La cablul UTP5: 1 pereche pt senzor ; 3 perechi motor .
    Nu uita sa reglezi limitele mecanice la actuator ( camele ) .

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    122
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    La senzor curentul este de ordinul zeci mA .
    La motor ( 12' ~ 18' ) :
    - la pornire cca 1,5 - 2 A
    - la rotire cca 0,4 - 0,6 A
    Densitatea de curent rezonabila prin fir cca 2A/mmp
    La cablul UTP5: 1 pereche pt senzor ; 3 perechi motor .
    Nu uita sa reglezi limitele mecanice la actuator ( camele ) .
    scz, dar nu stiu cum se regleaz limitele ,poate vrei sa ma ajuti u,cum se regleaza camele,pot umbla in el daca e in garantie nici nu l-am folosit ,e nou actuatoru

    - la pornire cca 1,5 - 2 A Senzoru
    - la rotire cca 0,4 - 0,6 A Motor 1si2 adica M1 si M2

    asta ai vrut sa sp ca grosime e de 1,5 la senzor si 0,4 grosime la M1-M2 care merge la motor

    Multumesc!

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by f4n3_f4n3 View Post
    - la pornire cca 1,5 - 2 A Senzoru
    asta ai vrut sa sp ca grosime e de 1,5 la senzor si 0,4 grosime la M1-M2 care merge la motor
    Curentul absorbit de motor .

    ( daca tot nu te descurci , copiaza exact pe un petec de hirtie respectind topicul ce am scris , vinzatorul de la magazin se va descurca )

    din pacate nu am mai lucrat de mult cu actuatorul ( si nu vreau sa spun prostii prea mari ) dar la un search ar trebui sa gasesti deja scris .

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    122
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1) vrei sa ma ajuti u,cum se regleaza camele la actactor, pentru limite

    2) la ghidu de unda in cap lui are un orificiu care corespunde cu lnb,se poate acoperi cu ceva ,sa nu isi faca paienjeni plase acolo in timp sau sa intre tot felu de insecte si sa cauzeze la semnal,lnb la offset e acoperit ghidu de unda se poate acoperi cu ceva,si lnb trebuie pus si ala in bidon de plastic adica acoperit sa nu fie probleme cu ploaia,zapada

    Multumesc!

  11. #11
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1 Scrie in manualul de la motor cum se regleaza, dar e simplu si fara.
    Trebuie doar sa urmaresti cama si cind ajunge aproape de capat, apasa pe un intrerupator.
    Putin mai devreme o pui si tu...

    2 Pe lnb nu se pune nimic, un paianjen va obtura mult mai putin decit o sticla de plastic, si asta numai in cazul cind paianjenii vor nimeri acolo.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    442
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cablul UTP cat5 nu este bun pt. actuator ...este f subtire si nu este litat , cred ca nu duce consumul de curent al motorului...acolo trebuie un cablu flexibil care rezista mai bine la vanturi ...oricum UTP-ul este cablu transmisie date si este pt. utilizare la interior. Eu folosesc MYYM 4x0,75 firele la interior au culori diferite , este flexibil , destul de gros pt. a nu fi rupt de vant si este destul de ieftin ...Mai bun ar fi un MCCG 4x0,75 care are manta din cauciuc dar este destul de scumput si nu are rost...Am avut montat un MYYM 10 ani si nu se stricase inca ...dar mi l-au topit muncitorii care au schimbat hidroizolatia blocului ...

  13. #13
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da-mi voie sa-ti spun ca teoria ta nu se potriveste cu practica mea.
    Eu am avut cablu utp pe o lungime de 60 m timp de 4 ani, pina mi l-au taiat firmele rivale de internet...
    A mers perfect si pe frig si pe canicula...
    Consumul de curent al motorului este infim, iar un bun conducator este cablul nelitat.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    442
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gabrield View Post
    Da-mi voie sa-ti spun ca teoria ta nu se potriveste cu practica mea.
    Eu am avut cablu utp pe o lungime de 60 m timp de 4 ani, pina mi l-au taiat firmele rivale de internet...
    A mers perfect si pe frig si pe canicula...
    Consumul de curent al motorului este infim, iar un bun conducator este cablul nelitat.
    Eu nu am incredre in acest cablu UTP...care este construit pt. montaje fixe...eu personal nu as pune acolo utp , as pune un cablu electric...daca vrei sa mai vb despre cabluri oricand...asta este meseria mea , vand cabluri si conductori en-gros...

  15. #15
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu vreau sa intru in polemica, e meseria ta cablul, insa, eu cind ma duc la piata, nu-l intreb pe vinzator daca e proaspata marfa.
    Ce raspuns sa-mi dea omul ?
    Fugi domne, nu lua de la mine, ca le am de 2 saptamini...

    Asa si tu, te cred ca recomanzi ce iti convine...

    Eu am facut experimentul practic, nu am incercat alt cablu, am pus UTP si culmea, pe o lungime de 60 m.
    Toti specialistii spuneau ca e prea departe, consum nu stiu cum, omor aparatele, etc.

    A mers 4 ani fara sa stiu de el.

    Combate-ma.
    Ce poti sa-mi oferi din cablurile tale ? sa fie si mai ieftin si sa dureze cel putin 3 ani in soare sau in ger.
    Si sa garantezi ca merge la 60 m, pe incercate.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top