Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Milano sau Timisoara, nu-s sigur
    Posts
    793
    Posts Thanks / Likes

    Default Script restart Drembox ?

    Nu trageti Stiu ca s-a mai scris de 5 ori dar sa crap daca gasesc postul

    Caut un script (testat, functional) pt DM 500 care sa-i dea restart la 24 de ore si daca se poate sa intre direct in standby...

    Rog o mana de ajutor...am gasit un script dar nu functioneaza si nu mai am nervi sa caut.

    Merci
    DM 800 HD . DM 500 . O oala de 0.9 m

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12E / 44.42N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Code:
    #!/bin/sh
    
    echo 'Rebooting Dreambox'  
    wget -O /var/tmp/commands.tmp -q http://root:[email protected]/cgi-bin/admin?command=reboot
    mai greu cu standby automat, asa ca setezi crond pentru inca o actiune citeva minute mai tirziu de restart

    Code:
    #!/bin/sh
    
    echo 'Switch to Standby'
    wget -O /var/tmp/commands.tmp -q http://root:[email protected]/cgi-bin/admin?command=standby

  3. #3
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi si aici:

    http://forum.paytv.ro/showthread.php?t=2784&page=11

    Nu stiu daca are si standby (ca nu ma pasioneaza linuxul)
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  4. #4
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O chestie ciudata cu "Search". Nu cu mult timp in urma am cautat si eu topicul respectiv si nu l-am mai gasit desi sigur il citisem.
    Ca o completare:
    dupa telnet si "crontab -e"
    se apasa tasta INSERT pentru intrare in mod editare dupa care ESC si ZZ pentru salvare si iesire"
    Sitaxa pentru crontab:

    1 2 3 4 5 /path/to/command arg1 arg2
    Unde,

    * 1: Minute (0-59)
    * 2: Hours (0-23)
    * 3: Day (0-31)
    * 4: Month (0-12 [12 == December])
    * 5: Day of the week(0-7 [7 or 0 == sunday])
    * /path/to/command - Script or command name to schedule

    Same above five fields structure can be easily remembered with following diagram:

    * * * * * command to be executed
    - - - - -
    | | | | |
    | | | | ----- Day of week (0 - 7) (Sunday=0 or 7)
    | | | ------- Month (1 - 12)
    | | --------- Day of month (1 - 31)
    | ----------- Hour (0 - 23)
    ------------- Minute (0 - 59)

    Si asa arata setarile mele, pentru reboot in fiecare dimineata la 4:30 si daca tot s-a adus discutia am bagat acum linia de trecere in standby la 4:50 prezentata mai sus;(sper sa functioneze).
    Code:
    30 4 * * * reboot
    50 4 * * * wget -O /var/tmp/commands.tmp -q http://root:[email protected]/cgi-bin/admin?command=standby
    Eu unul nu sunt incantat de aceste reboot-uri periodice desi au devenit o necesitate de cand megaoperatorul a inceput sa schimbe lacatul mai des pentru ca cel putin la mine imediat dupa aceste schimbari se blocheaza cccam-ul.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Craiova, Romania
    Posts
    94
    Posts Thanks / Likes

    Default hmmm

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    Code:
    30 4 * * * reboot
    50 4 * * * wget -O /var/tmp/commands.tmp -q http://root:[email protected]/cgi-bin/admin?command=standby
    Eu unul nu sunt incantat de aceste reboot-uri periodice desi au devenit o necesitate de cand megaoperatorul a inceput sa schimbe lacatul mai des pentru ca cel putin la mine imediat dupa aceste schimbari se blocheaza cccam-ul.
    sa intelegem ca parola ta este fuckfuck noi, userii RDI, iti multumim pt increderea acordata Bafta.
    Btw: dupa root si parola trebie"@" si id-ul dreamului sau al router-ului? Banuiesc ca al dreamului, dar intreb asta pt ca pare un id de router. Intrebarea e pe bune. Vreau sa ma folosesc de comanda asta si eu, pt concediu. Mersi.
    Last edited by doftoru; 29th June 2009 at 21:41.

  6. #6
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    chiar sa ma uit in router sa vad daca am atacuri. Fii sigur ca nu e aia parola poate doar exclamatia celor care incearca. Oricum am firewall activ si porturile inchise.

    "If you telnet, ftp, etc... to 127.0.0.1, you are connected to your own machine.

    In other words, 127.0.0.1 is you."
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Milano sau Timisoara, nu-s sigur
    Posts
    793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu vreau un script care sa restarteze in fiecare zi DM 500-le.
    mai jos vad ca este pt o zi si luna anume.
    Sau pot seta pt toate zilele din luna si pt toate lunile


    Cum setez Day 1-31 sa fei pt toate zilele
    Si Month sa fie pt toate lunile

    Merci mult.
    DM 800 HD . DM 500 . O oala de 0.9 m

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12E / 44.42N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    scriptul (comanda) este acelasi in fiecare zi, nu se modifica absolut nimic
    periodicitatea se seteaza in /etc/cron/crontabs/root cum ti s-a explicat mai sus

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Milano sau Timisoara, nu-s sigur
    Posts
    793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate totusi vreunul dintre meseriasi se indura si posteaza un script gata facut , numa bun de introdus in Dream...asa mura-n-gura ca pt prosti ....

    @sinangel ne auzi ?
    @ garlice dog ne auzi ?

    Stiu ca cer muran-gura da nu ma precep la linucsi ....
    ma stiu la altele insa....

    Merci anticipat - ca ma-am saturat sa scot dremu din priza in fiecare seara si peste o saptamana il mut in pivnita....nu vreau sa cobor in fiecare zi la el.Functioneaza doar ca server, nu ma si uit la el....
    DM 800 HD . DM 500 . O oala de 0.9 m

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La imaginile Nabilo se poate seta asa ceva din meniuri.
    Testat functioneaza 100%


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt n scop experimental şi educaţional !

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Milano sau Timisoara, nu-s sigur
    Posts
    793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by imeDB View Post
    scriptul (comanda) este acelasi in fiecare zi, nu se modifica absolut nimic
    periodicitatea se seteaza in /etc/cron/crontabs/root cum ti s-a explicat mai sus

    Eu nu vreau sa dau o commanda pe zi....vreau sa setez un script si sa reboteze singur in fiecare zi, fara sa il ating.
    Comada zilnica am vazut-o dar decat sa dau o comnda pe zi mai bine il scot din priza odata pe zi....

    Vreau automat, "recursiv" sa restarteze in fiecare zi
    DM 800 HD . DM 500 . O oala de 0.9 m

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12E / 44.42N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    tot ce e scris de mine in cele 2 casete se salveaza in 2 fisiere de text cu extensia .sh
    cele 2 fisiere se transfera prin ftp in /var/script cu atribut 755
    setezi crond sa-ti ruleze acele scripturi la ce periodicitate vrei tu
    nu ma intreba cum se ajunge la crond pentru ca nu am dm500, iar 600-le meu nu l-am mai pornit de citeva luni

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default Nu ajunge restart la EMU ?



    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt n scop experimental şi educaţional !

  14. #14
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si totusi pt ce iti trebuie un asemenea script ? ....

    Hai inteleg script pt restart emu ca se mai blocheaza dar dreamu ? La ce iti foloseste daca tu ii dai restart o data pe zi ? sau de ce nu ii dai restart o data la ora de exemplu ?

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Milano sau Timisoara, nu-s sigur
    Posts
    793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    si totusi pt ce iti trebuie un asemenea script ? ....

    Hai inteleg script pt restart emu ca se mai blocheaza dar dreamu ? La ce iti foloseste daca tu ii dai restart o data pe zi ? sau de ce nu ii dai restart o data la ora de exemplu ?
    daca stiam sa dau restart emu dadeam asta.
    stiam ca se poate restart complet si erau ceva scripturi pe foru,.am incercat doua, nu merg.
    Pt mine nu e nici o diferenta daca dm 500 la 4:30 face restart emu sau reboot...
    nu ma uit la dm500 ci la dm800...
    la ce imi trebuie? pai dupa 3-4 zile se blocheaza ccamul si in el am cardul pe care il impart....
    DM 800 HD . DM 500 . O oala de 0.9 m

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top