Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default Scanning a new satellite


    Hi guys can you please help me with scanning a new satellite? i got a motorised dish and its currently pointing towards asiasat3s. What values do i need to change to scan a new satellite do i need to change transponder frequency or wht not sure how to do it? i want to scan thaicom5 and asaisat2.. please help as i am new dont know how to do it... thanks in advance

  2. #2
    Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    140
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    Quote Originally Posted by psaini View Post
    Hi guys can you please help me with scanning a new satellite? i got a motorised dish and its currently pointing towards asiasat3s. What values do i need to change to scan a new satellite do i need to change transponder frequency or wht not sure how to do it? i want to scan thaicom5 and asaisat2.. please help as i am new dont know how to do it... thanks in advance
    Br, you should tell here what you are using about!

    pls tell about fully about your setting

    Thanksss

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default

    What settings you want to know about? sorry dont know what to look for

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    98.98 East 18.56 north
    Posts
    1,201
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by psaini View Post
    Hi guys can you please help me with scanning a new satellite? i got a motorised dish and its currently pointing towards asiasat3s. What values do i need to change to scan a new satellite do i need to change transponder frequency or wht not sure how to do it? i want to scan thaicom5 and asaisat2.. please help as i am new dont know how to do it... thanks in advance
    go to your Receiver Menü Dish config
    type Thaikom 5 3600 symb. 26667 3/4 and move the Dish to westside
    also can use other Freq. look here: http://www.lyngsat.com/thai78.html
    look on your screen you get any Signal
    but also read your Manual from Receiver
    Daeng

    10FT Dish 169° east-49°east

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default

    after putting these values i need to change the dish manually or it will move by itself to this location.... also where do i put these values under transponder or under satellite settings

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    98.98 East 18.56 north
    Posts
    1,201
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by psaini View Post
    after putting these values i need to change the dish manually or it will move by itself to this location.... also where do i put these values under transponder or under satellite settings
    you also must sett the Dish pos. first manual up
    Dish pos. 1 dish pos.2 and more you can check this on Lyngsat wich Satellite you can receive
    after set 1 freq. on Transponder settings move to this satellite fix it and make Auto search
    so your Receiver have new Software him find more then 200 TV+R Channels on Thaikom C-Band
    Daeng

    10FT Dish 169° east-49°east

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default

    What satellite provider provides the Disney Channel in Vancouver, Canada? I really want the Disney Channel, but I live in Vancouver, and we don't have the Disney Channel, we have the Family Channel. I would like to get the Disney Channel through satellite. Which providers have the Disney Channel for Vancouver, BC?
    i need help

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Mombasa Kenya
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default Scanning new sat


    Quote Originally Posted by psaini View Post
    Hi guys can you please help me with scanning a new satellite? i got a motorised dish and its currently pointing towards asiasat3s. What values do i need to change to scan a new satellite do i need to change transponder frequency or wht not sure how to do it? i want to scan thaicom5 and asaisat2.. please help as i am new dont know how to do it... thanks in advance
    Hello Psaini, for you to continue with do it yoourself motive you need to have these concept with you always ,they will not only help you install the sats you have mentioned but many more. T hese are Transponder .Symbol rate, polarity of a satellite this is always in (H )horizontal (V)vertical. or (R)right and (L) Left. then you need to know this ,wheather the satellite is ku banb or c band,the c band uses lnb like the one you have now while ku band has asmaller lnb compared to the one you have , you also need to know the poisition of the satellite you want track interms of degrees ,example 83 degrees east .This will always help you know how and on which side to move your dish whith what limit. one last thing is **** print, this shows weather the satelite covers you area. All this info can be gotten from.www.flysat..com Now that you have gotten this info. frow the site, key in manually the frequency ,symbol rate and polarity of the channell you want to scan as they appear on the site. then move your dish slowly untill you have signal quality.repeat this prosedure untill you get maximum quality .Good night

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top